Şimdi Ara

Psikiyatrist Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikoloji bölümü severek yapabileceğim bir iş olduğuna kanaat getirdim. Fakat psikoloji eşit ağırlıkta ben sayısalcıyım derslerim de iyi. O kadar fizik kimya biyoloji çalıştık eşit ağırlığa geçmeye soğuk baktım. Sonra psikiyatrist ile psikolog aynı şey olmadığını psikiyatrist olmak için tıp okunması gerektiğini öğrenince çok sevindim. Kötü yani okulun çok uzun olması 6 senenin üstüne 4 sene daha 10 sene. Hazırlık tus hazırlık falan derken 12 seneyi bulabilir ama bu benim için sorun değil okumayı seviyorum ve üniversiteye eğlenmek için değil okumak için gitmeyi hedefliyorum. Tıp okurken ilk 4 sene içerisinde açıktan da ilahiyat bitirmeyi düşünüyorum çift branşlı olmayı hedefliyorum. (Ki şuanda bazı hastanelerde manevi destek uzmanı diye çalışan ilahiyat mezunu olup din psikolojisi yüksek lisansını yapıp hastanelerde doktor gibi çalışan insanlar var Bkz: Başakşehir devlet hastanesi. (Manevi destek uzmanlığı Sağlık Bakanlığı ve diyanetin ortaklaşa bir projesi) Bu konuda işin ehli kişilerin yorumlarını bekliyorum.

• Benim de ilgim var psikolojiye. Hatta psikolog falan olsam işimde cidden iyi olurum. Psikologluk evet tmden alıyor. Psikiyatri dediğimiz kısım işin tıp ile ilgili olan yeri. Tıp kazansam ben de ileride psikiyatrist olmak isterim. Ama bu sene benim için tıp imkansız görünüyor.

Sizin konunuza gelirsek hiçbir fikrim yok çift dal vs. Ama inandığınız sürece neden olmasın ? Kulağa gayet güzel geliyor planınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 6 seneden sonraki 4 sene çok da öğrenci havasında geçmiyor. evet tez vs hazırlıyorsunuz ama maddi olarak minimum 5k ödeme yapılıyor işte çalışmak gibi yani.

• Ben de tıp kazanıp psikiyatrist olmak istiyorum ama bu yıl tıp olmayacak gibi seneye tmye geçip psikoloji mi okusam acaba diye de düşünmüyor değilim hala kararsızım bir de tusta en yüksek puanlı 3bölümden biri olması beni korkutuyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diazotmonoksit kullanıcısına yanıt
    Hocam aile hekimliği düşünür müsünüz hem mesaisi az nöbet yok hem parası da var. Ben kadınların doğum kontrolü işi falan olduğu için aile hakimliği pek yapabileceğimi sanmıyorum o ayrı.
  • Diazotmonoksit kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir şey duymuştum. Kars tıpta okuyan birisi demişki Kars'ta ortam olmadığı için sağlam ders çalıştım bu sene tus'ta derece hedefliyorum. Yani o zaman baktığımızda nasıl lise birden itibaren düzenli çalışıp 4 sene çalışan adamla son sene çalışmaya başlayan adam arasında dağlar var. O zaman tus'da da üni. 1'den itibaren çalışmaya başlayanla son sene tusla beraber çalışan arasında dağlar vardır. Normal bir tıp öğrencisi günde 1.5 saat çalışıyorsa psikiatrist olmak isteyen günde 3 saat çalışır sonra da tusta kazanır diye hesaplamaktayım. İnşallah evdeki hesap çarşıya uyar. Siz ne düşünüyorsunuz bu söylediklerimle ilgili?
  • Psikoloji candır ❤️

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dubaide Doktor Olmak
    12 yıl önce açıldı
    BEYİN CERRAHI OLMAK
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşin ehli değilim ama ikisine de sıkça gitmii biri olarak arasında dağlar kadar fark var psikiyatrist bi doktor seni anlamaz yol göstermez çünkü o yönde eğitilmiyo sanırım terapi yapmak istiyosan psikoloji daha iyi tabi psikoloji okursan da işsiz kalma ihtimalin yüksek bunu psikologla konuşmuştum yıllarca işsiz gezmiş

• PARASI İÇİN MESLEK SEÇİYORSUNUZ LAN BİLMİYOZ SANMAYIN KAPİTALİZMİN KÖPEKLERİ SİZİ
  • izopropil kullanıcısına yanıt
    Ulan ne kapitalisti. Sen ne diyon?
  • manevi destek uzmanı mı? psikologlar iş bulamazken oldu mu şimdi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xav4ik -- 30 Mayıs 2017; 17:45:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamitsevergebey

Ulan ne kapitalisti. Sen ne diyon?

İtiraf et meslek seçmeyi para için yapıyonuz ben burda bedavadan çalışıyorum siz maaş alcaksınız birde
  • dostonunbaltası kullanıcısına yanıt
    Hocam psikiyatristin anlaması kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum. Sonuçta psikolog ve psikiyatrist de olmayıp insanları anlayan insanlar var mı? Var. Demek ki bu iş en başta kişiye bakıyor sonra okunulan bölüme. Tabiiki bu konuda psikolog daha avantjlıdır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitsevergebey -- 30 Mayıs 2017; 17:48:28 >
  • Manevi destek uzmanı nedir ya? İlahiyatçıları bir yere yerleştirmek için uydurmadıkları element kalmadı. Psikologların sağladığı maddi destekmiymiş? Psikolojik bir sorun yaşıyorlarsa psikologa gitsinler dini sorun yaşıyorlarsa ramazanı beklesinler nihat hatipoğluna sorarlar.

• izopropil kullanıcısına yanıt
    Sen para kazanamıyosan ben napayım. Konuyu açış mesajımı okuyan bu işi para için yapmadığımı anlar. Hadi diyelim ki sadece para için tıp yazacağım bundan sana ne? Yardımcı oluyosan ol olmuyosan sorun üretme çözüm üret. Daha fazla mesaj yazmayacağım sana çünkü bu mesajları okuyanlar var ve bu insanların boş yere vakitlerini almak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitsevergebey -- 30 Mayıs 2017; 18:8:23 >
  • ambivalenz kullanıcısına yanıt
    Hocam bence manevi destek uzmanlığı mantıklı bir proje. Sonuçta bazı geri kafalı insanlar psikologları deli doktoru psikoloğa gidenleri de deli olarak görüyor. Toplum baskısı olan küçük yerlerde bu ciddi bir sorun. Fakat manevi destek uzmanlığıyla bu geri kafalı insanlar psikolojiye ısındırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitsevergebey -- 30 Mayıs 2017; 18:5:49 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.