Şimdi Ara

Prokrastinatör Gececi YKS Günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
4
Favori
4.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2017-YGS/TYT/BÖLÜM SINAVI FEN BİLİMLERİ DENEMESİ NET GELİŞİMLERİ

Türkçe: 28,75>>29,25>>30,5>>36,75
    Matematik: 17,25>>17>>24,25>>27,75
    Sosyal: 31,75>>28,75
    Fen: 2,5>>7,5

Edebiyat-Sosyal:30,50/40

2014 YGS-LYS'sine girdim sadece. Eşit ağırlık çıkışlıyım. Bölüm bazında hedef yok, sıralama bazında eşit ağırlıkta ilk 10k kafi. Konu içeriği moduma göre, çok uzun ve detaylı da olabilir, kısa da. Konuyu tercih dönemi bitene kadar düzenli olarak güncelleyeceğim. Kafama göre takıldığım için çalışma şeklime, çalıştığım derse laf yazanlara pek karışmayacağım, takılsınlar orada, ortam geniş, hepimiz rahatız. Başlayalım o zaman.

Not: İlk 7 günü telefonun notlar kısmına kaydetmiştim, direkt yapıştırıyorum buraya.

YGS'ye 172 gün kalmış. Günlük gelişimimi görmek için böyle bir günlük tutmaya karar verdim. Çalışma sürecinde iyi yaptığım şeyleri daha iyi yapabilmek, hatalarımı minimuma indirgemek bağlamında bu aksiyonumun bana faydalı olacağını umuyorum.

2014 YGS Sonuçlarım:

Türkçe: 32,5
    Matematik: 21,75
    Sosyal: 24,25
    Fen: 2

Sıralama: YGS-5: 81k

2014 LYS Yerleştirme Sıralamalarım:

TM-1: 65k
    TM-2: 56k
    TM-3: 48k

OBP:76,91

1.GÜN:

YGS'de Türkçe'nin dil bilgisi kısmında, Matematik'in yarıdan fazlasında, Sosyal'in büyük bir bölümünde, Fen ve Geometri'nin tamamında konu eksiğim var. Kendime ilk hedef olarak Fizik-Kimya-Biyoloji-Geometri (0 çektiğim alanlar)'deki eksiklikliklerimi gidermeyi koydum.

Karekök Sıfır Serisi'nin bu 4 alandaki kitaplarını aldım. Biyoloji>Kimya>Fizik>Geometri sırasıyla en kısa zamanda bitirip, üzerine her alandan birer de soru bankası bitirmeyi planlıyorum. Bu süreci 72 günde tamamlasam çok güzel olabilirdi ama biraz ütopik geliyor. Bakalım. Bugün Biyoloji'ye başladım. 75/480'ini tamamladım.

2.GÜN:

Biyoloji 0 Proses: 120/480

3.GÜN:

Önceki konulara hafif göz gezdirerek başladım. Bugünkü konuların-özellikle kalıtım- çok zorlaması ve kitaptaki anlatımı yetersiz bulmam sebebiyle kalıtım konusunu bir noktadan sonra kitaptan çalışmayı bırakarak "fundamentals biyoloji" adlı güzel bir YouTube kanalından izleyerek tamamladım. Konu bitti ama hala anlamadığım bazı soru tipleri var, soru çözmeye başlamadan önce eksikliklerimi tamamlamam gerek. Uykum geldi, bugünlük burada bırakıyorum.
    Proses 164/480

4.GÜN:

Kalıtım'ın kitaptaki çıkmış sorularını atladım, direkt ekolojiye geçtim. Ekolojide sadece popülasyon genetiği konusuna çalışmadım YGS'de çıkması düşük ihtimal olmasına karşılık zor bir konu olduğu için. Bu atladığım konuları tüm derslerdeki konularım tamamlanır da YGS öncesi zamanım kalırsa detaylıca çalışmayı planlıyorum. Ekoloji doğru oranım yaklaşık %70~%85 bandında. Proses 225/480

5.GÜN:

Enerji dönüşümleri konusuna başladım, zayıf kimya ve biyoloji temelim nedeniyle konunun yarısını anlayamadım. Konu anlatımı sonrası testlerde %20 civarı doğru oranı, çıkmış sorularda ise %10 doğru oranı var. Genele vurulduğunda açık ara biyolojide en zayıf olduğum konu bu oldu. Yine zamanım geri kalırsa geri dönmeyi düşünüyorum bu konuya.

Doku konusu çok rahat geçti, genel olarak %80~90 bandında doğrum var.

Proses 277/480

6.GÜN:

290.sayfaya kadar gelmiş, sinir sistemiyle boğuşurken, ders arasında YGS Biyoloji hakkında yaptığım ufak araştırma sonucu "Sistemler" konusunun sadece "İnsandaki Sistemler" alt grubunun YGS Biyoloji'sine dahil olduğunu öğrendim. Bunun haricinde ise kitabın kalan sayfalarında YGS'de sorumlu olduğum sadece Protein Sentezi vardı. Bu konuları da çalışarak YGS Biyoloji'nin konularını tamamladım ve kitabı bitirdim. YGS hazırlığı bağlamında kitabın konu anlatımını yetersiz ve sorularını (safi bilgi sordukları için) kalitesiz buldum. Beklediğim verimi alamadım maalesef. Palme'nin Soru Bankası'yla pekiştirmezsem bu halimle en fazla 3 net yapabilirim diye düşünüyorum Biyoloji'den.

Karekök Sıfır Kimya'ya başladım, anlatımı çok hoşuma gitti, ilk konular da kolay olduğu için rahatlıkla ve konuyu özümseyerek 50 sayfa ilerlemeyi başardım. Doğru oranlarım %75~100 arası.

Proses 50/530

7.GÜN:

"Maddenin Özellikleri" ve "Kimya Bilimi" konularını bitirdim. Maddenin Özellikleri'nde bir sayfalık ufak bir bölümü (matematiksel hesaplama gerektiren) anlamadığım için es geçtim. Maddenin Özellikleri konusunda çıkmış sorular da dahil olmak üzere %80~90 doğru oranım var, beklediğimden çok daha iyi verim aldım, anlatımdan da çok memnun kaldım. Kimya Bilimi'nden ise özellikle iyonik ve kovalent bağlı bileşiklerin adlandırılması konusunda kitapta neredeyse hiçbir açıklama zahmetine girilmediği için zayıflarım var. Çıkmış sorulara kadar %75~85 arasında giden doğru oranım çıkmış sorularda %20'ye kadar düştü. Adlandırma konusunu bir ara revize etmem gerek.

Proses 113/530

17.günden itibaren her güncellemeyi buraya da ekliyorum, 7-17 arası mesajda.

17.GÜN:

Paralelkenar
    Deltoid
    Eşkenar Dörtgen

bitti. Dikdörtgenin sadece testleri kaldı. Deltoid ve Eşkenar Dörtgen'de yapamadığım soru tipleri biraz fazla. Onların çözümünü öğrenmeliyim. Yarın YGS denemesine giriyorum, geometride net artışı hedefliyorum.

Proses: 273/530

18.GÜN:

YGS deneme sınavına girdim, kitapçıklar verilmediği için netlerimi bilmiyorum, sonuçları Pazartesi günü açıklanacak. 15 fen, 4 geometri yaptım. Fende yanlışım çok olabilir, emin değilim ama bu 18 günlük periyotta bir gelişim olduğu aşikar.

Kare'ye başladım, bitmesine yakın bıraktım.
    Proses: 296/530

19.GÜN:

Kare
    Yamuk bitti. Birkaç soru tipi var çözemediğim, onların çözümünü öğrenirsem sorun kalmayacak.
    Proses 325/530

20.GÜN:

Çemberde Açı bitti.
    Proses:350/530

Çemberde Uzunluk bitti, Daire konusunun sadece testleri kaldı.

Proses:381/530

21-22.GÜN:

Özel sebeplerden ötürü sürekli yolda geçti iki günüm.

23.GÜN:

Daire
    Prizma-Silindir bitti. Girdiğim ikinci YGS'de Biyoloji'de 6 net, Geometri'de 4 net artışı yaptım. Diğer alanlar sabit. Biyoloji ve Kimya'yı 2 hafta da olsa boşuna çalışmış oldum YKS sistemi nedeniyle.

Proses: 416/530

24.GÜN:

Koni bitti. Küre'yi kitap anlatımından kavrayamadığım için atlamak durumunda kaldım, videodan izleyeceğim sonra. Genel olarak üç boyutlu cisimleri anlamada zorluk çekiyorum.

Nokta analitiği bitti. Çıkmış sorular da dahil hemen hemen hiç soru kaçırmıyorum.
    Proses:458/530

25-26.GÜN:

Analitik Geometri'ye devam. Yarın bitiriyorum kitabı. 492/527

27.GÜN:

Karekök Geometri Sıfır bitti. Kitabı -birçok eksikliği olmakla birlikte- geometriye temel atmak için faydalı buldum. Şimdiki hedefim Behzat Rasuli'nin tüm KAF serisi videolarını bitirmek. Birkaç güne başlarım.

28~30.GÜN:

Fen Bilimleri YGS Geometri Soru Bankası'na başladım. Açı ve Üçgende Açı bitti. Hemen hemen soru kaçmıyor hiç.(evet konu epey kolay)

Behzat Rasuli'ye başladım KAF-1'den. Tam Sayılar'ı yarıladım.

31-32.GÜN:

Behzat Rasuli-Tam Sayılar bitti. Konu Tarama Testi 21/24 doğru oranım.

Behzat Rasuli-Rasyonel Sayılar'ı yarıladım.

33-34.GÜN:

Behzat Rasuli-Rasyonel Sayılar bitti.
    Tek-Çift-Ardışık Sayılar yarılandı.

35-37.GÜN:

BR Tek Çift Ardışık Sayılar bitti.
    Sayı Çözümleme %75 bitti.

Şu ana kadarki konuları iyi anladığımı düşünüyorum.

37~40.GÜN:

BR Sayı Çözümleme
    BR Bölme-Bölünebilme bitti. Konu Tarama Testlerinde 24 üzerinden 20-21 yapıyorum genelde. KAF-1 tam gaz devam.

40~47.GÜN:

BR Asal Sayılar/Asal Çarpanlarına Ayırma
    BR Ebob-Ekok bitti.
    Konu Tarama Sınavları Ortalama 20/24

47~54.GÜN:

BR Taban Aritmetiği (bittikten sonra müfredattan kaldırıldığını öğrendim.)
    BR Sıralama-Basit Eşitsizlikler
    BR Üslü Sayılar

bitti. Konu Bitirme Sınavları doğru oranım ortalama 20/24

Fen Bilimleri YGS Soru Bankası'ndan Asal Çarpanlar'a kadar olan konuların testlerini çözdüm.

İleri Matematik konularından Trigonometri'ye kitaptan giriş yaptım. Yarım açı formüllerindeyim.

54~61.GÜN:

BR Köklü Sayılar
    BR Mutlak değer bitti. Fonksiyon ve grafik temelim hiç olmadığı için mutlak değeri anlamada epey zorlandım.

61-71.GÜN:

BR Trigonometri 1.Kısım bitti.
    Fen Bilimleri YGS Türkçe Soru Bankası'na başladım ve yarıladım.

Bu 10 gün pek çalışmadım, kendime biraz yenilenmek için süre verdim. Bugün tekrar geçiş yaptım eski tempoya.

71-85.GÜN:

Rehavet günleri devam etti. Günde 1-2 saat çalıştım sadece. Şu son birkaç günde biraz toparlayıp 3 saate çıkarabildim, yavaş yavaş arttırıyorum tempoyu.

BR Trigonometri 2. Kısım bitti.
    Apotemi Fonksiyonlar aldım, 20 sayfa ilerledim, zor geldi,bıraktım.
    Çap Fonksiyonlar Fasikülü aldım, yarıladım

85-89.GÜN:

Çap Fonksiyonlar fasikülünü bitirdim. Güzel bir fonksiyon ve grafik temeli attığımı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokrastinatör -- 21 Aralık 2017; 23:15:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğrudur, bayağı bir kavram içeren konuydu YGS'de çıkacağını sanmıyorum ama zaman artarsa son günlerde üzerinden geçebilirim. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.GÜN:

Sınav sistemi değişti mi, değişmedi mi gündemini takip edeyim derken fazla çalışamadım. Atomun yapısını çıkmış sorular hariç bitirdim. Atomun yapısını iyi anladığımı düşünüyorum, doğrular %80~90 aralığında.

Güncellemeler istisnalar hariç gece gelecek.

Proses 147/530

• Bence hergün yazma arkadaş.Hafta da bir yaz,kısaca özet geç.

• Hocam üniversiteye devam mı ediyorsun bir yandan ve bütün gün evde misin
  • Kaydım var ama gitmiyorum. Evde bütün gün boşum.

• 9. GÜN:

Atomun Yapısı konusundan sadece çıkmış sorular kalmıştı, onları çözdüm (%80~90 doğru oranı)

Periyodik Cetvel ünitesine başlayıp bitirdim. Doğru oranım +%85'lerdeydi.

Kimyasal Türler Arası Etkileşimler konusuna başladım, yarıladım.

Proses: 202/530

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 25 Günlüğü
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10.GÜN:

Kimyasal Türler Arası Etkileşimler'i bitirdim, bölümün ikinci yarısına tam hakim olamadığımı düşünüyorum. Doğru oranım %50 civarı. Yeni sistemde eşit ağırlıkta fen konularının etkisi olup olmamasına bağlı olarak bu konuya geri döneceğim.

Fiziksel ve Kimyasal Değişimler'i yarıladım, doğru oranım şimdilik %70 civarı.

Proses: 260/530

• 11.GÜN:

Fiziksel ve Kimyasal Değişimler bitti, mol kavramında sıkıntılarım var.

Yeni sınav sistemi açıklanana kadar Fen'deki tempoyu düşürüp, Matematik ve Geometri'ye başlamaya karar verdim.

Kimya 0 Proses: 308/530

Karekök Geometri 0 Proses: 24/530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokrastinatör -- 30 Eylül 2017; 1:44:51 >
  • 12.GÜN:

Açılar

Açı Kenar Bağıntıları

Dik Üçgen bitti.

Doğru oranım %100'e yakın.

Geometri Sıfır: 80/530

• 13.GÜN:

İkizkenar Üçgen

Eşkenar Üçgen bitti, Açıortay'ı yarıladım.

Proses: 120/530

• 14.GÜN:

Açıortay

Kenarortay

bitti, Üçgende Benzerlik yarıda. Açıortay ve Kenarortay'dan 10'ar soru var yapamadığım. Geometri çok zaman tükettiği için çok zaman ayırsam da hızlı ilerleyemiyorum.

158/530

• 15.GÜN:

Üçgende Benzerlik

Üçgende Alan

bitti, çokgenlere geçiş yaptım.

Proses: 200/530

• kardeş kimsenin iplediği yok git bi günlük al ona yaz ille böyle bir merakın varsa
  • Selam, iplenmek için yazdığımı söylediğimi hatırlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prokrastinatör

Selam, iplenmek için yazdığımı söylediğimi hatırlamıyorum.

kimse yazdığın boş şeyi görmek zorunda değil diyecektim ama demiyorum direk blokluyorum tşk
  • Görmek istemeyen bakmaz. Evet blok mantıklı.

• 16.GÜN:

Çokgenler bitti, Paralelkenar'ı yarıladım. Cuma günü YGS denemesine gireceğim, geometri ve fenden birkaç net arttırmayı umuyorum.

Proses: 233/530

• Hocam mesajı da yaz da konuyu da editle okumak isteyen mesajlara bakmak zorunda kalmasın

• BERKYABGU kullanıcısına yanıt
    Peki, bugünden itibaren öyle yapayım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.