|
16 yaşında okula yeni başlayan birine verilecek en berbat ve tehlikeli ... tavsiye bile diyemiyorum. sadece sadece psikoloğa git. rehberciyi daha önce deneyebilirsin. bilmiyorum işe yarar mı. benim de lisede sosyal fobim başladı. hayatım mahvoldu diyebilirim basitçe. akademik başarım düştü ve hiçbir arkadaş edinemedim. hala o yıllarımı boşluk olarak anıyorum. fakat her insan kötü değildir. birkaç götlek vardır ama yüzde 10'dan fazla değildirler bunlar. diğerleri senin gibi normal insan. hatta senin durumunda da birçok kişi vardır. keşke o zamanlarda ailem umursamasa bile (ki umursamamışlardı, asla umursamadılar. genelde sorun kendilerine zarar vermeye başladığı zaman umursamaya başlarlar. yani bende öyle olmuştu. belki sende de öyledir diye cesaret vermek istedim) kendi başıma bir psikoloğa gidip derdimi anlatsaydım diyorum. bu arada psikiyatr da değil, çünkü muhtemelen sana ilaç verip yollayacak. senin motivasyona ve herkeste olan bu gerginliği birilerine anlatmaya ihtiyacın var. bu sıkıntılar da seni güçlendirecek ve daha güçlü biri olacaksın. daha iyi olacaksın gerçekten buna inan. ama önce aksiyon alman lazım. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt