Şimdi Ara

Protein hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    10'ar gr protein; makarnadan, kırmızı etten, tavuk etinden, yumurtadan, ton balığından ve yoğurttan
    hepsinden 10 gr protein alcak şekilde yedik bunların kas gelişimine faydası aynı mı ? ben aynı olduğunu düşünüyorum ama bu konuyu arkadaşla konuştuk yumurtadakiyle makarnadaki aynı olur mu hiç diyor, şimdi hepsinden 10 gr lık protein alcağımızı var sayarak bu noktaya dikkat edelim

edit :
    öncelikle belirtiyim protein için makarna yemiyorum ama onda da protein var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 28 Aralık 2014; 22:24:56 >

• Makarna da protein mi var

Karbonhidrat olması lazım.
  • Makarnadan 10 gr protein almak icin tencere tencere makarna yemen lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Besin değeri olarak ayni ama bazisindaki protein daha kaliteli o yüzden vereceği etki farklı olur.

• Hamurdan alacagin proteinin faydasi olmaz diye düşünüyorum.Yumurta protein olarak daha zengin

• Proteini 20 adet aminoasit oluşturur. Bu aminoasitlerin hepsi bütün besinlerde eşit miktarda yok. Hayati önemlilik arz eden aminoasitler hayvansal gıdalarda daha fazla. Çeşitli beslenip hepsinden almakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: histrio

Selamlar arkadaşlar sorum şu şimdi
    10'ar gr protein; makarnadan, kırmızı etten, tavuk etinden, yumurtadan, ton balığından ve yoğurttan
    hepsinden 10 gr protein alcak şekilde yedik bunların kas gelişimine faydası aynı mı ? ben aynı olduğunu düşünüyorum ama bu konuyu arkadaşla konuştuk yumurtadakiyle makarnadaki aynı olur mu hiç diyor, şimdi hepsinden 10 gr lık protein alcağımızı var sayarak bu noktaya dikkat edelim

Günlük protein ihtiyacını karşılamanız yeterlidir.

Bahsettiğiniz ürünlerin farklı etkiler yaratması farklı maddeler içermesinden kaynaklanır.

Mesela kırmızı eti spordan önce alırlar ki creatin etkisini göstersin.

Tavuk ve balığı spordan sonra alırlar ki kolay sindirilsin, vücut vitaminleri geri alsın.

Makarna karbonhidrattır, eğer protein ihtiva ettiği için tüketiyorsanız bu çok cüzi bir miktardır.

Ama bitkisel ve hayvansal proteinler aynı işlem görmez zira aminoasitinden, vitaminine kadar farklıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Makarna da protein mi var

Karbonhidrat olması lazım.

kusura bakmada çok cahilce bir yorum olmuş 100 gr pişmemiş makarnada yaklaşık 10 gr protein vardır, markete gittiğinde eline bir tane makarna paketi al ve arkasına bak tablo şeklinde yazar besin değerleri
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    zaten dengeli besleniyorum mesela her gün yağda yumurta, yoğurt ve meyve yerim sadece merak ettim proteinin gramı aynı olunca etkisi aynı oluyor mu diye
  • Jucian kullanıcısına yanıt
    100 gr pişmemiş makarnada 10 gr protein var, bir pakette 500 gr olur genelde gerisini sen hesapla hocam
  • teşekkürler
  • quote:

100 gr pişmemiş makarnada 10 gr protein var, bir pakette 500 gr olur genelde gerisini sen hesapla hocam

100 gr makarnada max 6 gr protein bulunur. 10 gr bulunan varsa link at biz de yararlanalım
  • Ayni degildir. Bir takim amino asitler sadece belli gidalarda mevcuttur. Vucut bu esansiyel aminomasitleri sentezleyemez. Ayrica her protein ayni etkiyi gostermez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • protein için makarna yiyeni ilk kez duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

quote:

100 gr makarnada max 6 gr protein bulunur. 10 gr bulunan varsa link at biz de yararlanalım

10,7 gr var tam olarak, az önce telefonumla çektim yararlanın

• bladeGny kullanıcısına yanıt
    bugün de duymadın merak etme öyle bir şey yazmadım zaten :) protein için yumurta, tavuk göğüsü ve ton balığı yiyorum
  • Fitness yapıyorsun büyük ihtimal , Makarna , pilav , Yulaf gibi besin öğeleri senin karbonhidrat takviyendir , Ton balığı , Tavuk , Yumurta beyazı protein kaynağındır , Bunları bir kenera bırakıp protein tozuna başlamanı öneririm vücutta hızlı kana karışır ve peynir altı suyu olduğu için hızlı emilir. 5. ayına felan girdiysen sporunda protein tozuna başla.

• quote:

bugün de duymadın merak etme öyle bir şey yazmadım zaten :) protein için yumurta, tavuk göğüsü ve ton balığı yiyorum

Hayvansal protein kas kutlene yardimci olma kuvvetiyle bitkisel proteininki ayni degis tabiki. Mercimekte cok fazla protein vardir ama kas yapina degil bunyene sagliklidir bu protein. Ne sadece bitkisele ne sadee hayvansala yonel. İkisininde buyuk faydasi cok olmasada farkli. Makarnayi protein icin degil karbon hidrat icin ye. Spora gidiyorsan spor oncesi makarda spor sonra si bonfil,yumurta,ton balikli salata filan ye

• Beels kullanıcısına yanıt
    biliyorum hocam bunları, ama toz kullanmıycam trans yağ var onlarda zaten aşırı kas yapmak istemiyorum adonis hariç bu resimdeki gibiyim :)

• Proteinler aminoasitlerden oluşur bitkisel proteinlerde 1-2 aminoasit bulunurken hayvansal proteinlerde tüm aminoasitler bulunur.Önemli olan tüm aminoasitlerden alabilmendir.Ayrıca makarnada istediği kadar protein olsun o proteini alabilmen için yanında çok fazla karbonhidratta alman lazım.Bu şuna benziyor gemideki sinek için tüm gemiyi ateşe vermeye.Yani yanlıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.