Şimdi Ara

psikolojik olarak iyi değilim okula gitmek istemiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 16 yaşında okula yeni başlayan birine verilecek en berbat ve tehlikeli ... tavsiye bile diyemiyorum.

sadece sadece psikoloğa git. rehberciyi daha önce deneyebilirsin. bilmiyorum işe yarar mı. benim de lisede sosyal fobim başladı. hayatım mahvoldu diyebilirim basitçe. akademik başarım düştü ve hiçbir arkadaş edinemedim. hala o yıllarımı boşluk olarak anıyorum. fakat her insan kötü değildir. birkaç götlek vardır ama yüzde 10'dan fazla değildirler bunlar. diğerleri senin gibi normal insan. hatta senin durumunda da birçok kişi vardır. keşke o zamanlarda ailem umursamasa bile (ki umursamamışlardı, asla umursamadılar. genelde sorun kendilerine zarar vermeye başladığı zaman umursamaya başlarlar. yani bende öyle olmuştu. belki sende de öyledir diye cesaret vermek istedim) kendi başıma bir psikoloğa gidip derdimi anlatsaydım diyorum. bu arada psikiyatr da değil, çünkü muhtemelen sana ilaç verip yollayacak. senin motivasyona ve herkeste olan bu gerginliği birilerine anlatmaya ihtiyacın var. bu sıkıntılar da seni güçlendirecek ve daha güçlü biri olacaksın. daha iyi olacaksın gerçekten buna inan. ama önce aksiyon alman lazım.

• psikiyatri psikolog bilmemlog a falan gitme. bu yaşlarda normaldir bu tarz şeyler.

gideceğin psikolojik doktor kayıtlara işleyecek ve yaşın ilerleyince bir işe girmek istersen, ne bileyim asker polis falan. işe alınmayacaksın. gerek yok.

• gavuroglan kullanıcısına yanıt

çocuk intihardan bahsediyor gerzo. siz kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz lan böyle?

burası tavsiye alabileceğin en son yer olmuş artık kardeşim. burası ezik, loser ve incellerin yeri. bu insanların zaten psikolojisi bir hayli bozuk olduğu için asla dinleme. git rehberciye, doktora ve güvenebileğin birine. yardım al. psikoterapiyi de unuttum yukarıda arkadaş söylemiş zaten. mümkün olduğunca ilaç almamaya çalış derdim ben yalnızca. tavsiye sadece ama durumunu bilmediğim için bu kadar diyebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papaz Yahnisi

burası tavsiye alabileceğin en son yer olmuş artık kardeşim. burası ezik, loser ve incellerin yeri. bu insanların zaten psikolojisi bir hayli bozuk olduğu için asla dinleme. git rehberciye, doktora ve güvenebileğin birine. yardım al. psikoterapiyi de unuttum yukarıda arkadaş söylemiş zaten. mümkün olduğunca ilaç almamaya çalış derdim ben yalnızca. tavsiye sadece ama durumunu bilmediğim için bu kadar diyebiliyorum.

İlaç kullanması lazım maalesef. Yoksa Türkiye'deki psikoterapistlerden fazla bir şey beklenmez.

• Doğum Günü Beyi D kullanıcısına yanıt

hocam sizin de psikolojiniz bozuk. sizi de dinlemese iyi olur sanırım. burada doktorların sizi iyi edememesinin nedeni doktorlar değil sizsiniz. bu arkadaş genç ve normal sıkıtnıları, derinleşmemiş var. sizden farklı bir durumda.

• quote:

hocam sizin de psikolojiniz bozuk. sizi de dinlemese iyi olur sanırım. burada doktorların sizi iyi edememesinin nedeni doktorlar değil sizsiniz. bu arkadaş genç ve normal sıkıtnıları, derinleşmemiş var. sizden farklı bir durumda.

Aslında ileri düzey sosyal fobide ilaç tedavisi gayet başarılı. Sosyal fobi bana anlamsız geliyor ama bazen anlıyorum da. Çirkin ve obezim ama kendime tuhaf ve anlamsız, megolaman derecede güvenim var. Bilmiyorum, belki de ölmekten ve Allah'tan korkmadığım içindir.

Neyse, Xanax veya Ativan kullanabilir. Xanax'tan birkaç mg birden içmiştim, hiçbir etkisi olmadı. Sırf bu yüzden gerçekten megolaman olduğumu düşünüyorum.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Hocam özgüven daha çok ailenin yetiştirme tarzıyla ve çevreyle alakalı bir durum yani basitçe kas yap milleti takma iyi üni kazan gibi genelgeçer tavsiyeler muhtemelen çok etkili olmaz. Kimse özgüvensiz olmayı istemez ama çoğunlukla çevreden dolayı böyle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geceüçteisimbulmakzor

Hocam özgüven daha çok ailenin yetiştirme tarzıyla ve çevreyle alakalı bir durum yani basitçe kas yap milleti takma iyi üni kazan gibi genelgeçer tavsiyeler muhtemelen çok etkili olmaz. Kimse özgüvensiz olmayı istemez ama çoğunlukla çevreden dolayı böyle olur.

yani herkesin özgüveni yüksek olmayabilir fakat başkalarının ne düşündüğü o başkalarının sorunudur fikrini kafasına yerleştirebilirse bunun bir takım oyunu olmadığını hayatının kendisine ait olduğunu kavrar ve kafası rahat olur diye düşünüyorum.

Bu genellikle ileri yaşla birlikte kişiliğe yerleşen bir durum aslında ama işte biz şu an bu farkındalıkta olduğumuz için bunu önerebiliyoruz :)

• Kardeşim okuldaki arkadaşlarının hepsi oç zorba değildir, illaki vardır tek tük normal insan. Ha eğer olmadığını düşünüyorsan da sıkıntı değil muhtemelen onlardan farklısın ki bu gayet güzel bir şey. Sıradan olmadığın için sevinmen lazım.Bence yapabileceğin en iyi şey ne düşündüğünü harfiyen annene babana açıklamak. Abine ilk etapta açıklamayabilirsin çünkü muhtemelen senden çok büyük değildir olgun olmayabilir yani. Ama annen baban seni sevdikleri için (illaki seviyorlardır üzerindeki baskıdan dolayı diğer tarafa çekmeye meyillisin) bu konu seni bu kadar etkilediğini öğrendikleri zaman emin ol daha yardıma açık olacaklar sonuçta onların evladısın. Baban annen sana fiziksel eziyet bile uyguluyor olsa emin ol seni seviyorlar. Okulu çevreyi o kadar önemseme çünkü hemen herkes kendindeki eksikliği unutmak, örtmek için başkalarının eksiklerini arıyor. İntihar düşüncelerine hiç girme çünkü hayat düşündüğünden çok daha güzel buna inan sadece.

• quote:

Ne anlatiyon sen aslan parcasi? Hayırdır ne bu ergenligini bana kusuyorsun. Birini tanimadan salliyorsun boyle. Ulan en ufak başınız ağrısa gidip ilaç atan doktora görünen insanlarsiniz, hayatında bir bok olmayan insanlar kime bilmem ne diyor.

O yaşlarda normaldir, psikiyatriye giderse psikolojisi daha çok bozulur ve e nabizina isler bu. Ileride bir şey olmak isterse olamaz, en son durum olarak gidilmeli ki geregi bile yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.