Şimdi Ara

PS2 Yuvasındaki Fare Çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PS2 yuvasındaki farem çalışmıyor. Işığı yanıyor, düzgünmüş gibi tepki veriyor, ama Windows algılamıyor. Sorun ne olabilir, nasıl çözülebilir ?

Intel 865G anakart, Windows XP SP2 işletim sistemi.

Ekleme : Başka fare taktım, sorun hâlâ devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 14 Ekim 2009; 18:59:53 >

• eğer başka mouse takıp yine aynı sorun devam ediyorsa en başta biosu bir sııfırla sorun halen devam ederse usb mouse almak zorunda kalacaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sickdreth.01

eğer başka mouse takıp yine aynı sorun devam ediyorsa en başta biosu bir sııfırla sorun halen devam ederse usb mouse almak zorunda kalacaksın...

Şu anda arkadaştanm aldığım USB arayüzlü fare ile idare ediyorum. Evet, dediğim gibi fareyi değiştirdim, ama düzelmedi. Bir ara düzelir gibi oldu, çalıştı yani. Windows'u yeniden başlatıp, fareyi çıkartıp tekrar taktıkan sonra Windows görmemeye devam etti.

Anakartla PS2 yuvası arasındaki bağlantıda sorun olabilir mi ? Genleşme mi bilmiyorum ama biraz sallanma var açıkçası.

Fare herşey normalmiş gibi çalışıyor, hareket ettirince lazer güçleniyor, 1 saniye sonra normale dönüyor. Ama Windows görmüyor işte.

BIOS resetlemeyle ilgisi olacağından emin misin hocam bu arada? Boş yere resetlemeyelim.

Son soru : Windows XP yüklerken (formattan sonra yeniden yükleme) USB fare sorun çıkartır mı yükleme sırasında ?

• arkadaşın dediği bios sıfırlama bir sorun teşkil etmeyecektir.ps2 slotunda bir arıza var ise zaten sorun düzelmeyecektir fakat bios update ile belki sorun çözülebilir.
  • Banada olmuştu benimkinin slotu bozulmuştu usb ile idare ettim bide ps2 to usb çevirici aldım ps2 mousaları usbden kullandım pahalı mouse vardı o zaman bende yoksa uğraşmaya değmez direk usb al ama usb uzun bulamayabilirsin
  • İşin aslı aynı hat (aynı metal kutu, farklı yuvalar) üzerindeki klavye çalışıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

arkadaşın dediği bios sıfırlama bir sorun teşkil etmeyecektir.ps2 slotunda bir arıza var ise zaten sorun düzelmeyecektir fakat bios update ile belki sorun çözülebilir.

Hocam hemen böle noktayı koymayalım bir arkadaşımında klavyesi çalışmamıştı bu şekilde bios pilini çıkarttım sonra biraz Bekledim geri taktım ve klavye sorunsuz bir şekilde çalışmıştı kendim yaptım yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

arkadaşın dediği bios sıfırlama bir sorun teşkil etmeyecektir.ps2 slotunda bir arıza var ise zaten sorun düzelmeyecektir fakat bios update ile belki sorun çözülebilir.

Hocam hemen böle noktayı koymayalım bir arkadaşımında klavyesi çalışmamıştı bu şekilde bios pilini çıkarttım sonra biraz Bekledim geri taktım ve klavye sorunsuz bir şekilde çalışmıştı kendim yaptım yani

Gece ilk iş deniyorum hocam BIOS resetlemeyi.

Az önce yuvayı iğne ile temizlemeye çalıştım, faydası olmadı.

Bir de bi' çıkartım, yuvanın arkasından destek olarak itekledim farenin ucunu. Çalıştı. İşi sağlama almak için kapattım, söktüm ve tekrar tatktım. O zaman yine çalışmadı :D:D:D..

Denemek gerek BIOS'u da.

• quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

quote:

quote:

Gece ilk iş deniyorum hocam BIOS resetlemeyi.

Az önce yuvayı iğne ile temizlemeye çalıştım, faydası olmadı.

Bir de bi' çıkartım, yuvanın arkasından destek olarak itekledim farenin ucunu. Çalıştı. İşi sağlama almak için kapattım, söktüm ve tekrar tatktım. O zaman yine çalışmadı :D:D:D..

Denemek gerek BIOS'u da.

Hocam denemekte fayda vardır bilgisayarı anlamak zor bazı konularda hiç ummadığın bir yerde sorun çözülebilir yani sonuçta bunu bir şekilde başarmaktır yani

• Hocam denedim.

Saat ayarı haricinde hiçbir ayar kaybolmamıştı. Acaba erken mi taktım ki pili ?

Bir de Windows başlangıcında "Çok işlemcili bilgisayar" falan diye saçmaladı topu topu Pentium 4'e ...
  • quote:

quote:

Her zaman işe yaramaz her 100 ps2 arızasında 100%ü onarılabilir chipset sorunu olmazsa ama 50 ytl yi gözden çıkarmak gerekiyor ayrıca bu işareti yapmaman gerekiyor bilgilerim dahilinde konuşuyorum burdaki bazı kullanıcılar gibi ezbere yazmıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.