Şimdi Ara

PROGRAMLAMA DİLLERİ sıralaması (rating) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
5
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Programlama dilleri komple ölecek. Mevcut programlama paradigmalarından bahsediyorum, ölecek.

    Sql den sonra nosql ve new sql gibi yapılardan sonra noprogramlamalanguages yani noprgl (not only programming languages) yapısı ortaya çıkacak, veya buna benzer bir isimle de çıkabilir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 18 Haziran 2017; 22:19:37 >
  • O değilde, bana sürekli üretilen yüzlerce framework ü nasıl açıklayacaksınız. ?

    Birilerinin işi gücü yok ha bire framework üretiliyor? Kim bu işsizler? Niçin bunu yapıyorlar? bunların bir denetim mekanizması, kontrol eden bir makenizma var mı? Ya bu adamlar bu frameworkler içine kendi amaçlarına uygun ( mesela bitcoin madenciliği) yaptıracakları bir sistemi dahil etmediklerini nereden bileceğiz.

    Diller neysede, bu dakika başı üretilen frameworkler... Birisi bana bu saçma üretimin nedenini açıklayabilir mi?
  • Frameworkler içine korsan kod eklemek biraz kasar cunku artık hepsi Git, SVN gibi sistemlerinde tüm kodlar her bir değişiklikler ile saklanıyor; herhangi bir kişi çaktırmadan kendi amacına uygun kod eklese kabak gibi ortada olur ve hemen silindiği gibi sözkonusu kullanıcı banlanır.



    Rails cok popüler oldu PHP'de kullanılsın diye Zend Framework yazıldı yani dil farklılıkları frameworkleri arttırıyor.



    Chrome'un çok başarılı olması sebebi V8 adında Javascript motorudur. Fakat Google sadece Intel ve ARM işlemciler için geliştirdi fakat IBM ne yaptı, PowerPC işlemcili makinalarında Chrome kullanılabilsin diye V8PPC adında bir framework geliştirdi, yani işlemci farklılıkları da frameworkleri arttırıyor.



    Bir de Node.js framework olarak çok başarılı fakat, Node.js modüllerinin kurulumunu otomatikleştiren NPM ondan da başarılı oldu. Geçen sene Markdown'dan PDF ve ePub'a dönüştürerek ebook yapmak istedim ve yaptım da fakat kitaplar renksiz ve tekdüzeydi, HTML'deki CSS gibi biraz şekil ve renk nasıl katarım diye araştırdığımda markdown-styles adında bir NPM modülünün o işi yaptığını gördüm,hemen yükledim ve dilediğim CSS'i kitaba eklemeyi başardım, sonra dedim ki bu NPM'de iş var : )



    Olaya karmaşa veya korsan kod açısından deil, sağlanan kolaylıklar açısından bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahmeh A kullanıcısına yanıt
    Çok hızlı değişim, yeniliğin ve mevcudun kısa sürede tüketilip çöp edilmesi olayının framework dünyasında hızlı yaşandığını kabul ediyor ve bu konudaki serzenişini kabul ederim. Buna rağmen insanların hızlı biçimde sürekli denenmişleri denettirmeden sonuca ulaştıran bu yapıları komple çöp olarak nitelemek saçmalık olur.

    Bilgi kirliliği ve bilişim alanındaki tüketirken tükenmeyi kabul ediyorum ama her yapılan yanlıştır diyemeyiz. Denetlenme noktasında ve geriye uyumluluk noktasındaki sıkıntıları ben de kabul ediyorum.
  • a.f.y. kullanıcısına yanıt
    Haklısın 5 sene sonra dı sanı olmayacak teknolojileri konuşup duruyoruz. Birileri bu saçma gidişe dur demeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeh

    Haklısın 5 sene sonra dı sanı olmayacak teknolojileri konuşup duruyoruz. Birileri bu saçma gidişe dur demeli.

    Kaçırdığınız bir nokta var: TIOBE sıralaması sadece fikir veren bir yerdir, 5 sene sonra çöp olacak teknolojilere 'bunu listeye koymayalım, konuşmayalım' denilen bir yer değil. Ayrıca listenin ilk 20sinde olmanın da anlamı yok. Örneğin Clojure şu anda New York Wallstreet 'te en cok kullanılan yeni programlama dili fakat ilk 50'de değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Ağustos 2018; 14:26:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    Programlama dilleri komple ölecek. Mevcut programlama paradigmalarından bahsediyorum, ölecek.

    Sql den sonra nosql ve new sql gibi yapılardan sonra noprogramlamalanguages yani noprgl (not only programming languages) yapısı ortaya çıkacak, veya buna benzer bir isimle de çıkabilir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi.

    böyle şeyleri nerden çıkarıyosunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nibbler -- 28 Haziran 2017; 18:0:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeh

    Haklısın 5 sene sonra dı sanı olmayacak teknolojileri konuşup duruyoruz. Birileri bu saçma gidişe dur demeli.

    Kaçırdığınız bir nokta var: TIOBE sıralaması sadece fikir veren bir yerdir, 5 sene sonra çöp olacak teknolojilere 'bunu listeye koymayalım, konuşmayalım' denilen bir yer değil. Ayrıca listenin ilk 20sinde olmanın da anlamı yok. Orada Clojure, programlama dillerinin Koenigsegg'i Pagani Huayra'sıdur fakat ilk 50'ye girememiş, bu bile bir fikir veriyor, ancak siz o fikri göremiyorsunuz.

    clojure değil ama lisp bence gönüllerin şampiyonu olması gereken dil. ha ben kişisel olarak haskell seviyorum o ayrı




  • Gunluk yasamimi Scala ve Clojure ile geciriyorum. Listedeki dillerden bir kacini da arada production'da kullansak da ileride Scala ve Clojure'u daha cok gorecegimiz dusunuyorum. Tabi bana gore bu tip siralamalarin hic bir degeri yok. Amsterdam'da calisiyorum, o kadar cok firma var ki, hala 1.5 Java kullaniyor. Adamlar dokunmak dahi istemiyorlar.
  • Ağustos 2018 itibarıyla TIOBE endeksi.

    Python popülerlikte ilk 3'e girecek tahmini yapılmış.

    PROGRAMLAMA DİLLERİ sıralaması (rating)


    August Headline: Python is approaching the top 3 for the first time



    Programming language Python is getting very close to the top 3 of the TIOBE index. If Python surpasses C++ and becomes number 3, this will be an all time high for the scripting language of Guido van Rossum. In 2005 there was a study what programming language was taught most at US universities and Java appeared to be a clear number one with 60% of all introductory programming courses. Similar research was conducted almost 10 years later in 2014 and the outcome was different. This time Python was a clear winner with more than 70% "market share". This Python boost is also visible in the TIOBE index. But industry is adopting Python as well. The Python programming language started as a successor of Perl to write build scripts and all kind of glue software. But gradually it entered also other domains. Nowadays it is quite common to have Python running in large embedded systems. So it is very likely that Python will enter the top 3 and even might become the new number 1 in the long run.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TIOBE Ocak 2019 endeksi yayınlandı. Ağustos'ta yapılan tahmin de tuttu, Python artık büyük dillerden biri.
    PROGRAMLAMA DİLLERİ sıralaması (rating)
  • Dünyanın platformlar arası uyumsuzluğu sona erdirmesi lazım. Bunu yapmadıkları sürece insanlar ve dünya enerji kaybına uğruyor. Tamam şimdi tek bir dil olsun demiyorum ama en azından 2 veya 3 ana dile indirgenebilir programlama dilleri. Geliştirilecekse de bu diller geliştirilir, diğerleri tarihin tozlu sayfalarına terk edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 14 Ocak 2019; 16:32:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.