Şimdi Ara

projeksiyon cihazı tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
29.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni bir projeksiyon cihazı almak istiyorum. 1500- 2500 ytl arası en iyi marka model hangisidir acaba.
    bir de lcd mi dlp mi?

aklımda aolanlar
  • mağazamdaki kalan projeksiyon makinelerini ucuz fiyattan veriyorum,

Sanyo Z3 HD ready 2349 YTL kdv dahil

LG JT90 2400 YTL

Sanyo XU 70 1800 YTL

• ne amaçla kullanmak üzere alacaksınız bunu belirtirseniz yani evde film izlemek içinmi yoksa ağırlık sunum amacı ilemi ona göre modeller farklılık göstermektedir,http://www.desibeltech.com adresine bakabilirsiniz.

Kızımın iffeti batmakta rezîlin gözüne;
    Acırım tükrüğe billâhi tükürsem yüzüne!

M. Akif ERSOY

• geçen sene lcd-plazma derken, fiyatlar yüksek olunca vazgeçip benq 6110 aldım, home-theatre da olunca evde sinema maç keyfi başladı. ayrıca 2 arkadaşa daha toshiba s40 ve infocus x2 aldık. toshibay la benq yu yan yana koyarak test ettim, farklı kaynaklarla (vestel divx-notebook-kamera)...........
    tavsiyem;
    - evde maç ve film izleyecekseniz 1000-1500 lümen yeterli çünkü zaten perdeyi kapatıyorsunuz veya akşamları izliyorsunuz.....
    - pc-notebook vga bağlantısı daha iyi görüntü veriyor
    - mutlaka iyi perde alın (hatta çift taraflı alırsanız, salonda perde-prj yerleşiminde seçenekleriniz olur)
    - fiyat olarak piyasayı araştırın, şimdilik infocus x2 uygun (salı günü teknosada 1300 ytl 15 ay taksitli idi) benq 6110 artık yok ama bulursanız alın derim HD ve 1024x768 desteği var, ben 1200 ytl 12 ay taksitle aldım... toshiba s40 epey paraydı karşılaştırmamda bu parayı haketmedi, 800x600 destekli

sorunuz olursa beklerim, selamlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uydu cihazı istiyorum
    3 ay önce açıldı
    Projeksiyon Cihazı yardım.
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onbes paylaşımlarınız için teşekkürler, projeksiyon cihazları hakkında bu tip yorumlar çok gerekli zira bir televizyon alırken görüntüsünü izleyerek karar vermek kolayken projeksiyon cihazları piyango gibi bi durum oluyo çünkü ANSI kontrast çözünürlük projeksiyon cihazının kullanım alanına göre değişiyor.
    Sormak istediğim şey ise PB6110 un standart çözünürlüğü 800*600 ama HD desteği mevcut peki neden ozaman daha fazla para verip standart çözünürlüğü HD düzeyinde olan bir cihaz alınsın.
    Mesela,
    PB6110 1500 ANSI 2000 kontrast ve 800*600 standart çözünürlük (HD desteği mevcut) 1.141 ytl
    PB6210 2000 ANSI 2000 kontrast ve 1024*768 standart çözünürlük (HD desteği mevcut) 1.900 ytl

ansı zaten 1500 yeterli deniyo ev sineması için peki 6110 da 1024*768 desteklerken neden 1900 verip 6210 alınsın

Yani standart çözünürlük neden önemli?

Edit:bu arada titanium oxide diye bi perde var şu adresten bakabilirsiniz ==>>>>http://www.sunumsistemleri.com
    nasıl bi perdedir kullanan varmı ve metrekaresi kaç ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 26 Mart 2006; 1:14:01 >

• yanlışlık olmasın:
    Benq 6110 1600 lümen ve 1024x768 destekli..........
    daha doğrusu benim cihazın özellikleri bu..............
    RGB ve monitör girişi ile ses ve monitör çıkışı var.........
    Ses mono ve kutudan çıkan bir kablo ile dönüştürülerek bağlanıyor...........
    1:1.2 zoom var bir parça büyüklük ayarı yapabiliyorsunuz........
    elle focus ayarı var.............

Dün akşamda infocus x2 yi kurduk (arkadaş becerememiş, çağırdı bizde ailecek gittik)
    bence girişleri ve menü özellikleri ile benq 6110 dan az biraz önde, tavsiye olunur..........
    Daha kaliteli bir duruşu var.................

Perde için tavsiye:
    İzmirde olanlar için; Hacılara gidilir, ev sineması için perde lazım denir, ölçüleri verilir.....
    Hacılar bu perdeyi hazırlar, sizde eve gider ve asarsınız.........
    ancak bu sabit perde için geçerli...............
    Sinemacı arkadaşlarım acele perde lazım olduğunda bu yolla perde yaptırırlardı.............

Yoksa hazır storlu veya 3 ayaklı perde alırken mutlaka görün ve elleyin..........
    Çünkü online satışlarda özelliklerini yazmıyorlar..........
    tavsiye: mat ve yarı sentetik olanları tercih edin.......elleyince anlaşılır.........parlak ve tam sentetikler kötü....
    birde 2 taraflı göstrebilen perdeler var (bendeki), dikkat; arka tarafta ışık kaynağı varsa sonuç kötü oluyor.....
    ama salonun tam oratsına astım (storlu) her iki taraftanda prj u verebiliyorsun, dekorasyonu ve koltuk yerleşmini rahatlatıyor.

Birde asıl önemlisi:
    Bir projeksiyondan asla CRT (Tüplü) televizyonlarındaki görüntüyü beklemeyin..............

selamlar

• Sizdeki projeksiyon PB6110 anladım ben ==>>http://www.istanbulbilisim.com.tr/projeksiyon_content_detail.asp?content_id=267
    Eğer bu değilse bildiğiniz bi link verebilirmisiz sizdeki 6110 u görebilmek için.
    TV kdr kaliteli olmaz derken izleme keyfini bozacak kdr bir farktan bahsetmiyorsunuzdur umarım.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 26 Mart 2006; 18:09:00 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 26 Mart 2006; 18:08:28 >
    tavsiye ederim
  • evet aynısı,
    video girişinde 800x600
    vga-svhs girişinde 1024x768 desteği veriyor.............

CRT televizyondaki keskinlik ve renk sıcaklığı olmuyor tabiki ama sinemalardada öyle değilmi?
    yinede sinema keyfini yaşayabilirsiniz..........................

tavsiye ederim
  • Bu görüntü ile ilgili bağlantılar konusunda cahiilğime verin ama video girişle vga-svhs arasındaki fark nedir.
    Bilgisayarla, DVD playerla ve Tv ile bağlarken hangisi kullanılır ne fark vardır.
    yorumlar için teşekkürler.

Edit:Mesela,
    Eğer bilgisayara bağlayacaksanız standart çözünürlüğü yüksek tercih edin diyorlar.
    Bilgisayardan dvd film izlemek içinde aynı şey geçerlimi?yoksa sadece oyunlar içinmi yüksek çözünürlük gerekli.

Konuda bilgisi olan herkesin yorumlarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 26 Mart 2006; 19:14:25 >
    ama cidden bu işler biraz piyango gibi sanırım, şu an ben çok memnunum ama arkadaşım değil. gerçi muhtemelen evin elektrik tesisatının geçtiği yerler bile görüntü kalitesini bir miktar etkiliyordur.

sonuç olarak ben toshiba'dan çok memnunum. DLP'lerin sorunu olan gökkuşağı etkisini de pek yaşadığım söylenemez. çözünürlüğünün yüksek olmaması da hiç sorun değil çünkü zaten oturup 4m uzaktan seyrediyorum. 1800 ansilümen ama sürekli ekonomide (1500) kullanıyorum. o yüzden özellikle ev sineması için daha fazla paralar verilmesine gerek olmadığını düşünüyorum.
    http://www.hepsiprojeksiyon.com/prod...roducts_id/650 ===>>>> Nec HT1100
    http://www.hepsiprojeksiyon.com/prod...roducts_id/644 ===>>>> Hitachi PJ-TX200
    http://www.hepsiprojeksiyon.com/prod...roducts_id/654 ===>>>> Sanyo PLV-Z4
    Bu projeksiyon cihazlarından birini kullanan veya yorum yapabilcek arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler

• hitachi pj-tx100 kullanıyorum 200 modeli çok iyi görünüyor ama ev sineması projeksiyonu farklıdır data projeksiynu farklı arkadaşların söylediği benq ve x2 modellerini denedim ama ev sineması için panasonic a700 modeli var o çok iyi ve benim kullandığım hepsini test etiğim için biliyorum
  • sevgili arkadaşlar, neden projeksiyon cihazlarının duayenleri olan hitachi, sanyo, sony, panasonic, epson gibi markalar değilde taiwan orjinli ve DLP teknolojisini kullanan optoma ve benq gibi markaları seçtiğinizi anlamadım.
    Bence LCD teknolojisini seçmenizde yarar var. DLP yeni çıkan bir teknoloji olduğu için bu teknolojiyi henüz "bozuk" olarak değerlendiriyorum. çünkü rainbow efekti belli ve hareketli oyunlarda gölgelenme oluyor, ayrıca insan ten rengi de hiç doğal değil.
    2 aydır projeksiyon araştırıyorum gerek demo gerekse yorum araştırmaları yaptım, edindiğim izlenimim bu yönde..Epson tw20 veya epson s3 düşünüyorum.. fiyatları ve özellikleride çok uygun bence.
    Bunlar tamamen benim izlenimlerim, DLP si olan arkadaşlar yukarda saydığım dezavantajları görmeyebilirler çünkü her göz bu eksiklikleri yakalayamıyor.
    Ayrıca epson tw20 veya epson s3 olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim, kararımı verip bu iki üründen birini alıcam..
    saygılarımla,

• Merhaba

Hastanede
    beyaz perdeye ort 3-5 metre mesafeden,
    powerpoint sunumları için kullanmak amacı ile projeksiyon cihazı önerisi rica ediyorum,
    mesela Epson emp-s3"e ne dersiniz,
    üst limit 1500 ytl
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.