Şimdi Ara

PS4 VE TOPLAMA PC ARASINDA KALDIM :S HANGİSİ DAHA MANTIKLI ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba adım Emin Yılmazer ve 17 yaşındayım. İlk kez bir forumda konu açıyorum. PS 4 ile toplama pc alma arasında kaldım. Evde ps4'ü takacak tv de yok . Ps4 alacak olursam tv de alırım. PS4'ü isteme nedenim rahat uzanıp koltukta, yerde vs. oyun oyamak. Ben prof. oyunlar ( Assassin's Creed Unity vb. oyunlar ) oynayacağım için pc de daha rahat oynayacağımı düşünüyorum. Ama konsolda oynamayı da çok seviyorum . Bilgisayar başındayken tek rahatlığın oturmak oluyor, bu da bir süre sonra kalçanı ve belini ağrıtabiliyor, bende yaklaşık 10 saat pc başında kalan biriym. Bütçem 2500 - 3000 arası. Ama toplama pc de nasıl yapılır hiçbir şey bilmiyorum ve bana kötü malı kakalayıp oyun oynamama engel olurlar diye endişeleniyorum. Boşuna o kadar para vermiş olurum. Kararsızım yardım eder misiniz ? Pc de bütçeme uygun toplama özelliklerini en iyi şekilde yazar mısınız ?

LÜTFEN YARDIM EDİN !

• PS4'te ki exclusive oyunları oynamak istiyorsan, spor oyunları oynuyorsan, multiplayer oyunlar oynayacaksan konsol almalısın.

MOBA, strateji, MMO oyunlarını ağırlıklı oynuyorsan PC toplamalısın.

Ben de hem PC hem konsol kullanıyorum. Konsolu multiplayer oyunlar ve exclusive oyunlar için aldım. PC'de multiplayer leş çünkü. FIFA'da bile hile yapıyor adamlar. Sistemi iyi olan, makrosu, hilesi olan öne geçiyor. Konsolda böyle bir şey yok herkeste aynı donanım var, gamepad var ve şartlar eşit.

Ayrıca oyunları da orjinal almalısın elbette, yani korsan oyun oynarım diyorsan konsoldan uzak dur.

Bir hatırlatma daha; her oyun PS4'e 1080p 60 FPS gelmiyor çözünürlük ve FPS takıntın varsa bunu da hesaba kat. Yani 1080p-2K-4K, 60 FPS-120 FPS değerlerini her oyunda göreceğim ben diyorsan yine konsoldan uzak dur PC topla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CPTLeBron -- 22 Ağustos 2014; 16:40:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

PS4'te ki exclusive oyunları oynamak istiyorsan, spor oyunları oynuyorsan, multiplayer oyunlar oynayacaksan konsol almalısın.

Ben de hem PC hem konsol kullanıyorum. Konsolu multiplayer oyunlar ve exclusive oyunlar için aldım. PC'de multiplayer leş çünkü. FIFA'da bile hile yapıyor adamlar. Sistemi iyi olan, makrosu, hilesi olan öne geçiyor. Konsolda böyle bir şey yok herkeste aynı donanım var, gamepad var ve şartlar eşit.

Ayrıca oyunları da orjinal almalısın elbette, yani korsan oyun oynarım diyorsan konsoldan uzak dur.

Bir hatırlatma daha; her oyun PS4'e 1080p 60 FPS gelmiyor çözünürlük ve FPS takıntın varsa bunu da hesaba kat. Yani 1080p-2K-4K, 60 FPS-120 FPS değerlerini her oyunda göreceğim ben diyorsan yine konsoldan uzak dur PC topla.
    Devir şuan PC toplama devri değil sistem gereksinimleri çok sapıtık şuan. Yenil nesil oturmadan PC toplanmasını pek tavsiye etmem. bin liralık GPU ile bile akıcı oyun garantisi vermiyor şuan oyunlar. Hele Vram baya arttı.

EXC ve sorunsuz MP için konsol mantıklı.
    SP oyun için torrent avantajı var o yönden PC tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mactavish- -- 22 Ağustos 2014; 16:46:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

PS4'te ki exclusive oyunları oynamak istiyorsan, spor oyunları oynuyorsan, multiplayer oyunlar oynayacaksan konsol almalısın.

Benim oynayacağım oyunlar açıkçası AC Unty orijinalini alacağım multiplayer oynayabilmek için, onun haricinde singleplayer oynarım. Fakat diğer oyunları korsan düşünüyorum :) Çözünürlük takıntımda var evet :) o zaman bana PC daha uygun olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emnylmzr

Benim oynayacağım oyunlar açıkçası AC Unty orijinalini alacağım multiplayer oynayabilmek için, onun haricinde singleplayer oynarım. Fakat diğer oyunları korsan düşünüyorum :) Çözünürlük takıntımda var evet :) o zaman bana PC daha uygun olur ?

Alıntıları Göster
    bütçeni belirtip buraya konu açarsan sistem toplarlar
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm

• quote:

Her sene gpu değiştirebiliyorsun 1000-1500TL ye evet daha uygun olabilir. Sonuçta akıcı 1080P de oynamak için artık 300 500 lük kartlar iş görmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

quote:

Her sene gpu değiştirebiliyorsun 1000-1500TL ye evet daha uygun olabilir. Sonuçta akıcı 1080P de oynamak için artık 300 500 lük kartlar iş görmüyor.

Alıntıları Göster
    Peki PS için ''kırdırma'' tabiri var. Kırdırsam hem korsan hem orijinal oyunları oynayabilir miyim ? Ve bana zararı olur mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki PS için ''kırdırma'' tabiri var. Kırdırsam hem korsan hem orijinal oyunları oynayabilir miyim ? Ve bana zararı olur mu ?

Alıntıları Göster
    PS4
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH_Türk Rock

PS4
    Ama kafamda soru işaretleri var. Eğer yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim.
    1) Eğer PS4 ü kırdırırsam hem orijinal hemde korsan oyun oynayabilir miyim, yine ps4 ayrıcalıklarından faydalanabilir miyim ve bana bir zararı olur mu kırdırmanın ?
    2) Mesut abinin 2si1 adı altında ps4 geniş incelemesi vardı. Onların anlattıkları ayrıcalıkları (oyunu %50 indirimli alma olayı v.b) PS3 kullanan arkadaşımla yapabilir miyim ?
    3) Ve arkadaşımın PS3 sürümündeki oyunları benim PS4 ümde (varsa PS4 üme uyarlamak gibi olabilir) oynama şansım var mı ?
    4) Son olarak; evde PS4 ü takacak TV yok 42'' inç gibi bi TV yi 900 TL ye felan arıyorum kaliteli tabiki :S TV önerebilir misiniz ? (markası LG ve ya SAMSUNG)

Sorularım bu kadar lütfen hepsini cevaplar mısınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH_Türk Rock

PS4
    Ama kafamda soru işaretleri var. Eğer yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim.
    1) Eğer PS4 ü kırdırırsam hem orijinal hemde korsan oyun oynayabilir miyim, yine ps4 ayrıcalıklarından faydalanabilir miyim ve bana bir zararı olur mu kırdırmanın ?
    2) Mesut abinin 2si1 adı altında ps4 geniş incelemesi vardı. Onların anlattıkları ayrıcalıkları (oyunu %50 indirimli alma olayı v.b) PS3 kullanan arkadaşımla yapabilir miyim ?
    3) Ve arkadaşımın PS3 sürümündeki oyunları benim PS4 ümde (varsa PS4 üme uyarlamak gibi olabilir) oynama şansım var mı ?
    4) Son olarak; evde PS4 ü takacak TV yok 42'' inç gibi bi TV yi 900 TL ye felan arıyorum kaliteli tabiki :S TV önerebilir misiniz ? (markası LG ve ya SAMSUNG)

Sorularım bu kadar lütfen hepsini cevaplar mısınız

Alıntıları Göster
    kesinlikle pc.iyi bir ekran karti tak ve her oyunu oyna ps4 te yilda atiyorum 5 oyun aldin diyelim yani 2 yilda 10 oyun olur.oyunlar yaklasik 220 tl yani en az oyunlara iki yilda 2000 tl den fazla para vereceksin.simdi 2 yilda 10 oyun fazla demeyin bir konsola o kadar para verdikten sonra 2-3 oyun almak salakca olur.parani cope atma.iyi bir ekran karti al her oyunu oyna.bazilarini multi oynamak icinde steam den filan 30-40 tl ye indirirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigitt07

kesinlikle pc.iyi bir ekran karti tak ve her oyunu oyna ps4 te yilda atiyorum 5 oyun aldin diyelim yani 2 yilda 10 oyun olur.oyunlar yaklasik 220 tl yani en az oyunlara iki yilda 2000 tl den fazla para vereceksin.simdi 2 yilda 10 oyun fazla demeyin bir konsola o kadar para verdikten sonra 2-3 oyun almak salakca olur.parani cope atma.iyi bir ekran karti al her oyunu oyna.bazilarini multi oynamak icinde steam den filan 30-40 tl ye indirirsin

Peki hangi marka iyi ve alacağım ekran kartını nereden tedarik edebilirm ? Bunların montajını da bilmem. Ve PC toplayacaksam bi 4 5 yıl rahat en son oyunları kasmadan yüksek görüntü kalitesiyle oynamak istiyorum. Ve hangi parçaları alırsam daha iyi olur, bunların markaları ve özellikleri ne olmalı ?
    Mesela biri bana video önerdi o videoyu izledim. Adam ekran kartı almamış işlemci üzerinden karşılanacak gibi bir şey söylemişti. Yani nasıl toplarsam iyi olur bilmiyorum. Şu işi bir halledemedim ya

• pcye bir kol alırsın
    rahat bir koltuğa oturursun

tabiki pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

pcye bir kol alırsın
    rahat bir koltuğa oturursun

tabiki pc
    Evet olabilir. Ama orijinal oyunlara konsol takılıyor mu ?

Arkadaşlar bir de şu yukarıdaki 4 sorumun hepsini cevaplar mısınız LÜTFEN !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emnylmzr -- 23 Ağustos 2014; 16:37:36 >
  • quote:

quote:

Peki hangi marka iyi ve alacağım ekran kartını nereden tedarik edebilirm ? Bunların montajını da bilmem. Ve PC toplayacaksam bi 4 5 yıl rahat en son oyunları kasmadan yüksek görüntü kalitesiyle oynamak istiyorum. Ve hangi parçaları alırsam daha iyi olur, bunların markaları ve özellikleri ne olmalı ?
    Mesela biri bana video önerdi o videoyu izledim. Adam ekran kartı almamış işlemci üzerinden karşılanacak gibi bir şey söylemişti. Yani nasıl toplarsam iyi olur bilmiyorum. Şu işi bir halledemedim ya

Kesinlikle toplama almalısınız.4-5 yıl idare etmesi için en az niro gtx780 tı ekran kartı lazım.şu an mobilim parçaları yazamıyorum ama burada arkadaşlar sana yardımcı olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• artık Torrent bilmem ne devri geçti. PC'deki oyunları da Orjinal alman lazım.

Korsan'da oyunu güncelleyemiyorsun. saçma sapan bir şekilde oynuyorsun. Online oynayamıyorsun. Steam kullanman lazım.

PC'de optimizasyson sıkıntıları vs.. falan da var. yeni bir ekran kartı alıyorsun oyunlar kasıyor.

PS4'te ise rahat rahat oynarsın. aklında soru işareti olmaz.

PC'de 1 sene sonra bile oyunların kasmayacağını garanti edemezsin. PS4'ü ise yıllarca sorunsuz bir şekilde oynayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 23 Ağustos 2014; 17:59:59 >
  • quote:

quote:

quote:

Kesinlikle toplama almalısınız.4-5 yıl idare etmesi için en az niro gtx780 tı ekran kartı lazım.şu an mobilim parçaları yazamıyorum ama burada arkadaşlar sana yardımcı olurlar

YARDIMCI OLAN YOK :S

• quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

artık Torrent bilmem ne devri geçti. PC'deki oyunları da Orjinal alman lazım.

Korsan'da oyunu güncelleyemiyorsun. saçma sapan bir şekilde oynuyorsun. Online oynayamıyorsun. Steam kullanman lazım.

PC'de optimizasyson sıkıntıları vs.. falan da var. yeni bir ekran kartı alıyorsun oyunlar kasıyor.

PC'de 1 sene sonra bile oyunların kasmayacağını garanti edemezsin. PS4'ü ise yıllarca sorunsuz bir şekilde oynayacaksın.

Ama oyun fiyatları çok pahalı. Birde PS4 e virüs bulaşabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emnylmzr -- 23 Ağustos 2014; 18:01:37 >
  • emnylmzr kullanıcısına yanıt
    ne kadar butcen var
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

artık Torrent bilmem ne devri geçti. PC'deki oyunları da Orjinal alman lazım.

Ama oyun fiyatları çok pahalı. Birde PS4 e virüs bulaşabilir mi ?

oyunları Spot'dan veya ikinci el alırsanız gayet uygun. veya 1 tane oyun alıyorsunuz, oyunu bitirince başka bir oyun ile Takas yapıyorsunuz. sonra yine takas yapıyorsunuz.

diğer sorunun cevabı ise: Hayır PS4'te bu tür şeyler olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 23 Ağustos 2014; 18:06:09 >

• Bence toplama pc

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.