Şimdi Ara

Protez saç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Genesis.

Bak hocam, ben nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı 13 yaşında tepeyi, 20 yaşında tamamen tüm saçı kaybettim. O yaştaki bir genç için üniversiteye yeni başlamışken sakalı daha adam gibi çıkmazken saçsız olmak nasıl bir histir sen düşün. Yıllardır ilaçtı topikti protezdi ekimdi şuydu buydu aklına gelebilecek piyasada olan bütün alternatifleri düşündüm üzerine kafa yordum denedim. Mühendisim ingilizcem 15 yaşından beri var tahmin edersin ki forumlardan falan değil harbi harbi bilimiyle araştırdım anladım. Ve son kararım şu, saç dökülmesinin hiçbir çözümü değmez. Basitçe çözümlerin üzerinden geçeyim senin için;

1-Minoxidil kullansan kırışık yapan var sivilce yapan var, 30 yaşında adamsın sivilceyle uğraşman daha kötü.
    2-Propecia hap alsan hormonel dengen bozulabilir kuşun kalkmaz belki libidon biter. O zaman 1 tutam saçtan daha önemli marifetlerin olduğunu hatırlarsın.
    3-Protez saç komik ve uğraştırıcı bir şey. Seni tanıyan birinin saçının protez olduğunu fark ettiği anı düşünsene. Kendiyle barışık özgüvenli adam mı olmaz istersin yoksa pısırık 30 yaşında saçına başına takmış adam mı? Saç herkeste var marifet değil saçlı olmak. Yaşın gelmiş kabullenip bırak dökülsün.
    4-Saç ektirsen şu an saç ektirenlerin yüzde 80'i pişman. Bazılarının derisi uyuşmuyor saç kusuluyor, bazısı tekrar döküyor saçı 3-4 seans daha yaptırıyor. Şans eseri memnun kalanlara da doktor hem yukarıdaki hapı hem minoxidili kullan yoksa dökülür diyor. Üzerine bir de para veriyorsun.

Sen 30 yaşına gelmişsin, esmersin türksün. Saç dökülmesi bariz testosteron fazlalığından. Kıllı olmandan. Daha erkek olmandan. Ben çok zamanımı harcadım bu konuda psikolojimi bozdum, ergen olduğum için hak verirsin neden yaptığım hakkında. Ama senin şu anda yapman gereken aynanın karşısına geçip o kalan saçları kesmek, bırakabiliyorsan sakal bırakmak, tarzını oturtmak ve yoluna devam etmek. Saçsızlığın güneşte kafamızın yanması dışında bir eksisi yok sağlık olarak, ama bununla harcayacağın zaman direk ömrünü kısaltacak hangi açıdan bakarsan bak. Umarım ciddiye alırsın bu mesajı.

Bu arada, bir ekleme yapayım yukarıdaki çözümlerden hiçbiri uzun vadeli kalıcı bir çözüm sunmuyor. 1 yıllığına saçı kafada tutuyor sonra fazlasıyla geri döküyor mesela minoxidil falan. Aksi durumlar da var tabii. Demek istediğim bu çözümler bile çözüm değil, piyasada çözüm yok.

hocam niye çevremde ektiren çoğu kişi baya memnun iyi bi yerde ektirmeyi bende düşünüyorum

• Genesis. kullanıcısına yanıt
    Hocam bu videoyu niye gönderdin mahvoldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vril kullanıcısına yanıt
    Yanlız ben ektirme değil protez düşünüyorum ama emin değilim belki kendimi böyle kabul ederim. Bu arada resimleri gördünüz Baya kötü değilmi saçımın durumu?

• Genesis. kullanıcısına yanıt
    Doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Hocam mesajını okudum ama ben baya taktım saçsızlığa. Tam tersi saçsızlık kendime olan güvenimi berbat hale getirdi. Ama haksızda değilsin mesajın mantıklı tarafları çok bana birşey öner o zaman paylaştım saçın durumunu resimlerle kelim resmen son 2 senede bu hale geldi resmen.

Biliyordum böyle bir cevabın geleceğini, üzüldüm.

Araba kazası geçirebilirdin, ölebilirdin, yüzün yanabilirdi, kolun kopabilirdi. Ciddi bir cilt rahatsızlığıyla doğabilirdin. Senin sadece 30 yaşında saçın döküldü. Ve ben sana tüm samimiyetimle garanti veriyorum ki hiçbir çaresi yok, mutlu olacağın tek senaryo saçını kazıtıp yaşamaya devam etmek. Taktım diyorsun iyi tamam tak ama yapabileceğin hiçbir şey yokken taksan ne yazar, ölüm gerçeğine de takıyor musun değiştiremeyeceğin halde? Zaten folikül kalmamış tamamen kelleşmiş sayılırsın bu saatten sonra kurtarmaz hiçbir şey.

Çok istiyorsan protez, saç ekimi falan başla para akıtmaya. Ama 3 yıl sonra gelip pişman olup elde var 0 bu foruma bir konu daha açma. Üslubum sert geliyorsa kusura bakma ama hem sana hem kendime sinirleniyorum. Dünyada bu kadar zorluklar içinde yaşayan insanlar varken nasıl saçı takabildik diye.
    https://www.youtube.com/watch?v=pmN2ZcfSFRs

Yav arkadaş sende ne boş yapmışsın be. O acındırma yöntemleri eskidi. Hayatta herkesin kendine göre dertleri var.

@misafir sevmeyen adam sana gelecek olursak protez saç arkadaşın bahsettiği gibi komik falan değil. Ayrıca özgüvenindende bir şey kaybetmezsin. Sedat Peker botoks yaptırıp mafyacılık oynuyor, sen protez saç yapmışsın çok mu? Saç demek motivasyon demek. Saçların güzel olursa hayata daha pozitif bakarsın, yapacağın işe daha çok motive olursun, bir ortamda daha rahat edersin, spor yaparken bile kendini iyi gördüğün için daha çok motive olursun. O yüzden paran varsa düşünmeden git protez saç yaptır.

En güzel örneği Mustafa Ceceli. Adamın milyonlarca hayranı var ama kafasında peruk var. Hanginizde o adamdaki gibi milyonlarca kişinin karşısına çıkıp şarkı söyleyecek özgüven var? Saçının peruk oldugunu herkes biliyor ama bu adama bir şey kaybettirmiyor. Çünkü yakışıyor.

Ayrıca İbrahimoviç gibi bir adam burun estetiği oldu. Kendine bakmak, kendini güzel görmek, kendini sevmek dünyanın en güzel hislerinden birisidir. Gerisi fasa fiso. Sen takma yukardaki arkadaşı, afrikada milyonlarca insan aç, keşke aç olmasalardı ama bu bizim küçük ve kısa hayatımızı etkilememeli. Devletler ilgilenmeli onla.

Al izle şunu, muhteleme senden genç, hatta kel bile olmayan çocuk yaptırıyor protez saçı. Bu çocuğun protez yaptırmadan önceki saçları sende olsa halay çekerdin heralde. Ama çocuk o saçını bile beğenmeyip protez yaptırıyor ve sonuç muhteşem.

Sene 2017, herşeyin çözümü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 19 Ekim 2017; 5:36:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.