Şimdi Ara

Psikiyatriye gitmek mantıklı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-00A01D70E

Hocam ya ilaçsız düzelmeyecek bir durumsa ? Biyolojik bir sorun var belki hormonal vb. O zaman nasil duzelecek ? Simdi ben psikolog ile konusurum derdimi anlatirim ama kendim ile her an konusuyorum. Kafamdaki o olumsuz dusunceler, icimdeki o olumsuz rezalet hissiyat sadece biri ile konusarak nasil gidebilir ki ? Kafam cok karisik bu konularda bilmiyorum :(

Alıntıları Göster
    Bak dostum senin ne arkadaşa ne de sevgiliye ihtiyacın var

Ha tabi olsa daha iyi olur ama onlara muhtaç değilsin

İlaç gerektiren durumlar: şizofreni, bipolar bozukluk, çift kişilik vs. gibi durumlardır. Senin durum depresyon. İlaç kullanırken iyi bırakınca kötü olursun tekrar. Mentaliteyi düzeltmek lazım. Dediğim gibi kimseye muhtaç değilsin bunu bir aklına sok.

Ben de senin yollardan geçtim. Benim de aklımdaki düşünceler rezalet bir his durmuyordu. Yapman gerekenler eğer ünideysen bölümünü gerçekten severek mi okuyorsun bunu düşünmen lazım. Biran önce de iş hayatına atılman lazım. Ya da bir hobi bul kendine. Birşeylerle uğraşırsan o düşünceler aklına gelmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Sen kendin demişsin ilacı bırakınca eski halime döndüm diye

Bu grip değil ki ilacı kullan gribin geçsin. Psikolojik sıkıntılarda ilaç varsa sıkıntı yok bırakınca eski haline dönüyorsun. Kaybolan sağlığın da cabası. Bir kere verecekleri ilaç uzun süreli kullanımda kilo yapacak karaciğer yağlanacak ...

6 yıllık deneyime sahip olan arkadaş 6 yılda düzelememişsin ve adama git diyorsun. 66 sene de gitsen düzelmeyeceksin çünkü dediğim gibi psikolojik durumlar ilaçla sadece geçiçi geçer.
    Sen burada rastgele konuşuyorsun ama o adamlar 30-40 yıl okuyup çalışıp boşuna mı profesör oluyor? Herkes sonsuza kadar kullanmıyor hatta bazı doktorlar ilaç bile yazmıyor ilk etapta ama bazı hastalıklarda mecbur ömür boyu kullanmak zorundasın bunun teşhisini de ben koyamam sen de koyamazsın iyi bi' doktor koyar o yüzden boş boş konuşmak yerine mantıklı şeyler yazın.

Doğru ilaç doğru teşhis olmadığı zaman boşa zaman kaybı oluyor ben 6 yıllık tecrübemden kastederek onu dedim. Gidipte devlet hastanesinde 3 dakikalık muayene ile olacak bir şey değil bu, grip değil çünkü.

Bizim ülkemizde cahillik üst seviyede olduğu için işler bu kadar basite indirgeniyor maalesef...

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    olamaz mı olum gece alıştırayım onlada nöbet tutucaz.
  • Guest-5993D5759 G kullanıcısına yanıt
    hocam hiç cevap vermeye bile uğraşma. bunların kaynağı youtube bülent sevinç gibi manyak ruh hastaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

Sen burada rastgele konuşuyorsun ama o adamlar 30-40 yıl okuyup çalışıp boşuna mı profesör oluyor? Herkes sonsuza kadar kullanmıyor hatta bazı doktorlar ilaç bile yazmıyor ilk etapta ama bazı hastalıklarda mecbur ömür boyu kullanmak zorundasın bunun teşhisini de ben koyamam sen de koyamazsın iyi bi' doktor koyar o yüzden boş boş konuşmak yerine mantıklı şeyler yazın.

Doğru ilaç doğru teşhis olmadığı zaman boşa zaman kaybı oluyor ben 6 yıllık tecrübemden kastederek onu dedim. Gidipte devlet hastanesinde 3 dakikalık muayene ile olacak bir şey değil bu, grip değil çünkü.

Bizim ülkemizde cahillik üst seviyede olduğu için işler bu kadar basite indirgeniyor maalesef...

Alıntıları Göster
    Çok basit düşünüyorsun 30-40 sene emek vermişler diye zırvalıyorsun kapitalist dünyada yaşıyoruz amaç insanları sömürmek para babaları insanlığa ne olur diye düşünmüyor tek düşündükleri ceplerini doldurmak psikiyatri alanı da bu amaca hizmet ediyor gizlice. (Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi şizofreni, bipolar gibi ağır hastalıklarda işe yarıyor sadece ama durumu düzeltmiyor bastırıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYips -- 30 Kasım 2019; 21:13:50 >

• Psikiyatr'la beraber psikolog destegi alman cok onemli. Kisa surede etkili bir sekilde toparlayabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen varsayim gibi geliyor soyledikleriniz. Gayet etkili ilaclar var, doktor kontrolunde kullanilip, psikoterapi de gorerek duzelen bir cok insan var. Karacigerin durumuna gelirsek bol bol yesillik yiyip, beslenmeye dikkat edip karaciger durumunu kontrol edebilirsiniz. Ayrica her ilac kilo yapmiyor hocam, aksine zayiflatan, istahi kapatabilen ilaclarda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Hocam tamamen varsayim gibi geliyor soyledikleriniz. Gayet etkili ilaclar var, doktor kontrolunde kullanilip, psikoterapi de gorerek duzelen bir cok insan var. Karacigerin durumuna gelirsek bol bol yesillik yiyip, beslenmeye dikkat edip karaciger durumunu kontrol edebilirsiniz. Ayrica her ilac kilo yapmiyor hocam, aksine zayiflatan, istahi kapatabilen ilaclarda var.
    Biliyorum iştahı kapatanlar var ama bunlar ilaçların az bir kısmını oluşturuyor.

Bu konuyu açan arkadaş depresyonda. Bunun için ilaç kullanılmaz. İlaçla 6 ayda geçecekse ilaç kullanmadan 180 günde geçer bilmem anlatabildim mi?

OKB, şizofreni, bipolar, borderline vs. ilaçla düzelmez ilaç sadece onları normal bir insan yapmaya çalışır yapabildiği kadar. İlaç ortadan kalkınca yine eski hallerine döner.

• Fiyat performans olarak başarısız bence.Sorunlarini en nihayetinde senin çözmem gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 ayda arkadaşın hayatı alt üst gidecegine, ilac ve terapi eşliginde 2-3 ayda kendine gelebilir, toparlayabilir bunuda goz ardi etmemek lazim. Ilac ortadan kalkinca neden eski haline donsun, doktor kontrolunde doz azaltarak birakirsa, psikolog destegi alirsa?
    Ayrica sadece bahsettiginiz rahatsizliklarda degil, anksiyete, panik atak, major, manik depresif bozukluk gibi rahatsizliklarda da ilac tedavisi onemli rol oynuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Hocam 6 ayda arkadaşın hayatı alt üst gidecegine, ilac ve terapi eşliginde 2-3 ayda kendine gelebilir, toparlayabilir bunuda goz ardi etmemek lazim. Ilac ortadan kalkinca neden eski haline donsun, doktor kontrolunde doz azaltarak birakirsa, psikolog destegi alirsa?
    Ayrica sadece bahsettiginiz rahatsizliklarda degil, anksiyete, panik atak, major, manik depresif bozukluk gibi rahatsizliklarda da ilac tedavisi onemli rol oynuyor.
    Gripte derler ya ilaçla 1 haftada düzelirse ilaç kullanmadan 7 günde düzelir diye ben onu psikiyatrik ilaçlara uyguladım 6 ay = 180 gün (anlamamış olabilirsin diye açıkladım)
  • İlk önce bir psikoloğa gidin. Devlet hastanesinde direk randevu alamazsanız dahi psikiyatristinizden psikoloğa yönlendirmesini talep edin onla görüşün. Eğer ilaçla tedavi gerekiyorsa tekrar sizi psikiyatra yönlendirir ve hem ilaç hem terapi ile devam edersiniz.

Ayrıca yukarıda yapılan yorumlara çok güldüm. Borderline OKB gibi rahatsızlıklar ilaç kullanılmadıgı sürece terapi ile bile çözülebilecek rahatsızlıklardandır. Şizofreni ve Bipolar ile OKB kıyaslamak hatadır bu arada. Hepsi direk olarak beyin rahatsızlıkları sayılıyor ama OKB diğer ikisine göre daha hafif ve belli bir süreden sonra sadece psikoterapi ile devam edilecek bir süreçtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manuel Neuer -- 3 Aralık 2019; 14:8:17 >
  • Psikologla Psikiyatri çok farklı şeyler , psikiyatri tıp fakültesi bölümüdür size çok daha fazla yardımcı olacağını düşünüyorum , psikiyatri polikinliği değilde üniversite hastenesinde hocalarla görüşebilirseniz daha iyi olur , polikinlik yoğun olduğu için 10 dkden fazla dinleyemez,psikiyatri sadece ilaç verir diye düşünme Psikoterapi denilen teknikleri var bunları felsefe veya psikoloji okuyan kişilerin anlaması zor psikopataloji bilinmesi gerekiyor , tavsiyem psikiyatriste gidin

Ayrıca OKB diğer psikiyatrik hastalıklara benzemez beyinde sıklıkla yapısal değişiklik olur ve tedavisi Farmakolojiktir Davranışsal terapi sonradan gelir, keşke bilip bilmeden yazmasalar buralara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalale -- 4 Aralık 2019; 16:16:21 >
  • Gene cahil cühela yığın toplanmış...

İleri düzey depresyonda adam belki fakat burdakiler spor falan diyor... Hafif ve orta şiddetli depresyonda egzersiz,sabah erken kalkmak vesaire bile faydalı olur ancak ileri düzey depresyonda,intihara kadar gidecek vakalarda psikiyatri desteği alınmalıdır.

Eğer kendin çözemediysen,daha da kötüye gidiyorsan elbette gideceksin psikiyatriste.

Psikiyatrinin çok faydasını görmüş biri olarak söylüyorum bunları...

Hayatında psikiyatriye gitmemiş adamlar,antidepresan kullanmamış adamlar popülist söylemlerle,sağdan soldan duyduğu yalan yanlış şeylerle milleti yönlendirmeye kalkıyor bu internet aleminde.
  • Şahsen önce psikiyatriye gidilmesini önermiyorum, hele devlet hastanesi hiç önermiyorum. Maddi imkanınız varsa önce düzgün bir psikoloğa gidip destek almak gerekir. Durumum olmadığı için 3 defa gittim devlette farklı doktorlara. Hepside önce anlat dedi tam anlatırken yarıda lafımı kesip tamam dedi susturdu. Üçüde farklı farklı ilaçlar yazıp diğer doktorların yazdıklarını kötüledi, o ilaç işe yaramaz dedi. Tıpkı cildiye gibi, sivilcem var dersin kremi yazar yollar hiç araştırmaz nedeni nedir ne değildir bakmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21F9C8AD0 -- 2 Aralık 2019; 8:25:1 >
  • lalale kullanıcısına yanıt

@lalale Talihsiz bir yorum olmuş. Şu an alanda çalışan bir psikoloğum ek olarak yüksek lisansımıda yapıyorum. Yani ''bilip bilmeden yazma'' gibi bir durum yok. Psikoloji okurken lisansta psikopatoloji ile alakalı yığınla ders görerek mezun oldum. Sırf psikopatoloji değil biyoloji,fizyoloji ve psikofarmakoloji bile görüyoruz öncelikle yeterliliğimizle alakalı bir cevap vereyim.

İkinci olarak OKB ile serotonin dengesizliği arasında bir bağ bulunmuştur araştırmalara göre ama bu kişiyi ilelebet ilaclara bagımlı hale getirmez belli bir süre ilaç sonra bırakılıp Terapi ile gayette aşıyoruz biz bu sorunu. İlaç almadan sadece terapi ile bile yol kat ettiğini gördüğüm yığınlarca danışanlar var bu arada. Ayrıca Psikologlar terapi açısından psikiyatristlerden daha yetkin yetişirler. Biz yüksek lisans ile beraber 6 sene terapi kuramları ile iç içeyiz psikiyatristler biyolojik kökenle daha fazla içiçeler aradakı tek ayrımda bu zaten. Onun harici yetkinlik konusunda bir ayrım yoktur.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manuel Neuer -- 3 Aralık 2019; 14:12:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Neuer

@lalale Talihsiz bir yorum olmuş. Şu an alanda çalışan bir psikoloğum ek olarak yüksek lisansımıda yapıyorum. Yani ''bilip bilmeden yazma'' gibi bir durum yok. Psikoloji okurken lisansta psikopatoloji ile alakalı yığınla ders görerek mezun oldum. Sırf psikopatoloji değil biyoloji,fizyoloji ve psikofarmakoloji bile görüyoruz öncelikle yeterliliğimizle alakalı bir cevap vereyim.

İkinci olarak OKB ile serotonin dengesizliği arasında bir bağ bulunmuştur araştırmalara göre ama bu kişiyi ilelebet ilaclara bagımlı hale getirmez belli bir süre ilaç sonra bırakılıp Terapi ile gayette aşıyoruz biz bu sorunu. İlaç almadan sadece terapi ile bile yol kat ettiğini gördüğüm yığınlarca danışanlar var bu arada. Ayrıca Psikologlar terapi açısından psikiyatristlerden daha yetkin yetişirler. Biz yüksek lisans ile beraber 6 sene terapi kuramları ile iç içeyiz psikiyatristler biyolojik kökenle daha fazla içiçeler aradakı tek ayrımda bu zaten. Onun harici yetkinlik konusunda bir ayrım yoktur.  

Aynen öyle talihsiz yorumlar silsilesi,yapısal değişiklikten anladığınız "serotonin" görüyorsunuz...Serotonin seviyesinde değişiklik yapısal değişiklik olmuyor ve okb hormonal bozukluktan öte immunolojik kökenleride olan bir hastalık işte bu yüzden psikiyatriye gidilmeli, bizim ülkemizde herkes kendi mesleğini ulaşılması zor yerlerle kıyaslayıp övünmeyi sever, Fen Edebiyat Fakültesi okuyup 6 sene Tıp fakültesi eğitimi almış ve üstüne 5 sene uzmanlık eğitimi almış bir meslekle kendiniz kıyaslayıp biz daha yetkiniz demeniz sadece gülünç ama türkiye şartlarında sıradan bir durum. Aldığınız derslerle daha iyiyiz dediğiniz mesleğin derslerini kıyaslamanız sizin için yeterlidir,"tek" ayrım kelimesi malesef kendinizi tatminden öteye geçmiyor.

OKB li olan arkadaşlara önce psikiyatriye gitmelerini tavsiye ediyorum.Hem terapi anlamına hem farmakoloji anlamında yetkin insanlardan tedavi almış olursunuz.Sadece terapi değil fizyoloji ve patoloji eğitimi "yeterli" insanlarla görüşmüş olursunuz.İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalale -- 4 Aralık 2019; 16:19:42 >

• lalale kullanıcısına yanıt

@lalale Tıp mı okuyorsunuz bilmiyorum ama okuyorsanız benden iyi bilmeniz gereken bi olay var. 6 Sene Psikiyatri üzerine ders almıyor tıpçılar sadece gördükleri 1-2 ders ve intörnleri vardır. Psikologlar ilk seneden itibaren terapi dersleri ve kuramları alır. Biz 6 Sene ( yüksek lisans ile beraber ) bu dersleri alırken psikiyatri uzmanları sadece uzmanlıklarında psikiyatri ders ve eğitimleri üzerine yoğunlaşır. Terapi konusunda yetkiniz demem psikiyatri uzmanlarından daha çok süre bu alanda eğitim almamızdan kaynaklanır. Biz terapi eğitimlerini bile lisans/yl'da ders olarak alırken Psikiyatri uzmanları terapi eğitimlerini ilave dışardan almak zorundadır ve sadece bunlarlada kalmaz supervizyon almaları gereklidir. Buda ekstra bi zaman kaybı oluyor kısaca. Biyoloji,fizyoloji,fizyolojik psikoloji ve daha sayamadıgım yığınlarca dersi boşa görmüyoruz. Psikoloji ders programlarına falan bir bakmanızı ve yardım ısteyen insanlara önyargısız bir yorum yapmanızı tavsiye eder iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manuel Neuer -- 4 Aralık 2019; 17:3:22 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.