Şimdi Ara

Profilo CMH140DTR UltraFresh Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam forum

    Bu makineyle ilgileniyorum Profilo CMH140DTR 9 kg 1400 ama hakkında bir bilgiye yoruma rastlayamadım.UltraFresh nasıl bir teknoloji iş yapar mı giysiyi havandırıyormuş vs fiyatı 2800 civarında bir spotta sıfır 2400 buldum ama oda aklımı karıştırdı dedim servis gelip kuracak sorun yoksa paranı veririm diyorum oda ben varken kurmaz spottan aldığın için diyor gitmem gerekir diyor wtf? Neyse makineye dönelim bu fiyat bandında nasıl muadili başka bir markalarada açığım bu fiyat bandında.



  • Bence cmg 140 dtr den aman aman bir farki yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UltraFresh faydalı bir özellik ama süresi çok uzun. Bildiğim kadarıyla 45 dakika, ki bu sürede kurutma makineniz varsa yıkama+kurutma yapabilirsiniz :)

    Tazeleme programı dediğiniz bence 15-20 dakika olmalı en fazla. Bu yüzden ben kullanışlı bulmadım.

    *Kılavuzuna baktım 30 ve 45 dakika olmak üzere iki program var.
  • Candoğan bey bu makine biraz pahalı geldi. Hangi modelini önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bu makineyi aldık arkadaşlar foruma yazmadım unuttum o zaman şimdi yazayım.
    Geçen yıl denk geldi sıfır CMH140DTR 2050 TL ye aldık.

    Ultra fresh filan hikaye ilk geldiğinde 5 vy 6 kere kullandık öyle vooov olmadık. Kirli değil ama koku sinmiş kumaşlardan kötü ağır kokuları çıkarmıyor (sigara vb) hafifletti sadece.Bir daha da kullanmadık zaten.

    En güzel hissettiren özelliği kazan aydınlatması çat yanıyor kaç makinede var ki bu özellik zaten gören bilen bir ledden bu kadar memnun kalınır.

    Dokunmatik Led renkli ekran süper çat çat basıyorsun ayarlıyorsun hemen istediğin özellikleri kullanımı kolay ve çok şık gerçekten.

    Makine yıkama performansı standart işte bosch Siemens aynı ayarda.bosch vw golfse bu makinede seat leon.

    1 yıldır kullanıyoruz bir sıkıntı yaşamadık şuana kadar.

    Bu makineyi ailemin evine almıştık geçen ayda kendime bir makine almaya karar verdim ucuz yollu birşey alırım idare etsin derken onu beğenmedim bu beğenmedim cmh140dtr olmuş 3 bin TL şöyle 2 bin TL birşey baktım cms120dtr buldum aynı makine ultra fresh yok kazan aydınlatma yok dokunmatik ekran var geçen efsane cuma indirim zamanı kaptım bir tana şuanda onu kullanıyorum memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Bizde Candoğan hocaminiz yillar önceki tabsiyeleri üzerine Cmg140dtr alanlardaniz. 6 aile ayni makineyi kullaniyoruz, memnunuz. Fakat artik kalmadi galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay.alper.est kullanıcısına yanıt
    Bu makineyi gozume kestirdim ben de ama cok merak ettiğim bir şey var umarım yardımcı olursunuz.
    Ağırlık fazla geldiğinde makina ben bunu çalıştırmam deyip programı iptal ediyor mu?

    edit. cms olanı kastettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prens_ipsiz -- 10 Aralık 2019; 14:58:55 >
  • Ben aşırı yüklemedim şuana kadar o yüzden net bişey diyemem ama şu var bir kere program da 3 kg yazıyordu ben rahat 3 ten fazla attım 5 kg gibi çalıştırdı. Birde geçenlerde express 15 dk ayakkabı attım 9. Dakikada süreyi otomatik uzattı 20 dakka kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prens_ipsiz

    Bu makineyi gozume kestirdim ben de ama cok merak ettiğim bir şey var umarım yardımcı olursunuz.
    Ağırlık fazla geldiğinde makina ben bunu çalıştırmam deyip programı iptal ediyor mu?

    edit. cms olanı kastettim.
    Ağırlık fazla geldiğinde de makine yıkama yapacaktır. Ancak yıkama sonuçları kötü olur, makine ve çamaşırlar zarar görür.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Çok tesekkurler bilgi için.
    LG direct drive incelemeye mediamarkt'a gittim bugun. Yorgan modu hariç yük sensörü devredışı kalmıyor. Yani makina ben bunu yıkayamam deyip programı komple iptal ediyormuş. Hem satıcı hem de musteri hizmetlerinden bu tür cvplar aldım.

    Profilo cms120dtr alacagım sanırım. Profilo musteri hizmetleri cmg ile cms'nin anakartlarının farklı oldugunu cms'de voltaj yukselme veya dusmelerine karsı ucuncu bir nokta oldugu gibi hiç anlamadıgım seyler anlattı. Bir farkı da 4 leke cıkarma etkisi var cms'nin dedi. Ben ise dokunmatik paneline tav oldum cms'nin.
    Cmgde aynı yere tekrar tekrar bastıgım, istediğim ayarı kacırınca tekrar tekrar basmaya devam edecegim gibi hayaller olusuyor gozumde. :D

    Ben sıkma yaptırmayacagım abi, işle ilgili teknik tekstil yıkayacagım. Kuruma aşamasında da kendi haline bırakmam gerekiyor. Üreticinin önerisi bu şekilde. O yüzden makinaya da çamaşıra da zarar verecek eylemlerim olmayacak.




  • prens_ipsiz kullanıcısına yanıt
    çamaşır kurutma normal tüm çamaşırlarda da en sağlıklısı doğal kurutma zaten.Bir merak Vestel kurutmalı aldık makinenin dans etmesi bir yana ( kcm 9914 4300 tl lik makine geldi değişimden 1 yıl önce önceki ilk seri 9614txt daha kötüydü bu en azından yerinden zerre oynamıyor sadece ses yapıyor kazanı)

    neyse birkaç kere kurutmalı yıkama yaptık bildiğiniz yakıyor yanık kokusuna benzer koku bırakıyor kumaş üstüne.Sadece kurutma makinaları su yoğuşmalı yoğuşmasız teknik olarak farklıdır ancak yıpratma açısından fark olduğunu sanmıyorum ki çamaşırların çoğunun üstümde tamburlu kurutma yapılamaz ibaresi yer almaktadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • prens_ipsiz kullanıcısına yanıt
    LG program başı motora binen yükü hesaplar ona göre program süresi belirler.

    Ancak çamaşırın kuru ağırlığı ile ölçmesi doğru değil kuru ağırlık ile farklı kumaş türlerinin su emme seviyeleri aynı değil.

    Yük sensörü fazla çamaşır doldurumunda programı iptal etmez devre dışı bırakmaz ancak 4-5 saat gibi uzun program süresi verir. Ki LG gibi markalar genelde uzun program süresi veriyorlar.

    Profilo ise kumaş türüne miktarına göre su alır aldığı su miktarını sayar ona göre program süresi durulama sayısı ile oynayabilir.

    Voltaj düşme veya yükselmeye karşı çoğu makinelerde güvenlik emniyetleri mevcuttur sadece Profilo ya özel bir durum değil.

    Kurutmalı makinelere bulaşmayın derim yüksek enerji tüketimi yıkama kurutma ile 6_7 saate varan hatta daha uzun bile olabilen program süreleri yüksek sıcaklıklarda kuruttuğu için yıpranan çamaşırlar yıkama kapasitesinin altında kurutma kapasitesi her kurutmadan sonra tamburdaki kalan tiftikleri süpürüp temizleme veya boş çalıştırma Gibi dezavantajları var.

    Kurutmayı acil durumlarda kullanacak iseniz mantıklı alınabilir ama sürekli kullanımda ocağınıza incir ağacı diker.

    Profilo LG den daha tecrübeli kalite markadır. Profilo mantıklı doğru seçim şimdiden hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler açıklamalar için. Ben sıkma yaptırmayacagım, sırılsıklam makineden cıkaracagım, kurutmayı da kendi haline bırakacagım derken kurutma makinasına atmama anlamında soylememistim. Oyle anlasılmısım.

    Yani kg'yi aşan ağırlıkları makinada yıkama ihtimalim var. Sıkma yaptırmayacagım icin makinayı da zora sokmayacagım anlamında soylemistim. O yuzden LG kendini korurken dogru yapıyor ama ben zaten sıkma yaptırmayarak hassas tekstilimi koruma işini kendim yapmak istiyorum.

    Aslında tum makinalardaki dengesiz yük kontrolü bi noktada anladıgım kadarıyla sıkma esnasında makinaya zarar verecek agırlıktaki tambur durumlarında devri düşürüyor veya komple sıkmayı iptal ediyor. E ben zaten kendim sıkma sıfır (0) çalıştıracagım için beni özgür bırakan makina arayışımı profilo ile sonlandırdım.

    Bi de tabi donanımhaber başlıklarında bosch siemens profilo grubun diğerleriyle kıyas kabul etmez derecede iyi makinalar urettiği hakkında yazılanlar da etkili oldu. :D




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.