Cross chat e gereksiz diyenlere o kadar guluyorum ki..
bende call of duty oynarken, bir tarafta fifa oynayan diğer tarafta red dead redemption oynayan biriyle insan neden konuşmak ister o kada gülüyorum ki anlatamıyorum... smile ile açıklayayım en iyisi
Er yada gec bu ozellik gelecek,o zaman ne kadar kucuk dusundugu anlayacaksin arkadasim ve ben o zaman yine gulecegim sana..
oyun oynarken dünya ile ilişkimi kestiğim için bu gereksiz özellik pek umurumda değil. illa konmak zorunda kalırsak chat odası açıp konuşuyoruz zaten. onu da 2 kere falan yapmışımdır en fazla.
Ben oyun oynarken headset bile kullanmiyorum,bir suru gereksiz gurultu,dikkatimi dagitiyor.
Aslinda bu ihtiyac ile alakali bir durum. Mevcut ozellikler sizlerin ihtiyaclarini karsiladigi icin aslinda bu konsolun elestirilmesini istemiyorsunuz.. Ama mevcut ozellikler XboxLive i tatmis olanlar icin asla yeterli degil..
Umarim Sony bir an once Cross chat sorununu halleder..
Cross Chat mutlaka tecrübe edilmesi gerekn bir özellik.
O kadar zaman PS3 kullandım, hiç ihtiyacım olmadığını düşünüyordum oyun oynarken chat özelliğine, bir bulaştım Live ve Cross Chat' e şimdi vazgeçemiyorum.
Bunu arkadaşlarınızla bir aradaymışsınız gibi düşünmek gerekli. En basit örnek olarak; Herkes farklı oyun oynarken bir anda "yaw hadi gelin şu oyunu oynayalım" diyor birisi, ve chat hiç kesintiye uğramadan herkes dashboarda dönüp oyun değiştirebiliyor. Bu arada sohbete devam ediyor.
Benim de temennim bir an önce PSN için de cross chat gelmesi.
Ayni evi paylastigimiz arkadasla ikmizinde ps3 leri var ve oturma odasinda monitorlerin arasi 1-1,5 mt. İkimizde ayri oyunlari oynarken ben ona laf attigimda yada o bana ikimizde cevap bile vermiyoruz. Aynı oyunu oynarken durum farkli tabi karsilikli oynuyorsak laf sokmak ayrı bir zevk.
Ama ayri ayri oyunlardayken karsidakiyle konusmak yada sohbet etmek bana hic mantikli gelmiyor. Direk arkadasligin bitme sebebi olur.
Resimdeki ev hali...
Bir almanca sitesinden aldigim bilgiye göre Cross-Game-Chat de 29 Haziranda PSN-Plus ile birlikte geliyormus 3.40 FW`li tabi..