Merhaba arkadaşlar. Bu ProgDVB ile yapılan kayıtlar *.mpg formatında oluyor. Ancak Windows Movie Maker ile görüntüleri düzenleme imkanım olmuyor. Codec hatası veriyor. Öncelikle bu sorunu nasıl düzeltirim. Diğer sorum ise, bu kayıtları sadece ProgDVB ile izleyebiliyorum. Media Player ve benzeri programlar ile izleme imkanım olmuyor. Son olarak bu dosyaların boyutlarını hangi program ile ufaltabilirim..
Sorular ardarda geldi ama tek seferde aradan çıksın dedim :))
hocam internette mevcut encoderler var. ben bir ara imtoo mpeg encoder kullanıyodum. çok hızlı bir şekilde kayıtları birbirine dönüştürebiliyor. mpeg2 formatı çok büyük bir format. sen istediğin formatlara bunun gibi programlarla dönüştürebilirsin kayıtlarını. istediğin programda da izlersin. ha bide bu haliyle izleyemiyosan mediaplayerde galiba mediaplayer classic de izlenebiliyodu. yada sitesinden codec falan indir. ama en önemlisi bir mpeg encoder edin. çok işe yarar. istersen vcd dvd falan da yaparsın kayıtlarını bununla.
"virtualdub 1.5.10 mpeg2 mod" olarak arama yaparsan aradığın programa ulaşacaksın. Mpeg2 videoları virtualdub ile açıp divx olarak boyutlarını azaltarak sıkıştırabilirsin.
bu mpeg2 mod hızlı mı encode ediyor?
encode hızına programın çok fazla etkisi yok. Sıkıştırma hızına Divx/xvid/WM codec 'in etkisi daha çok.
ImTOO MPEG Encoder kullanıyorum şuanda. Oldukça güzel ve çokta yavaş değil. dreamon hocamın dediği gibi encode edilmemiş olan kayıtlarıda media player classic ile izleyebiliyorum.. ( Media Player 6.4 Classic )
quote:
Orjinalden alıntı: NT_TeaM
Merhaba arkadaşlar. Bu ProgDVB ile yapılan kayıtlar *.mpg formatında oluyor. Ancak Windows Movie Maker ile görüntüleri düzenleme imkanım olmuyor. Codec hatası veriyor. Öncelikle bu sorunu nasıl düzeltirim. Diğer sorum ise, bu kayıtları sadece ProgDVB ile izleyebiliyorum. Media Player ve benzeri programlar ile izleme imkanım olmuyor. Son olarak bu dosyaların boyutlarını hangi program ile ufaltabilirim..
Sorular ardarda geldi ama tek seferde aradan çıksın dedim :))
Windows Movie Maker ile görüntüleri düzenleme imkanım olmuyor. Codec hatası veriyor CEVAP : mediator diye bir program ile daha iyi ceviri yaparsın......
Media Player ve benzeri programlar ile izleme imkanım olmuyor CEVAP : Power DVD 5 programını kullanmalısın çok iyi......