Şimdi Ara

PS5 Hız Sorunu - ÇÖZÜM BURDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
12
Favori
4.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ping değil sorunumuz zaten. Pingin normal olması beklenir. Sorun indirme hızına limit koymuşlar. Ya playstation serverları tarafında ya da iss taraflı bir sorun var. Forumda onlarca konu ve mesaj var aynı sorun kaynaklı, herkeste yaklaşık 1 aydır başlamış. Yani bizim çözebileceğimiz birşey gibi durmuyor. Server veya iss taraflı çözülmesini beklemekten başka çare yok gibi. Başka bir arkadaş evimde Turknet var onu bağladım sorun yok demiş ama bilemiyorum. Belki de gerçekten iss taraflıdır. Ama hiçbir cihazda sorunum yokken sadece ps5 de yavaşlama olması iss taraflı değil de server taraflı gibi geliyor.

ilk mesajda da paylaştım çözümü,

bizim yapabileceğimiz bir şey var router değişimi talep etmek bulunduğunuz yerde stok yok ise riske girip router satın alıp sonucu görmek, sorun tüm türktelekom altyapısı kullananlarda olmuyor belki belli model versiyon routerlerde olabilir.

Hocam, ben de sizin gibi düşünüyordum serverlarla alakalıdır, ihale PSN de dedim, TT teknik eleman "abi herşey normal hattın da bir sıkıntı yok ama modemini bir değişelim bakalım" dedi, modem değişip aynı zaman da ont cihazına gelen kablonun sinyal seviyesnde de sıkıntı vardı onu da iyileştirdi en makul seviyeye getirdi huawei modemi de bağladı hemen peşine test yaptım konsol da 850 mbps sonuç aldım, o an a kadar 47 mbit i geçemiyordum. Ha sizde belki bu çözüm olmaz bilemem ama şu an ben bu şekilde çözdüm dostum olayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ama diğer her cihazda 1000 megabiti sonuna kadar alıp sadece ps5 de bu sınırlama olması router mı düşündürür yine? Ps5 i hem kablolu hem kablosuz deniyorum sonuç değişmiyor.

malesef öyle kablolu kablosuz diğer tüm cihazlar alınması gereken hızı alırken ps5 1000mbps tarifesi olanda da 100mbps tarifesi onlada da 45mbps geçmedi çözüm ont cihazından sonraki routerin değişmesi sizdeki routerin marka model yazar mısınız merak ettim aynı router mi?

Hocam ps5 de web tarayıcı aça bilirseniz eğer (biraz zor bazı yöntemleri var) muhtemelen tarayıcı dan speed test yaptığınız da (ethernet) ile yüksek hız alacaksınız, bana öyle oldu ama ps menü de bağlantı testin de 47 mbps i geçemiyordum. Modemi değiştirdikten sonra ps menü bağlantı testlerin de yüksek değerler almaya başladım.

Zyxel ex3501-t0. Ama anlamadığım şey, 1 ay önceye kadar aynı modemle hiçbir sorun yoktu. Diğer cihazlarımda da bir sorun yok. Sadece ps5 özel nasıl sorun yaratıyor router? Yine de bir deneyim değiştirmeyi.

Ona da bir bakayım. Açabilirsem orda da hız testi alayım akşam.

• Birol hocam yeni modemi kapalı kutu mu getirdiler? İşte bizim sıkıntımız başlarda konsolda normal hızları alıyorduk ne olduda 45 Mb ye sabitlendi değiştirilen modemde inşallah olmaz aynı sorun. Bendeki eski TT nin verdiği modemle(tp link c5v) yine TT ibareli değiştirdim internet hiç gelmedi ya ben yapamadım yada TT başka modeme onay vermiyor. Bence sorunun kökten çözümü herhangi bir İSS tarafından verilmeyen modemler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

aynen benimki de aynı modemdi forumda aynı modem ile sorun yaşayan birisinin daha konusu vardı, bende bu modemle daha önce sorun yaşamıyordum bir kaç haftadır böyle olmuştu, şimdi HUEWEİ ile sorun çözüldü, hakikatten kimse çözemiyor nasıl olurda sadece ps5 etkilenir diye bant daraltmamı oldu falan diye düşünüyordu halen muamma nasıl sadece ps5 etkilendiği.

türktelekom görevlisi kapalı kutu getirdi taktı otomatik zaten kullanıcı bilgileri kendi kuruyor bir kaç dakikada router interneti aldı ps5 bağlandı hem kablolu hem kablosuz 96 mbps aldım,

(tp link c5v) routeri düzgün kuramamış olabilirsiniz, türktelekomun modeme/routere onay vermemesi gibi bir durum olacağını düşünmüyorum, routeri kuramıyorsanız türktelekom yada türknet kimden abonelik yaptıysanız müşteri temsilcilerine ulaşıp routeri kurmalarını isteyin onlar uzaktan kurabiliyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de ttneti aradım hızınızda problem yok o yüzden modem değişikliği talebi alamıyorum diyor, sadece playstationda sorun var zyxel modemi huawei modemle değiştirmek istiyorum dedim, maalesef diyor kadın ne yapacağım ne demem lazım ? Şikayet var'a falan mı yazsam.

tekrar tekrar arayın mutlaka bir müşteri temsilcisi yardımcı olur, temsilcilerin insafına kalıyoruz işini iyi yapıp ilgilenen var ilgilenmeyen var, modemi kapat aç diyen var bir test edeyim hattınızı diyen var hemen arkadaşları yönlendiriyorum diyen var hattınızda sorun yok diyen var,

tekrar tekrar arayın farklı farklı temsilciler çıkıyor umarım işini yapan birine denk gelirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Dostum arıza kaydına geri dönüşü saha ekibinden eleman yaptıysa güzel tatlı dille bağlamaya çalış arkadaşı de böyle böyle o şekilde çözen eş dost var de sorunu huawei modem istediğini rica et tatlı dille kibarca rica edersen sanmamki kırsınlar. Bana gelen eleman da ben insiyatif kullanarak değiştiriyorum dedi. Yani genel merkeze kalsa değiştirmezler dedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Onlarla o muhabbete girmeyin hocam. Siz arıza kaydı oluşturun yeniden diyin böyle böyle benim sorunum çözülsün lütfen modem değişiminden bahsetmeyin. Saha ekibi sizi aradığın da (muhtemelen bir gsm numarasından arayacaklar) orda bağla işte mevzuyu hocam rica minnet.

İlk mesajı şimdi güncel halini okudum hocam teşekkürünüze rica etmek istedim. Ne demek bu forumlar bunun için var. Benim bir sorunum çözüldüyse başka birinin de çözüldüğünü görmek ve bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem onu görmek mutluluk verir insana. 🫡

@birol özsoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaViEsTa -- 4 Haziran 2026; 17:46:58 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.