Şimdi Ara

progress bar kullanımı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forma bir component yerleştirdim ve o component'ın içeriği yüklendiği sırada progress barımın işlemesini istiyorum. bu progressbarı nasıl işlevsel hale getirebilirim? vb.net kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 29 Ekim 2006; 17:20:25 >

• progressbar sein islemine göre otomatik olarak gidişatı göstermez.
    progressbar1.value =10; diyerek atama yapabilirsin (vb.net'te atama nasilsa artik :) ) bir döngü yaparsin isleminide thread içersine alirsin işlemin gerçekleşirken progressbar ilerler....
  • döngüyü kurdum. program başladığında progressbar doluyo. ama component ile ilişkisini kuramadım. thread hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
  • bileşen ile nasıl ilşki kuruluyor bende bilmiyorum... ben thread'i iki islemi ayni anda yapabilmen icin demistim. biraz araştırırsan bişeyler bulabilirsin thread hakkında....
    componentle ilişki kurmayı bende başaramamıştım, progressbar'ın değeri 100 olunca tekrar 0a eşitleyip tekrar arttırmıştım.
    yaptığın işlemin sonunda da döngüyü durdurup prograssbarın değerini 100e eşitlemiştim anca öyle bir çözüm bulabilmiştim.
  • Thread dediğiniz olay su, işlemci aynı anda sadece 1 tek işlem yapabiliyor yani 2 işlem yapamaz aynı anda (Dual Core işlemciler dısında) programınız calisirken işlemlerin işlemcide kuyruga girme ve kalma sürelerini kendiniz belirlemek icin thread yöntemini kullanabilrisiniz. bende hiç denemedim ama mutlaka bu dediğinin baska bir yolu vardır gibi geliyor bana. Ama yoksa thread şart.
  • .NET 2.0 (studio 2005) kullanıyorsanız, BACKGROUNDWORKER kullanabilirsiniz. Nerdeyse tum makale sitelerinde ornek bulabilirsiniz.
  • Dostum aslında thread a falan hiç gerek yok.
    Yapman gereken tek şey şu. Şimdi progress bar 100 olunca doluyor dimi. Ozaman sen kodlarını buna göre bölmen lazım örnegin.

Dim a as integer 'bu kod 10 degerlik süre alsın mesela
    progressbar1.value=10

Dim b as integer 'bu kod 10 degerlik süre alsın
    progressbar1.value +=10

KODLAR
    progressbar1.value+=10

KODLAR
    progressbar1.value+=10

KODLAR
    progressbar1.value+=10

textbox1.text = val(a)+val(b) 'Bu işlemde 50 deger doldursun progresbara
    progressbar1.value+=50

Kısaca yapman gereken, kodların arasına progressbar'ın degerlerini arttıran kodları serpiştirmek. uzun sürmesi beklenen komutlardan sonra degeri daha fazla arttıtırsın, kısa sürenlerde daha az

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum Altındaki Bar
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güzel mantık ama ben mesela web tarayıcı bir web sitesini yüklerken falan dolmasını istiyodum.
  • Eger yanılmıyorsam bu yapmak istediğini zaten yapabilseydin, orda bi bar doldurmak yerine cok daha farklı işlemler yapılabilirdi. Yeni bir sistem cıkıyor, adı AJAX. amacı web tarayıcıları sayfa acarken sayfanın donup kalmak yerine, yeni sayfa acılana kadar kullanımını devam ettirmek. dediğim gibi eger mantık buna benzer bişeyse cok zor bişey yapmaya çalışıyorsun

thread ile kullanmak çözüm olurmu pek emin değilim acıkcası.ama bir şansını dene derim. ve sana asagıdaki makaleleri okumanı tavsiye ederim. 4 tane makale, sırayla okuman gerekli

http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=176

http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=177

http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=178

http://www.csharpnedir.com/makalegoster.asp?MId=182

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetord

güzel mantık ama ben mesela web tarayıcı bir web sitesini yüklerken falan dolmasını istiyodum.

Yapman gereken şey karşıdaki web sayfasının yorumlanmış olan html sayfasının boyutunu öğrenmek.Bu sorguyu gerçekleştirip boyutu öğrendikten sonra buna göre progres ın Progress uzunluğunu sayfa boyutuyla aynı yaparsın daha sonrada yüklenen her byte'ı sorguyla elde edilen web sayfası boyutundan düşersin.
  • medeor M kullanıcısına yanıt
    Ne derece doğru bilmiyorum ama anlatmaya çalışayım.
    Şimdi zaten tarayıcılarda bir proccesbar yok. Sadece bir gif var sayfa yüklenmesi bitene kadar dönüyor. Bitinde resmin görünürlüğü kalkıyor.

Diyelim 1 buton var o butona tıklayınca textbox taki url ye gidiyor. Butonun sonuna image1.visibiliti=true ekleyeceksin.
    Sonra tarayıcı kodları ile sayfanın tamamen yüklenmesi olayına da image.visibility=false kodunu ekleyeceksin.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.