Şimdi Ara

Programlamaya (C) Giriş Kitap Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programlama çalışmaya başlayacağım fakat hangi kitaptan başlamam gerektiği noktasında emin değilim.Dil konusunda C ile başlamayı düşünüyorum.Önerebileceğiniz ve gelişimime katkıda bulunacak bir kitap öneriniz var mı?

The C Programming Language / Brian W. Kernighan & Dennis M. Ritchie bu kitap başlangıç için nasıl bir seçim sizce yabancı dil konusunda sıkıntım yok o konu bir kriter değil benim için.

Programlamaya (C) Giriş Kitap Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedsrngn -- 15 Ağustos 2020; 0:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C diğer diller gibi değil. Javascript çalışır gibi çalışmamalısın. Mümkünse mikroişlemci, işletim sistemi, veri yapıları ile beraber çalışmalısın. Bu kitap bence güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 15 Ağustos 2020; 7:14:36 >
  • Deitel in C, C/C++ kitapları var neredeyse en ince ayrıntılarına kadar ezber olmayan bir anlatım şekli sunuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlatmak istediğiniz çok yönlü bir öğrenim sanırım fakat biraz daha açarsanız memnun kalırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

Deitel in C, C/C++ kitapları var neredeyse en ince ayrıntılarına kadar ezber olmayan bir anlatım şekli sunuyor
    Bahsettiğiniz kitap 'C How to Program' ise hakkında çeviri noktasında zaman zaman hatalar olduğunu duydum direkt orijinal dilini mi tavsiye edersiniz siz de? Bir de bu kitapta konu sonu alıştırmalar da yaptırıyormuş doğru mu?
  • woundedsrngn W kullanıcısına yanıt
    C middle level language olmasından ötürü birçok şeyi high level diller gibi otomatik yapmıyor. Bu nedenle o otomatik işlemleri senin hesaba katarak planlaman gerekir. En basitten hafıza yönetim buna örnek verilebilir. Bunun için de temelde bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmek gerek. ALU nedir, ALU ile hafıza arasında veriler nasıl transfer ediliyor, hafızada nasıl adresleniyor ya da depolanıyor gibi. Pointer misal herkese zor gelir. Sebebi ise bu tür konseptleri bilmeyi gerektiriyor. Elbette mecburiyet değil. Şahsi önerim.
  • woundedsrngn W kullanıcısına yanıt
    evet Türkçe çevirisi kesinlikle berbat ve konuları anlamaya yönelik anlatması ve her konu sonunda sanki yaprak test gibi "adam akıllı pekiştiren" sorular sorması çok güzel.Ama detayı biraz fazla olduğu için bir anda bu kadar bilgi yüklemek sıkılmanıza ve süreci uzatmanıza neden olabilir bu nedenle C dilini nereye kadar öğrenmek istediğinizi saptayım o kıstasa uygun bir kaynak seçmek daha akıllıca olacaktır şahsen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATLAB İçin Kitap Tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-06D4C1909

C middle level language olmasından ötürü birçok şeyi high level diller gibi otomatik yapmıyor. Bu nedenle o otomatik işlemleri senin hesaba katarak planlaman gerekir. En basitten hafıza yönetim buna örnek verilebilir. Bunun için de temelde bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmek gerek. ALU nedir, ALU ile hafıza arasında veriler nasıl transfer ediliyor, hafızada nasıl adresleniyor ya da depolanıyor gibi. Pointer misal herkese zor gelir. Sebebi ise bu tür konseptleri bilmeyi gerektiriyor. Elbette mecburiyet değil. Şahsi önerim.
    Peki,çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

evet Türkçe çevirisi kesinlikle berbat ve konuları anlamaya yönelik anlatması ve her konu sonunda sanki yaprak test gibi "adam akıllı pekiştiren" sorular sorması çok güzel.Ama detayı biraz fazla olduğu için bir anda bu kadar bilgi yüklemek sıkılmanıza ve süreci uzatmanıza neden olabilir bu nedenle C dilini nereye kadar öğrenmek istediğinizi saptayım o kıstasa uygun bir kaynak seçmek daha akıllıca olacaktır şahsen.
    peki, çok teşekkürler önerdiğiniz gibi ilerlemeye çalışacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.