Şimdi Ara

Psikoloji aöf'ten kaldırılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bilemiyorumaltanb

Bir psikologun yetkinliği matematik veya türkçe bilgisi değildir. Sınav sistemimiz bunları ölçer bunun bir psikologun yetkinliğiyle kesiştiği tek bir nokta yok. Bir psikolog adayı örgün eğitimde hem pratik hem de teorik bilgileri aöfe kıyasla kat kat iyi benimser. Bir aöf öğrencisine göre daha yetkin olduğunu kim inkar edebilir? Sırf ikinci üni olarak garantilemek için okumak isteyen insanlarsınız diye neden bu ülkenin eğitiminin daha da uçuruma sürüklenmesini destekliyorsunuz? Ben ne psikoloji okuyorum ne de okumayı düşünüyorum aöfte olsa da olmasa da benim bi çıkarım veya zararım yok. Ama siz sırf çıkarlarınız için bu saçmalığı destekliyorsunuz tıpkı sabah akşam muhaliflik yaptığınız insanlar gibi.
    Hocam bu da saçma bir argüman bence. Ben şahsen 2 milyonda 1 milyonuncu olup baba parasıyla ticarethanede okuyan birine tedavi olmak istemem. Piyasadaki iyi psikologlarin da çıktığı okullar belli zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt
    aöf'te daha bir kişi bile okumadan nereden biliyorsun yetkin çıkıp çıkmayacağını müneccimlik yapmaya çalışmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt
    bir psikoloğun yetkinliğini türkçe ve matematik de oldukça gösterir alanda toplam 80 sorudan 5 6 tane yapan kişi psikoloji kazanıyor diyorum. okuduğunu anlama sıralamasında ortalama altı olan toplumun (ki burada bence eğitim sistemi suçlu) 4 sene sonunda otoban kenarı üniversiteden çıktığında nasıl bir donanımla çıkacak ki insan sağlığı - size göre - ondan sorulacak. ve elbette örgün öğretimde aöf'e göre en azından kağıt üstünde daha verimli sonuçlar alınabilir buna kesinlikle katılıyorum bu yüzden değiştirilebilir diploma farkını önerdim.

bu arada eğitimi uçuruma sürükleme isteğim, çıkarlarım, muhaliflik yaptığım insanlar?? biriyle karıştırdınız sanırım ne bu sıfatlar bana ait ne de sizi tanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termose -- 2 Ağustos 2020; 16:11:18 >
    Ruh bilimi ne ulan ruhun kendisi bilimsel bir şey mi olmuş Latince isminden direk çeviri yapıyorsun, psikolojiden haberin yok belli ki. Psikoloji klinik hariç sağlık alanı değildir. Klinikte de hastası olmaz psikoloğu, danışanı olur. Hekim olanlar psikiyatrlardır, hastası olanlar da onlardır. Ben insanlar neden tuvalete girerken kapıyı kapatıyor onu da merak edip deney hazırlayabilirim. Tedavi etmekle, sağlıkla alakası olmak zorunda değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorluk seviyesi en az örgün öğretimdeki gibi açık uçlu (yani test olmayan) sınav soruları sorulsun. Sözlü sınav, proje hazırlama ve sunumu da olsun. Hepsinden geçer not alabiliyorlarsa, AÖF mezunu olmalarının bir önemi yok. AÖF öncelikli olarak çalışan kişilerin yüksek öğrenim görmesi için düşünülmüştür. Normal şartlar altında iş, güç sahibi olmayan bir öğrencinin AÖF'yi tercih etmesi beklenmez. Halihazırda işe giden kişilerde mezun olunca iş yerinde terfi alır.
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.