bir araba almayı düşünüyorum ilk arabam olacak. Proton Gen 2 düşünüyorum 2006-2007 model lpg li (truncu renk haric). ama insanlara soruyorum daha adını bile bilmiyolar. hemen alınmaz diyorlar. kullanan arkadaşlardan cvp bekliyorum. cok tesekür ediyorum
Ben 2007 model kullandım özellikli modelli kaliteli ve ucuz bir araç için bence en uygun araç gen 2 sportif bir görünümü var kesenede hitap ediyor.Ancak tek olumsuz tarafı iç konsol pek ilgi çekici değil o kadar.Piyassıda yok denmez bu birazda kısmet işi ben 1,5 haftada sattım olur 2 ayda durur..Sorularını albilirim
kafam o kadar karışık ki mahmut kardeş. işin gerceği 11 bin param var tata indigo yada dacia logan düşünüyorum. ama protonu cok beğendim. biraz daha bekleyip kendimi zorlayıp bu arabadan almak aklımın ucundan gecmiyorda değil. tek dezavnatjım ilk arabam olacak olmasi. istanbulda yaşiyorum. 8 tane serviside varmiş. ama kime sorsanbu saydiğim araclara iyi gözle bakmıyorlar kararsıızım anlıycağin. tesk ederim
quote:
Orijinalden alıntı: adamgibist
quote:
Orijinalden alıntı: 68mahmut68
quote:
bir araba almayı düşünüyorum ilk arabam olacak. Proton Gen 2 düşünüyorum 2006-2007 model lpg li (truncu renk haric). ama insanlara soruyorum daha adını bile bilmiyolar. hemen alınmaz diyorlar. kullanan arkadaşlardan cvp bekliyorum. cok tesekür ediyorum
Ben 2007 model kullandım özellikli modelli kaliteli ve ucuz bir araç için bence en uygun araç gen 2 sportif bir görünümü var kesenede hitap ediyor.Ancak tek olumsuz tarafı iç konsol pek ilgi çekici değil o kadar.Piyassıda yok denmez bu birazda kısmet işi ben 1,5 haftada sattım olur 2 ayda durur..Sorularını albilirim
kafam o kadar karışık ki mahmut kardeş. işin gerceği 11 bin param var tata indigo yada dacia logan düşünüyorum. ama protonu cok beğendim. biraz daha bekleyip kendimi zorlayıp bu arabadan almak aklımın ucundan gecmiyorda değil. tek dezavnatjım ilk arabam olacak olmasi. istanbulda yaşiyorum. 8 tane serviside varmiş. ama kime sorsanbu saydiğim araclara iyi gözle bakmıyorlar kararsıızım anlıycağin. tesk ederim
Arkadaşım Türk milleti belli bildikleri markalar hyundai tofaş renault ford ... Baksana kia bile 20 sene oldu türkiyeye gireli yeni yeni tavsiye edilmeye başlandı.Dacia kullanan çok arkadaşım var pek memnun değiller.Tata hakkında da pek bilgim yok ne desem yalan olur...
quote:
quote:
peki proton kullanırken herhangi bir sorun yaşadınmı. bu arac bu görünüme göre 2. elde lüx araclara göre gayet hesaplı. denemek lazım
quote:
quote:
quote:
peki proton kullanırken herhangi bir sorun yaşadınmı. bu arac bu görünüme göre 2. elde lüx araclara göre gayet hesaplı. denemek lazım
Parça sıkıntısı pek yok araç biraz içine ses alıyor o kadar başka gayet memnundum araçtan uzun yolda 180 190 ı gayet iyi buluyor
180 -190 bulsa b,ile ben en fazla 120 yaparım fazla hızı evmiyorum sakin bir kullanıcıyım. 68mahmut68 yardmn için tsk ediyorum. acele etmiyorum araba konusunda. zamanla bilgilenerek alacam. sonucta herzaman araba almıyorum. yanlış karar vermek istemiyorum.
2008 model gen 2 aldım aralık ayında. 17-18000 TL ye alınablecek en iyi araba. genel olarak memnunum arabadan. ben 15.800e aldım .
önce aklıma gelen olumsuzluklarını sayayım:
araba içeriye çok ses alıyor. vitesi sert. amortisorleri sert. torpido gozu kapaklı degil ve küçük. 150üstüne cıktıgımda 170-180 km gibi rüzgar sesi de baya belli oluyor. arka cam küçük dikiz aynasından tam gorunmuyor (benimki siyah filmli, iyice zor oluyor :D )
Olumlu yanları:
arabanın motoru cok güçlü, ivmelenmesi çok iyi, yol tutusu iyi, klima, abs park sensörü, kaymalara karsı arada bir devreye giren sistem (adını bilmiyorum, toprak yolda vs kendisi devreye giriyor), 2011 en az yakan lpgli araclar listesinde 5. sırada (20 kurus/km yakıyor benimki), kullanımı rahat.
Arkadaşlar bu araçlarda ağır bakım kaç km de yapılıyor. Bu bakımda neler yapılıyor. Yaklaşık ne kadar masraf oluyor? Gen 2 si olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
2011 10. ayda aracımı aldım ve çok memnunum. 2008 model Gen2 Medium Line şimdilik 39. bin km de. arkadaşlara şunu söyliyeyim park ettikten sonra bile dönüp dönüp bakıyorum, benden sonra dönüp bakanları saymıyorum artık. kendi nazarım değecek diye korkuyorum. fiyatına göre üst sınıf bir araç kullanmış oluyorsunuz. kesenize göre bulursanız düşünmeden alın derim, millete bakmayın siz keyfinize bakın. aracımı kullanırken aldığım keyfi anlatamam, herkese de tavsiye ederim. ama protonu almak biraz çevreden dolayı cesaret işi
quote:
Orijinalden alıntı: murat5555
2011 10. ayda aracımı aldım ve çok memnunum. 2008 model Gen2 Medium Line şimdilik 39. bin km de. arkadaşlara şunu söyliyeyim park ettikten sonra bile dönüp dönüp bakıyorum, benden sonra dönüp bakanları saymıyorum artık. kendi nazarım değecek diye korkuyorum. fiyatına göre üst sınıf bir araç kullanmış oluyorsunuz. kesenize göre bulursanız düşünmeden alın derim, millete bakmayın siz keyfinize bakın. aracımı kullanırken aldığım keyfi anlatamam, herkese de tavsiye ederim. ama protonu almak biraz çevreden dolayı cesaret işi
katılıyorum :) buarada kaça aldınız? arabanın içine ses alma durumu nasıl? amortisorlerin sert olusundan sarsıntıyı fazla hissettiyior mu? ben encok sesten ve sarsıntıdan rahatsızım da. motor sesinden ziyade teker sesi fazla içeri giriyor gibi değil mi?
alması getirmesi falan derken 21 bin liraya gelmiş oldu.
* ses olayı açıkçası bulunduğum ildeki yollar çok kötü. bir önceki aracım R19 olduğundan bir de değişik modeller üzerinde fazlaca bir tecrübem olmadığından ses konusunda size yardımcı olamayacağım. aracı getirirken ve bir ara uzun yola çıkmıştım oradan hatırlıyorum temiz asfaltta otobanda ses falan yok basıp gidiyorsunuz.
* 2008 model BMW,VW veya Toyota kullanmış gibi geliyor bana aracımı seviyorum. Motor sesi konusunda kabin içine belli bir oranda ses geliyor, bazen bu ses ney diyorsunuz niye bu içeri motor sesi geliyor diyorsunuz, bazen kalp ritminiz yüksek oluyor gaza basıp seri kullanıyorsunuz, işte o an ses resmen sizi met ediyor. motor sesi olayına alıştım artık.
* araç içi kullanılan malzeme gösterişli ancak çok kaliteli değil ses yapabiliyorlar. sarsıntı konusunda araç sert süspansiyon ama bilemiyorum beni hiçte rahatsız etmiyor, önceden de dediğim gibi yazın görev yerim değişecek inşallah bulunduğum yerdeki yollar çok kötü olduğunda aracımdan tam bir tat alamıyorum aslında.
quote:
Orijinalden alıntı: druen
2008 model gen 2 aldım aralık ayında. 17-18000 TL ye alınablecek en iyi araba. genel olarak memnunum arabadan. ben 15.800e aldım .
araba içeriye çok ses alıyor. vitesi sert. amortisorleri sert. torpido gozu kapaklı degil ve küçük. 150üstüne cıktıgımda 170-180 km gibi rüzgar sesi de baya belli oluyor. arka cam küçük dikiz aynasından tam gorunmuyor (benimki siyah filmli, iyice zor oluyor :D )
Olumlu yanları:
arabanın motoru cok güçlü, ivmelenmesi çok iyi, yol tutusu iyi, klima, abs park sensörü, kaymalara karsı arada bir devreye giren sistem (adını bilmiyorum, toprak yolda vs kendisi devreye giriyor), 2011 en az yakan lpgli araclar listesinde 5. sırada (20 kurus/km yakıyor benimki), kullanımı rahat.
hocam vites aralığı nasıl aracında yakın mı mesela 5. viteste kaç bin devirden sonra bağırmaya başlıyor ve kaç kmde oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: karaşahin616
quote:
Olumlu yanları:
hocam vites aralığı nasıl aracında yakın mı mesela 5. viteste kaç bin devirden sonra bağırmaya başlıyor ve kaç kmde oluyor
ilk arabam oldugundan vitesini diger arabalarla karsılastıramıyorum :) 3. viteste 120ye kadar cıkıyor, 100 gibi bagırıyor. 4 viteste 110-120 gibi vites istiyor. 110-120den sonra 140 gibi vites istiyor. 160-170lerde bagırıyor araba. 180 max hız (lpgli) 180de arabanın sesi degişmeye baslıyor. 150-160 rahat gidiyor. 3 ve 4. vites arası fazla hız farkı yok.
Birkaç haftadan beri araştırıyorum ben. 2. el almayı düşünüyorum. Seçeneklerimden biride proton gen2 Protonun Adana ve Maraş bayileri ile görüştüm. Ellerinde sıfır araç olmadığını ve satışı durdurduklarını söylediler. Sıfır araç satışını bitirecek mi bu proton ne yapıyor anlamadım. 2007 model bir gen2 ye baktım. Aracı ilk defa kullandım araçiçinde oturum ve direksiyonun duruşu falan hoşuma ditti (boyum 1.90 olduğu için bu çok önemli) arka koltukta diz mesafesi fena değil.Ben arkada oturmayacağım için problem değil. Arka koltukta tavan epey engin başım tavana değiyordu. Araçta 1 parça boya vardı. Ancak motor biraz sıkıntılı gibiydi ve aracın içi yıpranmıştı. arka cam motorlarıda çalışmıyordu Fiyatı uygun olmasına rağmen almadım. Şu an kararsısım gen2 alma konusunda. Eğer gen2 satışı durdurursa gen2 nin piyasası bu sefer gerçekten çok düşer. Bu konuda varmı bilgisi olan.
quote:
Orijinalden alıntı: hakan_80
Birkaç haftadan beri araştırıyorum ben. 2. el almayı düşünüyorum. Seçeneklerimden biride proton gen2 Protonun Adana ve Maraş bayileri ile görüştüm. Ellerinde sıfır araç olmadığını ve satışı durdurduklarını söylediler. Sıfır araç satışını bitirecek mi bu proton ne yapıyor anlamadım. 2007 model bir gen2 ye baktım. Aracı ilk defa kullandım araçiçinde oturum ve direksiyonun duruşu falan hoşuma ditti (boyum 1.90 olduğu için bu çok önemli) arka koltukta diz mesafesi fena değil.Ben arkada oturmayacağım için problem değil. Arka koltukta tavan epey engin başım tavana değiyordu. Araçta 1 parça boya vardı. Ancak motor biraz sıkıntılı gibiydi ve aracın içi yıpranmıştı. arka cam motorlarıda çalışmıyordu Fiyatı uygun olmasına rağmen almadım. Şu an kararsısım gen2 alma konusunda. Eğer gen2 satışı durdurursa gen2 nin piyasası bu sefer gerçekten çok düşer. Bu konuda varmı bilgisi olan.
Sizin bu yazınızı görünce 4 bayiyi aradım ben istanbuldayim 4ude satis var dedi böyle birsey yoktur
satısı ulumotor yapıyor. ayrıca sıfır almanızı onermem. sıfırı 33-39.000 tl arasında iken maximum 25.000 e 2. eli temiz bir araba alabilirsiniz. ayırdıgınız para miktarı 20.000 altında ise protongen 2 yi listenizde tutun. 25.000 ve üstü gibi düsünüyorsanız , heleki 30000 üstüne cıkıp sıfır vs almayı düsünüyorsanız almayın derim. 20.000 ve altı fiyat aralıgında alınabilecek en iyi arabalar arasında.
quote:
Olumlu yanları:
hocam gayet iyi bir fıyata almıssınız suan bende arastırıyorum 14 bıne kadar aklımda gen 2 var ama malum bu fıyatlarada bulması cok zor. aslında 14 e bulsam dırek alıcam ama bulduklarımda oluyor masrafı cok yada pert kayıtlı fikrimi proton savvy le degıstırmeyı dusunuyorum 20 binde 2008 model 14 bin tl ye satıyorlar bu arada hic savvy kullanan oldumu acaba
sahibinden.com a bakıyorum 18 den aşağı yok oda 2006 model ederi satılan gerçek fiyatlar ne kadar sizce 2006 ya 18 vereceğime 1.6 lpg li accent alırım aynı model diyorum bir yandan da. Gerçekte kaça satılıyor bu arabalar
bugun net uzerınden bır pazarlık ile 19.750 fiyatı var 13 bıne dusurdum fiyatı 3 parcada boya var 3 kapısında ama sorun su arac bana gore cok uzak biyerde bıde guvenesım gelmedı aracı 19 dan 13e dusunce
quote:
Orijinalden alıntı: an_k_ist
bugun net uzerınden bır pazarlık ile 19.750 fiyatı var 13 bıne dusurdum fiyatı 3 parcada boya var 3 kapısında ama sorun su arac bana gore cok uzak biyerde bıde guvenesım gelmedı aracı 19 dan 13e dusunce
Size uzak olan bana yakın olabilir. 13e düşen arabanın linkini sakıncası yoksa mesaj PMden gönderebilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: hakan_80
quote:
Orijinalden alıntı: an_k_ist
Size uzak olan bana yakın olabilir. 13e düşen arabanın linkini sakıncası yoksa mesaj PMden gönderebilir misiniz?
bende merak ettim 19750 den 13 e kim düşürmüş nasıl bir aracmış. turuncu renklidir kesin. ben de bir kaç aydır proton gen 2 takip ediyorum. gecen aylarda sahibinden.com da hafif kazalı yaklaşik 1000 tl masraflı pert kaydı olmayan bir aracı 11000 tl ye satışa cıkardılar 10 bine satmışlar. istanbul göztepede. bu arabanın piyasası da bi acayip 15-16 temiz bişey olsun almayı bende isterim