Şimdi Ara

PS3 Arcade Stik Problemi / Yardım ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ps3 te kullanmak üzere çift kişilik arcade stick aldım.

Ps3, ps2 veya pc 'ye bağladığımda cogu kavga oyununu oynayabiliyorum.

Tekken serisinde de sıkıntı yok ama tek sorun şimdi TEKKEN TAG 2 oyununda oldu.

Arcade sitick'i normal ps3 'ün orijinal kolarıyla oynadığımdan dolayı kaldırmıştım, şimdi tekrar oynamak için çıkarmıştım.

Tekken tag 2 normal menülerde adma seçmede felan yukarı aşağı sağa sola felan sorunsuz çalışıyor ama oyun içerisinde sadece tuşlar çalışıyor. KOL' da hareket yok adam ne ilere ne geri birşey yapmıyor.

Ayrıca options > controller setup'a geldiğim de de ne oyundaki tuşları değiştirebiliyorum nede KOL'a sağa sola komutları verebiliriyorum.

-------------------------------

Logitech G27 var bende. Bazı oyunlarda ooptions ayarlarından direksiyona ayarlanmadığıdna dolayı. Ps3 kapatıp önce G27'yi bağlıyorum, ps3'ün orijhinal kollarını aktif etmeyip

G27'nin vites üzerindeki tuşlarıyla oyun sorunsuz oynanıyor.

Aynı olayı bu arcade stickte de denedim olmadı. Bir çözüm yolu bilen var mı arkadaşlar???

14 YILDIR FORUMDA REF ALIP-VERMIYORUM.GUVEN KONUSUNDA SIKINTISI OLANLAR ILE ALISVERIS YAPMIYORUM.
  • sorun çözülmüştür.aynı sorunu yaşayan olursa yardımcı olabilirim / demiştim anlatıyorum şimdi

bendeki sticik resimde gördüğünüz üründür. tekken tag. tekken hbrid. street fighter x tekken. mortal kombat ve birçok oyunda ps2 ps3 pc de sorunsuz calısıyordu.

sanırım en son tekken tag 2 ye gelen 1.3. güncellemeden sonra bundan önceki güncellemede verilmeden önce dualshock

yani ps3 ün kendi orijinal kollarındaki ortadaki analog tuşları sadece adam çağırmaya yarıyordur.

şimdi ise oraya " movement " diye tabir ettiğimiz yön fonksiyonu ataması yapabiliyoruz.

Zaten çok iyi omuş. jack - p-jack - roger - alex'in hareketi olan 7 veya 8 kere kollarını daire şeklinde çevirip sonra yumruk vurması o arada one-two-three- four diye sesli bir uyarı veren hareketi yapmak için bu fonksiyonun geri dönüş iyi olmuş.

Arcade stick olmadan ps3'ün kendi koluyla bu hareketi çıkartmak bayağı zor oluyordu.

Neyse konuya gelelim. Öncelikle oyunu açın ve pratik moda girin. Hareketlerini bildiğiniz bir adamı alın.

Sonra options > Controlller setup > gelin ver şu hareketleri ps3'ün orijinal koluna atama yapın

PS3 Arcade Stik Problemi / Yardım ???

Sonrasında arcade stick'i bağlayın ve ps3'ün orijinal kolu üzerinden " home veya PS " butonuna birkaç saniye basılı tutun.

Şimdi buradaki menüden kontrol sıranızı 3'e ayarlayın.

Eğer çift kişilik oynamak istiyorsanız.

ps3'ün orijinal kolundan 2.kol'a bu tuşları atayın.

ps3'ün orijinal kolu üzerinden " home veya PS " butonuna birkaç saniye basılı tutun.

Şimdi buradaki menüden kontrol sıranızı 4'e ayarlayın.

Yani buradaki sorun çakışma olayıdır.

Arcade için 1. iseniz ps3'ün orijinal kolunu 3 yapacaksanız.

Arcade için 2. iseniz ps3'ün orijinal kolunu 4 yapacaksanız.

Not: Resimdeki tuşların yerleri benim sticke göre ayarlı olup, ps3'ün orijinal kolu ile oynadığınızdaki gibi sıralamadır.

Yumruk Yumruk Tekme Tekme yani.

Eğerki tuşların veya tag tuşlarının yerlerine atama yapacak olursanız öncelikle arcade stick 1. control olduğu için ve

ps3'ün orijinal kolu 3'le çakıştığından dolayı,

atama yapmak için tekrar ps3'ün orijinal kolunu tekrar " home veya PS " tuşuyla çıkan menüden 1. kontrol yetkisi yapıp bu şekilde atayacaksınız.

Yani arcade stick ile tuşlara atama yapılmıyor. Çakıştığı kol ile yapılıyor.

Arcade sticik 2. oyuncuyada tuşları ayarlayacasanız bunu 4. kontrol ile yapacaksınız.

Yinede anlamayan olursa videolu çekim yapabilirim :D

• guzel paylasim sagol ilerde bu urunu alipta bu oynu oynamaya calisacaklar cok dua eder sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Algılama süresi + tuşların içe doğru göçük olması + kolun çok sert oluşu bir sürü eksisi var. Sanwa tuş takımı aldım bakalım birde yeni sanwa kol aldım eğer uydurabilirsem bunun tuş ve kollarını değiştireceğim.

Tekken tag 2'de kafayı kırmıştım akşamları kafamda terori yürete yürüte çözüme ulaştım :)

Şuda farklı bir konu ==>

http://forum.donanimhaber.com/m_68548183/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68548183

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP YARDIM OYUNDA AĞIRLAŞMA?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.