Şimdi Ara

***PROTEUS***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar ben proteus 7.4 sp3 programını yükledim.isis'te pek sorunum yok ancak baskı devre için ares'e aktardığımda işin devamını getiremiyorum.yani kılıf seçimi, board boyutu seçimi, auto placer vs vs... bu kısımları sırasıyla anlatmanız mümkün mü acaba???
    kullanım klavuzu indirdim okuya okuya bi hal oldum isis'i öğrendim ama ares'i beceremedim

• Bunu sorduğun yerlerden birinde , 3-5 cevap öncesi birinde bissürü bissürü proteus anlatan link verilmiş.Onları indirip okuyabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

Bunu sorduğun yerlerden birinde , 3-5 cevap öncesi birinde bissürü bissürü proteus anlatan link verilmiş.Onları indirip okuyabilirsin.

benim de elimde bir sürü döküman, kullanım klavuzu, resimli anlatım vs vs... var ancak hiç biri işimi görmedi.mesela hep proteus 6 versiyonu anlatılmış. ben auto router komutuna basıyorum otomatik yol çizimi için karşıma dökümanlardakinden çok farklı bir pencere geliyor. ne yaptıysam olmadı...
  • auto router' e bastığımda gelen pencere aşağıda görmüş olduğunuz ilk penceredir. sanırım bu proteus 7 versiyonunun değiştirilmiş penceresi oluyor o yüzden dökümanlarda anlatılan ve gösterilen auto router penceresinden farklı.ama burda değişiklik yapsam da yapmasam da "Begin Routring" butonuna bastığımda ikinci resimdeki uyarı geliyor.. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

***PROTEUS***

***PROTEUS***

• run specified do automaticaly seçip denerseniz muhtemelen çalışacaktır...kılıf seçiminide isiste devreyi hazırlarken mümkün oldugunca kullandıgınız malzemenin pcb layout kılıfı olanlardan seçinki kılıf sorunu olmasın...bunu malzemeyi seçince altında zaten layout için olan kılıf görünümü görülür tabi eger varsa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dhan000

run specified do automaticaly seçip denerseniz muhtemelen çalışacaktır...kılıf seçiminide isiste devreyi hazırlarken mümkün oldugunca kullandıgınız malzemenin pcb layout kılıfı olanlardan seçinki kılıf sorunu olmasın...bunu malzemeyi seçince altında zaten layout için olan kılıf görünümü görülür tabi eger varsa...

onu da denedim ancak bi dosya seçmemi istiyor.dosya seçmeden "Begin Routring" e bastığımda yine aynı hatayı veriyor. ne yapmalıyım şaşırmış durumdayım artık.
  • Çalışma dosyalarını koyarsan bakıp yorum yapabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PROTEUS'a kütüphane ekleme
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başka bi devre daha çizip denedim bi adım daha ilrleyip otomatik olarak yollar çizildi ancak sanırım çift taraflı pcb için oldu. burada da takıldım. tek taraflı pcb için nasıl ayarlanmalı.(not: ben proteus 7.4 sp3 kullanıyorum)
    aşağıdaki linkten üzerinde çalıştığım dosyayı indirebilirsiniz.

http://rapid_share.com/files/189279288/proteus_uygulama.rar.html

alternatif link:
    (linki komple kopyalayıp adres satırında o şekilde kullanın başka türlü olmuyo)

http://www.dosyadepola.com/download.php?file=736proteus uygulama.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutluca -- 25 Ocak 2009; 19:55:49 >

• 7.4 de entegre Electra yok.Ares/system set lerinde de bir ayar göremedim.
    7.2sp6 stabil bir sürümdür.
    7.4 kaldır,7.2sp6 kur.7.2sp6 yı başka bir disk bölümüne taşı ya da winrar ile sıkıştırıp sakla.
    Sonra 7.4 kur.7.2 yi update ederek kurulur.
    Artık hem 7.4 ü hemde diğer dosyadaki 7.2 yi kullanabilirsin.
    7.4 de oluşturduğun dosyaları 7.2 de açabilmek için kayıt ederken file/export section ile kayıt edersen eski versiyonlarla açabilirsin(import sec).
    7.2 menüleri okuduklarına benzer.Edit strategies de layerlerin ikisinide bottom layer seçersen tek kat çizersin.
  • quote:

7.4 de entegre Electra yok.Ares/system set lerinde de bir ayar göremedim.
    7.2sp6 stabil bir sürümdür.
    7.4 kaldır,7.2sp6 kur.7.2sp6 yı başka bir disk bölümüne taşı ya da winrar ile sıkıştırıp sakla.
    Sonra 7.4 kur.7.2 yi update ederek kurulur.
    Artık hem 7.4 ü hemde diğer dosyadaki 7.2 yi kullanabilirsin.
    7.4 de oluşturduğun dosyaları 7.2 de açabilmek için kayıt ederken file/export section ile kayıt edersen eski versiyonlarla açabilirsin(import sec).
    7.2 menüleri okuduklarına benzer.Edit strategies de layerlerin ikisinide bottom layer seçersen tek kat çizersin.

Yardımı için teşekkürler bunu deniyeyim...
  • elimde 7.2 yoktu limitli tarife de olduğum için de indirmeyip elimde mevcut olan 7.1 sp2 versiyonunu kurdum.dediğiniz gib denedim oldu.
    bir iki sorum daha olacak ama basit
    bende printer yok dosyayı export bitmap şeklinde kaydedip bu dosyayı da word'e atsam tabi boyutu ile hiç oynama yapmadan.bu şekilde çıktı alsam işimi görür mü???
  • Az da olsa ölçü kaybı olur ve işe yaramaz.
    PDF olarak kaydet ,yazdır dediğinde pdf makerin varsa yazıcı olarak onu seçersin ve...

Bu işde de iyisi kötüsü var.Bazı pdf ciler ölçüyü bozuyormuşşş.Hep dert yanarlar forumlarda.Adobe pro olmalı , reader olmaz.
    Gerçi 40-50mb a çok diyen 1gb ye ......
  • quote:

Az da olsa ölçü kaybı olur ve işe yaramaz.
    PDF olarak kaydet ,yazdır dediğinde pdf makerin varsa yazıcı olarak onu seçersin ve...

Bu işde de iyisi kötüsü var.Bazı pdf ciler ölçüyü bozuyormuşşş.Hep dert yanarlar forumlarda.Adobe pro olmalı , reader olmaz.
    Gerçi 40-50mb a çok diyen 1gb ye ......

neyse o zaman her defasında internet cafede bu programı kurmam gerekecek sanırım başka çarem yok. yine de teşekkürler...
  • Arkadaşlar proteusta otomatik jumper ayarı varmı bilmiyorum çok ugraşmama rahmen bulamadım. nasıl jumper yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. ampli devrem yarım kaldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.