Şimdi Ara

PSN Kardeşlik Hesabı Açan Arkadaşlar Yardım[DH Hesaplarınıza Dikkat Edin]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
3.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖZELLİKLE DH PSN KARDEŞLİK KONUSUNU KULLANAN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ UYARILARI LÜTFEN DİKKATE ALINIZ

    Şu ana kadar yapılan yorumlar ve ipuçları gösteriyor ki saldırgan veya saldırganlar DH forum hesaplarımızı hedef almışlar ve sayısını bilmediğimiz kadar hesabı ele geçirmişler. O yüzden DH PS kardeşlik konusunda hesap alıp satan herkesin şifre değiştirmesi ve özel mesaj klasörlerini silmelerini öneriyorum. Mevcut pri hak sec hak ve çift hak sahipleri 2 adımlı doğrulama sistemini aktif edip cep tel whatsapp gibi uygulamalar üzerinden haberleşerek hesapları konsollarına girsinler. Çok üzülerek söylüyorum ki Hiç bir DH yöneticisi hala bir açıklama yapmış değil. Şu kadar DH hesabı patladı şunu yapın gibi bir açıklama yapmalarını bekliyorum.
    EDİT: Bölüm Yetkilisi @Tenebrio konuya katılmıştır.


    Geçen ay içinde forumumuzdan @mesafe4272 ile ortak aldığımız GTA5 ve @ESvED1453 ile ortak aldığımız MKXL hesaplarına 1 ağustos itibari ile saldırı yapılmış. Hesapların hiç biri forumda satılmadı ve ilk sahipleriyiz.(Sonraki zaman diliminde forumdan aldığım tomb raider hesabıda saldırıya uğradığını fark ettim). Google veritabanın da saldırının K. Maraş il sınırları içerisinden yapıldığı raporlanmış. GTA5 hesabını kurtarabildik şükür fakat MKXL hesabın mail adresini geri alamadık ve psn doğum tarihi ve güvenlik sorusuna kadar saldırgan değiştirmiş. Ele geçirdiği mail adresine de 2 adımlı güvenlik doğrulama telefon numarası eklemiş. Forumda kardeşlik ile hesap alan arkadaşlar dikkat etsinler.

    Edit: (Güncelleme): Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu ve forumdan başta @SFY nickli arkadaşım ve diğer arkadaşların yardımlarıyla Tomb Raider GTA5 ve Mortal kombat XL hesaplarını kurtardık. Yardım eden ve uğraşan tüm arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.

    Bu 3 hesaba saldıran kişinin aynı kişi olduğu IP kayıtlarında K.Maraş il sınırlarında yaşadığı ve İsminin Emre Cinarci olduğu bilgisine ulaştım. Ele geçirdiği bütün PSN hesaplarına Emre Cinarci1 Emre Cinarci2 gibi isimleri vermiş. Bu üç hesabı da büyük ihtimal ile benim DH forum hesabımı ele geçirdiği ve özel mesajlarım da paylaştığım yakın zamanda aldığım oyunların şifrelerini ele geçirdiğini düşünüyorum.


    NOT: Kardeşlik konusunda inanılmaz bir hesap çalınma artışı var. Adminler mesajları siliyor. Kardeşlik konusunda hesap çalınma uyarısı veren arkadaşları elimden geldiğince etiketliyorum.

    PSN KARDEŞLİK HESAPLARIMIZI KORUMAMIZ İÇİN UYARILAR:

    *** DonanımHaber forum üyelik hesap şifrenizi güçlü bir şifre belirleyiniz. Son zamanlarda Dh üyeliklerimizi ele geçiren saldırganlar özel mesajları okuyarak hesap bilgilerini ele geçirmişler.

    ***Hesap alım satımı yaptıktan sonra alıcı ve satıcı özel mesajlarını güvenlik açısından silsinler. Alım ve satım yaptığınız hesap bilgilerinizin yedeğini alınız. Mümkünse Cep tel veya Whatsapp gibi uygulamalar üzerinden hesap bilgilerinizi paylaşınız.

    ***Hesap çalınmalarında veya hesap bilgilerinin kaybolması durumunda hesabı ilk açan kişiye ulaşmak gerekiyor. Çünkü forum olarak satım yapılan hesap bilgilerinin tamamını bilerek veya bilmeyerek vermeyen arkadaşlar var. Halbuki psn doğum tarihi gibi önemli bir bilginin pri veya çift hak sahibinde olması hesabı kurtarmaya yetebiliyor. O yüzden mümkün olduğunca fazla bilgi paylaşalım.

    *** Hesap alım ve satımlarında pri ve sec hak sahipleri daima birbiri ile iletişim halinde olmalılar. Hesabın pri hak veya sec hakkını satılması durumunda haber vermeliler. Vermedikleri taktirde ortada diğer hakkı belli olmayan hesaplar ortada dolaşıyor. Bu hesaplar güvenilmez oluyor.

    *** 2 adımlı doğrulamayı kesinlikle psn hesaplarınıza ekleyiniz. Özellikle çift hak sahipleri ve hesapların pri hak sahipleri veya sec hak sahipleri 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirip diğer hak sahibi ile iletişim halinde olmalılar.

    *** Unutmayınız bir oyun ne kadar değerli ise o kadar çok saldırgan o hesaba saldırıyor. Örneğin: GTA5 , Uncharted vb çok tutulan oyun hesapları en çok saldırıya uğrayan hesaplardır. Böyle hesaplarda şifre vs oluştururken bir tık daha sağlam şifreler oluşturunuz.

    ***Bazı arkadaşlar oyunu oynayım satıyım hesap benden çıksın ne olursa olsun mantığıyla ne aldıkları ne sattıkları hesapların bilgilerini tutuyorlar. Gün geliyor başka bir arkadaş yana yana hesap bilgilerini arıyor. Özellikle hesabı açan kişi, psn doğum tarihi gibi bilgileri forumdaki arkaşlarınızın elbet bir gün işine yarar düşüncesiyle saklayınız.

    ***Hesap açan arkadaşlar ana hesaplarınızda şifre doğum tarihi gibi gerçek bilgilerinizi tek oyunlu hesap açmada kullanmayınız. Herhangi bir hesap çalınması durumunda ana hesabınız riske girmesin. Hayali doğum tarihileri ve isimler kullanınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 27 Ağustos 2017; 20:36:15 >







  • Güncel arkadaşlar başına gelen Yok mu ?
  • Güncel.
  • Donanım haberin eski üyelerinin hesaplarını çalıyorlar. Kardeşlik konusunda referansı olmayan eski üye bile olsa alışveriş yapmayın. Hesapları kontrol ettiğiniz de 1 yıldır mesaj, atmayan kişi bir anda oyun satmaya başlıyor. Bu kişiler özel mesaj, kutusuna da girevildikleri için oradan oyun satan ve şifre veren herkesin oyunu riskli. Alış verişi whatsuptan yapın.
  • Evet arkadaslar pmleri silip watsapptan haberlesmek lazım ve tabi tel nolu koruma mutlaka yapılmalı yoksa tehlikeli
  • Arkadaşlar özel mesaj sisteminde bir açık olduğunu düşünüyorum..Alış verişleri mutlaka güvenli ortamlarda gerçekleştiriniz..
    Tabii ki açığın bulunması dolandırıcılık yapılması için bir gerekçe sayılamaz..
    Bu işe kalkışanlar için gerekli adımlar atılmıştır..
    Pazartesi günü 4 arkadaş savcılığa suç duyurusunda bulunacağız..
  • Arkadaşlar ben letje nikli arkadaşa nioh kaptırdım. Watssap dan yazışmıştık. En para isim de vardı Burak karakuş diye adam engelledi arada giriyor forma savcılığa gitmeyince kar kalıyor. Göz göre göre dolandırılıyorsunuz. Hatamız şifre değiştirmemek di. Ama bu durum çok farklı umarım çözülür
  • takip
  • Arkadaşlar bir özel mesaj geldi bendeki oyunların şifrelerinin değiştiğini söyleyenler olmuş şehir dışındayım günlerdir ps4 e giriş yapmadım hangi hesaplar olduğunu dahi bilmiyorum. Şuana kadar çift hak aldığım oyunların bile şifresini değiştirmedim. Konuyla ilgili benimle irtibata geçerseniz sevinirim. Tüm özel mesajları tarafınıza göndereceğim 20-25 tane oyun alıp sattığım oldu hiç referans istemedim profilimden dolayı şüphelenenlerin içi rahat olsun mesajlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinoz

    Arkadaşlar bir özel mesaj geldi bendeki oyunların şifrelerinin değiştiğini söyleyenler olmuş şehir dışındayım günlerdir ps4 e giriş yapmadım hangi hesaplar olduğunu dahi bilmiyorum. Şuana kadar çift hak aldığım oyunların bile şifresini değiştirmedim. Konuyla ilgili benimle irtibata geçerseniz sevinirim. Tüm özel mesajları tarafınıza göndereceğim 20-25 tane oyun alıp sattığım oldu hiç referans istemedim profilimden dolayı şüphelenenlerin içi rahat olsun mesajlarınızı bekliyorum.

    Şu ana kadar yapılan yorumlar ve ipuçları gösteriyor ki saldırgan veya saldırganlar DH forum hesaplarımızı hedef almışlar ve sayısını bilmediğimiz kadar hesabı ele geçirmişler. O yüzden DH ps kardeşlik konusunda hesap alıp satan herkesin şifre değiştirmesi ve özel mesaj klasörlerini silmelerini öneriyorum. Mevcut pri hak sec hak ve çift hak sahipleri 2 adımlı doğrulama sistemini aktif edip cep tel whatsapp gibi uygulamalar üzerinden hesapları konsollarına girsinler. Çok üzülerek söylüyorum ki Hiç bir DH yöneticisi hala bir açıklama yapmış değil. Şu kadar DH hesabı patladı şunu yapın gibi bir açıklama yapmalarını bekliyorum.




  • Forumda birkac gundur okuduklarim bizimde basimiza geldi. Final fantasy hesabinin dh147xvff@gmail.com sec sahibi ve benim haberim olmadan sifresi degistirildi. sifre 3-4 aydan beri degismemis ve bende satin aldigimda degistirmedim. buyuk ihtimalle eski sahiplerinden birisinin hatta benim bile olabilir forum hesabi hacklendi ve bilgilere ulasildi. durum ciddi, salgin gibi. hesabi aldiktan sonra kesinlikle sifrelerin degistirilmesi gerekiyor ve dh mesaj kisminda kaydedilmemesi gerekiyor. hatta emaili de degistirin ve daha once burda yazildigi gibi alisverisi whatsapp uzerinden yapin. ben tum mesaj klasorumu sildim ne olur olmaz diye.
  • takip...
  • 2 gün önce benim de bir hesabım çalındı ve US Support Live Chat üzerinden geri aldım, forumda bu tarz çalma olayları arttı PM'lerin okunduğunu düşünüyorum!
  • Merhaba arkadaşlar, bizim hukuksal bir anlamda bir yaptırım uygulama hakkımız yok, ama forum içerisinde elimizden geleni yaparız. Kişi şu ilde oturuyor vb. sonuçlar ile bir işlem yapamayız. Eğer dolandırma üyeler arasında olduysa elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tenebrio

    Merhaba arkadaşlar, bizim hukuksal bir anlamda bir yaptırım uygulama hakkımız yok, ama forum içerisinde elimizden geleni yaparız. Kişi şu ilde oturuyor vb. sonuçlar ile bir işlem yapamayız. Eğer dolandırma üyeler arasında olduysa elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.



    25 Temmuz 2017 - 5 ağustos 2017 tarihleri arasında DH forumlarında kaç hesap saldırıya uğramış veya hangi hesaplar ele geçirilmiş herhangi bir bilginiz var mı?

    Dh olarak 2 adımlı doğrulama veya başka bir güvenlik sistemini devreye sokmayı DH yöneticileri düşünüyor mu?

    İlginiz için teşekkür ederiz.
  • Bununla ilgili bir bilgim yok. Güvenlik artırılması ile ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi ve güvenliğin geliştirilmesi için fikirlerinize açığız. Bu tarz güvenlik önlemlerinin artırılması için aşağıda bulunan desteğe başvurabilirsiniz

    https://forum.donanimhaber.com/support.asp
  • uncharted collection oyunumuzun hem mail adresi hem psn adresi herşeyi değiştirildi herhalde bu saatten sonra geri alınmaz. Forum şifremi değiştirdim ama bu çözüm mü ? Hesaplarımıza nasıl sızıldı ? Yine sızılamaz mı ? Gerçi bu saatten sonra bu olayı farkeden herkes dh özel mesaj üzerindenden hesap bilgisi göndermez. Ancak şu da yapılabilir güvenilir üyenin dh hesabından oyun satın alan birine önce oyun sonra para der karşıdaki de üye güvenilir olduğu için verir hesabı çalmış olur. Bizlerin yoğun olup foruma giremediğimiz dönemde bunlar yapılabilir.
  • belki de pm'lere erişilmiyor, yöneticiler yapıyor olamaz mı? olabilir..
    sonuçta bölüm yöneticileri de ben ya da başka üyeler gibi bir süre önce normal üye statüsündeki elemanlar değiller miydi??

    geçen gün dh amazon mevzusunda yöneticiler sürekli açıklama yapıyorlardı kendilerini aklamak için bu konu hakkında neden hiç açıklama gelmiyor, bu önemsiz bir mevzu mu ??

    eğer bu işin arkasından büyük bir çapanoğlu çıkarsa site adminleri sitenin başına gelebilecekleri kestirebiliyordur herhalde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskoy3167 -- 6 Ağustos 2017; 17:16:26 >
  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Hocam hesabı siz mi açtınız yoksa kardeşlik konusundan satın mı aldınız? Eğer kardeşlikten satın aldıysanız önceki kullanıcılar ile görüşmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haskoy3167

    belki de pm'lere erişilmiyor, yöneticiler yapıyor olamaz mı? olabilir..
    sonuçta bölüm yöneticileri de ben ya da başka üyeler gibi bir süre önce normal üye statüsündeki elemanlar değiller miydi??

    geçen gün dh amazon mevzusunda yöneticiler sürekli açıklama yapıyorlardı kendilerini aklamak için bu konu hakkında neden hiç açıklama gelmiyor, bu önemsiz bir mevzu mu ??

    eğer bu işin arkasından büyük bir çapanoğlu çıkarsa site adminleri sitenin başına gelebilecekleri kestirebiliyordur herhalde..

    Hocam ne anlatmak istediğinizi anlamadım. Ama herhangi bir yöneticinin böyle bir hesap çalma gibi bir olaya karışması söz konusu olamaz. Eğer olursa her dolandırıcıya yapıldığı gibi ona da aynı ceza verilir.

    Ek olarak hiçbir yönetici sizin kişisel bilgilerinizi ya da özel mesaj ile sohbetinizde ki herhangi bir mesajı göremez, okuyamaz.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.