Projem için bir devre tasarlıyorum ama projemdeki entegre isis te yok. Devrenin PCB sini çıkarmak için o entegre olmadan aktarıyorum. Sonra kütüphaneden entegrenin pin sayısına ve geometrik ölçülerine uyan bir komponenti seçiyorum ama bu kez de var olan komponentlere bağlayamıyorum entegreyi. İsis ten aynı geometrik yapıya sahip bir komponent seçip onun bacak bağlantısını istediğim hale getirmeye çalıştım ama olmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler...
Eğer bir entegre yada pic türü birşeyse DIL16- DIL18 vs bacak numarasına göre değiştirerek bulabilirsiniz aynı pinleri. DIL komutunun sonuna bacak sayısını yazıp deneyin birde
quote:
Orijinalden alıntı: aksoy93
Eğer bir entegre yada pic türü birşeyse DIL16- DIL18 vs bacak numarasına göre değiştirerek bulabilirsiniz aynı pinleri. DIL komutunun sonuna bacak sayısını yazıp deneyin birde
o pin yapısına sahip komponentler buldum ama arese aktarırken problem oluyor. ya da örnek olarak şöyle diyeyim. bir tane kızılötesi alıcı göz var. ve alıcı gözü arese aktaramıyorum. yani pinlerinin geometrik şeklini. areste onu nasıl halledebilirim. yani kütüphanede olmayan bir komponentin PCB si çıkarırken ne yapmam gerekiyor. Areste sol kısımda DIL Pad mode dan komponent için lehim yerleri yaptığımda bu kez de isiste gösterdiğim komponentlere bağlayamıyorum o yaptığım yerleri.
quote:
Orijinalden alıntı: reddragon64301
quote:
o pin yapısına sahip komponentler buldum ama arese aktarırken problem oluyor. ya da örnek olarak şöyle diyeyim. bir tane kızılötesi alıcı göz var. ve alıcı gözü arese aktaramıyorum. yani pinlerinin geometrik şeklini. areste onu nasıl halledebilirim. yani kütüphanede olmayan bir komponentin PCB si çıkarırken ne yapmam gerekiyor. Areste sol kısımda DIL Pad mode dan komponent için lehim yerleri yaptığımda bu kez de isiste gösterdiğim komponentlere bağlayamıyorum o yaptığım yerleri.
Ben sadece ares kısmını düşünüp cevap vermiştim. Eğer isis kütüphanesinde yoksa idareten birşey koyun. Ares çizimini siz yapıyorsanız zaten, onun yerine ares kütüphanesinde bulamazsanız elle çizersiniz.
Isisten ares'e otomatik mi çizdiriyorsunuz siz devreyi Autorouter olayı mı var olayı tam olarak anlayamadım. Şayet manuel el ile çiziyorsanız Pad mode'lar işinizi görür ve bağlantılarını yaparsınız track mode ile.Sıkıntı çıkmaması lazım
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: reddragon64301
quote:
Ben sadece ares kısmını düşünüp cevap vermiştim. Eğer isis kütüphanesinde yoksa idareten birşey koyun. Ares çizimini siz yapıyorsanız zaten, onun yerine ares kütüphanesinde bulamazsanız elle çizersiniz.
Isisten ares'e otomatik mi çizdiriyorsunuz siz devreyi Autorouter olayı mı var olayı tam olarak anlayamadım. Şayet manuel el ile çiziyorsanız Pad mode'lar işinizi görür ve bağlantılarını yaparsınız track mode ile.Sıkıntı çıkmaması lazım
Evet dediğiniz gibi idareten bir tane koydum ama bu kez de pad mode dan seçtiğimde boş olanını bir türlü komponentle birleştiremiyorum. Anlatmak istediğim sorun ekteki resimdeki gibi. Yanıp sönerek hata veriyor ve bağladığım noktanın boş olduğunu söylüyor.
Yolu tam ortalı yapmadığından olur. Veya pad alttakinin hizasında değildir.
view menüsünden "snap 50th" yi seç. padin kayık olduğunu görürsün. Öyle bir durum olursa padi sil tekrar koy
quote:
view menüsünden "snap 50th" yi seç. padin kayık olduğunu görürsün. Öyle bir durum olursa padi sil tekrar koy
Sağol hocam. Peki başka bir yolu yok mu acaba tam karşısında olmasa da bağlayabileceğimiz.
Sağol hocam. Peki başka bir yolu yok mu acaba tam karşısında olmasa da bağlayabileceğimiz.
Tam karşısında olmazsa eğer "snap 1th" modundayken milimetrik bir şekilde zik zak yapıp yola devam edeceksin. Malum areste 45 derece eğim yapıyor sadece, diğer açılar yok,
Zik zak filan uğrastırır. En iyisi 25 veya 50 modunda çalışmak, en rahatı bu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme