Sorunum Şöyle; Ps3 de misal gta 4 oynuyorum monitörden baktıgımda 720p olarak gösteriyor. Normalde gta 4 1080p destekleyen bir oyun. Ps3 ayarlarına gidip video ayarlarından bütün işaretleri kaldırıp(sadece 576p işareti kaldırılamıyor) sadece 1080p olarak bırakıyorum gta 4 açıyorum oyun 1080p olarak açılıyor tamam ama diğer oyunlarda gidip 576p olarak açılıyor Sadece 720 ve 1080p seçili kalırsa diğer oyunlar tamam 720 açıyor ama gta gibi oyunlar busefer gidip gene 720p de açılıyor. Çogu oyun öyle. Yani özetle 1080p destekleyen oyunlar gidipde 720p de açılıyor ne yapmam lazım.?
dediğin gibi oyunu 1080p oynamak istiyorsan, 720 leri kaldırıp sadece 1080p ye tik koyucaksın ancak öyle oynarsın.Oyunlar açabildiği en kolay çözünürlüğü açar... bu da konsolların artık zayıf kaldığını gösterir
Konsol oyunlarındaki 1080p native olmadığı için 720p ayarlıyor.İkisi arasında da hiçbir fark yok.Sadece 1080p seçili bırakırsan bir getirisi olmaz,aksine 1080p desteği olmayan oyunlarda sorun yaşarsın.Görüntü tırtıklı olur vs..
quote:
Orijinalden alıntı: respect_89
Konsol oyunlarındaki 1080p native olmadığı için 720p ayarlıyor.İkisi arasında da hiçbir fark yok.Sadece 1080p seçili bırakırsan bir getirisi olmaz,aksine 1080p desteği olmayan oyunlarda sorun yaşarsın.Görüntü tırtıklı olur vs..
Hocm gta 4 1080p ile 720 arasında nasıl fark yok bariz çok kötü oluyor ya görüntü eskiden böyle bir olay yoktu nasıl oldu onu anlamadım...
quote:
Orijinalden alıntı: kratos90
dediğin gibi oyunu 1080p oynamak istiyorsan, 720 leri kaldırıp sadece 1080p ye tik koyucaksın ancak öyle oynarsın.Oyunlar açabildiği en kolay çözünürlüğü açar... bu da konsolların artık zayıf kaldığını gösterir
gta 4 konsollarin ciktigi ilk zamandi ne alaka acaba zayiflikla bu zamanda kotu yapildi pcdede kotuydu oyun sorunlu rdr oyle degildi mesela
Çözünürlük modlarının hepsinin seçili olması, bir oyunun doğal çözünürlüğü kendisinin seçmesi anlamına gelir. Sadece 1080p seçili olduğunda, düşük çözünürlükte çalışması gereken bir oyunun yüksek çözünürlükte çalışması için zorlanması demektir. Görsel anlamda ve performans anlamında en iyi denge, oyunun doğal çözünürlüğünde sağlanır. Yüksek çözünürlük, her zaman olumlu sonuçlar doğurmaz. Bu yüzden çözünürlük seçeneklerinin hepsinin seçili olmasını sağlayın ve oyun hangi çözünürlükte çalışırsa, o çözünürlükte oynayın.