Şimdi Ara

PROTON ''''GEN 2''' (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
111.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kaç km ?
    Plastik aksamları çok mu kötü ?
    Ne zaman aldınız ?

İç Konfor nasıl , koltuklar vb.

Sanırım proton değilde ford golf falan olsaydı 2 kat değer biçilirdi .
  • Gen2 alt devirden itibaren motor sesini bukadar içeri alması anormal rahatsız edici ve sportiflikten uzak.hiçmi izolasyon kullanmamışlar merak ettim eski araçlarda bukadar motor sesi girmiyor içeriye onun dışında fena makine değil iç aydınlatma ve kliması çok başarılı.vites geçişleri bir süre alışkanlık gerektiriyor.
  • arkadaşlar gen-2 modellerini kullananlar yorum yapabilir mi.. lütfen sadece kullananlar yorum yapsın ona göre bizde fikir sahibi olalım..
  • saygıdeğer chatino nick li arkadasım 15bin tl civarı araç bakıyorum hadi zorladım 16,17 bine bu arabayı almalımıyım. aracı tanımıorum çoğu kişide tanımıyo çevremdede bilen yok herkes kulaktan dolma bişeler diyo. beni korkutan yakıt 110 hp lik bi araç 0,20 kuruş yakıyorsa bu bana yeterli olur. spor araba sonuçta. yardımcı olursanız gen 2 alıcısıyım şu anda.

mesela öntakıma ne kadar masraf yaptınız istanbul yollarında illaki değiştirmişsinizdir. servisler proton görünce fiyatı yüksek tutuyorlar mı!
    bu arada eşdeğer araçlardan mesela hundai era da 110 hp gücünde 1,5 diesel motor onlarla aynı performansı sağlarmı hiç yanyana gelip bi yoklama yaptınızmı merakımdandır soru :)
  • Merhaba exchicco,

Şimdi alternatif olarak 16 bin 17 bin aralığındaki araçlardaki güvenlik özellikleriyle bu aracın güvenlik özelliklerini kıyasla, bu kıstas olmaz büyük ihtimalle ekstra özelliklerini de kıyasla, sonra yıl model kıyaslaması yap. Sanırım burada yine gen 2 ağır basacaktır. Çünkü fiyat / özellik olarak bu araçlar 2. elde çok uygun oluyorlar. Malum insanlarımız araç alırken ya bunu satabilirmiyiz alsak diye düşündüklerinden ve proton ilk yıllarda kötü tanıtıldığından bu araca yönelmedikleri için 2. eli ölü fiyatlarda.

Diğer sorulara gelince Ben şuana kadar ön takımları hiç değiştirmedim aracım şuanda 81,545 Km'de. Her 10 binde bakıma götürdüm. Kışları 3 binde filtrelerini değiştirtiyorum. Komple bakımı ortalama 250-300 TL arası tutuyor. Sanırım diğer araçlara göre normal çoğu zaman iyi fiyatlarda.

Geçen ay ilk arızamı yaşadım. Motor su pompası patladı. Komple su pompası yenilendi ve v kayışı değişti. Fiyatı evdeki dosyamda yazıyor ama yanlış hatırlamıyorsam 200TL civarı tuttu. Buda belki size bir örnek olabilir.

Ben aracı yüksek devirde kullanmayı seven biriyim. aracım 1500 Deviri hiç görmüyor diyebilirim. Araçta 1 ve 2. viteslerde ses oranı yüksek sonraki viteslerde bir sıkıntı olumuyor. Araçtaki 110 beygir güç kıyaslamasını bire bir yapmadım ama sol şeritte sağımdaki araçları sülüet olarak görmüşlüğüm çok. Lpg taktırmama rağmen performansından memnunum. Lpg'li bir şekilde gördüğüm maximum hız 205 Km oldu. Daha zorlayamadım öyle bir yol bulamadım daha..

Servisler proton'ü görünce fiyatı yüksek tutmuyorlar tabii proton özel servislerine gidersen :)

Diğerlerine götürmeni tavsiye etmem aracı tanıyan bir usta bulmak zor olur. Şahsen ben teslim etmem proton servisinden başka bir servis'e aracı.

Arabada tek şikayetim yolu çok hissediyor olmam. Süspansiyonları çok sert spor mantıkla ürettiklerinden heralde yolu çok hissediyorum. Buda beni sıkıyor. Onun haricinde aracımdan memnunum. Birde vites aksamı sert. Yani geçişlerde zorlanabilirsiniz. Size tavsiyem eğer istanbuldaysanız proton ikitelli deki genel müdürlük binasına gidip orada test sürüşü istemeniz. Tüm ayrıntısıyla incelemeniz. Ben test sürüşünden sonra kararımı kesinleştirmiştim. Çünkü test sürüşlerinde sabit bir pistte değil normal trafikte kullandırıyorlar ve virazlarda da ayağınızı gazdan çekmemenizi istiyorlar :) Çünkü standart özelliği olan kule gergisi ve yol tutuşu gerçekten iyi..

Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, sonuçta herkesin zevk ve tercihi farklıdır. Ben geçen yıl böyle bir tercih yaptım. Yukarıda bahsettiğim yolu hissetme olayı haricinde iyi tercih yapmışım diyorum.

• ne yakıyorsun sehır ıcı lpg de ? proton un yeri tam olarak nerde?cok tesekkur ediyorum bana ayrdıgın zaman için..
  • bu araçtan aynısı benim üniversitedeki ingilizce hocamda var. şekli tipi gerçekten çok güzel. hocayla konuşma fırsatı buldum.

ilk sorum yedek parça sıkıntısı oldu. kendisi şikayetçi değil internetten parçaları sipariş edip tanıdığı bir ustaya yaptırıyormuş.
    yakıt olarakta 20 tl ye 110 km gidiyormuş.
    yol tutuşu olarak gerçekten aracı çok övdü.
    kendisi gayet memnun performasındanda çok memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dido05

Kardeş ben bu arabayı bizzat test ettim ve tek söyliyeceğim şey alma araba 190 a çıktı baktım sağa sola kayıyo araba da yol tutuşu 0. 50 len bi viraja girdim emin ol lastikler iyi olmasa kayıp gitmiştim. dedim bi de benim arabaylan gireyim araba çok rahat girdi (vectra 93 model) ama ben tipini sevdim bu çok önemli deyil diyosan al.

:) Güler geçerim bu yoruma... GEN2 ile 160la viraja giriyorum. Bana mısın demiyor. Sen 416'lardan mı bahsediyorsun kardeş...

Sadece imajı kötülenmiş arabanın.
    Emin ol Corolla alsam bu kadar memnun olmazdım...
  • Tüm proton severleri ve kullananları proton forumuna davet ediyoruz.uzman protoncular sorunlar ve çözümler...www.protonclub.org
  • Proton'un Mitsubishi Lancer altyapılı otomobili
    Türkiye ye gelecek midir, bilgisi olan var mı?

Yerli Araç Kullan TÜRKİYE Kazansın.Bizim İnsanımız KAZANSIN.
    http://otolist.blogspot.com
    http://otorama.blogspot.com
    Tttp://panorama24.blogspot.com
  • slm.Forumda çaylağım.MAX 9000 tl ye bir araba arıyorum.galiba Proton 416 GLXİ alacagım.Temiz satılık aracı olan varsa hbr versin lütfen.Umarım yakıt ve yedek parça bakımından beni üzmeyecek bir araçtır.Tşk.
  • proton gen2 modellerinde baseline,highline,mediumline,lowline,persona... modelleri var. bunlar arasındaki forkları nereden gorebilirim? nedir farkları?
  • base:basit
    High:yüksek
    :medium:orta
    low:düşük
    personal:kişisel demek
    line :çizgi demek. Bu çevirmeden yola çıkarsak highline en üsttür diye düşünüyorum. Sadece tahmin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: druen

proton gen2 modellerinde baseline,highline,mediumline,lowline,persona... modelleri var. bunlar arasındaki forkları nereden gorebilirim? nedir farkları?

Mekanik olarak bir farkları yok. Sadece donanım olarak farkları var. Mesela en basit örnek LOW LİNE'da cdçalar yok. Mediumline da deri döşeme yok. Hİghlineda hepsi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuteftp

quote:

Orijinalden alıntı: druen

proton gen2 modellerinde baseline,highline,mediumline,lowline,persona... modelleri var. bunlar arasındaki forkları nereden gorebilirim? nedir farkları?

Mekanik olarak bir farkları yok. Sadece donanım olarak farkları var. Mesela en basit örnek LOW LİNE'da cdçalar yok. Mediumline da deri döşeme yok. Hİghlineda hepsi var.

Lowline modelinde 2011 2012 modelllerde CD çalar var.. geçen gittim bayiye test sürüşüne gen 2 sedan elegance ı test ettim araç harika olmuş bi test sürüşünü tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: exchicco

ne yakıyorsun sehır ıcı lpg de ? proton un yeri tam olarak nerde?cok tesekkur ediyorum bana ayrdıgın zaman için..

Ben geçen bayiye gitmiştim yakıt olarak 100 km de 6.8 lt yakıyor dediler bence benzinli araca göre çok yakmıyor orjinal LPG seçeneğide var
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatino

Arkadaşlar kusura bakmayın gerçekten yazdım sonra bakmaz oldum özür dilerim,

Almayı düşündüğüm aracı alamadım ne yazıkki ama 2007 gen2 aldım :)) 2 ay oldu alalı ve gerçekten menunum diyebilirim geçen ay 60bin km bakımını yaptırdım ücret 210TL tuttu ne varsa değişti filtre adına.. Aracı Lpg'li olarak aldım dolayısıyla benzin filtresi + lpg filtresi de değiştirdim. Kayış hala sapa sağlam olduğundan değiştirilmedi kayış değiştirilmesi 100binde yapıyorlarmış..

Aracı OMVL lpg sistemi ile kullanıyorum. Şuana kadar performansta öyle farkedilcek kadar etkisini hissetmedim.. çok rahat 180km hıza çıkıyorum.

Entresan yönü ise motorun lotus dizayn olması sanırım 8 bin devir mevcut :)) Buda eğer ben modifiyeciyim arkadaş araba hızlı olmalı diyenler için tercih sebebi olabilir..

Şuana kadar rahatsız olduğum pek bir durum olması. Tek negatif yanı ise vites'i diyebilirim. Vites geçişleri normal araçlardan farklı.. Geçişlerde sorun yok ama sert diyebilirim. Gerçi şuanda hissetmiyorum ilk aldığımda şikayetciydim.

Genel olarak memnunum, keşke bahsettiğim modelini alabilseydim ama nasip değilmiş seneye o modele geçicem heralde ve uzun bir süre proton kullanıcısı olarak kalırım sanıyorum.

Aracın zaten görünüm olarak bir -'si yok.. Hatta +'sı çok. Bir bakan bir daha dönüp bakıyor diyebilirim.

Aracın içindeyken rahatsınız içi çok geniş ve ferah, ses olarakta lpg'ye geçmediğim sürece sorun yok lpg'ye geçince injeksiyon sisteminden kaynaklı ne yazıkki ses oluyor yüksek devirlerde.. Ama normal kullanıyorsanız aracı benim gibi sınırı zorlamıyorsanız sorun yok..

Sormak istediğiniz birsey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

@chatino süspansiyonlarının sert olması türkiye yol şartları için kesinlikle olmazsa olmaz bir durum, mesala benim ford fiestada da öyleydi yolu çok hissediyordunuz ama bunun böyle olması iyi nedeni ise sert süspansiyon olmazsa yumuşak olsa alttakım bozuk yolda çok çabuk yıpranıp lok lok sesler yapar ve buda size sürekli tabla, rotilli kol değişimi yapmak zorunda bıraktırırdı, yumuşak olan arabalara bakın ne demek isteiğimi anlarsınız, megane 1 den sornaki seri megane 2 ve 3 alttakım tr yol şartlarına uygun değil, opel astra, peogeut, eskilerden bir örnek tmpra bağımsız yumuşak süspansiyonlar, bozuk yolalrda sürekli yıpranan rotilli kol lastiği, tandır kolu bunlar zamanla aşınıp ön takımdan sesler gelmesine yol açmaktadır. 80 bin km gitmişsiniz ve ön takımlar sağlam diyorsunuz bu çok iyi ve bunu sert süspansiyona borçlusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 8 Ocak 2012; 15:40:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asan70

Proton'un Mitsubishi Lancer altyapılı otomobili
    Türkiye ye gelecek midir, bilgisi olan var mı?

Yerli Araç Kullan TÜRKİYE Kazansın.Bizim İnsanımız KAZANSIN.
    http://otolist.blogspot.com
    http://otorama.blogspot.com
    Tttp://panorama24.blogspot.com

Protonun İngiltere ve Avustralya distribütör web sitelerine baktım orda da lancer in çakması inspira dedikleri model yok .galiba sadece iç pazara satıyorlar

• bir araba almayı düşünüyorum ilk arabam olacak. Proton Gen 2 düşünüyorum 2006-2007 model lpg li (truncu renk haric). ama insanlara soruyorum daha adını bile bilmiyolar. hemen alınmaz diyorlar. kullanan arkadaşlardan cvp bekliyorum. cok tesekür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamgibist

bir araba almayı düşünüyorum ilk arabam olacak. Proton Gen 2 düşünüyorum 2006-2007 model lpg li (truncu renk haric). ama insanlara soruyorum daha adını bile bilmiyolar. hemen alınmaz diyorlar. kullanan arkadaşlardan cvp bekliyorum. cok tesekür ediyorum

Ben 2007 model kullandım özellikli modelli kaliteli ve ucuz bir araç için bence en uygun araç gen 2 sportif bir görünümü var kesenede hitap ediyor.Ancak tek olumsuz tarafı iç konsol pek ilgi çekici değil o kadar.Piyassıda yok denmez bu birazda kısmet işi ben 1,5 haftada sattım olur 2 ayda durur..Sorularını albilirim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.