Şimdi Ara

Programlamada Dünyanın En İyi 10 Ülkesi HackerRank

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Programlamada Dünyanın En İyi 10 Ülkesi HackerRank

    HackerRank yapılan bir çalışma ile dünyanın en iyi programcılarının olduğu ülkeleri sıralamışlar gelin listeye beraberce bakalım insanın aklına hemen ABD ve Hindistan geliyor ama kendileri listede bayağı bir geride

    1 Çin

    Çin her alanda olduğu gibi programlama da da adını duyuruyor ve listenin 1. sırasına adını sabitliyor HackerRank yaptığı araştırmaya göre Çinli programcılar bir problem veya fonksiyonel bir duruma anında müdahale edebiliyorlar

    2 Rusya

    Rusya da önemli bir ülke ve bu alan da da adını duyuruyor. Özellikle en popüler argoritma çeşitliliği olunca ruslar ön plana çıkıveriyor.

    3 Polonya

    Java oldukça önemli bir programlama dilidir ve HackerRank kullanıcıları arasında sıklıkla tercih edilmektedir. listenin 3. sırasına yerleşen Polonya özellikle Java konusunda ön plana çıkıyor ayrıca Polonya okullarında bu dili ders olarak okutuyor.

    4 İsviçre

    HackerRank zorluk kriterlerinden 9 tanesini baskın bir şekilde geçen İsviçreli programcılar özellikle Paskal ağırlıklı çalışıyor bu dil bir çok dilin de temeli.

    5 Macaristan

    Macaristan bir çok programlama dilini okullarında ders olarak işletiyor hem de ilk ve orta derecede ki okullarda bu Macaristan bu uygulamayı hayata geçiren ilk Avrupa ülkelerinden biri listede 5. Sıraya oturmasına şaşmamalı adamlar temelden yetiştiriyor.

    6 Japonya

    Evet ismi en çok merak edilen ülkelerden biri de Japonya. Özellikle yapay zeka ve robotik alanda bir hayli ilerleyen Japonlar listeye 6. sıradan giriş yaptı. Japonya üniversitesinden geliştirilen yapay zeka sayesinde kanser hastası bir kadın kurtarılmıştır.

    7 Tayvan

    Yüksek veritabanı, argoritma, Fonksiyonel programlama da öne çıkan ülke 7 sırada ülkede Python baskın bir dil olarak gözüküyor.

    8 Fransa

    Fransa da baskın dil olarak C++ kullanılıyor. Fransa da ki ilk okullarda bu dilin eğitimi 2014 yılından beri veriliyor.

    9 Çek Cumhuriyeti

    Çek Cumhuriyeti Betik Zorluklara hakim ayrıca HackerRank yapılan matematik yarışmaların da 2. oldular ülke 9. sıraya yerleşti.

    10 İtalya

    İtalya veritabanı konusunda bir hayli ilgili HackerRank Apple İtalya kıyılarında Napoli Federico Üniversitesinde 600 programcı için yeni bir eğitim alanı kurdu.
    Kaynak testkafe.com







  • Çok tırışkadan haber olmuş sanki.
    Rus kadınları en çok Türk erkeklerine bayılıyor gibisinden..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hackerrank kendi kafasına kendi metriklerine göre bir sıralama ile başlığı yanıltıcı bir haber yapmış, tam linkbait'lik. Bu haberde ilk 10 arasında Türkiye de olsaydı hiç şaşırmazdım, hatta bu haberi referans gösterip "Türkiye programlama alanında ilk 10'a girdi" diye medyada manşet olsaydı yine şaşırmazdım.

    Böyle linkbait'lik heyecanlı haberleri geç Türkçe Wikipedia'daki Programlama makalelerinden haber versene biraz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.