Şimdi Ara

Proxmox - GPU Passthrough - Birden fazla VM windows

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayara proxmox kurdum ve aynı sistemden VM oluşturmak ve kullanmak için gnome masaüstünü yükledim. niyetim başka bir bilgisayara ihtiyaç duymadan işlemleri yapmak.

amacım sisteme birden fazla windows 11 yükleyerek özel işlerimi yaptığım, şifreleri koruyacağım windows ile oyun veya güvenli olmayan programları kullanacağım windowsu birbirinden ayırmak. bu nedenle windowsun donanımın tamamına erişmesini sağlamak istiyorum

gpu passthrough işlemini yaparak sanal VM oluşturdum. donanımı tam tanıdı. hızda bir sıkıntı görmedim. oyunları test etmedim ama. ancak sanal sistemi başlattığımda ekran tamamen windowsun kontrolüne geçiyor. yani diğer sanal sistemi kullanmak istediğimde başka bir bilgisayardan proxmoxu kullanabiliyorum. ayrıca sanal windowsu kapattığımda kasa açık kalıyor haliyle ancak gpu ve usb aygıtları gücü sona eriyor. tekrar proxmox yüklü olan linux sisteme dönmüyor. diğer sanal bilgisayarı kullanmak istediğimde haliyle başka bir bilgisayardan müdahale etmem gerekiyor

tek bir sistem üzerinden, gpu passthrough yaparak ayrı ayrı windowsları aynı ekranı kullanarak nasıl çalıştırabilirim?

buna ek olarak bilgisayarda bulunan 1 nvme ile raid0 olan nvme disklere sanal vm nasıl erişebilir? ilginç şekilde wifi ağına bağlı sistem ile proxmoxa erişemiyorum. ethernet üzerinden erişimi mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 25 Ağustos 2024; 13:42:14 >

• Bir video vardı. Bulup eklerim.

Şunun yardımı olur mu...

https://www.youtube.com/watch?v=cPrOoeMxzu0

Bir de şu var ama... headless kart için.

https://www.youtube.com/watch?v=-34tu7uXCI8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 25 Ağustos 2024; 23:26:57 >
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

bu adamı dün gece izledim hocam. ram miktarını bölerek kartları kullandı çok güzel şekilde. kripto piyasasında kullanımı güzel olur gibi.

teşekkürler cevap için

• Sizin forum konusu önemli. Memlekette Proxmox ile olsun Xen o bu şu ile olsun... tecrübe çok az. Keşke paylaşım çok olsa.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

aynen hocam. yabancı kaynaklar baya var. özellikle paylaştığınız videolarda muazzam bilgiler mevcut. evde tek bilgisayar ile 2 kişi aynı anda güçlü gpu ile oyununu oynayabilir. bilgisayar masrafı ve kavgalar olmaz.

benim de bu hususta bilgim yoktu fakat neler varmış neler. gpunun birden fazla bilgisayara ayrılabileceğini bilmiyordum.

gerek proxmox olsun gerekse pfsense veya opnsense ile ilgili detaylı bilgilerin paylaşılması gerekiyor. klasik kurulum ve ayarlardan ziyade, neyin ne işe yaradığı belirtilerek firewall ve güvenlik bakımından yararlı içerikler üretilebilir. yeni nesil bu konuda önayak olabilir aslında

benim kullanma amacım mining ve ai konusunda gpu isteyen sistemlere gpuyu kullandırmaktan ibaret. bunu bilseydim elimdeki kartları bu şekilde kullanmayı denerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 28 Ağustos 2024; 21:58:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.