C

Yüzbaşı
16 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 28 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Bu iki üründen birini almak istiyorum ama kullanıcı yorumlarını da öğrenmek istiyorum. Ürünler kargo dahil 39.90 tl geliyor. Sizce hangisi daha iyidir. Farklı ürünler düşünmüyorum Bu iki ürün için kullanıcı yorumu alabilirmiyim.

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/greentech-gt-pb21-portatif-sarj-cihazi-8000-mah-192361832?gclid=CJimiPrR-sgCFVG6GwodEW8Jfg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0#product-information

http://www.aldido.com/cenix-pb-s8-8000mah-siyah-power-bank
şimdi ben avea faturalıdan faturasıza geçiş yaptım avea benden yıl sonuna kadar olan telsiz kullanım ücretini peşin aldı. faturasıza geçiş yaptıktan sonra faturasız hattımı iptal ettim şimdi ben aveadan kullanmadığım halde aldığı telsiz kullanım ücretlerinin iadesini isteyebilirmiyim?
dün ayın 26'sı 00:00 da faturam kesildi. tarifem faturalıya transfer tarifesidir. bugün "ses" yazıp 6000'den dakika sorgulaması yaptım gelen sms beni çok şaşırtı.

"26.03.2013e kadar gecerli Grup ici 8967DKniz, Heryone 300DKniz, Sabit Hat+Diger Operator Yonu 956DKniz, Sebeke ici 3000DKniz kaldi.Son 6 saat harictir."

müşteri hizmetlerini aradım ve hediye diyip geçiştirilmeye çalışıldı. benim tarifemde 300 dk heryöne 3000 dk avealılarla 3000 sms heryöne. bana özelmiş bu grup içi 9000 dk sabit hatlar ve diğer operatörlerle 1000 dk dakikalar. dedim benden başka müşterilerinize bu dkları veriyorusunuz bilmiyormuş ve görüştüğüm kişi bu dakikaların niçin hattıma tanımlandığını açıklayamadığı için agresifleşti ver sesini yükselmeye başladı. bende daha sonra arayıp müşteri temsilcinin davranışı hakkında şikayetçi oldum. benden başka böyle hattına bilgi verilmeden dakika yüklenme durumuyla karşılaşan var mı? endişem avea günahını bile bedava vermez bu dk niçin verdi acısını sonra benden çıkarır mı?
Aradılar sesli imzanız yokmuş eeeeeee. sesli imza yapın siz 3 ay boyunca her ay 20 dk heryöne verelim tamam. Aktardı yaptık sesli imzayı. aradığımda sesli imza tediyini sistem yapıyor müşteri temsilcisine bağlanıyorum tek kullanımlık şifre alın yaw arkadaş sesli imza "sistemimize yansımadı ben göremiyorum" neyi göre biliyorsunuz ki. hattın biri benim üzerime değil güvenlik teyit olayı için çözülsün diye sesli imza iyi olur dedim. şimdi her aradığımda sizi tanıyamadım eeeeeeeee "doğum tarihinizi girin" bu ne şimdi dalgamı geçiyorlar zaten hat benim üzerime olsa niye sesli imzayı kabul edeyim eski düzen tek kullanımlık şifreyle işi yapıyorduk. bu aveanın sisteminde düzenlemeleri yapanlar bunları ayık kafaylamı yapıyorlar yoksa kafaları iyi mi? diye düşünüyorum. bu durum beni sinir ettiği için bu konuyu açıyorum bilmem benden başka bu sorunu yaşıyan varmı...
kullandığım normal ses hattımı internet için modeme taktığımda arama özelliği olmuyor ve arayanlar meşgul sanıyordu. Bunun için İnternetten mf 190 modemim için internet sms ve arama özelliği olan bir program arıyordum genelde internette ve forumda türkcellin mobil partner bağlantı yöneticisi hakkında bilgiler bulunuyor ama bu programda huawei üretimi olduğu için aveanın zte modemlerini çalıştırmıyor(en azından ben çalıştıramadım). Bulduğum bu bağlantı yöneticisi tam aradığım gibi ismi Idea Net Setter mobil partnerin arayüzüne benzer yapılmış programdaki sms ve internet kullanımları mf190 modemim de çalışıyor. arama yapmak istediğimde aramayı yapmıyor. Aklımdaki sorular mf 190 modemle bu program aracılığıyla arama yapılmaz mı? peki yapılmazsa zte modem için üretilen bir programda arama işlemi için niye bir menü olur(yabancı bir siteden programı indirdim ve zte modemler için olduğu yazıyordu). Şuan programın resimlerini paylaşacağım isterseniz upload edip paylaşadabilirim. Bu bağlantı yöneticisini daha önce gören yada kullanan var mı? bu durumun çözüme kavuşması zte modemler ve kullanıcıları için önemli. kalıplaşmı bir ifadeyi yıkacaktır"mobil partnerde zte modemler çalışmaz" sözü yerine "zte modemlerinde bir programı var" dedirtecektir. yorumlarınızı bekliyorum.
 aveanın zte modemleri için Idea Net Setter

Aveanın faturasız hatlar için çıkardığı 3g internet paketleri adı ile ve buna ek paket ücretlerine zam yaparak lansmanını yaptığı paketlerinde sadece tanımlama kodlarında kelime oyunları yapıyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda pahalı olan yeni paketler ile daha hızlı internette gireceğim söyleniyor. Buna çocuklar bile güle geçer. Kelime oyunlarına gelmeyelim ve avea ya fazladan paramızı kaptırmayalım.

öncesi

1 gb paket için 1GB yazıp 5555 gönderildiğinde 14,5 tl karşılığında tanımlanıyor.

500 mb paketi için NET 500MB yazıp 5555 gönderildiğinde 9 tl karşılığında tanımlanıyor.

sonrası

1 gb paketi için 3G 1GB yazıp 5555 gönderdiğimde 19 tl karşılığında tanımlanıyor.

500 mb paket için 3G 500MB yazıp 5555 gönderdiğimizde 15 tl karşılığında tanımlanıyor.

Şu an her iki seçenekte geçerli tercih sizin ister aynı paketi daha pahalı alın ister ucuz...
Türkiyede gsm hatlarının kullanıcısının çok fazla olmasına ramen operatörlerin işleyisi ve yapıları hakkında pek bilgi sahibi değiliz diye dşünüyorum. Bu konuda biraz araştırma yaptım ve hangi birimlerden oluşuyor ne işlevleri bulunmaktadır. Tabi bu konularda uzman olacak kadar yada müşteri hizmetlerinde çalışacak kadar bilmemiz gerekmiyor ama müşteri hizmetlerini aradığımızda sorunlarımızın daha kısa bir şekilde çözülmesi için yani derdimizi daha iyi anlata bilmemiz müşteri temsilcisi sizi şuraya aktarıyorum dediğinde nereye aktarıyor sorusunun cevabını müşteri temsilcisi vermediği için bizimde bir şeyler biliyor olmamız gerekiyor veya bazı şeylerin farkında olmamız gerkiyor diye düşünüyorum. Bu konularda kullanıcıların bilgi sahibi olmasının daha bilinçli bir tüketici toplumu oluşturacağını düşünüyorum ve bundan dolayı bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Bu konuda operatörlerdeki retention birimi hakkında bilgileri ve bende yaptığım araştırmanın oluşturduğu düşüncelerimi yazacağım.
Retention operatörlerin müşterilerini kaybetmemesi için müşterilerine çeşitli avantajları sunmak amacıyla kendi içinde kurdukları bir birimdir. Vodafone'nin sitesinde retention kelimesini görebilirsiniz yani yasak bir kelime değil. Gsm hat kullanıcıları bu birimi daha çok genel müdürlük olarak bilmektedir. Retentionın sözlük anlamı tutmak, kavramak(bir anlamıda çişini tutmak bu anlamını çok garipsemiştim ilk duyduğumda) anlamalarına geliyor. Retention birimi promosyon(indirimler,hediye paketler,indirimli paketler vs.) verme konusunda daha çok avea da gelişmiştir. Bu aveanın müşteri sayısının diğer operatörlere göre daha az olmasından kaynaklanıyor olabilir. Vodafone'da bu birim bulunuyor ama çok gelişmiş değildir. Türkcellde bu birimin geliştiğini düşünmüyorum. Buda türkcellin kaliteyi ön plana çıkararak kaliteyi satmasından yada müşteri doygunluğundan kaynaklanıyorda olabilir. Bu birim daha çok müşteriler hat iptali yada numara taşıma yapacağı zaman devreye girmektedir ve müşterisini çeşitli ikna yöntemleri veya promosyonlar ile elde tutmaya çalışmaktadır. Bunun aynı zamanda bir şirket politikası olduğunuda düşünüyorum ama adaletli olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı parayı ödeyen iki müşteri arasında ayrıma sebeb oluyor. Forumda operatörlerin %50-%25 gibi indirimlerin verildiğiyle ilgili mesajlarda bulunmaktadır. Aynı tarifede örneğin bir müşteri 100 dk için 10 tl ödüyorsa diğer müşteri 5 tl ödüyor. Bu da müşterilerin bir bölümünün diğer indirim yapılan müşterilerin paylarına düşenleride ödemeleri anlamına geliyor. Bu benim o operatörü kullanak kendime yaptığım bir enayilik olarak görüyorum. Bu konuyla ilgili sorularınızı yazarsanız yaptığım araştırmada edindiğim bilgilerle birlikte cevaplamaya çalışabilirim. Yazımı okumak için ayırdığınız zaman dolayı teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar

Bulunduğunuz bölgede aveanın 3g kapsaması olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız. Bu konu başlığı altında il-ilçe-mahalle veya bölge bilgisi vermeniz durumunda tarafınıza 3g'nin olup olmadığıyla ilgili bilgilendirme tarafımdan yapılacaktır. Vereceğim bilgiler kesinlik arz etmemektedir ama bir öngörünüz olacaktır. Konu daha çok yeni hat almak isteyenlere yada aveayı denemek isteyenlere faydalı olacağını düşünüyorum. Sizlere yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 483
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 6.308 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.