Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZI YAPMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceki forumlarda bu konuda bilgiler görmüştüm,
    ancak şu anda o forumu bulamıyorum
    yardım lütfen.
    kendi projeksiyon cihazımı yapmak istiyorum ama
    tepe göz harici bir yol rica ediyorum:)

• Sorması ayıp neden böyle bir şey istiyorsunuz, piyasada hazır yapılmışları varken yani..
  • Asagidaki site isinize yarabilir.
    Kolay gelsin
    http://www.elyapimiprojeksiyon.com/
  • Çok zor bir iş tepegöz kullanmadan.

1 adet LCD ekran bulman lazım mümkünse 3-4 inç büyüklüğünde mesela bozuk bir Sony Kameranın LCD'si ama çözünürlük problemiyle karşılaşacaksın 320 x 240 pixel civarı olacaktır.

En iyi ihtimalle 640 x 480 bulabileceğin bir media player LCD'si

arkasını söküp içinden ışığın geçebileceği kadar soyman gerekecek ancak ışık ekranı acayip ısıtacağından soğutmanında yolunu bulmalısınki çok zor.

daha sonra ışığı odaklayıp büyütecek bir mercek sistemi oluşturman gerek.

Bence bozuk bir projektör bulup bunu incelemen ve belki onu modifiye etmen en doğrusu olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: stresoldum

Daha önceki forumlarda bu konuda bilgiler görmüştüm,
    ancak şu anda o forumu bulamıyorum
    yardım lütfen.
    kendi projeksiyon cihazımı yapmak istiyorum ama
    tepe göz harici bir yol rica ediyorum:)

• Sabır ile çalışarak kısa zamanda yapabilirsin.Yeterki bilmediğin için vazgeçme,başta karışık gibi gelcektir ama inan bana o kendi yapıtığın aletle aldığın ilk görüntünün verdiği mutluluk her şeye değecek.Benim bu konuda hiç bir bilgim yoktu,ona rağmen geceli gündüzlü toplasan 3-4 gün uğraştım,yani zor değil.Gerçekten yapmanı tavsiye ederim...

Neden el yapımı projeksiyon(eyp) yaparız?
    -iyi lcd kullandığınızda görüntüsü neredeyse normal projeksiyonlar gibi olur.(tabi kutunun içini iyi ayarlıyacağız,ışık kaçmaması konusunda falan vs.)
    -en önemlisi de lamba fiyatı çok ucuz.normal projeksiyonlar lamba fiyatı neredeyse cihaz fiyatı kadar.hem cihaz pahalı hemde lamba fiyatı pahalı.el yapımı projeksiyonlarda ise lamba fiyatı 50-60 ytl kadar ve 10.000 saate kadar gittiği söyleniyor.
    -evde izleyebileceğiniz kaliteli bir eyp yi 500-600 ytl masrafla yapabilirsiniz.

Görüntü Kalitesine Örnek:Kendi projeksiyonum parça maliyeti herşeyiyle 600 ytl ye geldi.Aslında bilseydim daha ucuz yapabilirdim.500-550 ytl ye falan.Bazı şeylerde acelmilik oldu yani.neyse görüntüsü mesela aşağıdaki gibi...

Son olarak size tavsiyem, "www.elyapimiprojeksiyon.com " sitesine girin.Bende bu site sayesinde yaptım.Gerçekten çok yaralı bilgiler var.Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırız.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.r.duke -- 17 Kasım 2007; 18:35:58 >

• LCD yi buldum bir kameradan çıkmış lcd temin ettim,
    eski bir porjektör merceğini de buldum fresnel gibi kullanılabilir.
    peki lcd ye görüntüyü nasıl verdiniz?
  • hocam bahsettiğimiz sitedeki projelere bakabilirsiniz.sizin kamerada bulduğunuz lcd nin çözünürlüğü nedir ve kaç inç lik bir lcd?görüntü kalitesi çok düşük olabilir.Genelde en düşük olarak psone lcdler kullanılıyor.onlarda aşağı yukarı 90-100 ytl gibi fiyatlara sahip(son zamanlar çok bakmadım,belki daha da ucuzlamış olabilir)...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Projeksiyon Cihazı Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PS one lcd ler ucuzlamıstır 150 ytl ye PSP satılıo 2.el ondaki LCD olmazmı acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xanu

PS one lcd ler ucuzlamıstır 150 ytl ye PSP satılıo 2.el ondaki LCD olmazmı acaba.
    kaç inç olduğu da önemli,çözünürlüğüde.psone 5" ve çözünürlüğü çok düşük.Psp ler nasıl bilmiyorum.Değişik kaliteli lcd ler kullanılıyor,psp de belkide kullanılıyordur ama ben hiç duymadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.