Şimdi Ara

Ps3'e Hacker'lardan Büyük Darbe/ SADECE BİLGİ PAYLAŞIM BAŞLIĞI (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.598
Cevap
0
Favori
84.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ABUX

quote:

Orijinalden alıntı: viceboys

quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Eğer bu hack olayı PSN'i engelleyecekse, Sony tespit edip banlayabilecekse hack yapanları, sadece single oynanabilecekse, bence Sony'ye çok zararı olmaz. Ben hack'i kullanmam mesela. 1 kişi eksilir. O yüzden Sony'nin yapması gereken hack'i kullananları tespit edebilmek.

İsin kotu yanı bu zaten, cihaz kopyayla orijinali ayıramayacak duruma geleceginden neye gore banlıyacaksın???

Hakkaten bir de bu olay var Sony nin Microsoft gibi bunu algılayacak bir sistem yaptığını zannetmiyorum.Çünkü 5 senedir kırılamayan bir şifre sistemi var o kırılınca + korumaları da yok gibime geliyor.Çünkü Sony nin aletin bu şekilde kırılacağına imkan ihtimal vermiyordu.Ne oldu biri ya da birileri bu şifreleri sızdırdı ve PS3 ü savunmasız hale getidiler.Sanırım çok yakın bir zamanda Sony açıkları kapatılmış 3.66 firmware ile gelebilir.Ama ana donanım keyleri ele geçirilmiş olduğundan Sony özel bir firmware ile bu keyleri değiştirmeye çalışacak ki imkansız gibi birşey ya da PSN üzerinde ciddi bir yapılanmaya giderek cfw kullananları tespit etmeye çalışacak.Eğerki bu CFW ile backup oyunlar usb ya da kopya blueray medya ile online olarak oynanmaya başlanırsa işte o zaman SONY için tehlike çanları çalmaya başlar.
    O zaman oyun firmaları bir ara Ubisoftun starforce kilidi gibi oyunlara şifreleme sistemi getirir.Online oyunlarda mac şifresi gibi farklı keyler olur.Bu da takas vs yollarla orjinal kullananları etkiler.Çünkü önceden bu şifre ile oynamış olan kişi oynamak istediği takdirde kopyacı muamelesi görerek PSN den banlanabilir.

Sony PS3den zarar etmiyor kardeş zarar etse etse karından bir parça zarar ediyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

@Drizzt_tr

Bu key olayında ben de senin gibi düşünüyorum, hangi firma kaptırır ki böylesine önemli bir sırrı? Ama dün PSP tüm versiyonları ile kırıldığı haberleri çıktı, normalde PS3'ün içine gömülü keylere ulaştıkları söyleniyor ve bunlarla işi götürmeleri gerekiyordu. Ancak kırılma işlemi bir oyunun demosunun save'indeki exploit ile mümkün oldu. Ardından bu sürümde çalışmaması gereken iso loader bu exploit ile çalışır hale geldi. Private key'le alakası falan yok bunun. Merak ettiğim bu exploit'in nasıl ortaya çıktığı, cidden entresan ve bir o kadar garip bir durum. İnsan ister istemez komplo teorileri üretiyor...

PSP keylerinede PS3 deki PSP desteği ile ulaştılar. PS3 keyleri ile bu uygulamaları çözüp, içinden keyleri elde ettiler.

• PSP'nin tüm sürümlerinin kırılmasının tekrar söylüyorum bu key'lerle yakından uzaktan alakası yok. Adamlar dediğim gibi bir demo'nun save'indeki exploit'ten yola çıkarak kırdılar PSP'nin tüm versiyonlarını. Elinde key olan adam imzalar elindeki oyunu verir iso'yu, olay budur, dediğim gibi olay böyle olmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

quote:

@Drizzt_tr

Bu key olayında ben de senin gibi düşünüyorum, hangi firma kaptırır ki böylesine önemli bir sırrı? Ama dün PSP tüm versiyonları ile kırıldığı haberleri çıktı, normalde PS3'ün içine gömülü keylere ulaştıkları söyleniyor ve bunlarla işi götürmeleri gerekiyordu. Ancak kırılma işlemi bir oyunun demosunun save'indeki exploit ile mümkün oldu. Ardından bu sürümde çalışmaması gereken iso loader bu exploit ile çalışır hale geldi. Private key'le alakası falan yok bunun. Merak ettiğim bu exploit'in nasıl ortaya çıktığı, cidden entresan ve bir o kadar garip bir durum. İnsan ister istemez komplo teorileri üretiyor...

PSP keylerinede PS3 deki PSP desteği ile ulaştılar. PS3 keyleri ile bu uygulamaları çözüp, içinden keyleri elde ettiler.

Çok iyiymiş bunu bilmiyordum... Ozaman PS3'ün PSP desteğindeki yaptıkları açıkla keyler alındı.

• ya bunun için jailbreak ngerkeiyorsa ne anladım bu işten hani jailbreaksız calısıcaktı :@
  • quote:

PSP'nin tüm sürümlerinin kırılmasının tekrar söylüyorum bu key'lerle yakından uzaktan alakası yok. Adamlar dediğim gibi bir demo'nun save'indeki exploit'ten yola çıkarak kırdılar PSP'nin tüm versiyonlarını. Elinde key olan adam imzalar elindeki oyunu verir iso'yu, olay budur, dediğim gibi olay böyle olmadı...

Hayır hoca,exploitle key alamazsın. PS3 te PSP desteği var biliyorsun. Ondada çalışan uygulamalar var. Bunları elinde şifre olmadan çözemezsin. Adamlar ps3 şifresini elde edince bu ps3 uygulamalarını çözebildiler. Daha sonra bu uygulamalardan PSP iso , demo neyse imza anahtarını buldular. Çünkü ondada key hesaplama aynı mantıkla yapılmış.
    Yani şu anda PSP lerdede imzalanan uygulamalar çalışır kendi FW si ile..Prometheus,pandora vs gibi exploit üstünden çalıştırmayı saglayan şeylere gerek kalmadı diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 6 Ocak 2011; 13:33:44 >

• quote:

PSP'nin tüm sürümlerinin kırılmasının tekrar söylüyorum bu key'lerle yakından uzaktan alakası yok. Adamlar dediğim gibi bir demo'nun save'indeki exploit'ten yola çıkarak kırdılar PSP'nin tüm versiyonlarını. Elinde key olan adam imzalar elindeki oyunu verir iso'yu, olay budur, dediğim gibi olay böyle olmadı...

Solidrock o dediği HEN olayı daha önce vardı bu key olayı daha yeni çıktı
  • Jailbreak'siz çalışmıyor anladığım kadarıyla şu an. Tek değişen şey artık 3.41 sürümünde kitlenmesine gerek kalmadı jb'cilerin istedikleri gibi versiyon yükseltip istedikleri oyunu oynayabilecekler. Ayrıca online'da olunabiliyor artık ama ban gelir mi gelmez mi orası muamma...Sonuç olarak jb kullanan zaten online'ı gözden çıkardığına göre banlanma riski olur mu olmaz mı demeden girecektir psn'ye bizde böylece ban olacak mı cfw yapınca olmayacak mı anlayacaz.
  • Solid hocam.

PS3 un icerisinde PSP emusu var. Donanimsal mi yazilimsal mi kesin bilmiyorum ama buyuk olasilikla donanimsal.
    Yani PS3 de psp chip i de var . Ornek Driztt hocamin dedigi gibi MINIS oyunlarin oncelikle PSP icin cikmasi sonrasinda ise hic bir degisiklige gitmeden (oyunlarda) PS3 de de calismasi.
    Oyle olunca Math (PSP hacker) ps3 un tamamen kirilmasi sonucu ps3 icinde ki PSP keylerine ulasiyor.
    Olay bundan ibaret.
  • quote:

quote:

Hayır hoca,exploitle key alamazsın. PS3 te PSP desteği var biliyorsun. Ondada çalışan uygulamalar var. Bunları elinde şifre olmadan çözemezsin. Adamlar ps3 şifresini elde edince bu ps3 uygulamalarını çözebildiler. Daha sonra bu uygulamalardan PSP iso , demo neyse imza anahtarını buldular. Çünkü ondada key hesaplama aynı mantıkla yapılmış.
    Yani şu anda PSP lerdede imzalanan uygulamalar çalışır kendi FW si ile..Prometheus,pandora vs gibi exploit üstünden çalıştırmayı saglayan şeylere gerek kalmadı diyebiliriz.

Abi anlatmadım galiba, bu kırılma işinin private key'le yakından uzaktan alakası yok. PSP 3000 modellerinde daha önce benzeri exploit ile çalıştırılan HEN ile aynı. Yani ne oldu da birden herşey çorap söküküğü gibi geldi. Adamlar ellerindeki key'lerle bu işi becermiş olsalardı anladım. Yaptığın şey CFW değil, HEN ile 6.35 pro'ya geçiyorsun, makina kapandı mı, yaptığın işlem sıfırlanıyor, bu mu yani?

O kadar reklam falan edildi bu işler ama adamlar CFW çıkarmış hala millet JB dongle ile oyun oynamak zorunda. Bu olmadan normalde imzalanmış ISO'lar ile oynanması gerekiyor mantıken. Yazılımları dijital olarak imzalayacakları tool'lar var mı, varsa hala ne bekleniyor. Şimdiye en azından 3-5 imzalanmış oyunun net'e düşmesi gerekirdi... Sony halen bir cevap vermedi, bence daha somut bir şeyler görmek için bekliyorlar, ona göre tavır geliştirecekler. Yaparlar veya yapamazlar şu anda da harıl harıl bu iş üzerinde çalıştıklarını, durumun netleşmesi ile beraber hamlelerini yapacaklarını düşünüyorum...

• sony bugun yarın 3.60 ı çıkarır gerçi bir işe yaramayacak ama işte :)
  • genç hacker GeoHot ne yaptı çıkardı mı CFW yi ? ona çok önemli bir iş düştü bence iphone da yaptığı büyüklüğü bekliyoruz elemandan
  • yazılımla kırıldı demiş ilk sayfada sız dongle lazım dıyorsunuz hangisi dogru arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: leo

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Eğer bu hack olayı PSN'i engelleyecekse, Sony tespit edip banlayabilecekse hack yapanları, sadece single oynanabilecekse, bence Sony'ye çok zararı olmaz. Ben hack'i kullanmam mesela. 1 kişi eksilir. O yüzden Sony'nin yapması gereken hack'i kullananları tespit edebilmek.

2 yapalım eksilenleri. Sırf GT5'e olan çok güzel online destek sayesinde PSN'den banlanmayı göze alamayacağım valla. En fazla oynadığım oyun o sonuçta. Kahrolsun piracy

Coktan GT5 lere paralari bayildiktan sonra bunlari soyluyorsunuz. Elinizde orjinal olmasa ve ps3 hack cikmis olsa bakalim o zaman orjinal aliyor musunuz

Herkesi aynı sanıyorsun herhalde. Ben PS3'ü GT5 için 2 hafta önce aldım, diğer oyunlar çerezlik vakit geçirmek için. Güzel oyunlar ama dediğim gibi benim için çerezlik. Asıl olayım GT5 benim. GT5 olmasaydı PS3'üm de olmayacaktı. GT5'i her türlü yine orijinal alacaktım ve PSN'den banlanmamak için yine orijinal kullanmak zorunda kalırdım.

Ha Xbox 360'da durum farklı her türlü fw hack uygularım ona. Ama GT5 yüzünden PS3'ü cfw ile kullanmaya çekiniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Ocak 2011; 13:54:08 >

• quote:

quote:

quote:

Abi anlatmadım galiba, bu kırılma işinin private key'le yakından uzaktan alakası yok. PSP 3000 modellerinde daha önce benzeri exploit ile çalıştırılan HEN ile aynı. Yani ne oldu da birden herşey çorap söküküğü gibi geldi. Adamlar ellerindeki key'lerle bu işi becermiş olsalardı anladım. Yaptığın şey CFW değil, HEN ile 6.35 pro'ya geçiyorsun, makina kapandı mı, yaptığın işlem sıfırlanıyor, bu mu yani?

O kadar reklam falan edildi bu işler ama adamlar CFW çıkarmış hala millet JB dongle ile oyun oynamak zorunda. Bu olmadan normalde imzalanmış ISO'lar ile oynanması gerekiyor mantıken. Yazılımları dijital olarak imzalayacakları tool'lar var mı, varsa hala ne bekleniyor. Şimdiye en azından 3-5 imzalanmış oyunun net'e düşmesi gerekirdi... Sony halen bir cevap vermedi, bence daha somut bir şeyler görmek için bekliyorlar, ona göre tavır geliştirecekler. Yaparlar veya yapamazlar şu anda da harıl harıl bu iş üzerinde çalıştıklarını, durumun netleşmesi ile beraber hamlelerini yapacaklarını düşünüyorum...

SU an piyasada gezen CFW, usb dongle da ki yazilimin orjinal FW ye enjekte edilmis hali.
    Yani USB dogle u cihazin icine aldiginizi dusunun ve bu islem yapilirken bu yazilim orjianl keyle imzalandigi icin her fw de (goruldugui uzere 3.55 de de calisiyor) calisir durumda.
    Ancak eski pkg dosyalarini install edemiyor cunki imzali pkg olmasi lazim.
    Ama burda da sony nin adami dava etme durumu var egerki IMZALI BIR BACK UP cikarirlar sa.
    O yuzden su an is suruksemede.

• quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Sony nin Ps3 satışından kar etmediği bilgisi yanlış. İlk çıktığındaydı o. Daha öncede yazmıştım. 2010 ortasından beri özellikle slimden beri kar etmeye başladı konsoldan. Parça başı maliyetler düşüyor. Zarar eden konsolda böyle bir strateji izlemezdi evet ama kar ettiği düşünülünce komplo teorisi üretmek için mükemmle bir ortam oluyor.

http://playstationlifestyle.net/2010/04/29/ps3-is-finaly-turning-a-profit/
    http://news.cnet.com/8301-17938_105-20003418-1.html

2. link eklendi. Konsol ilk çıktığında 200-300$ (ohaaa) gibi bir zararı varmış konsol başına. Şubatta en son konsol başına 18$ zarar yazmış. Nisandan itibarende kar etmeye başlamış. Toplamda durum nedir bilemedim. Ama konsol satışı her türlü karını arttırır Sony'nin. PS3 almayıp xboxa kayan kesimi çekmek istemiş veya korsana alternatif bir platform oluşturmak istemiş olabilir. Bluray player vs de cabası.

Son durumdan haberim yoktu. Linkler için teşekkürler. Ama yine de henüz Nisan'dan beri kar etmeye başlamış ve nerdeyse 8 ay olmuş.
    Ondan önce 36 ay boyunca zarar eden Sony'nin en azından bir 12 aya daha ihtiyacı var diye düşünüyorum. Bir de planan ve yolda olan
    PS3 oyunları var. Eminm ki Sony gelecek iki yılın anlaşmalarını şimdiden yapmıştır.
    Birden bire PS3'ten elinin yarısını çekerek PS4'ü çıkarması anlamsız olmaz mı? Bu yüzden ben en azından 2015ten önce yeni nesil bir konsol
    beklemiyorum. Microsoft'ta Xbox Slim ve Kinect'i yeni çıkardığını göre, bence yeni nesil konsolara henüz daha çok zaman var diye düşünüyorum.
    Hayırlısı olsun.

PS4 çıkışı konusunda kesinlikle haklısın. Tahiminimce ps4 çıkışı 2015 olur. 2016 ya kadar da PS3 e destek verilir, oyun yapılır. Sonuçta adamlar çıktığı zaman ömür biçtiler bu konsola. Dediğim gibi toplamda Sony PS3 konsol satışı konusunda karda mı zararda mı bilmek zor ama tahminimce zarardadır. Çünkü ile çıktığı dönemde konsol başına 200-300 dolar zarar ettiği söyleniyor. Çok büyük bir rakam bu. Şu anda satılan konsolun tamamı kar olsa yine kurtarmaz :) Yine de Sony PSN olsun, konsol satışı oyunlar olsun şu anda ciddi karda. Bu hack işleminin karına engel olamsına izin vermeyecektir.

• Bundan bir kaç yıl önceydi Ferrox denilen bir grup veya kişi tam hatırlamıyorum PS3 için iso loader hazırladığını ve çalıştığını ifade etmişti. İnternette bununla ilgili çok dedikodular yapıldı ama ortaya hiç bir şey çıkmadı. Bir söylentiye göre bu Ferrox Sony çalışanıymış ve tiff exploit ile bu işi halletmişti. Sony'de bu adama para verip susturdu şeklinde konuşulmuştu.

Şu ana kadar ne Sony ne de hacker'lardan açık bir hamle gelmediğinden acaba kapı arkalarında bir şeyler dönüyor mu diyeceğim ama adamlar her şeyi zaten internete vermişler. Eğer bu verilen dosyalar halen kilit bir program veya başka bir şeye ihtiyaç duyuyorsa Sony'nin bu adamlarla anlaşması bence hala mümkün. G.Hotz bile açık açık beni firmada işe alın diye yazmıştı hatırlarsanız bir iki gün önce. Bakalım olmasına ihtimal vermediğimiz şey mi gerçek olacak yoksa? Fırtına dinmeden kimse buna yanıt vermeyecek galiba...

• quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

http://www.milliyet.com.tr/ps3-un-sifresi-kirildi/yasam/sondakika/06.01.2011/1335567/default.htm?ref=haberici

GT5 dahil bütün oyunları çalıştırıyorlar. Galiba Sony hackerlara yenik düştü yada bilerek bunu yaptırdı.

Haberin altındaki yorumlara bayıldım.

Klavyesi olan herkes Einstein.

quote:

Bundan bir kaç yıl önceydi Ferrox denilen bir grup veya kişi tam hatırlamıyorum PS3 için iso loader hazırladığını ve çalıştığını ifade etmişti. İnternette bununla ilgili çok dedikodular yapıldı ama ortaya hiç bir şey çıkmadı. Bir söylentiye göre bu Ferrox Sony çalışanıymış ve tiff exploit ile bu işi halletmişti. Sony'de bu adama para verip susturdu şeklinde konuşulmuştu.

Şu ana kadar ne Sony ne de hacker'lardan açık bir hamle gelmediğinden acaba kapı arkalarında bir şeyler dönüyor mu diyeceğim ama adamlar her şeyi zaten internete vermişler. Eğer bu verilen dosyalar halen kilit bir program veya başka bir şeye ihtiyaç duyuyorsa Sony'nin bu adamlarla anlaşması bence hala mümkün. G.Hotz bile açık açık beni firmada işe alın diye yazmıştı hatırlarsanız bir iki gün önce. Bakalım olmasına ihtimal vermediğimiz şey mi gerçek olacak yoksa? Fırtına dinmeden kimse buna yanıt vermeyecek galiba...

quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

"Yıllardır kırılamadı da neden şimdi birden kırılıyor?" diyenler var. Elbette şimdi kırılmamıştır. Hacker'lar halka açık kişiler gibi görünseler de onların da menfaat sağladığı noktalar olacaktır. Cihazı kırdıkları gibi bu bilgileri yayımlamamalarının sebebinin anahtar kelimeleri "Sony" ve "para"dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 6 Ocak 2011; 14:16:39 >

• quote:

quote:

quote:

evet hocam bende bunu merak ediyorum. jb cihazlar için boot dosyalarını modifiye ettiler.
    fakat cfw için hçbir paylaşım yapılmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jericho_!4

quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

sony_55 zamanında söylemiştik ps4 2012 son çeyreğinde bizlerle diye kimse inanmamıştı yada inanmak istememişti.ps3 tamamen en geç 6 ay içinde kırılır bunu not edin.

2012 çok erken. Bence 2015ten önce olmaz. Çünkü zaten Sony her PS3 satışında zarar etmedi mi?
    O zaman bu kadar erken PS4 çıkmaz. Ayrıca PS3 için en az iki yıllık oyun projeleri olmalıdır. PS4ü erken
    çıkarmaları için PS4 oyunlarına başlamaları gerekmiyor mu? Bu yüzden 2012 çok erken bence. Ben beklemiyorum.

sanırım sonydeki finansmanlardansın.

kaç milyon Ps3 sattı sony, üstelik kendi konsoluna üretilen her oyundan, parçadan komisyon da aldı. hala zarar ettiğini düşünenler var mı ? (2010 yılında 4 milyon satmış )

4 mil * 500 $ = 2 milyar dolar

sony nasıl zarar etmiş merak ediyorum ...

Dostum bunu biz değil, sony kendisi söyledi.

Edit: Ayrıca direk 500$ değil, parça başı fiyat hesaplıyorlar, daha pahalı oluyor yani zarar ediyorlar.

net bilgi mi ? çünkü piyasada örnekleri var. 599 dolarlık iph4 ün maliyeti 100 dolar civarıydı. kaldıkı burakam sadece 2010 rakamıydı. sony 6 senedir var .

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.