apollonx
=> Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'
(16.11.2012 14:11:40)
Elinize sağlık Ömür bey. Birşey soracağım; UEFI bios'dan ziyade 1.02.14 System bios ile 1.02.11 EC firmware'in farkları nelerdir? Bende mesela 1.00.10 bios ve 1.00.08 EC sürümleri kurulu, güncelleme yapayım mı, windows 7'de kullanacağım?
omur@fokusshop.com
(16.11.2012 16:10:38)
quote:
Orijinalden alıntı: apollonx Elinize sağlık Ömür bey. Birşey soracağım; UEFI bios'dan ziyade 1.02.14 System bios ile 1.02.11 EC firmware'in farkları nelerdir? Bende mesela 1.00.10 bios ve 1.00.08 EC sürümleri kurulu, güncelleme yapayım mı, windows 7'de kullanacağım? |
Sn. Apollonx
Evet çeşitli düzeltmeler yeni sürümlerde uygulandı. Yakın zamanda yeni sürümleri bu konudan ve web sitemiz üzerinden görebileceksiniz.
Selamlar.
metallurgy
(16.11.2012 18:25:26)
Stone
(16.11.2012 21:18:09)
Merak ettiğim şu var. MS16F34 satın aldım. Daha gelmedi gerçi, 17-19 arası teslim edeceğiz dediler umarım bir daha gecikmez. Neyse bu Monster modeli UEFI destekli değil mi?
omur@fokusshop.com
(17.11.2012 09:43:39)
Sn. metallurgy
UEFI boot'un Notebooklarda bir görselliği yok. Sizin resimlerini gösterdiğiniz, masaüstü anakart bios ekranı, notebook anakart bios ekranı değil
Ayrıca linkteki video da hoş. 15 sn. gibi sürede açmış win7 işletim sistemini. Biz win 8 ile denedik. Yakın zamanda Win7 ile de testini yaparız.
Selamlar.
omur@fokusshop.com
(17.11.2012 09:47:39)
quote:
Orijinalden alıntı: Stone Merak ettiğim şu var. MS16F34 satın aldım. Daha gelmedi gerçi, 17-19 arası teslim edeceğiz dediler umarım bir daha gecikmez. Neyse bu Monster modeli UEFI destekli değil mi? |
Sn. Stone
Şu anda bahsi geçen model bios güncelleştirmeleri henüz yeni bitirdiğim için ve test süreçleri de olumlu olduğundan ötürü bu makaleyi yayınladım. MS kasa modelleri içinde testlerim bittiği anda onları da burada yayınlamayı planlıyorum.
Selamlar.
apollonx
(17.11.2012 11:24:46)
quote:
Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com quote:
Orijinalden alıntı: Stone Merak ettiğim şu var. MS16F34 satın aldım. Daha gelmedi gerçi, 17-19 arası teslim edeceğiz dediler umarım bir daha gecikmez. Neyse bu Monster modeli UEFI destekli değil mi? | Sn. Stone Şu anda bahsi geçen model bios güncelleştirmeleri henüz yeni bitirdiğim için ve test süreçleri de olumlu olduğundan ötürü bu makaleyi yayınladım. MS kasa modelleri içinde testlerim bittiği anda onları da burada yayınlamayı planlıyorum. Selamlar. |
Ömür bey bios'ları ne zaman ekleyeceksiniz ?
metallurgy
(17.11.2012 16:08:54)
quote:
Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com Ayrıca linkteki video da hoş. 15 sn. gibi sürede açmış win7 işletim sistemini. Biz win 8 ile denedik. Yakın zamanda Win7 ile de testini yaparız. |
Yalnız o laptopda ssd de varmış. O yüzden 12-13 sn gibi bir sürede açılıyor. Yoksa win 8 normalde win7'den daha hızlı açılıyor.
phradrel41
(19.11.2012 11:26:26)
Ömür bey bios güncellemesi için bilgisayarları size gönderecekmiyiz yoksa kendimiz yapabilirmiyiz ? Eski konularda özgür beyin 150hm kullanıcısına riskli olduğunu ve servise göndermesi gerektiğini söylediğini hatırlıyorum
apollonx
(19.11.2012 12:58:24)
quote:
Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com quote:
Orijinalden alıntı: apollonx Ömür bey bios'ları ne zaman ekleyeceksiniz ? | Sn. apollonx Bioslar bu hafta içindewww.monsternotebook.com.tr resmi sitemizdeki driver(sürücü yüklemeler) bölümüne aktarılacak ve oradan indirebileceksiniz. Selamlar. |
Sitede henüz deneme şeklinde ekli bios'lar, sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca bir şey sormak istiyorum, bios yüklendikten sonra bu şekilde performans alabilmek için format şart mı?
apollonx
(19.11.2012 13:21:47)
quote:
Orijinalden alıntı: metallurgy Ömür Bey ilk mesajında işletim sistemini yeniden kurmak gerekiyor demiş. Ayrıca kurulumu flash bellek üzerinden yapmak gerekiyormuş. Optik sürücüden yapılamıyormuş kurulum. Isoyu flasha yazdırmak için en basit ve işini çok iyi yapan usb installer programını öneririm. http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ |
Format şartsa ben biosları yüklerim sadece, o kadar oyun program driveri yeniden kurmak zülüm, zaten ssd var
Ama bios güncellemesini kesin yapacağım, belki zırt pırt çalışan fandan kurtulurum
apollonx
(19.11.2012 13:32:48)
quote:
Orijinalden alıntı: metallurgy Aslında o fan işini biosu editleyerek çözüm üretebilirler. Tabi bunları profesyonel kişilerin yapması lazım. Clevo olaya bir el atsa direk çözerler sorunu. 50C'de değil de 60C'de fanlar devreye girer ve masaüsü işlemlerinde fan çalışmamış olur. Ömür Bey bakalım bu konu hakkında ne diyecek. Bu arada yerinizde olsam her şeye rağmen formatı atardım. Gördüğünüz gibi açılış süresi ciddi manada azalmış. Üstelik sizde msata ssd var. |
60 derece yapsalar masaüstünde kesinlikle fan sesi gelmez bu laptoptan eminim ama sınır 45-50 olduğundan sürekli duyuyorum malesef. Açılış performansı hariç çok kayda değer bir gelişme olmayacağından üşeniyorum açıkcası, malum benim mSATA SSD gayet performanslı çok şükür