Şimdi Ara

Proteus 7 kütüphane sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar proteus 7 yi kurdum fakat yapılcak şemalar vardı yapamadım çünki.
    Mesala BD240 kütüphanede yok, hatta led in ares için baskı şeması yok bu nasıl iştir anlayamadım. Resmen hayal kırıklığı ya.

Sizde mi böyle arkadaşlar. Yapılcak bir sürü şema var kaldı yani elimde.

• hiç mi bilgisi olan yok ya ?
  • Potansiyometrenin de ares paketi yok :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

Potansiyometrenin de ares paketi yok :/

Haklısınız ençok lazım olanların areste kılıfı yok ama muadilleri oluyor meesla bd230 data sheetinde ayak kölçülerine uyan transistörleri ydaa triac ları seçesebilirsiniz led için ben jumper kullanıyorum potansiyomtere içinde tblock-l3 uyduğunu hatırlıoyrum. areste kılıf ayaralmak kolay ölçülerini bildikten sonra kendinizde çizebilirsiniz ama isisde similasyon yapacaksanız malzemeleri iiy tanıyıp olmayan malezemnin alternatifini bulmak
    sorun çıkartabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

Potansiyometrenin de ares paketi yok :/

Haklısınız ençok lazım olanların areste kılıfı yok ama muadilleri oluyor meesla bd230 data sheetinde ayak kölçülerine uyan transistörleri ydaa triac ları seçesebilirsiniz led için ben jumper kullanıyorum potansiyomtere içinde tblock-l3 uyduğunu hatırlıoyrum. areste kılıf ayaralmak kolay ölçülerini bildikten sonra kendinizde çizebilirsiniz ama isisde similasyon yapacaksanız malzemeleri iiy tanıyıp olmayan malezemnin alternatifini bulmak
    sorun çıkartabiliyor

Alıntıları Göster

sorun çıkartabiliyor

Evet hem de proteus gibi profesyonel bir program için bu çok saçma. en çok kullanılan malzemelerin paketleri yok. Bişiler uydurmaya çalışıyorum. Cevabınız için sağolun.

• Acemi yaklaşımı olmasın. Program gayet güzel. Ares için farklı büyüklüklerde olan bileşenlerin padleri olmaz. Siz bileşenin bacak bağlantılarını kendiniz hazırlayabilirsiniz. benim en çok tercih ettiğim yöntem pin koyup bacağa bağlamaktır. Pinleride kart üzerinde bileşenin bacaklarına göre yerleştiririm.

Bir transistörün aynısı proteusta olmayabilir. Yapacağınız generic sınıftan bir tane koyup ayarlamalarınızı yapmak olacaktır. NPN, PNP transistör takıp devrenizi çalıştırabilirsiniz. Paketinide değiştirip arese rahatça aktarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Acemi yaklaşımı olmasın. Program gayet güzel. Ares için farklı büyüklüklerde olan bileşenlerin padleri olmaz. Siz bileşenin bacak bağlantılarını kendiniz hazırlayabilirsiniz. benim en çok tercih ettiğim yöntem pin koyup bacağa bağlamaktır. Pinleride kart üzerinde bileşenin bacaklarına göre yerleştiririm.

Bir transistörün aynısı proteusta olmayabilir. Yapacağınız generic sınıftan bir tane koyup ayarlamalarınızı yapmak olacaktır. NPN, PNP transistör takıp devrenizi çalıştırabilirsiniz. Paketinide değiştirip arese rahatça aktarabilirsiniz.

Acemi yaklaşımı olmasın evet. ben de bd240 yerine tip42 kullandım. Ama potansiyometrede öyle olmuyor işte. Kendimiz de paket ekliyebiliyoruz yeni paket yaratabiliyoruz ama böyle bir programda en çok kullanılan malzemelerin paketlerinin olması bana göre saçmalıktan öte bişe değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her ledin pin boyutları aynı mı yada potun ? Farklı boyutta pin bağlantısı şekli varsa bunun hangi birine bağlantı tanımlaması yapsın adamlar? Bunun yerine hazırlanmış basit pin baplantıları şemaları var. Onlardan birini pin bağlantılarına tanımlar kullanırsın. Baktın hiçbiri olmuyor kendin bir bağlantı tanımlaması yaparsın tam uyar. Bende 10k bir pot var ayaklar üçgen şekilde ve 0,4cm aralıkları var, aynı tipte başka bir tanesinin pinleri seri halde 0,5cm. O kadar çeşitlilik olan bağlantı yapısına proteus sana tanımlama yapamaz. Başka hiçbir programda da yok. Adamlar programcı, müneccim değil ;)
  • sprint layout adlı basit programda müneccim olmayan adamlar eklemişler. yani biraz programları araştırmalısın.
  • quote:

sorun çıkartabiliyor

Evet hem de proteus gibi profesyonel bir program için bu çok saçma. en çok kullanılan malzemelerin paketleri yok. Bişiler uydurmaya çalışıyorum. Cevabınız için sağolun.

Alıntıları Göster
    aynı şey proteus areste de var. Bileşenin paketini mevcut olanlardan seçebiliyorsun. Piyasada çok az kullanılan paketleri sprint layout içinde de bulamazsın. Onun için sana kendi pin bağlantı şeklini çizmene de müsade ediyor. sprint layout ile proteus-ares karşılaştırılamaz biler. Proteus ondan kat kat üstün bir program.

Sorunu sorarken agresif bir tavırla programın özelliklerini bilmeden şu bile yok dersen alacağın yanıta da hazırlıklı olman gerekir.
    quote:

Hiç mi bilen yok

quote:

Proteusta led, pot bağlantılarını nasıl ayarlıyoruz, ben bulamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi? diye sorarsan daha makul olacağı kanısındayım. Ayrıca simülasyon için ekli olmayan bileşenlerin fiziksel çalışma şartlarını da değiştirebiliyor, kendi bileşenini de oluşturabiliyorsun.

Programı kötülemek yerine özelliklerini öğrenin.

Selametle...

• Ben burda ne diyorum sen ne diyorsun :)

Eğer pot packege veb. elinde varsa ya da yardımcı olacaksan yaz, olmıcaksan proteus satış temsilcisi gibi davranma.
    Ben kütüphane sorunu yazdım konuya program kötü demedim.
  • Al sana proteus için bir paket nasıl hazırlanır :

Azcık olumlu yaklaşın, kendi yetersizliklerinizi öfkenizle bu olmamış diye yönlendirmeyin. Her ikiniz içinde söylüyorum. Proteus komple paketi 4500€ olan gayet profesyonel bir programdır. Tabi bizim gibi satın alıp kullananlar neyin ne olduğunu daha detaylı biliyorlar. Para kıymetli nede olsa. Derdimiz olduğunda parayı veren düdüğü çalar diyip adamları rahatça sıkıştırabiliyoruz. Gerçi bendeki versiyon 700€ civarında ama olsun :)

• video için sağol.
    Eğer bir elektronik programında bir led in bile baskı devresini çıkarmak için yani iki pinlik bir paket için uğraşcaksak isterse 400000 euro olsun ben olmamış derim
  • Onun paketi hazırda var. Al işte illa ukalalık edecek ya, cevap verecek üste çıkacak.

Yardım dosyasını aç ve örnekleri incele. Yada yanına bilgisizliği için sağa sola küfredecek bir arkadaş bul. Beraberce çok yol kat edersiniz. Sen onu desteklersin, çok haklısın dersin, o seni destekler çok çok haklısın der. Körler, sağırlar birbirini ağırlar.

Yukarıda yazdıklarımı hiç okumamışsın. Sırf onun için bir paket nasıl yapılırın videosunu yolladım. Valla sana yardım ettiğimede, bu konuyu okuduğuma da pişmanım. Allah seni davul etsin derler ya işte, neyse ben onu demeyeceğim. Biri benden önce demiş.
  • quote:

Onun paketi hazırda var. Al işte illa ukalalık edecek ya, cevap verecek üste çıkacak.

Yardım dosyasını aç ve örnekleri incele. Yada yanına bilgisizliği için sağa sola küfredecek bir arkadaş bul. Beraberce çok yol kat edersiniz. Sen onu desteklersin, çok haklısın dersin, o seni destekler çok çok haklısın der. Körler, sağırlar birbirini ağırlar.

Yukarıda yazdıklarımı hiç okumamışsın. Sırf onun için bir paket nasıl yapılırın videosunu yolladım. Valla sana yardım ettiğimede, bu konuyu okuduğuma da pişmanım. Allah seni davul etsin derler ya işte, neyse ben onu demeyeceğim. Biri benden önce demiş.

Yanlış biliyorsunuz de geç birader 3 dür bana laf atıyorsun ki sana mesaj yazmadığım halde, canın sıkılıyor galiba didişmek istiyorsun ukalıkla bilmişliği harmanlayıp sen sunuyorsun bizlere çok güzel oynuyorsun devam et rep im olsaydı seni replerdim popüleriten artardı. Akşam akşam canımı sıktın

• quote:

Orijinalden alıntı: zokur

quote:

Onun paketi hazırda var. Al işte illa ukalalık edecek ya, cevap verecek üste çıkacak.

Yanlış biliyorsunuz de geç birader 3 dür bana laf atıyorsun ki sana mesaj yazmadığım halde, canın sıkılıyor galiba didişmek istiyorsun ukalıkla bilmişliği harmanlayıp sen sunuyorsun bizlere çok güzel oynuyorsun devam et rep im olsaydı seni replerdim popüleriten artardı. Akşam akşam canımı sıktın

Benim canımı sıkan mevzu sen değilsin. Verdiğin cevap gayet uygun. yucelnet, takılma noktamı yakalıyor. Kendi kendine 3 kez mesaj. İnternete yada programın yardım dosyasına hiç bakmadan 2 gün üstüste. google araması yapmadan sorgu.

Bizlerde piyasa şartlarını öğrenmek için bilgi bankalarına senelik 3.000 TL para ödüyoruz. Kaldıki elektronik piyasası gayet hareketli. Özellikle led ve pot gibi bileşenler ihtiyaca göre farklı şekil ve boyutta farklı paketlerde üretilen bileşenler. Malesef bir beleşçiye onca emeğe saygı duymak yerine eleştirme hakkını verme bam telime dokunuyor. Bizimde derdimiz olduğunda mail atıp soruyoruz. Ama önce webde yada dökümanlarda arıyoruz. Parasını ödememize rağmen.

Evet bu durumlara epey canım sıkılıyor. Bu durumları gördükçede didişmek istiyorum. Bu sebeple ban diyorsan eyvallah. Ban alsamda yine didişirim. Ukalalığın alasını da yaparım. Sana dokunduysa da kusura bakma.

• goçhisar kardeş tamam sen profosörsün herşeyi sen biliyorsun anladık.
    Adamlar led in paketini bile koymamış dostum bunu aklına sok ve kabullen, hala kabullenemiyorsun herhalde. Hehralde sende para da pol sağa sola heryere para ödüyosun bence biriktirmeyi dene.
  • Sonunda çözdüm arkadaşlar sorunu kendim yapabildim paketi.

Ama Toshiba TB6560AHQ entegresinin paketini bulmam lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.