Şimdi Ara

Programı Exe Haline Dönüştürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki programı indirdim. cmd ile çalıştırılıyor. Kullanmayı öğrendim.
    İndirdiğim klasörde birçok dosya var. Ben bu programı ya da buna benzer programları nasıl tek exe haline dönüştürebilirim?

Exe haline dönüştürmek için aşağıdaki Python ile yazılmış programı kullanıyorum. Dönüştürüyor ama exe dosyasını açınca birkaç saniye sonra kapanıyor.
    https://pypi.org/project/auto-py-to-exe/

Bunlarda auto-py-to-exe programında uyguladığım ayarlar.

• NOT: Bu execute işlemi W10 için.

Pip ile pyinstaller indir ->
    www.pyinstaller.org
    PyInstaller Quickstart — PyInstaller bundles Python applications
    https://www.pyinstaller.org

Pip yoksa ->https://pypi.org/project/pip/

Daha sonra python dosyasının bulunduğu dosyayı aç. Dosya içerisinde SHIFT'e basılı tutarak sağ tıkla, Open Power Shell here 'a tıkla. Daha sonra bir konsol açılacak. Bu konsol üzerinde aşağıdaki komutları uygula:

EXE'nin iconu olacaksa eğer:

pyinstaller -w -F -i "iconun_dosya_yolu" PythonDosyasi.py 

ICONUN dosya yolunu bulmak için iconun üzerine tıkla ve sol üstte Copy path veya Türkçe ise yolu kopyala tarzında bir buton/label olacak ona tıklayıp CTRL+V ile yolu konsola kopyalayabilirsin.

Daha sonra enterla.

EXE'nin iconu yoksa:

pyintsaller -w -F PythonDosyasi.py

Daha sonra enterla.

dist adlı dosyanın içerisinde exe hazır olacaktır.

ANCAK

Eğer kullanılmayan, yüklenmemiş bir kütüphane vs. varsa hata verecektir. Bir sorun yoksa sorunsuz açılacaktır exe. Bir önemli not daha, eğer program içerisinde bir resim vs. kullanılıyorsa bu resmin/resimlerin exe'nin bulunduğu dosyanın içerisine atmış olduğundan emin ol.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 26 Mart 2019; 13:30:2 >

• Birçok hata verdikten sonra exe haline dönüştürdü ve çalışmıyor.

Benzer hataları aşağıdaki programla deneyince de almıştım.
    https://pypi.org/project/auto-py-to-exe/

4952 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python.exe
    4988 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-math-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python.exe
    5022 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python.exe
    5056 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-locale-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python.exe
    5090 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python.exe
    5255 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-filesystem-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5292 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-environment-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5328 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5362 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5406 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-math-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5439 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5473 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-process-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5507 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-locale-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5541 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5575 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-conio-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5609 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5642 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\python37.dll
    5683 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\VCRUNTIME140.dll
    5717 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\VCRUNTIME140.dll
    5750 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\VCRUNTIME140.dll
    5784 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\VCRUNTIME140.dll
    5817 WARNING: lib not found: api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll dependency of c:\python64\VCRUNTIME140.dll

• phytona bakmadım ama exenin yanına o dosyaları koyuyormusun
  • Her şey tamam ama şu hatayı çözemedim.

'pyinstaller --onefile -c Programınızın yolu(buraya yolu yazdım)' komutuyla exeye dönüştürmeye başladıktan bir süre sonra aşağıdaki hatayı alıyorum.

Hatanın çözümü için 'pip install opencv-python' komutuyla cv2 kurdum ama o dosya o klasörde olmasına rağmen hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 27 Mart 2019; 23:28:11 >

• O hatalar önemsiz hatta zaten hata değiller Warning, uyarı yani. Ancak kodda bulunan tüm kütüphanelerin kullanıldığından emin misin? Ek olarak tüm kütüphanelerin kurulmuş olduğundan emin misin? Güncellenmemiş kütüphane vs. olmadığından emin ol. Execute işlemi biraz hassastır. Ek olarak bir veri çekme işlemi varsa bu veri çekme işleminde hata olup olmadığından da emin olmalısın. Çünkü ilk anda veri çekebilirsin ama verinin çekildiği değişken değişebilir ve bu hataya sebep olabilir ve bu hata execute işlemini doğru yaptırmaz.

Sana bahsettiğim işlemi düzgün yapıyor musun ona da tekrar bak. Çok kez execute işlemi yaptım ve çok kez exe çalışmadı ancak hepsinde kütüphanelerde sorun çıkıyordu. Kodları tekrar gözden geçir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SWF yi EXE YAPMAK ??????
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.