Şimdi Ara

Project Scorpio'nun Teknik Özellikleri Açıklandı (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
565
Cevap
3
Favori
17.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Naughty_Dog

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: eric13

    Bazi kezolar vardi Ryzen ve Vegayla gelmeyecek dedigimde kendilerinden gecen nerdeler acaba ? Giklari cikmaz tabii
    </blockquote>
    Üstte ağlıyor şuan <img src="https://forum.donanimhaber.com/image/smiley/kop.gif" align="middle" border="0" alt="">


    sen bırakmadınmı klavyeyi dsadasdasdas

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DF demis ki ; 2 gunde port edilen forza da bile sonuc muazzammis. 2 gunde port edildigini nasil anladilar acaba ? Ya ayak ustu portlanirken yanindaydilar yada
    Ms nin hiiiiiiic yalana karismamis cok durust ( e3 de alkis icin parali saksakci tutan bi firmadan bahsediyoruz) yoneticileri soylemistir kesin.

    2.si ise scorpio nun xbox one oyunlarini 4k da muaazzam detayda gosterdigi ve bunu nasil yaptigina sasirdiklarina deginmis. Arkadas o zaman oyub yapimcisi ugtasmasin oyle 4k falan. Zaten cihaz direkt cozunurlugu birak detay ekliyormus bah bah bah ( ms bunlari nasil yemlediyse artik ufurmede cigir acmislar) Yani cihaz
    atiyorum 1000 poligonlu detayin arasina bi 1000 daha atip 2000 liyormus arkadaslar muazzam bisey. Kaplama ve doku kalitesini de ws gecmeyip 4x liyormus ki neden 4 derseniz hani 4k ile baslasiya 4 le devam etmis yani. İsin acikcasi bu cihaz bende olsa bende yeni studio falan acmam cunki cihaz kurdun ensesi neden kalindir cunki kendi isini kendi yapar tarzinda pikseli de dokuyi da kaplamayi da hayta ileri de dinamik isiklansirma vs de kendi yapiyor MasaAllah.

    Uzun lafin kisasi DF de her site gibi tik a mahkundur ve ilk inceleyn olmak milyonlarin bekledigi bir sey icin cok onemlidir ve aciklamalari ilk an icin hype ve subjektiftir. Benim fikrim ram iyi gpu orta cpu rezalet ki bu ms nin son sansiydi donanimda tam bir dik durus goremedim tokezledi ancak kotusu yolda ki oyunlarda kapaklanacak hemde koca bi bokun ustune.

    E3 de Ms bi kac 3. Party firma baaglayip bi kac oyunu time exc yapacaktir hepsi bu ama sonynin birak yeni exc gow ve tlou2 den full pro optimizeli bi kac video gostermesi milletin zittiret scorpioyi demesi icin yeterli.olucaktir

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Beklenenden düşük bir yüzdelik donanım farkı ve Vega söylentilerinin söylenti olarak kalmış olması hayal kırıklığı. Ama şu an iyi bir GPU gücü yakalamışlar konsol için, CPU biraz şaibeli gibi duruyor ancak donanım apu bazında komple customize edilmiş. XO'daki açıklar üzerinden giderek güncel gpu mimarisi ile çatlakları kapatmışlar diyelim. Ben şu anki haliyle paylaşılan sistem bilgilerinden memnun kaldım, abartıldığı kadar bir şey yok sadece. Yaklaşık bir PSPro düzeyinde olsa da, daha fazla saat hızı + daha özenli bir custom mimari.

    Duyuru videosunda gerçek 4K ve 60 karenin yanı sıra 2xEQAA metodu kullandılığını gördüm Forza için. (Pixel başına 2 z/stencil + 4 coverage sample bilgisi eder bu) - (MSAA olsa pixel başına 2 z/stencil ve 2 coverage bilgisi ediyor) Şu an konsollarda popüler MSAA'dan daha iyi iş çıkarıyor özetle. Tabi bu Forza ve tek bir oyun. Konsol çıktıktan sonra çıkacak olan yeni oyunlardaki performansı ile ilgileneceğiz. Fiyatı baya tuzlu ama.

    Şunu da eklemeliyim HEVC gameDVR kayıt desteği olacakmış. Yani şuanki mimarinin barındırdığı codecleme teknolojisinden yararlanıyor bu güzel bunu baya tuttum özellikle de aktif GameDVR kullanan oyuncular adına.

    Project Scorpio'nun Teknik Özellikleri Açıklandı

    Project Scorpio'nun Teknik Özellikleri Açıklandı

    Ne avantajı olacak dvr severlere derseniz eski h.246 codec mp4 kayıtlara göre, aynı BitRate değerini daha düşük BitRate oranı ile sunup üstüne bir de yüksek oranda boyut sıkıştırması yapabilir. Çektiğim resimlerde görürsünüz sahnenin renk ve çözünürlük oranı aynı kalırken ikinci resimdeki HEVC codec biçimi, üst resimdeki H.264 codec biçimine nazaran daha düşük boyut bilgisi veriyor. Üstelik daha az BitRate'e rağmen daha yüksek mikroskobik kalite sunarak. Şimdi bu media encode biçiminin aynını Scorpio dvr esnasında yapıyor olacak, oyuncuya daha yüksek kalite + daha düşük boyut olarak dönecek bu sistem.

    Güzel özellikleri var aslında duyuru olumsuz değil, sadece biraz fazla şişirildi onu da yapan çoğunlukla fanboylardı full Microsoft'u suçlayamam bu konuda. Yeterli olur mu noktasında PS5 hamleleri tartışılırken geç kalınmış olabilir bu konsol için. İlerki testlerde de göreceğiz şu anki vaatleri tam olarak tutacak mı tutmayacak mı. En önemlisi ise özel oyun gelmedikten sonra öyle ya da böyle daima bu konsol baltalanır konsol dünyasının doğası gereği. Eksi potansiyellerini bunların oluşturduğunu düşünüyorum yani. Yine de ben bu konsolu alır mıyım? Sırf meraktan gene alırım.


    O kadar boş tartışmanın içinde eldeki bilgilerden yola çıkarak konuyu değerlendiren nadir yorumlardan biri. Bir de @Alican88'in söylediklerine katılıyorum. Konunun geri kalanı çöplük.




  • quote:

    Yalnız böyle parçalara sahip bir konsolun 500 $ olması çok iyi bir şey. Çok pahalı olmamış ve aynı özelliklere sahip bir pc ye göre daha ucuz olmuş. Fiyatı iyi ayarlamışlar. Ama microsoft un acilen stüdyolara yatırım yapıp exclusive oyun kısmına gaz vermesi gerek. Sonuç olarak güzel fakat şu anda pek işe yaramaz bir konsol olmuş.

    Fakat her iki firmanın ve diğer ekran kartı firmalarının acilen terk etmesi gereken bir şey var. 4K saçmalığı. Yok benim kartım, konsolum 4k 60fps dehşet grafikler müthiş ayrıntılar. Abartmaya gerek yok 4k 60fps yüksek grafikler pc için yakın değilken konsollarda düşünmeye bile mahal verecek güçte değil şu anki teknolojiler. Saygılar.




    DH'da ki habere yazdığımı buraya aktarıp ek olarak eklemek istediğim şeyler var.



    Bu bsc haberlerinde her haberin altına istisnasız tartışma çıkarmak isteyen, doğal yaşı ne kadar büyük olursa olsun beyin yaşı 10'un altında kalmış bir dolu insan var. Oyun haberinden konsol haberine oradan ekran kartı haberine oradan işlemci haberine. Her biri marka fanboyluğuna tutuşmuş görenin Sony/Microsoft'un maaşlı elemanı sanacak derecede birbirlerine hakaret edip aşağılayan bir güruh bunlar. Çekememezlik standart geliyor bunların kasada herhalde. Yani elin adamı konsol yapmış senin konsolundan şu kadar güçlü demiş şu fiyatta demiş. Böyle gelişmelerin olması kime yarar, elbette bize... Örneğin microsoft yeni ve daha güçlü bir konsol çıkarmasa nereden bileceğiz sony nin ps4 pro'yla yıllarca ortalıkta at koşturmayacağını. Ya da adam gelmiş sony exclusive oyun basmış xbox ta bir b.k yok diyor. E kardeşim sence sony microsoftun daha güçlü bir konsolunun karşısında elini güçlendirmek için yapmıyor mudur bunları? Hadi diyelim bunun için yapmıyor, hiç etkisi bile yok diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Ayriyeten playstation alan adam mutlu konsolundan memnun yeni ve güzel exc oyunları bekliyor. E Xbox alan adam kara cahil oyun dünyasından haberi olmadan ps'te ki oyunları bilmeden gidip körü körüne mi alıyor xbox'ı. Böyle bir durum söz konusu bile değil. Bu kişinin tercih meselesi. Bir de diyorlar ki "bu konsola gidip salak gibi 500$ verenler var" diyor. Sanki para kendi ceplerinden çıkıyor da çıkan para batıyor onlara.

    Şimdi siz bir de diyorsunuz ki microsoft un elinde exc oyun yok. Eli boş gözü yaş bekliyor. Xbox alanlar da mal. Ama elbette microsoft yaklaşan e3 için belli başlı exc oyunlar geliştiriyordur. Ve bunlara elinden gelen en fazla özeni gösteriyordur. Dünya üzerinde hiçbir firma piyasaya kalitesiz ve dandik bir ürün sürmek istemez. En iyisi olsun ister. Kullanıcılarına en güzel oyun deneyimini sunmak ister her iki firmada. Sürekli bir şeyler yarıştırmanızı gerektirecek bir bir durum değil bu aksine karşılıklı taraflar olarak daha mutlu olup kullanıcı olarak elimize daha çok şey geçeceğini bilmek ve bunun için sevinmek olmalı yapmamız gerekenler. Ben her ne kadar buraya bunları yazsam da yarın birkaç süper zeka forum üyeleri yine aynı haberlere girip altında birbirlerine laf atacaklar birbirlerine sövüp egolarını şişirecekler. Ama bilmiyorlar ki en acınası olanlar yine kendileri. İçlerini nefret bürümüş. Bu şahısların beyin yaşlarının büyümesini bekleyeceğiz fakat görünen o ki bunun için epey zaman gerekiyor.

    Sonuç olarak sony elinde güçlü ve kaliteli exc oyunlar ve dünya çapında başarı yakalamış bir konsol bulunduruyor. Microsoft ta bunu elinden gelenin en iyisiyle cevaplandırmaya çalışacak oyun piyasasına güzel ve tatmin edici ürünler sunmaya çalışacak. Sonuçta kazançlı olan kim olacak tabii ki de biz kullanıcılar olacağız.

    Arkadaşlar birbirinize saygılı olun. Birbirinize öfke, nefret kusmayın seviyeli bir şekilde konuyla ilgili içinde aşağılayıcı ve hakaret edici kelimeler bulunmayan düşüncelerinizi paylaşın.



    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPT-76 -- 6 Nisan 2017; 23:21:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şöyle bakıyorum üyelerin mesajları aman Allahım bu nasıl bir donanım, yazılım, pazarlama, yönetim bilgisi yazık oluyor bu gençlere bu forum köşelerinde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 yazında ps5 4k ile gelirse nal toplatır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dvd player için güzel özellikler keşke güzel oyunlarda olsa :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JonVaynen

    Bir dvd player için güzel özellikler keşke güzel oyunlarda olsa :/

  • Adamların yeni konsolu çıkmış, şuan Playstation forumunda 275, xbox forumunda 65 kişi var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'dan çok daha iyi bir konsol çıkarmalarını beklerdim. PS'nin bir sonraki konsolu bundan en az 2 kat güçlü olur ;)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • yine her zaman ki gibi yeni nesile playstation ile gececeğiz. Xbox fanboylarına, forumda nicklerini scorpio yapanlara geçmiş olsun, içten içe üzülüyorlardır şimdi yazık kıyamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

    Adamların yeni konsolu çıkmış, şuan Playstation forumunda 275, xbox forumunda 65 kişi var

    Kıstas DH Forumu mu? Küçük hesaplar peşindesin Naughty.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HajHaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

    Adamların yeni konsolu çıkmış, şuan Playstation forumunda 275, xbox forumunda 65 kişi var

    Kıstas DH Forumu mu? Küçük hesaplar peşindesin Naughty.

    İstersen dünya yı önüne koymayayım 60 milyona 25 milyon

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog


    quote:

    Orijinalden alıntı: HajHaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

    Adamların yeni konsolu çıkmış, şuan Playstation forumunda 275, xbox forumunda 65 kişi var

    Kıstas DH Forumu mu? Küçük hesaplar peşindesin Naughty.

    İstersen dünya yı önüne koymayayım 60 milyona 25 milyon

    Konuyu değişme. Konu Scorpio

    Twitter'da TT oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HajHaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog


    quote:

    Orijinalden alıntı: HajHaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

    Adamların yeni konsolu çıkmış, şuan Playstation forumunda 275, xbox forumunda 65 kişi var

    Kıstas DH Forumu mu? Küçük hesaplar peşindesin Naughty.

    İstersen dünya yı önüne koymayayım 60 milyona 25 milyon

    Konuyu değişme. Konu Scorpio

    Twitter'da TT oldu.

    Ben niye görmuyorum, şuan dunya tt listesinde böyle bişey yok, hatta bizden #vatanimsensingunu girmiş 15.sıradan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HajHaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog


    quote:

    Orijinalden alıntı: HajHaj


    quote:

    Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

    Adamların yeni konsolu çıkmış, şuan Playstation forumunda 275, xbox forumunda 65 kişi var

    Kıstas DH Forumu mu? Küçük hesaplar peşindesin Naughty.

    İstersen dünya yı önüne koymayayım 60 milyona 25 milyon

    Konuyu değişme. Konu Scorpio

    Twitter'da TT oldu.


    Dünya Gündemi · Değiştir

    #LEmissionPolitique
    91,2 B Tweet
    Don Rickles
    114 B Tweet
    #الرايد_الهلال
    178 B Tweet
    #Gala15GHVIP5
    19,3 B Tweet
    #Fast8EH
    2.734 Tweet
    #VzlaTrancaContraElGolpe
    153 B Tweet
    French Montana
    94,3 B Tweet
    Dustin Johnson
    53,8 B Tweet
    François Ruffin
    2.735 Tweet
    Mari Palma
    8.269 Tweet


    ------------


    ABD Gündemi · Değiştir

    Don Rickles
    Don Rickles has died at 90
    #NuclearOption
    Senate goes 'nuclear' to break Gorsuch filibuster
    #ThingsIWontApologizeFor
    60,7 B Tweet
    #NationalBurritoDay
    34,8 B Tweet
    Dustin Johnson
    Dustin Johnson drops out of The Masters
    #itgetsworseSHOW
    11,9 B Tweet
    #ThursdayThoughts
    72,5 B Tweet
    Luke Kennard
    7.961 Tweet
    Matt Davidson
    Puig



    nerenin tt si oldu söylesene..

    gerçeklerle yüzleşme vakti son çırpınışlar




  • Saat 4 ve 5 arası TT idi şimdi değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • square dan açıklama gelmiş switch e scorpio dan daha fazla önem veriyoruz diye.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • konuda birşeyleri ispatlamaya çalışan 1080 PEci PS cileri keyifle izliyorum. hani Xbox ONE ile PS4 arasındaki güç farkında ortalığı yıkanlar Scorpio yu beğenmez oldular.

    Donanıma laf yok. Gayet yeterli. PC ile karıştırmamalı. Bu cihazlar PC ye göre daha oturaklı ve saf güçle çalışıyor. Ayrıca daha güçlü cihaz daha maliyet demektir. Şuan ki fiyat aynı performası verecek pc donanımlarında işlemci + ekran kartı fiyatına denk geliyor. Daha üstünü bekleyen hangi mantıkla bekleyip hayal kırıklığına uğramış anlamadım. Bu cihaz PS4 pronun rakibi ve şuan PS4 prodan çok daha güçlü. Xbox ONE PS4 arasındaki Güçdende fazla. PS cilere takmıyorum. Online denilince akla Xbox geliyordu, Grafik diyip PS4 ün online ına katlananlarında PS4 bahanesi kalmadı. EX oyunlarıda bi zahmet çok lazımsa gidip ps4 cafede yada arkadaşında 5 6 saat ile halledecektir.
    Hadi iyi geceler. % hesabınız ile oyalanmaya devam etsinler. Xbox 360 daki bilinmezlik bitti artık. Artık bilinen bir Xbox var. VR desteğide geldimi tamamdır.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.