Şimdi Ara

PS3 -> LCD input lag dedikleri şey (gt5 video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.revver.com/video/769090/gt5-prologue-with-g25/

Video'daki lcd'nin markasını çıkaramadım ama, gt5 ile oynarken çok bariz bi şekilde hareketler geriden geliyor. Özellikle 17-18. saniyelere bakarsanız daha da belli oluyor. Direksiyonu çok hızlı sağ sol yaptığı yerlerde ... (televizyon 0.4 - 0.5 saniye geriden geliyor tahminim)

Bu sorun hangi LCD'lerde var, sizde GT5 oynarken böyle oluyor mu? Açıkçası bu video moralimi baya bir bozdu .. Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 4 Temmuz 2008; 21:20:31 >

• videodaki panel samsung ama modelini cıkaramadım..lag sorunu olan ornek verebilecegim model philips 9632 var mesela
  • PS3 yada XBox sahipleri sizde yok mu böyle bir sorun? Yoksa hangi marka/model lcd kullanıyorsunuz??
  • oyunda kullanılan lcd tv samsung. üstelik düşük bir model de sayılmaz sanıyorum.

ancak çok sık karşılaştığımız gibi , yine LCD TV den kaynaklanmayan bir sorun için (sorun olduğu bile tartışılır) LCD TV suçlanıyor.
    Burada eğer varsa, sorun olarak düşünülen hadise , direksiyonun ayar hassasiyetinden kaynaklanıyor. Ben şahsen PS2 için üretilmiş ve PS2 nin onaylı speed ster3 direksiyon takımına sahibim. PS2 için üretilmiş en kaliteli direksiyon budur. Bunun hareketlerinize duyarlılık ile ilgili hassasiyet ayarları olduğu gibi, her ne olursa olsun 20 senedir otomobil kullanan biri olarak gerçek bir direksiyon yerine geçmesi söz konusu olmadığını söyleyebilirim.

Kötü LCD ler ve art niyetli Plazma satıcılarının, hatta üreticilerinin gazlamasıyla LCD TV lerle ilgili insanlarda inanılmaz bir paranoya yaratılmış vaziyette . Bu nedenle olur olmaz dikkati çeken her kusuru yada kusur zannedilen şeyi LCD TV nin olası bir dezavantajına maledenlere insan kabahat bulamıyor. ancak biraz daha bilinçlenmemiz gerektiği açık.

quote:

Orjinalden alıntı: rextr

http://www.revver.com/video/769090/gt5-prologue-with-g25/

Video'daki lcd'nin markasını çıkaramadım ama, gt5 ile oynarken çok bariz bi şekilde hareketler geriden geliyor. Özellikle 17-18. saniyelere bakarsanız daha da belli oluyor. Direksiyonu çok hızlı sağ sol yaptığı yerlerde ... (televizyon 0.4 - 0.5 saniye geriden geliyor tahminim)
    Bu sorun hangi LCD'lerde var, sizde GT5 oynarken böyle oluyor mu? Açıkçası bu video moralimi baya bir bozdu .. Şimdiden teşekkürler..

• bu tv sanırım 32R81 modeli.

Bildiğiniz gibi Samsung da DNIe ve Phılıps te PixelPlus HD görüntü işlemcileri var. Bu işlemciler HD kaynaktan beslenseler bile devreye girip işlem yapabiliyorlar. Bende SAMSUNG HD READY DLP projeksiyon TV kullanıyorum ve DNIe işlemci açıksa videodaki kadar olmasa bile bir gecikme yaşıyorum muhtemelen bendeki işlemci çok daha iyi . Bu durum DNIe,dinamik kontrast, edge enhancement ve pixelplus gibi ekstra modlar kapatılırsa oldukça azalacaktır diye düşünüyorum.
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

Kötü LCD ler ve art niyetli Plazma satıcılarının, hatta üreticilerinin gazlamasıyla LCD TV lerle ilgili insanlarda inanılmaz bir paranoya yaratılmış vaziyette . Bu nedenle olur olmaz dikkati çeken her kusuru yada kusur zannedilen şeyi LCD TV nin olası bir dezavantajına maledenlere insan kabahat bulamıyor. ancak biraz daha bilinçlenmemiz gerektiği açık.

Paranoya falan degil, ben LCD'yi PS3 ağırlıklı kullanacağım için bu input lag olayı benim için çok önemli. Mesela milletin yere göğe sığdıramadığı 40A656'nın review'ine bakarsanız sevinirim.

"Here's the not-so-good news: even with [100Hz Motion Plus] disabled, we measured input lag on the LE40A656 to be 30ms slower than our resident Samsung F96, which means that it's up to 60ms slower than the Sony W4000. While most people will not be affected by this, sensitive gamers will probably experience this input lag in games demanding sharp reflexes."

Call of Duty4 oynarken adamı (headshot ile) vurmanın zorluğundan da bahsetmiş, üstelik 40A656 gibi yeni bir LCD'de.

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Picture-Quality.htm

• Bu sorun hemen hemen bütün lcdlerde vardır ama su lcdlerde yoktur..
    Philips 9603 ve 9703 serileri.
    9632 serilerinde bu lag sorunu vardı fakat bunu da hallettiler..

quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende yok tv sony
  • Panasonic TX-PF42G20E... nasıl öğrenebiliriz input lag değerini..
  • quote:

Orijinalden alıntı: göker666

Panasonic TX-PF42G20E... nasıl öğrenebiliriz input lag değerini..

Input lag 0ms-16ms slower than our resident Samsung F96

f96'nın da 30 ms. civarında lag değeri olduğu düşünülürse 30-45 ms. arasında lag değeri vardır senin tv'nin.

kaynak:http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm
  • degerin en düsügü en iyisidir o zaman ps3 icin.. ancak hangi degerden asagisi bi problem yaratmaz, kendini farkettirmez??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.