Şimdi Ara

Psikiyatrik rahatsızlık, heyet hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 yıldır psikiyatrik rahatsızlığım neticesinde erteleme alıyorum. “Tekrarlayan nevrotik bozukluk, okb, depresif bozukluk” tanılarıyla. Bugün son kontrole gittiğimde doktor gidersin 1 ay sonra çürük alırsın gibi çelişik ifadelerle biz gene de heyette karar vericez deyip heyete sevk etti. 8 yıldır ilaç kullanıyorum. Sistemde kayıtlı. 4-5 gün klinikte yatışım var. Sizce sonuç ne olur? Bir de bugün e devletten askerlik durumuma baktım 1 yıl ertelenmiş gözüküyor… ne alaka?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Psikyatrik rahatsızlığınızın kronik olduğuna dair karar verilip elverişsiz verilecek gibi görünüyor. Ya da işlevselliği kaybettiğinize dair yorum yapılacak. Tekrarlayan nevrotik bozuklukta direkt elverişsiz verilemiyor, bu konuda karar hekimlere bırakılmış. Heyete sevk etmeden çürük verilemiyor. 4-5 gün yatış niçin oldu hangi yaşta oldu, ne sebeple oldu, bunları dikkatli incelemeleri gerekiyor. Her rapor askerliğe elverişsiz alabilmeyi sağlamaz, daha doğrusu sağlayamaz. 8 yıl çok ciddi bir süre. Bu kullanımdan dolayı riske girmeyip çürük verirler.


    Ben 10 senedir ilaç kullanmıyorum, 18 yaş altı adli süreç dışında bir teşhis, tanı durumum yok, herhangi bir engel kayıtım falan da yok, hatta sağlam raporu da aldım yoklama sürecinde, bana askerlik yaptırtmıyorlar.


    Askerlik durum belgeleri pek güncel değil. Ben halen silahaltında gözüküyorum oysa değilim.

  • Kabakalak K kullanıcısına yanıt

    Öncesinde sosyal obsesyonlar-herkes bana bakiyor- daha sonrasında 7 gün süren uykusuzluk döneminde(hiç bir şekilde uyku olmadı… 7 gün uykusuz kalmaya nasıl dayandım ve gerçeklikten çıkmadım ben de bilmiyorum ama uykusuzluktan ötürü beynim sersem iken bir kaç intihar girişimim olmuş. Her neyse, 2014 yılbaşısından beri ilaç kullaniyorum. Doktorum majör depresyon, bipolar bozıklık vs hep tanı değişti. 8 yıl dediğiniz gibi çok ciddi bir süre. Bir 4 ay ilacımı bıraktım. Biraz kendimi tuhaf hissettim. Gene başladım. Özellikle kalabalık ortamda zaten anksiyetem artiyor. Doktor 1 ay sonra çürük alip gelirsin dediyse neden elverişsiz yazmadı onu anlamadım. İşte gitmemen için şizofreni olman lazım elektroşok tedavisi falan birşeyler dedi de.. 2 yıldır erteleme sonrasında gideni de pek görmedim. Sonucu merak ediyorum. Özellikle kağıda yazmayıp heyette devam edilecek yazdı.. benim kendilerine söylemem gereken muafiyet anlamında bir tavsiyeniz olur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim bir tavsiye vermem doğru olmaz. Geçmiş olsun. Ama süreç elverişli değildire gider. Söyleyebileceğim bu kadar.

  • Hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.