Şimdi Ara

Ps Vita Homebrew Rehberi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
40
Favori
44.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende ps vita tv var 3.65 ve kırılmış versyon buna mame emulatörü yada eski mame oyunlarını oynayabileceğim bir emülatör arıyorum hangisi sağlıklı olarak çalışıyor ve nasıl kuruluyor? hiçbir yerde bulamadım bir konu anlatımı bilen varsa yardımcı olabilirmi?
  • Arkadaşlar hankeku yüklü vita alacağım;

en önemli öncelğim 2. ekran olarak kullanmak.

diğer konu ise 2014 den beri psn plus abonesiyim 300 e yakın oyunum var ve bir çoğu ps vita destekli hankaku yüklüyken psn hesabıma girebilir miyim. banlanmasını istemem hesabımın?

• Arkadaşlar bunca emeğe saygısızlık olarak düşünmeyin ancak anlatınlanlara yazılanlara okadar uzağımki, anlamıyorum.! İzmir içinde ücreti karşılığı vitayı kıracak arkadaşlar var mı ?

• Hocam merhabalar öncelikle cihazı aldınız sanırım hayırlı olsun bir kaç yorum yukarıda bende sizin gibi ilk defa vita almak ile ilgili yazı yazdım yani aynı sizin gibi bilgi sahibi değildim hiçbir konuda sonra araştırarak ederek kendim kırmayı başardım ve şuan 64gb hafıza ile istediğim oyunu yükleyip oynayabiliyorum bence araştırırsanız siz kendinizde yapabilirsiniz veya facebook gruplarından yardım isteyebilirsiniz oralarda sürekli aktif arkadaşlar oluyor
  • Hankaku yüklü cihaz almıştım. Arkadaş tam olarak yapamadım demişti. Bende yazılım güncellemesi istediğinde kabul ettim ve ciha 3.73 oldu. Ancak orijinal hafıza kartına format atmadım. Cihazda da vitasheld vs gibi bir çok uygulama var ama ana ekranda açınca hepsi hata veriyor. Nerden başlamalıyım?
  • Bunun ban riski vardir degil mi psnde ?

• Herkese Merhaba PS vita sahibiyim; Bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim.

Oncelikle ps vita Fat 3.73 Henkakulu ps vitamı Modoru 2.1 ile 3.65 sürümüne downgrade yaptım. Bundan sonra yapmam ve yapmamam gerekenler hakkında bilgi almak istiyorum.

1. vitada 3.73 henkaku yüklüken 3.65 e geçtiğimde 3.73 teki kurulu henkakuyu kullanmamda sakınca var mıdır?
    2. 3.65 e düşürme işleminden sonra 3.73 te bulunduğıum esnadaki PSN hesabımla giriş yapabilir miyim. Bir sorun doğuru mu Ban, brick vs?
    3. 3.65 sürüme geçtikten sonra yeniden henkaku kurmam gerekir mi? (1 maddeyle aynı soru galiba :))
    4. 3.65 sürümüne geçince bana güncelleme gelmesini nasıl engelleyecem? Bunun için bana uygun update blocker var mıdır? sitelerde verilen DNS ve proxy ayarlarına güvenebilir miyim?
    5. 3.65 sürümüne enso yüklemek zorunlu mu?
    6. connect manager de güncelleme isteme durumu olur mu?
    7. 3.73 teyken kullandığım sd kartımı sürümü 3.65 e düşürnce doğrudan takıp kullanabiliyrmuyum.
    8. teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: zeyzey61

Herkese Merhaba PS vita sahibiyim; Bazı sorularım var cevaplarsanız sevinirim.

Oncelikle ps vita Fat 3.73 Henkakulu ps vitamı Modoru 2.1 ile 3.65 sürümüne downgrade yaptım. Bundan sonra yapmam ve yapmamam gerekenler hakkında bilgi almak istiyorum.

1. vitada 3.73 henkaku yüklüken 3.65 e geçtiğimde 3.73 teki kurulu henkakuyu kullanmamda sakınca var mıdır?
    2. 3.65 e düşürme işleminden sonra 3.73 te bulunduğıum esnadaki PSN hesabımla giriş yapabilir miyim. Bir sorun doğuru mu Ban, brick vs?
    3. 3.65 sürüme geçtikten sonra yeniden henkaku kurmam gerekir mi? (1 maddeyle aynı soru galiba :))
    4. 3.65 sürümüne geçince bana güncelleme gelmesini nasıl engelleyecem? Bunun için bana uygun update blocker var mıdır? sitelerde verilen DNS ve proxy ayarlarına güvenebilir miyim?
    5. 3.65 sürümüne enso yüklemek zorunlu mu?
    6. connect manager de güncelleme isteme durumu olur mu?
    7. 3.73 teyken kullandığım sd kartımı sürümü 3.65 e düşürnce doğrudan takıp kullanabiliyrmuyum.
    8. teşekkürler

1- 3.73 kırma işlemindeki henkaku'yu kullanabilirsiniz.

2- 3.65'e düşünce psn henkaku aktifleştirmeden psn hesabınızla giriş yapmak isterseniz, güncelleme yapmanızı söyleyen bir mesaj iel karşılaşırsınız. Henkaku aktif edince ayarlarda henkaku settings kısmında spoof var, orada 3.73 yazıyorsa sorun yaşamadan psn girişi yaparsınız. Ban konusunda bir şey diyemem her cfw işleminin ban riski vardır. Ama hile falan yapmadıktan sonra vitada banlanan hiç duymadım.

3- 3.73 versiyondaki henkaku 3.65'te de çalışır. Yani yeniden kurmana gerek yok.

4- Ayarlardan otomatik güncelleştirmeleri kapat ve spoof versiyonun 3.73 olsun. Bunun dışında dns ve update blocker falan gerekmez. Zaten 3.73 güncellemesi yanlışlıkla yapsan bile henkaku aynı şekilde çalışır durumda olduğu için tekrar 3.65'e dönersin kolayca.

5- Enso yüklemek zorunlu değildir. Ama enson yüklemeyeceksen 3.65'e dönmenin bir anlamı yok bence. Enso kalıcı hack, yani konsol başlarken aktif olur. 3.73 henkaku ise yüzde 25 çalışma ihtimali var. Aktif etme ihtimali 4te 1. Olmazsa konsol yeniden başlar tekrar denersin. Ayrıca sadece henkaku kullanırsan plugin ve sd2vita ayarları henkaku başlatınca aktif olur. Yani konsol bir daha yeniden başlar. Veri tabanı tekrar oluşur. Boşa zaman kaybı bence.

6- Content manager (cma) sony'nin resmi içerik kopyalama programı. Cfw kullanıyorsan qcma programını kullan. Ama cfw yüklendikten sonra, vitashell ile buna da gerek kalmaz. İstediğin dosyayı direk kopyalarsın.

7- 3.73'te kullandığın orjinal memory kartı ve sd2vita kartını 3.65'e dönünce de kullanabilirsin. Eğer psn hesabını değiştireceksen ya da başka bir konsol üzerinde kullanacaksan, vitashell ile kart içindeki id.dat dosyasını silmeyi unutma. Bu dosya hafıza kartının profil bağlantısı.

8- Bir şey değil =)

Soruların dışında 3.65 versiyonda üst versiyonu isteyen oyunları oynamak için plugin kurman lazım, konsolrehberi sitesine bakarsan orda baya bir rehber var vita için.

Umarım bu mesaj yardımcı olmuştur...

• Peki. Cok yardimci oluyorsunuz inanin. Uzun saatler boyunca düsünduruyor.

4. Maddede verdiginiz cevaba istinaden yanlislikla dahi guncellersem henkaku devam eder dediniz. Ben daha önce psp yi brick yapmiştim. Bunda da kırılmiş halde olan vitayi güncelleme yapilirsa brick olmaz mi.

Bir de cevabinizda enso yapmami onerdiginizi anliyorum. Benim kafami karistiran bir durum var. Şoyle ki aytuğ bey,

Bir videoda gordugum kadariyle bir .txt ya da baska bir dosya uzerinde ofw ya da cfw config dosyasi icerinde 00.3.73000 seklinde yapilip kaydediliyordu. Mesela yazıda diyordu ki eğer enso yuklemesi yapilacaksa ofw config dosyasi (tam adini bilmiyorum) icinde 003.65000 yazilmasi gerekli diye birşey.

Bu konudan hareketle ben 3.73 henkaku kullaniyorken 3.65 e dustukten sonra halen 3.73 henkaku hackini 3.65 te kullanmis oluyorum. Dolayisyla ensoyu yuklersem o dosya icinde (0003.7300) yaziyorsa çakismadan dolayi brick durumu yasarmiyim

Tesekkur ediyorum sizi yoruyorum. Ama biraz karmaşik bir durum bu vita hack

• Ps Vita Homebrew Rehberi

Kastettigim durum buydu. Yani 3.73 ten .365 e duserken ps2updat.pup isimli dosyayi modoru data icindeki doyasina koymustuk. Sistem yuklemesi yapildi ve 3.65 e dusurdum. Ama bu o config dosyasina işlendi mi yoksa manuel.mi işlemem gerekecek. Brick olmamasi icin etraflica inceliyorum.

• zeyzey61 Z kullanıcısına yanıt

bu qcma ile güncellemeden bahsediyor. Siz nodoru ile yaptınız. Ayrıca ciahz online olsa 3.73 internetten indirip yapsa onun da dosya yolu farklı olur. Sizin qzma ile bir ayar yapmanıza gerek yok. spoof versiyon 3.73 olsun yeter

• quote:

Peki. Cok yardimci oluyorsunuz inanin. Uzun saatler boyunca düsünduruyor.

4. Maddede verdiginiz cevaba istinaden yanlislikla dahi guncellersem henkaku devam eder dediniz. Ben daha önce psp yi brick yapmiştim. Bunda da kırılmiş halde olan vitayi güncelleme yapilirsa brick olmaz mi.

Bir de cevabinizda enso yapmami onerdiginizi anliyorum. Benim kafami karistiran bir durum var. Şoyle ki aytuğ bey,

Bir videoda gordugum kadariyle bir .txt ya da baska bir dosya uzerinde ofw ya da cfw config dosyasi icerinde 00.3.73000 seklinde yapilip kaydediliyordu. Mesela yazıda diyordu ki eğer enso yuklemesi yapilacaksa ofw config dosyasi (tam adini bilmiyorum) icinde 003.65000 yazilmasi gerekli diye birşey.

Bu konudan hareketle ben 3.73 henkaku kullaniyorken 3.65 e dustukten sonra halen 3.73 henkaku hackini 3.65 te kullanmis oluyorum. Dolayisyla ensoyu yuklersem o dosya icinde (0003.7300) yaziyorsa çakismadan dolayi brick durumu yasarmiyim

Tesekkur ediyorum sizi yoruyorum. Ama biraz karmaşik bir durum bu vita hack

enso yapmanızı öneriyorum evet. Ayrıca güncelleme konusunda sıkıntı çıkmaz bence. En çok sıkıntı modoru sırasında çıkıyor (yüzde 1-2 ihtimal falan) onun dışında qcma ve normal şekilde güncelleme sorun olmaz. Sadece şarjın olsun yeter.

Büyük ihtimal izlediğiniz video eski bir yönteme ait.

• modoru ile 3.65 e düştükten sonra modoruyu sildim. bunda bir sakınca var mı. Modorusuz enso yüklemiş olacam. Bir de 3.73teki sd kartı kullanabilirim demiştiniz. Ancak sd kartta ux dosyası kopyalanmıştı. şuan 3.65 teki ux klasöründe bazı dosyalar değişti mesela (ux0: tai/ dosyası gibi) bunu modoru sonrası sildim. ur0:tai yi ismini düzelttim. yine de sorun olmaz değil mi sd kart açısından? Ayrıca aytuğ25: "Eğer psn hesabını değiştireceksen ya da başka bir konsol üzerinde kullanacaksan, vitashell ile kart içindeki id.dat dosyasını silmeyi unutma. Bu dosya hafıza kartının profil bağlantısı" dediğiniz gibi PSN hesabını değiştirebilir miyim. ben bir kere değiştirmeye çalıştım ancak uyarı verdi cihazla uyumlu psn hesabından farklı psn hesabı kullanılamaz diye. araştırdığımda format atmam gerektiği yazılıyor. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

• Aytuğ bey: "3- 3.73 versiyondaki henkaku 3.65'te de çalışır. Yani yeniden kurmana gerek yok." yanlız henkakuya girdiğimde install henkaku çalışısıyor: suscess diyor. Ancak download vitashell dediğimde failled diyor. biginiz var mı? wifi açık, sponed 3.73 yazılı halde.

• quote:

modoru ile 3.65 e düştükten sonra modoruyu sildim. bunda bir sakınca var mı. Modorusuz enso yüklemiş olacam. Bir de 3.73teki sd kartı kullanabilirim demiştiniz. Ancak sd kartta ux dosyası kopyalanmıştı. şuan 3.65 teki ux klasöründe bazı dosyalar değişti mesela (ux0: tai/ dosyası gibi) bunu modoru sonrası sildim. ur0:tai yi ismini düzelttim. yine de sorun olmaz değil mi sd kart açısından? Ayrıca aytuğ25: "Eğer psn hesabını değiştireceksen ya da başka bir konsol üzerinde kullanacaksan, vitashell ile kart içindeki id.dat dosyasını silmeyi unutma. Bu dosya hafıza kartının profil bağlantısı" dediğiniz gibi PSN hesabını değiştirebilir miyim. ben bir kere değiştirmeye çalıştım ancak uyarı verdi cihazla uyumlu psn hesabından farklı psn hesabı kullanılamaz diye. araştırdığımda format atmam gerektiği yazılıyor. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

modoru versyon düşürme programı, onun enso'ya bir zararı olmaz. 3.65 lduktan sonra sil tabiki.

Versiyon güncelleme ya da düşürme ux0 içinde değişiklik yapmaz. Orada sadece versiyon yazılımı dpolanır, güncelleme sonrası işi kalmaz zaten onun. Yazılım güncelleştirme dahili hafozada değişiklik yapar.

ur0/tai nasıl düzelttin anlamadım. içindeki coonfig belgesini mi?

profil değiştirme için program var. Çok gerekli bir işlem değil bence. Konsoldaki kendi profiliniz ise kalsın öyle.

• ur0:tai dosyasını modoru kullanırken yeniden adlandırarar taia yapmıstım. 3.65 düştükten sonra eski haline getirdim. ux0: taiyi ise sildim. PSN profil vitayı satın aldığıma ait. değiştirmek için ayrıca yönlendirir miisniz.

Bir de şuan fark ettim henkaku intal yapıyorum ancak download vitashell yapamıyorum.

Downloading Vitashell...

Downloading eboot.bin...

Failed! 0x80431075

yazıyor. bununla ilgi bir işlem var mı.

wifiyi sildim yeniden bağlandım sonuç değişmedi.

telefonuun internetinden erişim noktası yaptım. sonuç değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeyzey61 -- 28 Şubat 2021; 12:31:22 >
  • quote:

ur0:tai dosyasını modoru kullanırken yeniden adlandırarar taia yapmıstım. 3.65 düştükten sonra eski haline getirdim. ux0: taiyi ise sildim. PSN profil vitayı satın aldığıma ait. değiştirmek için ayrıca yönlendirir miisniz.

Bir de şuan fark ettim henkaku intal yapıyorum ancak download vitashell yapamıyorum.

Downloading Vitashell...

Downloading eboot.bin...

Failed! 0x80431075

yazıyor. bununla ilgi bir işlem var mı.

wifiyi sildim yeniden bağlandım sonuç değişmedi.

telefonuun internetinden erişim noktası yaptım. sonuç değişmedi.

advanced account switcher diye bir uygulama var

videosu var burada, hata alırsan nasıl çözüleneceği de var.

vitashell zaten yüklü değil mi senin cihazın da? neden tekrar indir diyorsun ki?

• evet yüklü de! hani sonuçta 3.73 teyken download ediyordu. 3.65 e geçince neden failed diyor. sonuçta bir sorun var ortada. olağan dışı bir durum galiba. videoyu izleyecem şimdi. yardımcı oluyorsun çok teşekkürler. bazı şeyler çok karışık. anlamak zor üstadım.

• zeyzey61 Z kullanıcısına yanıt

vitashell güncellemeleri kendi üstünden alıyor. yani baştan kurmaması normal. easyvpk falan var. onu da kur o homebrew marketi üstünden vitashell indirebilirsin. eğer lazım olursa

• acaba henkakudan vitashell downloading yaparken sd kartın çıkarılmış olmasıyla ilgili bir durum mu var. download ettiğine göre internetle ilgili bir durum sanırım. ya da eboot.bin dosyası ile 3.65 uyumsuzluğu felan mı. bunu da çözebilirsek enso yükleyip artık diğer uygulamaları yüklemeye başlayacam. acaba 3.73 teki henkaku yu silip yeni henkaku mu yüklemeliyim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.