Şimdi Ara

PROGRAMLAMA DİLLERİ sıralaması (rating) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
5
Favori
5.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karmixs K kullanıcısına yanıt
    web tarafı derken?

    gui tarafı diyorsan java da da var. .net de de var. hepsinin web tarafı var ve olmak zorunda zaten?

    Sıralama değişmez:

    1) kurumsala hitab eden web için: .net (c#) veya java
    2) freelance kafası web için: html,css,javascript+milyon tane frameworks+
  • o bu değilde yazılımcı olmak ülkemizde ciddi sabır işi. parası az, mesaisi, derdi çok.



    yap, yapma demiyorum, hobi olarak yine yap ama işte meslek olarak Türkiye de, bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 30 Ocak 2017; 22:18:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Türkiye'de sistem programlama yok. Vestel bile telefonlarına koyduğu AOSP'yi Çin'de build ettiriyor. O yüzden o listeden C, C++, Assembly Language çıkart, Perl de çıkart çünkü onu da sistem programcılığı yapan, build tool'ları yazan, vs kullanır en çok.
    Türkiye için Java, C#, Visual Basic, Php, PL/SQL, Delphi/pascal, Objective-C gibi bir sıralama isabetli olur.

    Hayır ettirmiyor

    Soruya cevap olarak, bence şu an öğrenilmesi gereken en önemli dil javascript.

    NodeJS sayesinde back-endde kullanılıyor
    Native React sayesinde cross-platform mobile development yapabiliyorsun.
    Front-end kısmına girmiyorum bile , zaten javascript ezip geçiyor.

    Ek olarak PHP 7 ile PHP5.4 arasında dağlar kadar fark var. Örneğin Facebookun çıkardığı HVVM adında bir virtual-machine varki[çok çok yüzeysel olarak anlatmak gerekirse JVM tarzı bişey] PHPyi cidden inanılmaz seviyelere çıkarıyor. Bunlara ek olarak Laravel ve Yii frameworkü dile cidden güç katıyor. Ama şu konuda arkadaşlara katılıyorum piyasada sağlam phpci olmadığı için dilin adı çıkmış durumda.
    http://hhvm.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 5 Şubat 2017; 23:28:28 >
  • m.t.y. kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin şey pek de yararlı bir senaryo değil. Her dilin kullanım alanı farklı. Şu yazıyı oku derim



    https://stackoverflow.blog/2015/07/why-are-there-so-many-programming-languages/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette, ben Türkiye ortamındaki yapılardan bahsediyorum.

    Her dil ile her şeyi yapabilirsin ama hepsi ile yaptığın aynı maliyette olmaz. Mutlaka bunun yapmak istediğine göre optimum bir yöntemi vardır. Yöntem seçerken; kaynak, zaman, kod verimlilikleri ve bunun yanında responsive yapısında olup olmadığı ve UI kısmının mı yoksa backend kısmının mı ağırlıkta olacağı gibi neredeyse onlarca sorgulanması gereken kısım var. Her dil ile her şeyi yapıyor olmak sonuçlarının da her dilde aynı olacağı anlamına gelmez. Bunu biliyorum.

    İleride iş neye gider dersen, bana göre ilerisi her tasarımcının kodlama da yapabileceği basit sistemlere gider derim. Koskoca MIT bile kendi öğrencilerine blok yapısında programlama öğretiyorsa, varın siz düşünün. Gelecek hem karmaşık, hem basit olacak. Alan çok olacak ama adaptasyon daha kolay olacak.

    Benim tavsiyem C dilini adam gibi (ciddi proje yaparak ) öğrenin. Sonrasında diğerlerini öğrenmek 3-5 gün.

    PROGRAMLAMA DİLLERİ sıralaması (rating)


    Meşhur spectrum.ieee nin oranları da yukarıdaki gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 12 Şubat 2017; 17:53:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    quote:

    Meşhur spectrum.ieee nin oranları da yukarıdaki gibi.

    nesi meşhur bunun? kaynaklarını araştırdın mı? ben araştırdım, hepsi online: google'da search yaptık, stackoverflow'a baktık, github'a baktık, reddit'e baktık, bilmem ne.. hiçbiri profesyonel kaynak değil. tabii ki C en çok çıkar çünkü internet ortamında soru soranların çoğunluğu öğrenci, ve C öğretilmesi en kolay olan dil.

    quote:

    Benim tavsiyem C dilini adam gibi (ciddi proje yaparak ) öğrenin. Sonrasında diğerlerini öğrenmek 3-5 gün.

    dünyanın en aptalca lafı bu, bir DH klasiği.. burası da dünyanın en berbat programcılık forumu. utanıyorum kendimden burayı okuyup cevap yazdığım için.

    https://youtu.be/8iHifEiMYPs?t=9m15s

    9:15 den sonra izle.

    " burası da dünyanın en berbat programcılık forumu " diyerek kendi seviyeni ortaya koymuşsun. Aferim sana. Hayatına böyle ahmak olarak devam et. Sizin gibi ahmaklar olacak ki, olmayanların farkı ortaya çıksın.

    Düzelt kendini saygısız..! Adam ol..! Başkalarının fikrine saygı duymayan kendi fikrine saygı duyulmasını bekleyemez!

    Terbiyesiz.
  • Hocam bu özgüvenin kaynağı nedir acaba ?
    Bu kadar güveniyorsanız kendinize web sitenizi, makalelerinizi falan paylaşın da biz de faydalanalım.
    Forumdaki yazdıklarınızdan daha faydalı bir şey görmedim ona buna laf atıp ego tatmini yapmaktan başka.
    Madem burası en iğrenç programlama forumu girmezsiniz olur biter, zorla mı tutuyoruz
  • @seyfi84 benim de bazı yorumlarımı acı şekilde eleştirmişti ve ilk aklıma gelen, bu kişi Recurse Center'dan (https://www.recurse.com , programlama işinde cok iyi kişilerin buluşma yeri) falan mı gelmiş diye düşünmek oldu. Ayrıca madem o kadar iyi, neden kendi yazdığı / kaliteli kod örnekleri vererek kimseye yardımcı olmuyor? Ben o şekilde birçok arkadaşa yardımcı oldum ki o esnada kendime de yardımcı oldum, unutmaya yüz tuttuğum yapıları hatırlamak açısından. Bir de ülkede sadece programlama mı kötü, diğer alanlar sütten çıkmış ak kaşık mı, işte bir kış sert geçti kaldırımlar yollar delik deşik sosyoekonomik sorunlar tavan yapmış insanlar sorunları futboldaki gelişmelerle Survivor bölümleriyle unutmaya calışıyor, bunlara da arasıra değinerek eleştirse bari o da yok. Ben şimdi bunları yazdım diye benim için de bir güzellik düşünüyor mudur acep :)



    -------- Konuya döneyim:



    Popüler ve kullanışlı programlama dilleri karşılaştırması içinhttps://stackshare.io/languages-and-frameworks 'e de bakın, bizzat programcıların ve alanında ünlü firmaların kendi verileriyle anlattıkları platform, oldukça iyi fikir veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları ne kadar ciddiye almalıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nowo

    Bunları ne kadar ciddiye almalıyız?

    Alansal bakmak lazım ama genelde stabilite dendiğinde, yani bugünden yarına çok keskin değişimlerin olmaması düşünüldüğünde her zaman c, java, c# piyasada liderliğini sürdürecektir. BUndan 5 sene önceki kodu okuyup yorumlayabilmeli, bugfix yapabilmelisin.

    İnteraktif, kısa süreli, mobil uygulama ve web alanında framework dünyasından, açık kaynak dünyasından faydalanılabilir ama söz konusu güvenlikse, söz konusu hız ise kesinlikle yukarıdaki diller.

    Overlok makinesi ayağınıza geldi türü teknolojilerin ömürleri 3-4 seneyi geçmez. Ya sert versiyonlar atlarlar ki angular 1-2 de olduğu gibi, ya da gözden düşerler. Mobil tarafında hibrit uygulamalar bir çok soruna neden oluyor. Eğlencelik ionik's (angular's) ler, reackt native ler sadece işsizler için uğraş olabilir. Versiyonlama, test ve güvenlik unsurlarının beraber kullanımında kesinlikle native mobil uygulama tercih edilmelidir. Hatta ios tarafında swift yerine objectiveC ye bir süre daha devam edilmelidir. Android de java tabiki. Henüz daha alternatifi yok.
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Yani google microsoft tarzı şirketler çok büyük yatırımla yeni bir dil oluştueana kadar ana dillerin önemi hiç azalmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-10 yıla bu kodlama dil işini bitirecek gibiler.
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    o nerden çıktı? öyle birşey yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    o nerden çıktı? öyle birşey yok.

    Bunun dört ana sebebi var.

    1. si tüm dünyada programlanmayan objelerin azalması. Her sistemin otomasyonlaşması, sanayisel erp nin artması, modüler programlamanın artması, sanayi 4.0 ın kendi yazılımını kendisinin satması gibi etkiler. Modüler programlamanın her alana çözüm sunacak paketlere erişmesi. Lego gibi düşünün. Sizin neye ihtiyacınız varsa o paketleri alıyorsunuz ve ihtiyaç oldukça ilave yapı ekliyorsunuz. Bunu sip, microsoft çözümleriyle yapmaya başladılar. Bakkal dükkanından büyük şirketlere kadar geniş bir yelpazeyi içine alan modüler programlama.

    2. yazılım üreten yazılım ( yapay zekanın kodlama tarafında yer alması ). Şu anda bunun çalışmaları başladı. Amaç metni yazılıma dönüştürecek yapı kurmak.

    3. gerek cep telefonu gerekse de pc tarafında uygulama sayısının doyuma ulaşması. Şu anda bile çöp uygulamaları nasıl temizlerizin hesabı yapılıyor. Uzun süre oynanan oyunlarda ciddi oyuncu kayıpları var. İnsanlar cep telefonundan oyun oynama işinde ilk zamanki gibi heyecanlı değiller.

    4. İnternet sitesi olmayan firmanın kalmaması. Responsive tasarım önümüzdeki 5 yıl içinde her alana yayılacak. Yani her şirketin responsive tasarımlı sitesi olacak. Site üzerinden firma takip de azalıyor bu arada. Daha çok sosyal medya ve reklam üzerinden firmalar ulaşmaya çalışıyor.

    Bunun yanında yeni alanlarda kodlamalar artacak. Yuk. sayılan alanlarda mutlaka kodlama yapılacak ama genel yazılımcıların yaptıkları işlerde azalma olacak. Yani daha spesifik alanlarda daha az kişi bu işi götürebilecek.

    Her gün yeni birden fazla framework ün piyasaya çıktığı bir sistem de elbette verimsizlik ve adaptasyon sorunları olacaktır. Yazılım dünyası bir taraftan çözüm üretirken bir taraftan da problem üreten, karmaşıklığa sürüklenen de bir sektör. Elbette bir zaman bu karmaşıklığın sona erdirilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Yazılım sektörü günübirlik , geçici çözümler adına çok fazla çöp üreten bir sistem haline geldi şu anda. Bunun birileri farkında.

    kısaca yazılım dünyasının önünde büyük bir açlık vardı. Bu açlık giderildikçe pasta küçülecek ve iş servis verme noktasına düşecektir. Yeni alanlar mevcut yazılım açlığı durumu kadar fırsat tanıyacak boyutta olamazlar. Herkesi ilgilendiren değil, daha spesifik alanlarda yeni alanlar oluşacak.

    cep telefonlarının gelişimini düşünün. Şu anda herkese yetiyor özellikleri telefonların. Yeni bir şey için çırpınıyorlar ama yapacakları da azalıyor bir taraftan. 8k ekran mı yapsınlar?

    her alanda bu açlık teoremi geçerlidir.

    dünyamız açlık oyunları dünyası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 20 Mart 2017; 15:20:49 >
  • @a.f.y. bahsettiğin gelişmeler kodlama faaliyetlerini azaltacakmış gibi görünüyor sadece ancak gerçekte kodlama azalmaz. Bak bir örnek vereyim: Google nasıl bu kadar hızlı çalışıyor biliyor musun? Arama sonuçları, Youtube video açma, Gmail... milyonlarca kullanıcının petabyte'larca verisini o kadar hızlı; 'hazır' çözümlerle mi yapıyor zannediyorsun? Hayır, oturup onun için de kod yazıyorlar. Hiçbir iyi şey 'hazır' paketle gerçekleşemez.



    ve bu arada 'sanayi 4.0' ifadesi bir pazarlama deyimi; 4. versiyonluk bir gelişme yok Birkaç ay önce sosyal medyada bir arkadaş bir sanayi firmasının reklamını yapmıştı ancak reklam cok iddialıydı '100% yerli teknolojimizle laser kesici geliştirdik, 50% daha hızlı laser kesim yapıyoruz' falan ve ilk orada gördüm 'sanayi 4.0 uygulamaları' ifadesini Türkiye'de mühendislerin teknik, sosyal ve ekonomik şartlarını az/çok bilen biri olarak bu reklamda abartı ve hatta yalan şeyler old tahmin ettim, linki tıkladım ve üretim yeri fotoğraflarının fotoşoplu olduğunu gördüm, başka şeye de bakmaya gerek görmedim. Gelişmeler olsun, reklamı da yapılsın. Bu beni herkesten cok mutlu eder, ancak 1 gelişmeyi 1000 göstermek başka şeydir.



    Bir asıl gerçek vardır, bir de onun kapaklara yansıması vardır. Kitabın içeriği kopya, düzensiz, kaos, kapağı ise özene bezene hazırlanmış cekici, duruma öyle yaklaşmışsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 20 Mart 2017; 15:36:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Merhaba, @revivo72'ye katılıyorum. Diyelim ki karmaşık yazılımlar kodlayan yapay zekalar var. Peki bunlara "şu şu yazılımı kodla, şöyle yapsın, böyle olsun, şurada şunu desin, burada bunu desin" tarzı açıklamaları, yani yazılımın nasıl çalışacağına ve nasıl işleyeceğine dair bilgileri kim, nasıl verecek? Bu da aslında bir programlama değil midir? Aksi halde yapay zeka bizim nasıl bir yazılım istediğimizi nasıl, nereden bilecek? Bu tür yapay zekalar karmaşık kodlama yapabileceklerini zannetmiyorum. Hiçbir yapay zeka insan gibi akıllıca düşünemez. Bir yapay zeka en kısa yolu bulabilir lakin en doğru yolu bilemez. İnsan ise sezebilir. İşin aslı olarak da yapay zekalara yazılım ürettirmek aslında sadece bir dilden başka bir dile geçiş gibi görünüyor. Bir insana bile derdimizi anlatma gereği duyuyoruz, bir yapay zekaya aklımızdaki projeyi ona en uygun şekilde anlatmadan nereden bilecek? Bir de Terminatörler falan olabilir diyenler var, bir yapay zeka asla kin güdemez, sevemez, sezgisi ve hissi olmaz, bu sadece filmlerde olur. Bu yüzden yapay zeka robotlar birşeye hükmetmez.
  • Yapay zekayı küçümsemeyin. Programlamanın ana iskeleti, pattern dizayn ve beklentileri karşılama gibi yapılarda insan sezgisine elbette ihtiyaç olacaktır ama bunların optimizasyonunda ve geliştirilmesinde sonradan ipi tamamen yapay zeka ele alacak. Bu uzun süre daha gidecektir. Burada söylemek istediğim gelecekte programcıların özgürlük alanlarının kısıtlanacak olması. Şu anda tüm programcılar gereğinden fazla özgürce kodlama yapabiliyorlar. Bu özgürlüğü iyi manada anlamayın lütfen. Demek istediğim çöp yazılım üretme özgürlüğü. Bu büyük bir savurganlık. Mobil tarafta olsun pc tarafında olsun istenmediği kadar çöp yazılım var. İşte yapay zeka burada devreye girecek. Birincisi büyük veriyi kullanarak çöp dataların ve yazılımların temizlenmesinde rol alacak. Bugfix lerde, adaptasyonlarda aktif rol alacak. Yani işin aslı bir standartlaşmaya gidilecek ve ufak insan gruplarıyla üretilen çözümler herkese satılacak. Hiç insan olmayacak demiyorum. Ufak insan grupları yapay zekanın da yardımıyla büyük kitlelere hükmedecek diyorum.

    Bu olmak zorunda zaten. Yapay zeka ve otonom sürüş sistemlerinin şu andaki gibi tüm yazılımcılara bilinçsizce açılmasının getireceği felaketleri düşünsenize. Bir otonom yapıya müdahale edilebilirliğin sakıncalarını düşünün. Dünya şu an yaşadığımız dünya olmayacak gelecekte. Bunu iyi anlarsak benim ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılır.

    Şu anda yazılım sektörü aynı oto yan sanayi sektörü gibi çalışıyor. Nasıl ki, oto yan sanayi sektörü gelişen teknolojiye ayak uydurmakta zorlanıyor, insanlar git gide araçları için resmi servislere daha çok gidiyorsa, programcılık sektöründe de resmi servisler ön planda olacak.

    Unutmayın. Her şeyin bir doyum noktası var. Dünyada şu anda gereğinden fazla yazılım çözümü var. Bir kısım insan bu çözümlerin farkında olmadığından aynı çözüm için yıllarca bir daha, bir daha uğraşıyor. Teknik desteği kesilmiş milyonlarca yazılım vardır belkide. Verimlik adına dünya üzerindeki kayıpları düşünsenize. İşte birileri 10 senedir bunları düşünüyor.

    Ben bunları bu işi bırakalım anlamında söylemiyorum, yanlış anlamayın. Sadece değişime ayak uydurmamız gerektiğini söylüyorum. Bu işi ilkelce yapan ülkeler içindeyiz, uyandırmak istiyorum sadece. Yazılımcığı, web programcılığını wordpress seviyesinde yaşayan ve kendini yeterli gören büyük bir kitle var maalesef.

    Oto sanayi tipi yazılımcığa devam. Birileri kafamıza vurana kadar ne kadar ekmek yenebilirse yenecek!

    BU şu anda geciktiriliyorsa ( yazılımda standartlaştırma ), emin olun insanların işsiz kalmaması içindir. Yoksa bunları insanlara dayatacak teknoloji de para da büyüklerin elinde mevcut.

    Tüm büyük şirketler şu anda milyar dolarlık şirketlerle yapay zeka, otomasyon ve otomom sürüşlere yatırım yapıyor. Bir yere para harcanıyorsa bu gelecekte kazanılacak paralar için harcanıyordur. Buna göre ufkumuzu açmamız gerekir.

    Her kurulan sistem hem ekonomik, hem de bağlayıcılık açısından kendisini güvene alacak şekilde kurulur. Bu çalışmaların; bireysel , firmasal ve ülkesel olarak neresindeyiz? Oturup uzun uzun bunları düşünmemiz gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 22 Mart 2017; 10:53:23 >
  • Sürekli yeni bir dilin çıkması ve o dile ait bir sürü frameworklerin türemesi yazılım dünyasında karmaşıklığa, güvenlik açıklarına ve enerji kaybına neden olmakta. Dünyadaki her ihtiyaç için tüm diller 3 dile indirgenebilir.

    Şimdide Kotlini sürmüşler piyasaya. ha bire ürüyorlar efendim, durduramıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeh -- 18 Haziran 2017; 21:49:7 >
  • 2003'te Groovy'yi tasarlayan kişi



    I can honestly say if someone had shown me the Programming Scala book by by Martin Odersky, Lex Spoon & Bill Venners back in 2003 I'd probably have never created Groovy.



    demiş kaynak:https://coderanch.com/t/452968/surprising-thoughts-Scala-Groovy-creator

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.