Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.736
Cevap
26
Favori
529.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yilmaz07

Murgaylı,

Kusura bakma, dün mesajını gördüm ama foruma girişte hata verdi sürekli, log in yapamadım. Şimdi yanıtlamaya çalışayım.

Aslında gündüz kullanımı için de projeksiyon cihazları var. Ancak bunlar 10 000 ansilümenlik profesyonel sunum cihazlarıdır. Oldukça , büyük, gürültülü çalışan ve pahalı cihazlardır. Daha çok açık kongre, miting, konser vb. ticari kullanımlar içindir.

Diğer taraftan Teknika arkadaşımızın sıralamasına katılmakla beraber maç yayınları ve tozlu-dumanlı ortamlar için DLP teknolojisinin ve buna bağlı olarak Optoma Hd20'nin de tercih edilebileceğini düşünüyorum. Mesela DT HD yayını yapan bir kahvehane için HD20 iyi bir seçim olabilir.

Optoma Hd65 720p modeli (hala bulunuyorsa piyasada) 3LCdD tw700'ün DLP alternatifi olabilir.

3LCD cihazlarda renk sıcaklığı DLP'lere göre daha iyidir genel olarak. Ama Optoma'da renk sıcaklığı arttırılmıştır. Tek sorun DLP'nin uzun seyirlerde içindeki renk çarkı nedeniyle gözleri yormasıdır. Ancak hi-end modellerde renk çarkı hızı 4x, 6x, 3x vs. arttırılarak bu sorun giderilmeye çalışılmıştır. ancak piyasada artık DLP hi-end sineme projektörleri pek bulunmuyor. Varsa Optoma'da vardır. Optoma sitelerinden bakabilirsiniz isterseniz.

Şu an imkanı olan için tw5500 modeli dünyanın en iyi cihazı muhtemelen. En yüksek kontrast oranına sahip.

Tw2900 modeli ise full hd için en iyi giriş seviyesi cihazdır. Tw700'den biraz daha kontrast ve çözünürlük olarak iyidir. Tw700 720p cihazdır ve 2006 senesinde ilk olarak piyasaya sürülmüştür. (O zaman 3500 TL idi şimdi yarıya indi fiyatı) Tw2900 ise daha yeni bir cihazdır ve full hd'dir. Arada fiyat varkı geçenlerde kampanya ile 500 TL'ye kadar inmişti (hala devam ediyor mu emin değilim) o vakit forumda birkaç kişiye tavsiye etmiş ve almalarını sağlamıştım. Nereye gitti o arkadaşlar, yorumlarını bekliyoruz. Zira uzun kullanım sonucunda yapılan yorumlar daha sağlıklı ve faydalıdır.

teşekkürler yılmaz bey

o halde aslında tw700 ile 2900 arasında çok büyük bir fark olmaması lazım görüntü netliği anlamında...tw2900 ü izledim çünkü ve alet çok büyük bana göre...tavana asma ihtimalim yok çünkü tavanın tam ortasında bir adet büyük yuvarlak bir ışıklandırma var...yerde sehpaya koyabilirim ama o da işte tw2900 de oldukça büyük...lg nin en büyük avantajı aslında bu,ben mesela kaldırmıyorum da sürekli orada duruyor...sehpa üzerinde şekerlik gibi duran görüntüsü hiç rahatsız edici değil...

ama tabi izleme keyfi,netlik,parlaklık vs önemli...bugün gündüz tüm perdeleri kapatarak bir bluray deneyeyim dedim,izlemek mümkün değil...ahmet , perde ile ilgili detayları yazarsa belki biz de edinebiliriz...evet gece karanlığı ideal ama yine de bir nebze izlenebilitesi olmalı diye düşünüyorum...

şu yaz günlerinde gece karanlığı anca 21:30 gibi sağlanabiliyor...izleme zamanı oldukça kısıtlı yani...

bir de 720p ile 1080p cihaz farkını da merak ediyorum...yayınlardan mkv lerde 1080p olanlar mevcut...digitürk yayınları zaten 720p...bluray orjinal değilse o da 720p...ama asıl önemli olan zaten doğası gereği soft olan görüntünün bu çözünürlük farklarının nasıl hissedilebildiği...?? yani bariz farkar mı?
    led-lcd tv lerde bu çözünürlük farkları sharpness netliği olarak direkt farkedilebiliyor...ama projeksiyon dediğim gibi zaten soft görüntüde bu çözünürlük farkı nasl belirgin olabiliyor?

yada bendeki lg hx301g de soft soft diyorum aslında bu model soft gösteriyor,diğerlerinde gayet çözünürlüğü yüksek netlik parlaklık var da olabilkir mi???? acaba?

• MURGAYLI

Pencereye çekilen perdeden bahsetmiştim.

Perdeciye gidip karartma perde dersen bulabilirsin.
    Güneşliğin yerine takılıyor ama güneşlik gibi güneşi engellemiyor.
    Dışarıdan içri kesinlikle ışık geçirmiyor.
    Gündüz vakti gece gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Ciddi anlam da fark var.

Işık kayıp tablosu vardı bilgisayar da bir yerler de. Eğer bulursam buraya onu da eklerim.

Ama biline ki, her 20 Cm uzaklığın ya da yakınlığın bile büyük etkisi var.

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Projeksiyonun perdeye uzaklığını 4 Mt'nin üzerinde tutanlar, model ve markası ne olursa olsun bir sürü performans kaybı yaşarlar. Kontrast ve parlaklık kayıpları da had safha da olur.

Sn.Teknika

Bence 4m ile 6,5m arasında görüntüde herhangi bir fark yok.
    Bugün biraz önce kontrol ettim.

Ürünü 4m ye yerleştirmemle mevcut 6,5m dolaylarındaki mesafede ben görüntü farkı hissetmekte zorlandım.
    Belki cihaz yeni.
    henüz 30 saatte ondan olabilirmi biemiyorum.
    +

Kullandığım perde ve projeksiyon için.
    3,7m - 5,8m mesafe önerilen.
    +
    * İdeal ışık kaç nit olmalıdır?
    * 0 zoom ile 6,5m mi daha net görüntü veri?
    Yoksa 1,90 zoom ile 3,8m mi?

• Karartılamayan ortamlarda projektör kullanımı için Arkadan projeksiyon ekranlarını kullanabilirsiniz. Daha başarılı sonuçlar elde edeceksiniz.

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hi-def-man

Karartılamayan ortamlarda projektör kullanımı için Arkadan projeksiyon ekranlarını kullanabilirsiniz. Daha başarılı sonuçlar elde edeceksiniz.

Öneri güzel ama

Hobilerimiz ev ortamında kullanmak.

Arkadan projeksiyon evde olması imkansıza yakın.
    Perdeler evin odasının büyüllüğünü kullanabilmek adına duvara yada duvara çok yakın tavana monte ediliyor.
    u durumda arkadan vermesi gereken ters projeksiyon nereye monte edilecek.
    Çok zor.

Belki büyük alıveriş mağazalarında vitrinde dışa dönük olabilir görüntü.
    Bu sayede içerisi zaten müsait olduğundan kullnılabilir.

• Ben Kafe gibi biryerde kullanılacağını düşünerek bu öneriyi getirmiştim.
    Ev içinde benzer bir çözüm var. FIXED PROJECTION SCREEN

Bu ekranlar Çerçeveleri ayrı ekran materyali ayrı olarak ship ediliyor. Sonra evde birleiştiriliyor. Plastik bir malzeme , ışığı yansıtmadan emmeye yarayan bir düzey ile ortam ışığında da iyi sonuçlar veriyor. Ancak loş ışıkta muhteşem görüntüler elde ediliyor.
    Biraz pahalı bir sistem ve bu ekranlar duvarda sürekli kalıyor yani katlanamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatguncom

Şimdi benim ekran kartımın iki dvi bir de s-video çıkışı var.
    Düşündüğüm mini projeksiyonlarda ise ucuz olanda sadece sarı-kırmızı-beyaz(rca oluyor sanırım)var. Diğerinde vga da var. Bu ikisinden hangisi benim ekran kartımın çıkşları da gözönünde bulunurulursa daha mantıklıdır. Direk vga çıkışı da yok kartımın dönüştürücü kullanacağım o da az da olsa etkilemez mi kaliteyi. Linkleri yollamıştım birkaç mesaj önce ama şuan bu cihazın üzerinde yoğunlaştım

Son 1 soru
    Led lamba kullandığı halde 10.000-20.000 saatten az ömrü olan projeksiyon var mıdır?
    Çünkü ebayde ürünün açıklamalarında ve cihazın sitesinde lamba ömrü hakkında birşey yazılmamış.
    Çok sağ olun ilgilendiğiniz için.

siparişi geçmek üzereyim yardım arkadaşlar

• Memnun oldum sayın Teknika.

Twd10 için orjinal lamba (ELP43 olması lazım ürün kodu) elinizde mevcut mu ? Fiyatı ne kadar acaba, bildirebilirseniz memnun olurum.

Selamlar
  • Murgaylı,

Ben kendim için konuşacak olursam asli çözünürlüğü 720p olan bir cihazda dahi 1080p görüntü girdiği zaman derhal fark ediyorum kaliteyi. 1920x1080 olan görüntü 720p'ye indirgense dahi kendini belli ediyor bitrate faktöründen dolayı. Bir de gerçek 1920x1080 projektörle seyredilse haliyle daha da belli edecektir. Ancak özellikle detayların yok olduğu karanlık, loş sahneler ile detay fazlalığını zor algılayacağınız yakın plan çekimlerde bu fark o kadar hissedilmiyor. Ancak 720p HD cihazdan maç yayınlarındaki uzak plan çekimlerinde oyuncunun yüzü hatları iyi seçilmiyor. 1920x1080 ile daha iyi seçiyorsunuz özellikle en azından 80-100" perde boyuyla.

Benim izlenimlerim böyle.

Ben de cihazı sehpa üstünde kullanıyorum. Aslında sehpa da değil ufak "fiskos masa" tabir ettikleri masadan alçak, sehpadan yüksek olan mobilyalardan. Ancak sehpa üzerinde olması sakarlık durumunda cihazın düşmesine neden olabilmesi sebebiyle özellikle çocuklu evlerde risklidir. Bundan başka bir de özel yükseklik ayarları sunum masaları görmüştüm. Hem projektör hem de yanına laptop vs. konularak kullanılabiliyorlardı.

• quote:

Murgaylı,

Ben kendim için konuşacak olursam asli çözünürlüğü 720p olan bir cihazda dahi 1080p görüntü girdiği zaman derhal fark ediyorum kaliteyi. 1920x1080 olan görüntü 720p'ye indirgense dahi kendini belli ediyor bitrate faktöründen dolayı. Bir de gerçek 1920x1080 projektörle seyredilse haliyle daha da belli edecektir. Ancak özellikle detayların yok olduğu karanlık, loş sahneler ile detay fazlalığını zor algılayacağınız yakın plan çekimlerde bu fark o kadar hissedilmiyor. Ancak 720p HD cihazdan maç yayınlarındaki uzak plan çekimlerinde oyuncunun yüzü hatları iyi seçilmiyor. 1920x1080 ile daha iyi seçiyorsunuz özellikle en azından 80-100" perde boyuyla.

Ben de cihazı sehpa üstünde kullanıyorum. Aslında sehpa da değil ufak "fiskos masa" tabir ettikleri masadan alçak, sehpadan yüksek olan mobilyalardan. Ancak sehpa üzerinde olması sakarlık durumunda cihazın düşmesine neden olabilmesi sebebiyle özellikle çocuklu evlerde risklidir. Bundan başka bir de özel yükseklik ayarları sunum masaları görmüştüm. Hem projektör hem de yanına laptop vs. konularak kullanılabiliyorlardı.

Yılmaz Bey,

Yaptığım araştırmalar neticesinde hem hullanım şekli hem de marka model olarak size yine sorularım olacak...bundan sonra da uygulamaya geçeceğim...

1) öncelikle benim perdenin durduğu duvarın tam karşısında ,yani perdenin merkezinin tam karşısında sürgülü kapı,cam ve balkon var...ancak çok az sol tarafında ( yani perdenin merkezine bakarak ,balkon bölümüne sırtımı verdiğimde ) 50cm genişliğinde duvar bir bölüm var...yani perde merkezinin tam karşısı değil de 30-40 cm soluna denk gelmiş oluyor...bu bölüme küçük tv leri duvara asma da kullanılan duvara monteli metal sehpadan yapsak ve projeksiyon cihazını bunun üzerine koysak olmaz mı?

yani perde merkez noktasına karşıya doğru tam bir dik çizildiğinde ,projeksiyonun 30 cm yanda olması perdeye görüntüyü yansıtma aşamasında sorun yaratır mı? eğer sorun olmazsa bu şekilde yapabilirim ve istediğim yükseklikte de brakabilirim...

eğer olabilir derseniz ideal yükseklik ne olmalıdır sizce ? ki sehpayı ona göre monte ettireyim...bu şekildeki konumlanmada projeksiyon çihazını çok az açı vererek karşıya tutmam gerekecek ki görüntü perdeye otursun....

2) benim perdem 2.50 * 2.50 bir perde...yani kare...ancak yerde ses sisteminin hoparlörlerinin olması sebebiyle perdeyi belli mesafeye kadar indiriyorum ve bu şekilde izleme durumumda 2.50 eninde 1.50 yüksekliğinde bir görüntü alıyorum ve bu da bana 16:9 gibi bir görüntü veriyor...yani store lu perdeyi tavandan aşağıya 1.50 mt boyutunda indirerek izliyorum...yerden yüksekliği de 1 mt oluyor...

sorum şu ; genelde hep 16:9 perde alınmalı deniyor ya...16:9 perde ile benim izlediğim şekliyle belirli noktaya kadar indirerek oluşturulan dikdörgen arasında nasıl bir fark var ? yada başka bir deyişle ; ben 16:9 cihaz aldığımda bu mevcut perdemle sorun yaşar mıyım ?

3) araştırmalarımı lg hx301g den sonra bariz bir şekilde HD yayınlarda görüntü kalitesi farkı alabileceğim modelleri varsayarak yaptım...markalar olarak ta epson olma şansı biraz zor görünüyor ancak yine de yazdım...ama dediğim gibi HD bluray -mkv yayınlarda ve digitürk HD Ligtv yayınlarında HD olduğunu bariz hissettirecek kaliteden bahsediyorum...ama tabi ki izlediğimizin projeksiyon-perde olduğunu da unutmadan...

---Panasonic PTAE 4000 .....ancak fiyatı biraz pahalı gibi...

---LG AF-115.....en çok üzerinde durduğum cihaz bu oldu...özellikleri de full hd olması da performansının çok iyi olabileceği öngörüsünü yarattı bende...bu cihaz ptae 4000 den daha uygun fiyatlı

--LG CF-181....bu cihaz af-115 in yeni versiyonu sanırım ki fiyatı tam 1000 usd daha pahalı...

--SANYO PLV-Z3000...bu cihaz da af-115 ile aynı fiyatta sayılabilir...

--SONY VPL-HW15....bu cihaz da pt-ae 4000 fiyat segmentinde bir cihaz...

ve---EPSON TW2900....bu cihaz yukarıdakilerin tamamından daha uygun fiyatlı...

diğerlerinin listesi 4500 tl ile 6000 tl arasında değişirken,tw2900 listesi sanırım 2800 tl civarında...liste fiyatları tabi...

bu arada bu marka modellerden sadece tw2900 ü izlediğimi,benim lg den iyi olduğunu ancak yine de bahsettiğim HD görüntünün HD çözünürlükte olduğunu hissettirmesi açısından görüntüye vurulmadığımı belirtmeliyim...ancak çok kısa bir izleme de bulundum ve genelde de karanlık sahneli film fragmanları idi...dolayısıyla çok fazla inceleme şansım olmadı...ancak aklımda kalan görüntünün beni çok fazla şaşırtmadığı olmuştu...

bu arada ben de karartma perde siparişi verdim gündüz izleyebilmek için,sanırım black-out perde gibi bir şey diyorlarmış bu perdeye...

• quote:

Orijinalden alıntı: MURGAYLI

quote:

Murgaylı,

Yılmaz Bey,

Yaptığım araştırmalar neticesinde hem hullanım şekli hem de marka model olarak size yine sorularım olacak...bundan sonra da uygulamaya geçeceğim...

1) öncelikle benim perdenin durduğu duvarın tam karşısında ,yani perdenin merkezinin tam karşısında sürgülü kapı,cam ve balkon var...ancak çok az sol tarafında ( yani perdenin merkezine bakarak ,balkon bölümüne sırtımı verdiğimde ) 50cm genişliğinde duvar bir bölüm var...yani perde merkezinin tam karşısı değil de 30-40 cm soluna denk gelmiş oluyor...bu bölüme küçük tv leri duvara asma da kullanılan duvara monteli metal sehpadan yapsak ve projeksiyon cihazını bunun üzerine koysak olmaz mı?

yani perde merkez noktasına karşıya doğru tam bir dik çizildiğinde ,projeksiyonun 30 cm yanda olması perdeye görüntüyü yansıtma aşamasında sorun yaratır mı? eğer sorun olmazsa bu şekilde yapabilirim ve istediğim yükseklikte de brakabilirim...

eğer olabilir derseniz ideal yükseklik ne olmalıdır sizce ? ki sehpayı ona göre monte ettireyim...bu şekildeki konumlanmada projeksiyon çihazını çok az açı vererek karşıya tutmam gerekecek ki görüntü perdeye otursun....

2) benim perdem 2.50 * 2.50 bir perde...yani kare...ancak yerde ses sisteminin hoparlörlerinin olması sebebiyle perdeyi belli mesafeye kadar indiriyorum ve bu şekilde izleme durumumda 2.50 eninde 1.50 yüksekliğinde bir görüntü alıyorum ve bu da bana 16:9 gibi bir görüntü veriyor...yani store lu perdeyi tavandan aşağıya 1.50 mt boyutunda indirerek izliyorum...yerden yüksekliği de 1 mt oluyor...

sorum şu ; genelde hep 16:9 perde alınmalı deniyor ya...16:9 perde ile benim izlediğim şekliyle belirli noktaya kadar indirerek oluşturulan dikdörgen arasında nasıl bir fark var ? yada başka bir deyişle ; ben 16:9 cihaz aldığımda bu mevcut perdemle sorun yaşar mıyım ?

3) araştırmalarımı lg hx301g den sonra bariz bir şekilde HD yayınlarda görüntü kalitesi farkı alabileceğim modelleri varsayarak yaptım...markalar olarak ta epson olma şansı biraz zor görünüyor ancak yine de yazdım...ama dediğim gibi HD bluray -mkv yayınlarda ve digitürk HD Ligtv yayınlarında HD olduğunu bariz hissettirecek kaliteden bahsediyorum...ama tabi ki izlediğimizin projeksiyon-perde olduğunu da unutmadan...

---Panasonic PTAE 4000 .....ancak fiyatı biraz pahalı gibi...

---LG AF-115.....en çok üzerinde durduğum cihaz bu oldu...özellikleri de full hd olması da performansının çok iyi olabileceği öngörüsünü yarattı bende...bu cihaz ptae 4000 den daha uygun fiyatlı

--LG CF-181....bu cihaz af-115 in yeni versiyonu sanırım ki fiyatı tam 1000 usd daha pahalı...

--SANYO PLV-Z3000...bu cihaz da af-115 ile aynı fiyatta sayılabilir...

--SONY VPL-HW15....bu cihaz da pt-ae 4000 fiyat segmentinde bir cihaz...

ve---EPSON TW2900....bu cihaz yukarıdakilerin tamamından daha uygun fiyatlı...

diğerlerinin listesi 4500 tl ile 6000 tl arasında değişirken,tw2900 listesi sanırım 2800 tl civarında...liste fiyatları tabi...

bu arada bu marka modellerden sadece tw2900 ü izlediğimi,benim lg den iyi olduğunu ancak yine de bahsettiğim HD görüntünün HD çözünürlükte olduğunu hissettirmesi açısından görüntüye vurulmadığımı belirtmeliyim...ancak çok kısa bir izleme de bulundum ve genelde de karanlık sahneli film fragmanları idi...dolayısıyla çok fazla inceleme şansım olmadı...ancak aklımda kalan görüntünün beni çok fazla şaşırtmadığı olmuştu...

bu arada ben de karartma perde siparişi verdim gündüz izleyebilmek için,sanırım black-out perde gibi bir şey diyorlarmış bu perdeye...

yanlış anlatmamış olmak için tekrarlıyorum...

diyelim ki bahsettiğim yere projeksiyon cihazını koydum...örneğin yerden 1.75 mt yüksekliğe...projeksiyon cihazı tam düz durduğunda objektiften bir sinyal yollasak , 2.50 dediğim perdenin 1.25 noktasına değil de soldan 1.10 ,sağdan 1.40 noktasına denk gelir...ama cihazı çok hafif sağa açılı verebilirsek ve sorun olmazsa o zaman tam oturur diye düşünüyorum...

• quote:

Murgaylı,

yılmaz bey,

eğer olabilir,hafif açılı durabilir derseniz ideal olan yerden yüksekliğini de belirtirseniz sevinirim...

benim perdeye göre tavandan aşağıya perde 150 cm açıldığında 75.cm e yani tam odak noktasına denk gelmesi için yerden tam 1.75 yükseklikte bir noktaya bahsettiğim duvara çakılı sehpayı yapmam gerekecek...
    bu şekilde cihazın yüksekliği ile 1.50 açtığım perdenin tam orta noktası kesişmiş olur...

bu arada uzaklık ta perdeye 4.5 mt civarında falan olacak...sanırım sorun olmaz bu uzaklık...

• Bir defa çapraz sinyal olmaz perdede ! (Sorun yaşatır, görüntünün yamuk oluşmasına neden olur) Ancak cihazı tam perdenin karşısına koyamıyorsanız "yatay lens kaydırma" özelliği olması gerekiyor projeksiyonunuzda. Epson ev sinema projektörlerinde benim kullandığım model de dahil bu özellik mevcut. Ancak ben cihazı tam ortalı ve tam paralel koyuyorum.

_____________ perde

-- projektör cihazı şeklinde yatay eksende tam paralel olmalı ve perde de düz olmalıdır görüntünün sağlıklı oluşması için.

Ancak yatay lens kaydırma özelliği varsa projektör biraz daha yanda olabilir. Bu durumda lens sanki perdenin tam ortasında imiş gibi görüntüyü ayarlarayarak gönderecektir. Yatay lens kaydırma ofis cihazlarında pek olmaz sadece dikey olarak görüntüyü kaydırabilirsiniz.
  • Yukarıdaki mesajdaki çizim foruma gönderilirken ortadan olması gereken projektör -- işareti sol başa kaymıştır.
  • quote:

Yukarıdaki mesajdaki çizim foruma gönderilirken ortadan olması gereken projektör -- işareti sol başa kaymıştır.

peki, yadığım marka modeller için ne diyeceksiniz ?

bu arada epson da full hd modeller şu an için stoklarda kalmamış sanırım...sadece 1 tane tw2900 bulabiliyorum...tw2900 ile tw 5500 ü kağıt üzerinde kıyasladığımızda contrast dışındaki diğer özellikler rakamsal olarak aynı...tw5500 de conrast çok yüksek tabi 2900 a göre...

benim için öncelik çözünürlükte...yukarıda da bahsettiğim gibi daha detaylı ve çözünürşüğü yüksek bir görüntü gerçekten HD yaynda fark yapacaktır diye düşünüyorum...

ama tabi bu yüksek contrastın genel netliğe yansıması ne şekilde ? ve ne kadar ? oluyor onu bilemiyorum...
    ancak şu an tw5500 yok ...yani bulma şansı da yok anladğım kadarıyla...

panasonic PTAE 4000 bulunabiliyor ama o da sanırım en uygun 2400 eur + kdv fiyatlarında ve oldukça yüksek...hem yüksek fiyat hem de DLP tnolojisi olması tw5500 e kıyasla biraz geride kalıyor ve fiyatı da yüksek...

LG AF-115 ise hiç izlemedim...bu cihazın da fiyatı tw5500 den çok az yüksek bile...en uygun 5000 tl ler civarında bulunabiliyor sanırım...

dolayısıyla markalarda bendeki lg den sonra bir ara segment genelde yok gibi...yani 1500 tl lerden direk 5000 tl lere geçiyor..belki de 1500 tl lik segmentteki lg den sonra bariz ciddi fark yakalayabilmek için ancak 5000 tl ler segmentine gitmek gerekiyordur...

bu koşullarda ara ürün olan ve bulunabilen sadece tw2900 var...o da fiyat olarak 2850 tl lerde falan sanırım...

• quote:

Bir defa çapraz sinyal olmaz perdede ! (Sorun yaşatır, görüntünün yamuk oluşmasına neden olur) Ancak cihazı tam perdenin karşısına koyamıyorsanız "yatay lens kaydırma" özelliği olması gerekiyor projeksiyonunuzda. Epson ev sinema projektörlerinde benim kullandığım model de dahil bu özellik mevcut. Ancak ben cihazı tam ortalı ve tam paralel koyuyorum.

_____________ perde

-- projektör cihazı şeklinde yatay eksende tam paralel olmalı ve perde de düz olmalıdır görüntünün sağlıklı oluşması için.

Ancak yatay lens kaydırma özelliği varsa projektör biraz daha yanda olabilir. Bu durumda lens sanki perdenin tam ortasında imiş gibi görüntüyü ayarlarayarak gönderecektir. Yatay lens kaydırma ofis cihazlarında pek olmaz sadece dikey olarak görüntüyü kaydırabilirsiniz.

yılmaz bey,

yatay lens ayarı özelliğini kullanarak ayar yapmak görüntüde herhangi bir kayıp yaratmıyor değil mi?_ kalite anlamında....

cizdiğiniz şekli anladım...şeklin çıktığı hal gibi değil tabi bendeki durum...yani o kadar sol başta değil...yazdığım gibi sadece bahsettiğim yere koyacağım projeksiyonu belki bir 5" lik bir açıyla perdeye doğrultsam ortasına yeterli gelebilir...oradaki pay sadece 25-30 cm dir çünkü...

sizin dediğinize göre projeksiyon cihazını koyduğumuzda bu bahsettiğim 5" lik açıyı bile vermememiz mi gerekir ? yani yine tam karşıya doğru duracak sadece hafif bir açı verdireceğim cihaza...hatta cihaza bile değil askıda durduğu aparatı çok hafif sağa kaydırsam yeterli olur objektifin perdenin odak noktaını görmesi için....

--------------------

bir de söylediğim yüksekliğe ne diyorsunuz ? yani yerden 1.75 mt yüksekliğe duvara monte hareketli aparat üzerine koyacağım...bu 1.75 mt yüksekliği de perdenin odak noktasının yerden yüksekliğine denk geliyor...
    yani bu şekilde kullanabilirim diyorsunuz anladığım kadarıyla....

--------------------

daha önce de söylediğim gibi tavanda şansım yok...tam ortada abajur var çünkü...abajur önüne koysam o zaman da perdeye 1.5 mt falan mesafede olur ki o durumda da hdmi kablo ,elektrik kablosu bağlantı sıkıntıları ,karışıklığı falan olacak...

• Merhabalar,

Forumu biraz (son 3 sayfa) okudum ve kafamda ne tür bir projeksiyon olduğu yattı ama marka model önerisi pek bulamadım.

Şirket içersine alacağım için 1000-1500 lira civarında fiyat aralığım var.

Sunum için kullanacağımızdan ve tavana bağlıyacağım için bana sessiz (mümkün olduğunca) bir cihaz lazım. Sunum için olacağından HD gerekmiyor. Benim için önemli olan sessiz olması ve ayarlarının fazla olması (yatay kaydırma vs). Zamanında bir sony alınmış (VPL-EX7 ) uçak gibi çalışıyor alet. Bu yüzden sessiz birşey biraz şart.

Tavsiye edeceğiniz bir kaç model varsa çok sevinirim.

Birde perde önemli bir faktör müdür? Marka model varmıdır yani bundada ?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: AjanHaKaN

Merhabalar,

Forumu biraz (son 3 sayfa) okudum ve kafamda ne tür bir projeksiyon olduğu yattı ama marka model önerisi pek bulamadım.

Şirket içersine alacağım için 1000-1500 lira civarında fiyat aralığım var.

Sunum için kullanacağımızdan ve tavana bağlıyacağım için bana sessiz (mümkün olduğunca) bir cihaz lazım. Sunum için olacağından HD gerekmiyor. Benim için önemli olan sessiz olması ve ayarlarının fazla olması (yatay kaydırma vs). Zamanında bir sony alınmış (VPL-EX7 ) uçak gibi çalışıyor alet. Bu yüzden sessiz birşey biraz şart.

Tavsiye edeceğiniz bir kaç model varsa çok sevinirim.

Birde perde önemli bir faktör müdür? Marka model varmıdır yani bundada ?

Teşekkürler

merhaba!
    kullanacaginiz ortam isik acisindan nasildir? karanklikmidir losmudur veya tamamen gunes alan bir yermidir?
    bu konuda da gerekli bilgiyi verirseniz burda ki arkadaslar size cok daha uygun bir tavsiye verebilirler!

• Merhaba,

Haklısın, güneş kısmını söylemeyi unutmuşum.

Yönetim kurulunun odasına konacağı için biraz güneş alıyor. Perdeler var kapatıyor ama açık renkli perde olduğu için güneş alıyor. Sanırım ortalamadan biraz daha yüksek ışık gücü (lümen) benim biraz daha işime gelecektir.

Yardımlarınız için teşekkürler
  • epson tw5500 malesef stoklarda yok ve ne zaman geleceği de belli değil...
    sadece tw2900 bulmak mümkün ancak ondan da neredeyse toplamda 2-3 ürün var...
    LG AF-115 ise tw5500 fiyat skalasında ancak performansı ile ilgili hemen hemen hiç ipucu yok...kullanan var mı onu da bilmiyorum...yada karşılaştırma yapabilecek olan...
    durum bundan ibaret...

bir de casio xja serisi led-laser projeksiyonları da merak ediyorum açıkçası...sanırım bu cihaz da ev sineması değil de sunum için yapılmış...çözünürlüğü 1280*800...ansilümeni yüksek kontrastı düşük ürün...bizim ev sineması olarak daha fazla detay gösterecek,daha fazla çözünürlük hissettirecek yani sharpness dediğimiz keskinliği verebilecek özellik heralde çözünürlük derecesi ve kontrast mıdır _???

dolayısıyla da casio xja-20 örneğin sadece sunumlarda işlevselmidir ? yoksa ben tv de vivid görüntülerden hoşlanıyorum ancak buradaki ansilümen yüksekliği ışık anlamında gelmiyor mu ? yani parlak ?

eğer bu da aradığınız cihaz değil derseniz heralde epson tw2900 ü alacağım...yada çok daha yüksek performansı olduğunu bilsem LG AF-115 için kendimi zorlamaya çalışacağım ama bilemiyoruz tabi ki..

• 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.