Şimdi Ara

PS4 FİYATINI DÜŞÜREBİLİRİZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 400 euro + vergiler olduğuna göre. bu ülkeye gelen ps4 ler avrupada marketlerden alınıyor olmalı. çok ilginç
  • ne yani fiyat düşsün diye ps4 almayacak mısınız ? çok mantıklı bence de 2 yıl sonra deriz ps4 almadım fşyatı düştü kardayım hiç oyanamak nasip olmadı ama neyse :)
  • PS4 ün fiyatı gayet iyi. Oyunların fiyatının düşmesi lazım.
  • Sony Mağazaları ps4 getirirken sanki satış fiyatından getiriyor vergilerden bahsediliyor
    Bilmem kaçıncı dünya ülkesiyiz, ne ilk günü sahip olabiliyoruz ne de normal fiyatından alabiliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4'ün fiyatı çok uçuk değil. Yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırırken bir şeyi göz ardı ediyoruz. Burada cihazlar 2 yıl garantili , yurtdışında 1 yıl. Aradaki faka değer mi o tartışılır tabi ama vergi faktörü de var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatını düşüremezsin ne yaparsan yap. Ama adam haklı spotçular üstüne bindikçe bindi. Ama Ps4 bu, 2000tl'ye değer benim şikayetçi oldugum tek taraf, oyunlarının fiyatları.

• ben haftaya perşembe yunanistana gideceğim için oradan alacam daha ucuza gelmiş olacak yaşasın Yunanistan'daki ekonomik kriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: abatrow1907

ben haftaya perşembe yunanistana gideceğim için oradan alacam daha ucuza gelmiş olacak yaşasın Yunanistan'daki ekonomik kriz
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tjwh -- 15 Ağustos 2016; 21:17:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspsexer

estafurullah bıngıldak kardeş fiyat normaltabii ki bu fiyat olacak daha ucuz olacak hali yok ya.....sen ben 1500 2000 e alırım dedikten sonra kimse yahu şu ps4 ü 1000 tl den satalım millet sevinsin demez...siz önce almalısınız ki teknoloji ilerlesin..cihazlar hep önce buraya gelsin....teşekkürler.

Hayatınızda "Pazarın Kaymağını Almak" diye bir pazarlama terimi duydunuz mu?Piyasaya yeni sürülmüş bir ürüne çok büyük bir talep varken hangi işletme maksimum kar etme imkanını elinin tersiyle çevirir ki şuan diğer sektörlerde zarar eden Sony firmasına taze para akışı sağlayan bir ürününden.Türkiye fiyatına kazık diyenleri bir türlü anlayamıyor.Avrupa satış fiyatından yaklaşık 100 Euro pahalı yani 500 Euro. 2001 senesinde ekonomik kriz çıkmadan önce Bursa Asmerkez D&R mağazası PS2'yi 704$ satışa sunmuştular ki o zamanlar Dolar-TL paritesi 0,65 civarındaydı..Sony Türkiye iyi veya kötü eskisi gibi Playstation konsolunu ve oyunlarını Türk tüketicisine fahiş fiyatlara sunmuyorlar.

• 70 milyon kişi donanımhaber üyesi değil malesef . Burdaki insanlara bunu anlattığını farzetsek , dışarda kalan diğer milyonluk kesim ne olacak ?
  • buna şöyle diyebiliriz.....alan memnun yapan memnun satan memnun.....işte bu sebeple ps4 ün yada xbox one ın fiyatları 1000 tl nin altına kolay kolay düşmeyecektir....bir şeyi ne kadar isterseniz ne kadar arzu ederseniz degeri o kadar artar..bu da alıcı kesim vaz geçemedigi için ps4 ü kar lı bir kazanç kapısı haline getiriyor...ki daha bundan para kazanacak illegal girişimleri ve illegal insanları saymıyoruz bile.......neyse...biraz vergiler biraz bagımlılık biraz istekler biraz hırs..kim ne derse desin kimse itiraz etmedikçe konsol fiyatları ülkemizde böyle olmaya devam edecektir....dedim ya...alan razı satan razı

• quote:

Orijinalden alıntı: qdosahame

quote:

Orijinalden alıntı: abatrow1907

ben haftaya perşembe yunanistana gideceğim için oradan alacam daha ucuza gelmiş olacak yaşasın Yunanistan'daki ekonomik kriz

Kardeş yunan'da ne kadar bende Bulgaristan'a gidiyom Yunan'a geçip alırım belki ps4. :D

valla bilmiyorum hocam ama buradaki vergi canavarlarından daha ucuza satıldığı kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

400 euro + vergiler olduğuna göre. bu ülkeye gelen ps4 ler avrupada marketlerden alınıyor olmalı. çok ilginç

Bu neyin kafası? Oyun oynamaktan matematiği de unutmuş millet.
    Diyelim ki Amazon.de bu aleti 300 Euro'ya aldı, üzerine vergileri, karı vs. koydu 400 Euro'ya sattı.
    Sony Türkiye'de 300 Euro'ya aldı, üzerine karını vergisini koydu 400 Euro karşılığı TL'ye sattı. Ne ediyor 2.8X400=1120 TL
    İyi de acaba Amazon Gümrük ödüyor mu, ÖTV diye birşey varmı, Almanlar da bizim gibi ÖTV'nin Katma değer vergisini ödüyor mu? Ödüyorsa ne ödüyor? Sen bana bunların cevabını bir ver hele, ondan sonra market muhabbetine gireriz, haklıysan evet haklısın deriz. Memlekette Vergi adı altında donunuza kadar soyulduğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Tabi para baba parası olunca insanın vergiden de haberi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

800 lira Amerika fiyatı. Avrupa fiyatı üzerinden yorumlarsanız daha iyi olur. Yani 1120 TL.

Bizim ülkemiz çok mu zengin , Türkiyeye özel fiyat uygulasalardı. Dolar üzerinden ithal etselerdi.
    Kesinlikle ps4 şu ortamda 1400 tl yi hakketmiyor bence ederi max 999tl dir. 1000 lirayı geçerse bence psikolojik sınırı geçmiş olur.

SAdece konsolu almakla bitmiyor , gamepad oyunlar , psn+ ekledik mi fiyatlar uçuyor.

Dediğim gibi ne zaman ps4 1000 liraya garantili olarak düşerse o zaman alırım. Sizde almayın birkaç ay oyun oynamazsanız ölmezsiniz : ))

• Millet ne kadar rahat konuşuyor yahu. Hayatları boyunca hemen hiç bir şey üretmemiş, nasıl üretildiğinden bihaber insanlar işkembe-i kübradan sallıyorlar vay efendim Sony 1000'den de satar, 800'e de satar diye. Ar-Ge diye bir şeyden haberi yok tabi kimsenin. Sony PS3'ten uzun süre zarar etti mesela, maliyetini bile karşılamıyordu bir süre sattıkları fiyat. Tabi ticaretten de haberi yok, vergi kanunlarından falan da bu arkadaşların.

Arkadaşlar, kimsenin umrunda değil sizin ülkenizin ekonomik durumu falan. Hem bizim ülkemiz dünya ekonomisinin parlayan yıldızı değil miydi? Niye bu şikayet. Sony'ye ne sizin ülkenizde asgari ücretin 800 TL olmasından. Adamlar bölge bölge fiyat belirler. O bölgede sizin ülkeniz var ise o fiyat üzerinden alırsınız cihazı. İsveç ile Fransa'nın gelir seviyesi bir mi mesela? Değil, İsveç belki 2, belki 3 misli daha zengin ama aynı fiyattan alıyorlar cihazı. Çünkü Avrupa bölgesi. Her ülkeye göre fiyat politikası yapmaya çalışırsanız kaos çıkar. Alman gelir Türkiye'deki tüm malları kapatır ülkesinde ucuza satmak için, o zaman piyasada cihaz bulamazsınız. Somali'de ucuzmuş beyler oradan alın, yok Zimbabwe daha ucuzmuş hücum diye gezersiniz sonra ortalarda.

• Bir kez alıp 5-6 yıl kullanacağın bir konsol için 1400 TL gayet normal bir ücret. Şimdi 5000 TL'ye sistem kursan, piyasadaki en iyi parçaları toplasan 5 yıl sonra çöp olacak. Ha belki o zamanda ekran kartı, işlemci çoğu oyunu en yüksek seviyede çalıştırmada zorluk çekmez ama buna firmalar izin vermez. DirectX 14 çıkar, bu sürümü desteklemeyen ekran kartı çalıştırmaz veya Windows 10 çıkar Windows Vista-7 sürümleri desteklenmez.

Ayrıca bir ton para verip, en baba sistemi kurup sabah akşam benchmark çalıştıran ama iş oyuna gelince" orijinal oyuna para mı verilir, ben enayi değilim " diyen, korsan kullanıyorum diyerek övünen, 1 TL'lik şey için yalvaran, insanları dolandıran; 2000-2500 TL'ye telefon alıp daha taksidini ödemeden yeni sürümü çıktı diye öldüm fiyatına satıp yeni sürümünü alan kişiler varken bu tür konuların açılması pek mantıklı bulmuyorum.

• Sen yasiyor musun?

• Fiyati savunan arkadaslar daha mantikli argumanlar bulsunlar 4-5 yil kullanacagimiz bir alet icin fiyst normal demek turkiyenin ekonomik durumu goz ardi edilerek yapilan ve yuzeysel kalan bi yorumdur.

Konuyu acan arkadasa gelirsek almayin demeklede olmuyor ps sistemi cogu insan icin eglence araci eglencede zaruri bir ihtiyactir almayin demek yerine duzgun bir tartisma ortaminda fiyatlarin neden dusmesi gerektigini elindeki donelerle yetkili kisilere anlatmak daha dogru bir yontemdir ama burada onemli olan karsidaki insanin dinlemeye ne kadar acik oldugu ve bu konu hakkinda kolaya kacip kacmayacagi onemli (mesale vergiler derse bir kisi bu tartisma ortamini yok etmis demek oluyor sen konus bosa konus ben vergi diyorum havasina giriyorsa o is olmaz)

• quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

quote:

400 euro + vergiler olduğuna göre. bu ülkeye gelen ps4 ler avrupada marketlerden alınıyor olmalı. çok ilginç

Diyelim ki Amazon.de bu aleti 300 Euro'ya aldı, üzerine vergileri, karı vs. koydu 400 Euro'ya sattı.
    Sony Türkiye'de 300 Euro'ya aldı, üzerine karını vergisini koydu 400 Euro karşılığı TL'ye sattı. Ne ediyor 2.8X400=1120 TL
    İyi de acaba Amazon Gümrük ödüyor mu, ÖTV diye birşey varmı, Almanlar da bizim gibi ÖTV'nin Katma değer vergisini ödüyor mu? Ödüyorsa ne ödüyor? Sen bana bunların cevabını bir ver hele, ondan sonra market muhabbetine gireriz, haklıysan evet haklısın deriz. Memlekette Vergi adı altında donunuza kadar soyulduğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Tabi para baba parası olunca insanın vergiden de haberi olmaz.

ne dedin hiçbir şey anlamadım. benim dediğimi destekler şekilde mi konuştun yoksa karşı mı çıkıyorsun onu bile anlamadım. amazon perakende satış yapan bir firma, ithalat yapıyor mu bilmiyorum. gümrük felan vermez herhalde. sony türkiye 1120 TL ye satış yapmıyor. 1399 TL ye tavsiye ediyor yanlış yazdın sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Giannizzero

quote:

ne dedin hiçbir şey anlamadım. benim dediğimi destekler şekilde mi konuştun yoksa karşı mı çıkıyorsun onu bile anlamadım. amazon perakende satış yapan bir firma, ithalat yapıyor mu bilmiyorum. gümrük felan vermez herhalde. sony türkiye 1120 TL ye satış yapmıyor. 1399 TL ye tavsiye ediyor yanlış yazdın sanırım.

Aslında anlaşılmayacak birşey söylemiyorum ya neyse, tekrar izah edeyim.
    Sony Türkiye ve Amazon bu malı Sony'den 300 Euro'ya alıyorlar diyelim. Amazon 400 Euro'ya satıp kar ediyor. Peki Sony Türkiye 400 Euro'ya satarsa kar edebilir mi? Amazon'un ödediği vergiler ile Sony Türkiye'nin ödediği vergiler eşitse eder, ödedikleri gümrük eşitse eder. Amazon gümrük ödemiyor da Sony Türkiye ödüyorsa nasıl aynı fiyattan satmalarını beklersiniz?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.