Şimdi Ara

Progresif Rock grup önerileri?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gilmour - Waters dönemi + The Divison Bell i dinledim Pink Floyd dan.
    King Crimson dan Starless ve Epitaph
    Camel den Rajaz ve Stationary Traveller

Hepsi çok güzel şarkılar, var mı grup önerecek? Van der Graaf generator vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pek rock kültürüm yok hep elektronik dinliyorum ama "kraut rock" genelde progressive dinleyenlerde beğeniyor can grubunu tavsiye ederim her şarkısı efsane bana göre :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaqedi -- 18 Ağustos 2018; 23:0:38 >
  • Rush dinle. Ötesi yok. Zirvedir adamlar.
  • quote:

Rush dinle. Ötesi yok. Zirvedir adamlar.

Arkadaşın da dediği gibi Rush fenadır. Onun dışında:
    -King Crumson iyidir
    -Pink Floyd hastasıyım
    -Porcupine Tree çok severim
    -Camel
    -Kansas

Metallere gelecek olursak:
    -Dream Theater tabii ki
    -Sons Of Apollo yeni bir gruptur ama iyidir
    -Tool
    -Opeth
    -Gojira

Aslında Metal & Rock olarak ayırmaya pek gerek yok ama önerilerim bunlar,tavsiye ederim.
  • TheXylai kullanıcısına yanıt
    Hocam bence metal / rock diye ayırmaya gerek var. Progresif Metale yazdıklarınızdan sadece Suns Of Apollo yu dinlemedim.

Progresif Rock, p. Metalden çok daha iyi bence. Teknik vs açısından değil, progresif rock duyguyu çok daha iyi veriyor, soloların hepsi ağlatacak türden. Ne yazık ki çoğu metal grubu soloyu hızdan ibaret sanıyor

Şimdi yanlış anlaşılmasın Tool, Gojira, Opeth , Dream Theater hepsini çok severim ama ben böyle düşünüyorum. Aslında yukardaki grupların o kadar da duygusal solo yapmasına gerek yok gib, tool desen acayip bi grup, gojira desen prog death, opeth in bikaç albümü dışında prog death, dream theater ın ise duygusal soloları çok learning to live solosuna bayılırım

• Evet haklısın,duygu konusuna bakarsak da bana da rocklardan daha iyi bi duygu geçiyor. Ama atıyorum sana ve bana progresif rock daha duygulu gelir,bir başkasına metal müzik daha duygulu gelir. Zaten progresif müziğin amacı duyguyu vermek değil. Dediklerine katılmıyo değilim ama progresif grupsan duygu vermek zorunda değilsin. Progresif caz,progresif blues,progresif metal ne olursa olsun şarkılar uzundur,sürekli ritmi,ölçüleri,melodisi değişen tabiri caizse bi ordan bi buraya beyni yorandır. O yüzden progresiflikte duygudan çok bunu nasıl icra ettiğine bakmak,şarkılardaki progresifliğe bakmak daha mantıklı geliyor bana. Duyguyu soloda arıyosan daha çok blues,ve classic rock müzikleri tavsiye ederim. Sakın yanlış anlama niyetim kötü yorum vs değil

Sons of Apollo'da Dream Theater eski davulcusu Mike Portnoy,daha sonradan The Winery Dogs'a gitmişti ordan Billy Sheehan (10 numara basçıdır) ile yanlış hatırlamıyorsam 2017 sonlarına doğru Sons Of Apollo diye bir gruba geçtiler. Onlar mı kurdu yoksa ortak mı kuruldu bilmiyorum ama tavsiye ederim. Dream Theater şarkıları kadar sağlam olmasa da sağlamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheXylai -- 19 Ağustos 2018; 2:41:33 >

• Gentle Giant
    Genesis
    Soen
    Haken
    Cynic
    Supertramp
    Big Big Train
    Marillion
    Camel
    ELP
    Focus
    Jehtro Tull
    Mike Oldfield
    Leprous
    Native Construt
    Eloy
    Riverside
    The Mars Volta
    Beatles

Başlangıç için yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Naptın hocam ben bunlarla kaç ay yetinirim sağolasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Naptın hocam ben bunlarla kaç ay yetinirim sağolasın
    Progressive Rock çok başka bir hazine, bir sürü grup var, hepsi birbirinden farklı sounda ve yapıya sahip, çok değişik işler var. Eğer seversen çok şey vadediyor.
  • Eloy dillere destan bir grup. Pek bilinmez aslında ama benim top 3 prog grubumdan biridir.

Genesis ve Yes de pek yazılmamış ama en bilindik ve baba gruplardan ikisidir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.