Şimdi Ara

ps2 component/composite farki (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
2
Favori
56.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ***blood***

quote:

Orjinalden alıntı: robocub

selamlar.. oldukca gec de olsa ben de artik bir ps2 kullanicisiyim.

neden geç olsunki ps3 çıktı die mi ?

ps2 cikali 6 yil oldugu icin...
  • öncelikle verdigin bilgiler için teşekürler mustafa982 benim mümkünse bi ricam olucak senden şu bahsettigin ps2 için sıkart kablosu bizim buralarda bulmam imkansız gibi bişey çünki bizim buralar bu ps2 konusunda bi hayli geri AYDIN/NAZİLLİ ps2 sıkart mevcut kablonun karşılıklı baglantı uçlarını gösteren bi resim şema gibi bişey bulabilirmiyim yani ps2 soketinden çıkan uçların sıkartın hangi pinlerine baglantı yapılacagını gösteren bir şema şimdiden teşekürler.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeteyup -- 14 Mayıs 2021; 22:1:46 >
  • Selamlar foruma yeni üye oldum ve komponent kablo konusunda yazılanları inceledim. Sonuçta:

1) PS2'de HDTV LCD/Plazma ekranlarda en iyi görüntünün Komponent kablo ile alınabileceği,
    2) CRT TV'lerde en iyi görüntünün Gri (RGB) Skart kablosu ile alınabileceği,
    3) Komponent kablo ile destek veren bazı oyunlarda (GT4, God of War vb) 480p vb progresif tarama ile daha kaliteli görüntü alınabileceği (bunun da hem PS2 Configurationda YPbBr seçeneği hem de oyun içi ayarlarda aktiflendiğinde) anlaşılıyor.

Sonuçta;
    CRT (tüplü TV)'si olan herkes, Gri (RGB) Skart kablosu kullanmalı.
    HTDV (LCD vb)'si olan herkesin uygun giriş de varsa 'Komponent (YPbPr) Kablo' kullanması lazım ancak bu kabloyu bulmak gerçekten de imkansız mı? Uygun fiyat karşılığında bu kabloyu yapabilecek kimse yok mu?
    PS3 ile PS2 komponent kabloları aynı mıdır? Sorduğum bir yerde, yakında PS3 için komponent kablo gelecek, PS2'de de kullanılabilir demişti.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeteyup -- 14 Mayıs 2021; 22:1:25 >
  • Hafta sonu çok yerde (yzıcıoğlu dahil) PS2 için komponent kablo aradım fakat bulamadım... Bende PS2 ile gelen kompozit kablo vardı sadece, evde ise hem HD Panasonic plazma hemde 100 hz.Sony CRT TV var.
    Komponent kabloyu bulamayınca gri scart kabloyu aldım...
    CRT TV de baya bir fark yarattı açıkçası, en çok (ve neredeyse tek) oynadığım oyun olan GT4 de çok nt anlaşıldı fark..
    Plazma da ise direk olarak görüntüde büyük fark olmasada, netlik ve yazıları okumada yarar sağladığını söyleyebilirim...
    Sonuç olarak şu anda komponent kablo bulamadığımıza göre en azından gri scart kabloyu almak şart... farkı farkedersiniz...

Bu arada komponent kabloyu temin edebileceğimiz, veya dışardan getirecek olan birilieri olsa iyi olur...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeteyup -- 14 Mayıs 2021; 22:2:8 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmeteyup

Yaw arkadaşlar bu 2 sayfada component ile herşey yazılmış fakat avivo ile
    pc'ye nasıl bağlandığı yazılmamış

Bu tür giriş için elinde svideo in ve out destekleyen ekran kartı olması lazım. Ve bulabilirsen ps2 to svideo kablosu lazım olacak, buldun bağladın diyelim herhangi bir tv izleme programıyla vcr den görüntü alabilirsin.
  • Witchdoktor arkadaşımız gayet güzel anlamış. Tüplü tvlerde de HD ready olanlar var.Örğ; Samsung slim fit tv ama hiç tavsiye etmem. her neyse ne diyecektim ben, Kablo olayı: Pek saygıdeğer arkadaşlarım kabloyu yapmasına yaparım da uğraşmak istemiyorum. Sİz söyleyin kabloyu kaça satmam gerekir? Hani astarı yüzünden falan filan yani, uğraştığıma değecek mi? He bi yerde dükkanım olsaydı yapardım kardeşim isteyen gelsin alsın. E şimdi ben kartal da oturuyorum, alacak arkadaş kim bilir nerde?
    Öte yandan evet ps3 için satılacak kablolar ps2 ye de uyumlu ama ps3 türkiye ye gelmeden kabloları gelir mi bilemiyorum. Yani inanın size yardımcı olmayı çok istiyorum. Hafta sonu sizler için bi piyasayı dolaşacam orj. kablo yok ama başka türlü dönüştürmeye çalışacağım. Herşey türkiye için

• Arkadaşım sen yapmazsan bir ihtimal ben yapacağım.
  • Elimdeki PS2'ye (eski kasa) HDD takıp komponent kablo da bulabilirsem PS3 veya XBox360 alana kadar bir suni teneffüs yaptırmış olacağım ve vakit kazanacağım. Yoksa bu fiyatlarla (ki seneye her ikisi de birkaç yüz dolar düşecek, oyunları bollaşacak ve varsa donanım hataları giderilecek) bu cihazları almak enayilik. Şu anda kim ne derse desin PS2 yine de kötü bir alet sayılmaz.

mustafa982 ve kryeck arkadaşlar sizlerden haber bekliyoruz artık. Sanırım Gri (RGB) skart kablosu üzerinden bir dönüştürücü ara kablo planlıyorsunuz, kolay gelsin diyoruz. Ha gayret.
  • aşağı

ps2 component/composite farki
  • Evet arkadaşlar piyasayı dolaşmama gerek aslında. bu kombinasyon ile component bağlantı yapabilirsiniz. Bir çoğumuzda zaten gri scart kablo var. iki parça daha alacaksınız o kadar. Resimdeki scart to component kablosunun değişik çeşitlerde ve fiyatlarda olanları var. Görüşmek dileği ile..
  • Mustafa982;
    öncelikle teşekkürler...

bu şekilde component bağlanarak yüksek çözünürlük alacağımıza eminmisin?
    geçenlerde bu kombinasyonu yapmak için component to scart bağlantı aradım ama bulamadım... nerelerde bulunur bu kablo? sorduğumda genellikle bu şekilde bir kablo olamayacağı, komponentle scart aynı veriyi taşıyamayacağı söylendi... o küçük aparatıda bulamadım ayrıca elektrikçileremi bakmam gerekiyor?
  • Arkadaşlar tüplü tv kullanıyorsanız, 5.1 ses sisteminizin optik girişi yoksa ve benim gibi compozit kablo kullanarak sarı kabloyu tv'nize kırmızı ve beyaz kabloyu ses sisteminizin dvd sine takıyorsanız ama bu forumda yazılanları okuduktan sonra net görüntü alabilmek için gri scart alarak ses sisteminden vazgeçmek durumunda kaldıysanız ÜZÜLMEYİN...Teknosa mağazalarında 15 YTL'ye satılan PS2 için gri scart kablo var (mustafa arkadaşın fotoğrafladığı gibi) ve bu gri kablonun üzerinde yukarıda yazdığım sorunu çözebilmek için(ses ve görüntüyü ayırmak) ses çıkışı için aynı kompozit kabloda olduğu gibi çıkışlar yapmışlar. Yani bu kabloyu alarak hem tüplü tv'nizde daha net görüntü alacaksınız hemde optik çıkışı olmayan dvdli ses sisteminiz varsa sesi 5.1 alacaksınız. İlgilenenler teknosaya baksınlar...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeteyup -- 14 Mayıs 2021; 22:3:9 >
  • valla bizim tvde scart girişi yok psyi ayrı bir aletle video girişinden bağlıorum ve görüntü bence gayet güzel...sorun yok :D
  • Arkadaşlar hiç scarttan komponent olur mu ?

Siz adamı ata bindirip atı eşeğin üstüne koyuyorsunuz

Böyle olacak kablo (HDTV için)
     ps2 component/composite farki
  • Arkadaşlar hangi pinleri taşımamız gerektiğini bilen varmı varsa kendim yapmayı deniycem.
    Hadi hayırlısı(lcd yanmaz inşallah)

Pin Name Description
    1 Gmd Ground
    2 Rt Right Audio
    3 Gnd Ground
    4 Lt Left Audio
    5 Y S-Video Y
    6 Sync NTSC Video/
    Composite Sync*
    7 C S-Video C
    8 V-Gnd Video Ground
    9 B Blue
    10 +5v +5 Volt
    11 R Red
    12 G Green
  • Tavsiye etmiyorum ps2 video çıkış şeması yok(daha doğrusu ben bulamadım). Ve olsa bile elim de ps2 video çıkışına takılan apart yok. Bulunmaz hint kumaşı mübarek. Tehlikeli işler yapmayın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.