Şimdi Ara

ps2 component/composite farki (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
2
Favori
56.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 007ybse04 arkadaşım, sana sedece şu kadarını söyliycem bilmeden konuşma.
    Bakın arkadaşlar, scart konnektöründe ki r-g-b uçları ile component kablonun uçlarındaki r-g-b aynı. kendi yaptığım kablonun resmi de 1. sayfada var. Uçları da söyliyim.
    7 RGB Blue In
    11 RGB Green In
    15 RGB Red In
    21 Ground/Shield (Chassis) - Gri scart kablo da 3 rengin de eksi ucu ortak ve şaseye bağlı. Eksi ucu sadece 21. pinden almanız yeterli.
    Ayrıca yukarıda verdiğim resimdeki kombinasyon ile hd görüntü ALMAMANIZ mümkün değil. Kabloyu kendisi yapacak durumda olmayan arkadaşlar için bir iki resim daha koyacağım ve bunlar her yerde satılan ürünler. Yalnız yukarıdaki kombinasyon en ucuz şekli. Başka türlü daha pahalı olacaktır.
  •  ps2 component/composite farki

Arkadaşım mustafa bak bu resimdeki ps2 ye taktığımız plastik parçasını nerden bulacağız. Ve ps2 aletimizin rgb çıkışlarını nasıl bileceğiz?
  • bana dalga geçiyormuşsun gibi geliyor ama yine de cevaplayayım. O "ps2 ye taktığın plastik parçası" aynı zamanda gri skart kablosunun ucu oluyor. eğer fark ettiysen tabii
    Yaw bu arada sayfaya resim koyamıyorum - hata verip duruyor. Peki haber bekleyen diğer arkadaşlara ne oldu? Kimse yok mu??
  • Benimde tam olarak yapacağım gri skart kablosunun ucunu kesip gerekli uçlara konnektör takmak.
    Ayrıca playstation çıkışının pinleri resim olarakda bende mevcut fakat bi türlü ekleyemedim.

Padon mustafa ama bu ground diye bahsettiğin benim pinlerde hangi ground oluyo?
    V ground mu yoksa Ground mu.
    Ayrıca teşekkürler.
  • Mustafa inan dalga geçmiyorum o resimdeki muhtelemen component kablo. Ve her yerde bulunur dediğin parçalar arasında varsa Ps2 makinaya taktığımız ucu nerden bulacağız bulalımda gri scrat kabloyu kesmeyelim değilmi. Tabii yukarıdaki arkadaş aradığım çıkış pinlerini verirse olur bu iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kryeck -- 20 Aralık 2006; 20:45:04 >
  • ya ben niye resim koyamıyorum kafayı yiycem bu hatayı veriyor deli etti beni

error '80070070'
    D:\WWW\LOCAL\FORUM_DONANIMHABER_COM\HTTP\UPLOAD\../js/PGDUpload.asp, line 361
  • bugun rgb gri kablo aldım.. evet gercekten görüntüde fark var..
    çok teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa982

ya ben niye resim koyamıyorum kafayı yiycem bu hatayı veriyor deli etti beni

error '80070070'
    D:\WWW\LOCAL\FORUM_DONANIMHABER_COM\HTTP\UPLOAD\../js/PGDUpload.asp, line 361

http://www.resimekle.com/ veya
    http://imageshack.us/ bunlara ekle kısayolunu buraya kopyala.

Pin Name Description
    1 Gmd Ground
    2 Rt Right Audio
    3 Gnd Ground
    4 Lt Left Audio
    5 Y S-Video Y
    6 Sync NTSC Video/
    Composite Sync*
    7 C S-Video C
    8 V-Gnd Video Ground
    9 B Blue
    10 +5v +5 Volt
    11 R Red
    12 G Green
  • Bu psone için değilmi? t16 bu dökümasyonları nerden aldığını bilebilirmiyiz?
  • PS2 diye biliyorum
    Ama çok önce bi sayfadan bulup kopyalamıştım.
    Şu anda sayfayı bilemiyorum.
    ps one da bu çıkışlar varmı?
  • Resim psoneden. Scrat hakkında bilgi vereyim.

ps2 component/composite farki

• Evet, bir kaç lehim hareketinden sonra component kablomu yaptım.
    Sonuç gerçekten farklı.
    Resimleri koyucam merak etmeyin
  • Güzel haber resim bekliyoruz.

Bozup lehimlediğim bağlantı kutusu

burnout

• Tam olarak yazarmısın, nasıl yaptın. Kalite farkı nasıl?
  • Scarttan HD görüntü alınmaz. Tamam Bazı HDTVler destekleyebilir ama çoğusu 480p'den yüksek Scart desteği vermez.
    Aynen komponentten 1080p görüntü gidebildiği halde Televizyonun bunu 1080p'değil de 1080i olarak görmesi gibi. Bunun çözümü HDMI kullanmaktı.
    Scart sorununun çözümü de Komponent kullanmak. 3-4 Tane kablo ekleyeceğinize 1 tane kablo alıverin 0.01 dolarwww.ebay.com'da hem de çalışacağı kesin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 21 Aralık 2006; 1:06:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

Tam olarak yazarmısın, nasıl yaptın. Kalite farkı nasıl?

Kalite farkı olarak gözle görülür bir değişiklik olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
    Daha önce playstationun orjinal composit kablosu ile beraber kullanıyordun ve görüntünün bazı yerlerde bulanıklaşması hızlı görüntülerde çizgi çizgi olması tamamen ortadan kalktı.
    Ayrıca yazıların tamammı daha keskin ve okunabilir hale geldi.
    Aslında kullandığım yöntem gereği baya bir parazit olacağını düşünmeme rağmen Hiç yok.
    Okadar kablo lehimledim ama dışardan enufak bir parazit almıyor.
    Tabi kalite farkını anlamak ancak görmekle tam mümkün olur.

Nasıl yaptığıma gelirsek.
    Eskiden almış olduğum playstationın sinyalini rf ye çeviren kutuyu parçaladım(resimde görünen)
    Bu kutu içindeki devreyi çıkarıp Kblosunu kullandım ve playstation konnektörü ile lehimlediğim uç arasındaki eşleşmeyi ölçü aleti ve bir pil yardımıyla buldum.

Taşıdığım uçlar üstte yazdığım konfigürasyona göre Red green Blue ve ground.
    Ground her üç konnektöründe toprağına dağılıyor.

Konnektörü 3lü iki tarafı normal uç bulunan kablo ile LCD ye bağladım.

Kalite farkı ile ilgili not:gece 1e kadar oyun oynadım gaza gelip.

• quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

Arkadaşlar hiç scarttan komponent olur mu ?

Siz adamı ata bindirip atı eşeğin üstüne koyuyorsunuz

Böyle olacak kablo (HDTV için)

Güzel kardeşim günlerdir zaten bu kabloyu hiçbir yerde bulamıyoruz dedik zaten.Öyle olacağını bizde biliyoruz da sen şunu bulursan bana da haber ver.

• quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK

quote:

Orjinalden alıntı: 007ybse04

Arkadaşlar hiç scarttan komponent olur mu ?

Siz adamı ata bindirip atı eşeğin üstüne koyuyorsunuz

Böyle olacak kablo (HDTV için)

Güzel kardeşim günlerdir zaten bu kabloyu hiçbir yerde bulamıyoruz dedik zaten.Öyle olacağını bizde biliyoruz da sen şunu bulursan bana da haber ver.

www.ebay.com a girin
    ps2 component cable
    yazıp aratın bakalım ne çıkacak.
    100lerce bu kablodan ve 1dolardan başlayan fiyatlarla

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.