Yüzbaşı
30 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 102 (Bu ay: 0)
Gönderileri
KZ ZS serisinin benim sound maceramda ayrı bir yeri var. ZS3 beni ilk heyecanlandıran kulaklık olurken, ZS5 v1 ise hi-fi dünyasında neler deneyimleyebileceğim konusunda ufkumu açmıştı. ( Bu arada ZS5 v1 hala sound beğenim için referans iem’ im olmakla beraber benzer ses karakterinde daha iyi bir iem arayışım devam ediyor :)

Daha önce 12 gün süren VS Audio Store siparişim bu sefer 10 günde elime ulaştı. Kutudan klasik KZ içeriği çıkıyor. ZS3e bu sefer tek renk ( kırımızı) olarak piyasaya sürüldü. ZS3 ten Farkları Tekli DD sürücüsü ve kablosu. Kablo gerçekten bu fiyat seviyesinde KZ’ nin sunmadığı upgrade bir kablo sese etkisi büyük...

kullanılan ekipman:

Dinlemelerimi ZTE Axon 7 + TIDAL Premium üzerinden gerçekleştirdim.

Test Parçaları:

MUSE - Falling Down

Ben HARPER – Fight For Your Mind

Welshly Arms – Your Picture

Konfor ve yapı:

ZS3 tasarımı ve malzemesiyle birebir aynı malzeme kullanılmış. Fiti küçük kulaklar için uygun olmayacaktır. Benim alıştığım ve fiti bana sorun çıkartmayan bir kulaklık ZS3e.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/434872/761ac8a1-4e3e-47fe-b5f3-dfcda294a75b.jpg [/simage]

izolasyon:

Yalıtımı çok başarılı bir kulaklık, dışarıdan ses almıyor, son seste dışarı verdiği ses ihmal edilebilir düzeyde.

Kulaklığın karakteri:

Kulaklık bas-mid ağırlıklı, sıcağa yakın çalıyor.

Bas:

Midbass yoğunluğu tatminkar, uzuyor ama fiyatı ölçeğinde… Subbass yetersiz…

Mid:

Kulaklığın en başarılı olduğu alan vokaller, kadife gibi… Enstrümanlar damarlı ( gevrek ) çalıyor. Enstrüman sesleri doğallıktan biraz uzak, davul sesleri tatminkar değil.…

Tiz:

Tizler de sibilans yok ama zillerde de doğallık seviyesini fiyatını akla getiriyor.

Sahne:

Sahne genişliği, yine kulaklığın fiyatının üstüne çıktığı bir alan. Enstrüman ayırımı ve ayrıntı sunumu da çok başarılı… Hiçbir enstrüman diğeriyle karışmıyor.

son söz:
10 dolar seviyesinde bir kulaklık almanız gerekiyorsa, fitini dikkate alarak yönelebileceğiniz bir kulaklık olmuş. Sahne, enstrüman ayırımı gibi konuları öğrenmek/öğretmek için de alınabilir, hediye edilebilir.

CCA C10 şu ana kadar 25 dolar seviyesinde deneyimlediğim en iyi chi-fi kulaklık...

Aliexpress üzerinden ilk defa alış veriş yaptığım VS Audio Store yetkilileri her türlü yardımda bulundular, bundan sonra ilk tercihim bu dükkan olacak AE alımlarımda. Nakliye de çok hızlıydı kulaklık 12 günde Ankara' ya ulaştı.

CCA C10; Monitör başına 5 sürücü ile geliyor. ( 4BA + 1DD ) Toplamda 10 sürücülü hibrit bir kulaklık.

kullanılan ekipman:

Dinlemelerimi ZTE Axon 7 + Spotify Premium üzerinden gerçekleştirdim.

Test Parçaları:

Anima - Bana Sorma

Jehan Barbur – Solgun Bir Gül Dokununca

Jane Monheit – Honeysuckle Rose

Konfor ve yapı:

Uygun fiyatlı Chi-Fi ürünlerinin en çok geliştiği noktalardan biri konfor ve yapı kalitesi, kulak boşluğuna tam yerleşen, saatlerce kendini hissettirmeyen bir yapıda CCA-C10... Kulağın dışında kalan, Dış kabuğu metal, kulak içine giren kısmı ise kalın cama yakın mika... Bu bütçe civarında ( 25 dolar ) deneyimlediğim kulaklıklar içinde, Premium hissiyatı en yüksek olan kulaklık C10 oldu. Gerçekten malzeme kalitesi yüksek, tasarımı güzel ve ortalama kulaklar için fiti mükemmel bir kulaklık.

izolasyon:

Yalıtımı ortalamanın üzerinde bir kulaklık, ses sızdırma konusunda iki yönde de bir eksiği yok.

Kulaklığın karakteri:

Kulaklık genel olarak bas ağırlıklı, sıcak çalıyor. Ama bu yoğun bas, midlere tizlere sızmıyor.

Bas:

Bir bas kafa olmayan, ama uzak da sayılamayacak baslara sahip. Gövdeli, kontrollü ve derin baslara sahip. Orta baslar, alt baslar dan daha fazla miktarda hissediliyor. Massive Attack’ ın Angel’ ini en keyifli dinlediğim kulaklıklardan biri oldu C10.

Mid:

Vokaller çok başarılı, tertemiz… Özellikle kadın vokallerde kulaklığın performansı çok başarılı… Jane Monheit – Honeysuckle Rose dinlerken alacağınız vokal keyfine kefilim. Ayrıca bu parçanın içerdiği enstrüman sesleri de kulaklığı başarısını ortaya koyuyor.

Enstrümanlar gayet damarlı ( gevrek ) çalıyor. Gerçek seslere çok yakın enstrüman sesleri…

Tiz:

Kulaklığın parladığı nokta tizler. Tam durması gereken noktada duruyor ve sibilansa geçit vermiyor. Sibilanstan eser yok… Zil sesleri parlak, doğal, uzayan cinsten. Anima Bana- Sorma daki zil sesleri gerekeni anlatacaktır.

Sahne:

Sahne genişliği, sahne uzunluğundan daha iyi seviyede. Jane Monheit – Honeysuckle Rose parçasında piyano seslerinin omuzlarıma kadar genişlediğini hissediyorum. Ziller altta çalarken yaylılar ve vokal yukarıda hissediliyor.

son söz:

Premium hissiyatı, fiti, tasarımı, pürüzsüz sesleri, sahnesi ve fiyatı ile bu seviyenin kralıdır CCA C10. Ben Magaosi K3 serisine benzettim ses rengini, sahne daha yakında kurulmaya başlıyor ama C10 da K3 gibi uzakta değil.

Bu fiyat seviyesinde deneyimlediğim, Revonext QT2, Senfer xba 6 in1, Dzat df-10, KZ Zs6,
KZ Zs5 v2, KZ Zsr, Tennmak pro gibi kulaklıkların içerisinde hep bir eksiklik hissetmiştim.

C10 da bir eksikten söz edemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim belki ama bu da çok öznel olur; KZ ZS5 v1. de benim çok beğendiğim o soğuğa yakın ses rengi ve analitik ses yok, karakteri icabı sıcak çalıyor.

Tür seçmiyor, her türü keyifle dinletiyor, size hiçbir pürüz hissettirmiyor. Jehan Barbur’ un Solgun Bir Gül Dokununca adlı şarkısında kulaklık ışıldıyor resmen…

Orta fiyatlı – Chi-fi’ nin yeni kralı Revonext QT2. Öncelik şunu söylemeliyim ki; iBasso IT01 den daha önce tanışmış olsaydım QT2 benim için Game End olabilirdi :)

KZ ZS6 ile neredeyse aynı tasarıma sahip bir kulaklık. Sanırım boyutları bir miktar daha küçük. Bu da fit konforunu çok artırıyor. Kulakta kendini hissettirmiyor. Metal kasa Premium hissi veriyor ama aynı şeyi stock kablo için söyleyemiyorum. Kablo kalitesi çok zayıf kalmış. Upgrade bir kablo alınabilir.

Kutu içeriğinde kullanılan sünger yuva, kutu ve markalama özeni de KZ serisinden bir tık yukarıda.

Genel karakter olarak IT01’ e çok benzeyen bir sesi var; yakın sahne, kalın enstrüman sesleri, yumuşak basları, muhteşem vokalleri ve başarılı zil sesleri… Bu konulardaki başarımı IT01’in bir tık altında ama fiyatının üstünde…

IT01 için o parayı vermek istemeyenlere kesinlik tavsiye ederim. Bence tam bir giriş seviye kulaklığı…

Beni rahatsız eden iki konu var. İlki tizler de bir dağılma var sanki, tam adlandıramıyorum ama çamurlu deyimi tiz için kullanılıyorsa o durum sanki… Bunu da IT01’ in kristal temizlikteki tiz seslerini baz alarak yazıyorum.

İkinci konu ise stock kablo kalitesiz hissiyatı veriyor. Değiştirilebilir olması bir avantaj tabi… Kaliteli bir kabloyla seste de iyileştirme yaşanabilir diye düşünüyorum.

İşte revonext QT-2’ nin parasından büyük işler çıkardığı 9 parçalık listem;
https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/62OaHkIPyQDXzcnVvGg1Cy?si=fVV2ojjSShKto816i36KHw

Stevie Ray Vaughan - Tin Pan Alley
Enfes bir gitar tonu, Derin ve yumuşak bir bas gitar, kıvamında ziller…

Ray Charles & Natalie Cole – Fever
Derin ve yumuşak baslar içinde, muhteşem kadın ve erkek vokalleri..

Sergei İstomin – Suit no:2 D min BWV 1008
Kalın bir viyolensel bas, yaylardan çıkan titreşim ayrıntıları…

Jim Keltner - Drum Improv
Doğal bateri ve zil sesleri…

Yuri Medianik & Emotion Orchestra – Vivolin Concerto G Minor
Akordiyonun mükemmel entegresi ile harika bir test parçası, keman, viyolensel, gitar muheteşem bir harmoni…

Boom Tube – Pink Panther Theme: Revenge of the Pink Boom
Muhteşem baslar ve ziller, tanıdık bir melodi eşliğinde…

Tabula Smaragdina – My Electric Cat
Elektro gitarların muhteşem ani geçişlerle, enfes seyri…

Oscar Petersen Trio – D & E
Bas viyolonsel katkısı, bateri ve zillerin de katılımıyla tam bir piyano şaheseri…

Ben Goldberg & Ron Miles & Joshua Redman … - Evolution
Bateri ziller ve baslar eşliğinde bir üflemeli şenliği…
Sound beğenimi tanımlamış olmam, başladığım araştırmalar sonucu head-fideki katmerli övgüler ve incelemeler sayesinde bir iBasso IT01 sahibi olmak farz olmuştu artık benim için :)

Öncelikle IT01’i her dinleyişimde KZ ZS5 v1’in hakkını teslim ettiğimi belirtmek isterim. ZS5 benim kişisel zevkim için tam bir referans oldu. Mesela IT01 fiyat bandındaki Magaosi K3 serisi benim beğenime uygun düşmedi. K3’ ü her dinleyişimde ZS5’e geri döndüm.

Peki hangi özellikleri arıyorum kulaklıkta ben ? ( IT01 de daha iyi olmakla birlikte Zs5 V1' ile ortak temel özellikleri)

Her şeyden önce;

· Damarlı / gevrek / kalın enstrüman çalımı…

sonrasında,

· Geniş-derin sahne ve enstrüman ayırımı başarımı,

· Ayrıntı sunma kabiliyeti,

· Kararında derin, yumuşak, uzayan baslar,

· Vokal başarımı.

İzolasyon seviyesi, fit ve değiştirilebilir kablo ise fiziksel açıdan referanslarım oldu.
“Eee bu iBasso IT01 konusu değil miydi, başladığından beri tutturmuş bir ZS5 gidiyor” dediğinizi duyar gibiyim. Hemen geliyorum oraya.
E bu kadar memnundum da neden bir arayışa girdim?

Çünkü;

· KZ zs5' den, özellikle yüksek baslı bazı parçalarda son seste ve bir iki tık altında çatlak sesler geliyordu,

· Kz Zs5' in Malzeme yapısı Premium hissi vermiyordu.

· Ve her kulaklıklı müzikseverin “ daha iyi sesler nasıldır acaba” merakı peşimi bırakmıyordu.

iBasso IT01 Head fi de çok ciddi beğeni alıyor, abisi IT03 le çekinmeden kıyasladıkları gibi az biraz çekinseler de 2000 dolar seviyesinde kulaklıklarla (örn: Noble Audio Katana, Fostex TH900, Audeze LCD-2) bile karşılaştıranlar var.

Özellikle kablosu çok beğeniliyor genel görüş sadece kablonun 100 dolar değerinde olduğu yönünde. İbasso yetkilileri MMCX konektörlü bu kablonun Oksijenden Arındırılmış Bakır ( OFC - Oxygen Free Copper) oranı yüksek olduğu için tam performans elde edebilmek için normalden daha uzun süre ( en az 100-200 saat ) Burn- in öneriyorlar…

Kulaklık ear tip seçimine ve kulak içi yerleşimine çok duyarlı… Normalde silikon Spinfit kullanıyorum ama Comply T400 köpük uçlar ile daha çok tat aldım bu kulaklıktan… iBasso IT01 kutusundan birçok uç çıkıyor ama ben hiç denemedim bunlarla.

16 Ohm'luk Empedans sahip IT01'in büyük bir güce ihtiyaç duymadığını söyleyebilirim. Ben ZTE Axon 7 ile sürüyorum ve ikilinin performansından çok memnunum.

Ben Burn-ini yarıladım sayılır. Bu haliyle bile aradığım her şeyi buldum diyebilirim. ZS5 referansı ile yukarıda sıraladığım tüm özellikler dahi iyisiyle IT01’ de mevcut.

Sahnesi bir tık daha geniş ve derin, bassları çok daha yumuşak , vokaller çok daha kaliteli, toplamda çok tatlı bir müzikal tonu var, enstrüman ayırımı ve ayrıntı sunumu çok başarılı kulaklığın. Aradaki fiyat farkına değdi…

Kulaklık bas severleri tatmin edecek seviyede bas sesler sunarken, tiz, mid, ayrıntı, sahneden de çalmıyor. Çok keyifli uzayan, derinleşen kaliteli baslara sahip bir kulaklık.

Placebo – Lady of the flowers 0.07. Saniyede sahne alan zil tonaliteleri ve devamındaki ziller, baslar ve gitar tonaliteriyle hifi test listemin vazgeçilmezlerinden biridir. 0.43 de gövde bulan basları IT01 ile takip etmek bambaşka bir keyif gerçekten…

M. Ward - Oh, Lonesome Me Lucinda Williams düeti ise yeni keşfettiğim test listemden ayrılmayacak bir başka parça. IT01’ in Enstrüman ayırımını, Sahne genişliğini 0.08 den itibaren gözler önüne seriyor. Yine bas keyfi yüksek bir parça… Enstrümanların damarlı çalımı ise sol kulaklıkta sürekli çalan gitardan anlaşılabilir.

Extrawelt – 808 Original Mix IT01’ in derin basları ve çözünürlük yeteneği hakkında herşeyi öğrenmenizi sağlayacaktır.

Marcus Miller - Driving Original Mix
ile ilk saniyede başlayanbass keyfinin yanına 0.16 da piyano, 0.32 de bateri, 0.48 de klavye ekleyelim, 1.04 de gevrek bir saksafonla kulaklığı ve parçayı taçlandıralım.

Nicolas Hotman - Suite in D Minor: Ballet - Variations on "The Scolding Wife" bas keyfini bir viyolensel resitali ile yaşamak için… IT01'in sahne başarımı da kolaylıkla ayırt edilebilir.

Adamlar – Orda Ortada Bir de bizden gelsin. Girişteki gitarın (sanırım akustik) tonalitesi ve gevrekliği 2.25 e kadar oralarda olacak, sonrasında aynı melodi elektro ile başka bir hal alacak. Ortada ise müzikal cümbüş olacak...

Amal Murkus - La Ahada Yalam – Bir vokal keyfi; yine gevrek ve müzikal tonu çok keyifli bir gitar, Amal Murkus şarkıya hazırlanırken 0.06 da dudak şıpırtılarını duyacak, yer yer nefes alıp vermelerini kendinizinki ile karıştıracaksınız.

Tok Tok Tok – Love Again Gevrek baslarla başlayan parçaya, 0.25 de kadife sesli bir kadın vokal girecek, 1.15 de çaktırmadan parçada bir ara görünen saksafon 2.02 de yine görünecek ve 2.25 den sonra IT01 in üflemeli çalgılarda da ne kadar başarılı olduğunu basların gevrekliğinden hiç çalmadan gösterecek bize…

Pink Floyd – Time 0.30 a kadar hiçbir müzik aleti olmadan giren saat, zil, çan seslerini daha önce bu kadar müzikal bir tonda duymamıştım. Parçanın devamı da IT01’in enstrüman ayırımı, sahne genişliği için referanstır.

Ben Harper – Alone Benim müzik keyfimin IT01 ile zirve yaptığı parçadır. Parça başlar başlamaz Sol altta tizden giren seri bateri vuruşları, 0.02 de sağ üstten vuran zilin tonalitesi ve 0.07 ye kadar süren ekosu, 0.07 de sağda başlayan gitarın gevrekliği, 0.20 de soldaki seri baterinin bitip, Ben Harper’ın hafif metalik vokali ile aynı anda solda başlayan bas gitar, ortada başlayan daha tok tek vuruşlu bateri, 1.05 de solda başlayan zil sesleri, 1.13 de başlayan geri vokaller… 2.22 de başlayan gitar riffi… ve tamamı IT01 ile eşsiz bir müzik ziyafeti oluşturuyor bence…

Bahsettiğim parçalarla birlikte benzer keyifli parçaların da bulunduğu liste;

https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/5tcVd1735hx3B7mqfKDBLC?si=d0A3MtglTR22ntNYdQpi-A

300 saat burn in' sonrası, IT01 için Edit:

PRaT Pace, Rhythm and Timing
Vokal parçasıysa vokale, ritimli bir parçaysa ritme eşlik isteği uyandırıyor sıklıkla…
Sons of Kemet - My Queen is Anna Julia Cooper

Sıcak, hafif Agresif, çok Yumuşak
Dinlerken hafif çakırkeyf hissettiren, lambalı amfi tadında bir sesi var.

Sahne yakın ama, tizler tam kıvamında ayarlanmış, zil sesleri muhteşem, frekanslarda ani iniş ve çıkış hissettirmiyor. Dinlerken mayışma veya rahatlama etkisi veren de bu özellikler sanırım.
Tok Tok Tok - Love Again
Athena - Hazırla Beni

Gövdeli
Sesler cılız değil, tersine dolu dolu geliyor ve mid basslar kendini hissettiren cinsten.
Sabahat Akkiraz - Ah Aşk

3 boyutlu
Uygun kayıtlarda sahne sunumunun genişliği, yüksekliği ve derinliği üst seviyede…
M. Ward - Oh, Lonesome Me

[i]Havadar
Ferah ve açık bir sesi var, enstrüman ayırımı başarılı...
Sıla - Issız Ada

Hızlı
Ani geçişlerdeki sunumları iyi ve doğru...
Morbid Angel - Drum Check

IT01 yeteneklerini gösteren daha rafine bir spotfy listesi:https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/6gTaFpHxiMhWWYnoQ477GD?si=pO3R4pfiQ7mAN77uZDQhtA
KZ ZS5 için ilk diyebileceğım şey KZ ZS3' ün prosu gibi…

Benzer kasa yapısı, malzeme plastik, ama bu kez oval degil köşeli, ( memt x5 den sonra ergonomisi kötü geldi bana )
değiştirilebilir kablo, ( bluetoothlu hale getirilebilir )
4 sürücülü,
120 db
16 ohm

KZ ZS3 bu kadar rahatsız etmiyordu sanki, kulaklığın en büyük dezavantajı bu…

KZ zs3 de ses anlamında iyi bulduğum her şey bunda kat kat daha iyi…

En belirgin özelliği sahne genişliği, sonra enstrüman ayırımı, dengeli bas-mid-tiz… Dinledikçe, başka kulaklıklarla karşılaştırdıkça daha çok seviyorum bu kulaklığın sesini, burn in süreciyle de alakalı olabilir. Enstrüman doğallığı da üst seviyede, özellikle üflemeli çalgılarda çok başarılı...

Bass ları normal dinleyici için yeterli, olması gerekenin 1 tık altında ama bass keyfi benim için her şeyden önemli diyenler MEMT X5 adresine yönelsin…

Mid tiz vokaller tertemiz, ses seviyesi cep telefonlarının besleyebileceği cinsten…

Geniş sahne, enstrüman ayırımı, enstrüman gerçekçiliğini üst düzey tatmak için bir parça kulak rahatsızlığını göze alıp 30 dolar da bütçe ayıranların adresidir KZ ZS5.

Ekleme 1: Spinfit Eartip lerle kulaklık konforu yeterince arttı, ses kalitesi ise muazzam... Şu ana kadar kullandığım f/p kulaklıkları içinde ses kalitesi en iyi olan kulaklık…

Ekleme-2: Kulaklık özellikle metal müzikte çok başarılı, bu da KZ ZS5 için hazırladığım spotify listesi;https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/4TUuOFKZ4z3hOGty8F8UzC

Ekleme-3
Kulaklığın sesi köpük uçlarla birlikte gövde kazanıyor, basslar daha toklaşıyor, ayrıntı sunma yeteneği, enstrümanları konumlandırma yeteneği zaten fiyatının üstünde... eksikleriyle beraber; audiophile seviyesinin giriş kulaklığı olarak tanımlıyorum ben KZ ZS5'i.

Ekleme- 4 Dinledikçe, başka kulaklıklarla karşılaştırdıkça daha çok seviyorum bu kulaklığın sesini, burn in süreciyle de alakalı olabilir. Enstrüman doğallığı da üst seviyede, özellikle üflemeli çalgılarda çok başarılı...

Spotify yerine TİDAL, 320 kpbs yerine FLAC kalitesini hakediyor :)
Çinli ses mühendislerinden bir muhteşem kulak içi daha; MEMT X5

Tepki Aralığı:20-10000 hz
Direnci: 16Ω
Duyarlılık: 105 dB

Bir kulaklık için enfes bir kutuyla geliyor. Armatürleri CNC ile işlenmiş metal ve manyetik adsorpsiyonlu ( sürücüler sırt sırta yapışabiliyor) Kablosu da dahil olmak üzere malzeme kalitesi üst düzey hissi veriyor. Konforu Spinfitler ile muazzam. Spinfit CP100 serisi uyumlu MEMT X5 ler ile... Oldukça hafif. En yüksek seste bile dışarı neredeyse ses vermiyor. İçeri ses almıyor.

Ses kalitesine gelecek olursak. Cep telefonu dinleyicileri için ses yüksekliği ideal seviyede, amfi ihtiyacı hissettirmiyor. ( einsear t2 ve pistonlarda çok sıkıntı çektiğim bir konuydu, hallettik :)

Bas: Normalde kulaklıkta bas arayan biri değilim, hatta Rock Zirconları kullanamadım bas diğer her şeyden ( midlerden-tizlerden-sahneden) çok çalmıştı bence. Ama MEMT X5 basları bir harika dostum:) Rock zircondan kesinlikle daha başarılı basları var. Derin hızlı ve yüksek hacimli. Bazı parçalarda fiziksel bir keyif alıyor kulaklarım bu MEMT X5 baslarından. ( örn: Muse – Madness) Olmasa da olur baslardan buraya geleceğimi tahmin bile edemezdim:)

Midler ve tizler de eksiksiz. O muazzam baslar hiç bir sese örtü olmuyor. Midler son derece temiz ve net. Tizler berrak ve pürüzsüz. Bundan önce Einsear T2 kullanıyordum ki bana göre T2 ler de mid ve tiz açısından DZAT DF-10 lardan bile iyi bir kulaklıktı. MEMT X5’ in midleri ve tizleri de eksiksiz, her şey olması gerektiği gibi.

Einsear T2 lere göre bir tık sahneden feragat, bir tık da enstrüman doğallığından feragat ediyor gibiyim. Ama bu T2 ve DZAT DF-10 ile kıyaslayınca böyle, yoksa bu fiyat seviyesinde ( 16 dolar ) yeterli bir sahne genişliği ve enstrüman doğallığına sahip. Enstrüman ayırımında da bir feragat yok o da muazzam seviyede. (diğerleri ve ) T2' lerden sonra, ses daha dinamik, daha yüksek ve daha hacimli kesinlikle.

Bir kere bas severler kesinlikle tatmalı MEMT X5 baslarını ve Rock Zirconcular içinse iyi bir yükseltme olacaktır diye düşünüyorum. Genellikle telefondan müzik dinleyen çoğunluk için de muazzam bir tercih MEMT X5. ( AUDIOTRAK Prodigy CUBE ile PC den dinlediğimde ise coştu kulaklıklar )

Piston 2, Piston 3, sennheiser 2.00, Rock Zircon, KZ ZS3, DZAT DF-10, Einsear T2 deneyimlemiş biri olarak MEMT X5 benim yeni aşkım ve toplamda bunlardan çok daha başarılı bir kulaklık. Elbette bence…

Not: Sipnfit padleri de her kulak içi kullanıcısına kesinlikle öneririm, sese ve konfora olan katkısı kendisine verilen 5 doları kesinlikle hak ediyor. Spinfit CP100 serisi uyumlu MEMT X5 ler ile...

MEMT X5 basları için hazırladığım kısa spotify listesi:
*https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/3QDoHRGgoSJa2FzIv84Bvh

Bu da tüm kulaklıklar için hazırladığım geniş bir hi-fi listesi:
*https://open.spotify.com/user/baraka77/playlist/2A9zwKoLsaBj6ff8PrD1P9
Not: Spotify kullanım kolaylığı açısından kullanılmıştır, hi-fi dinleti için yeterli olmadığı ön kabulümdür :) paylaşmak istediğim asıl şey listedir :)

HI-FI giriş seviyesindeki yolculuğuma başlarken sıkıntı çektiğim konuların başında oldu test parçaları... Sevdiğim müzikleri doğala yakın şekilde dinleme isteğiyle başladığım hobi, ekipmanların sese etkisini test etme hobisine dönüştü:) Audiophile cd leri, vokal ağırlıklı modern Jazz cılar, keman ve techno karışımı yapan virtüözler... bir noktadan sonra sıkıcı gelmeye başladı...

Oysa ben Neşet Ertaş' dan Ben Harper'a, Sıla' dan Bob Marley' e, Bülent Ortaçgil' den Beatles'a uzanan, yerli yabancı bir çok tür ve ses dinleyen biriydim. Şunu kabul etmem gerekir ki, bu test parçaları içerisinde nadiren de olsa çok sıkı parçalar da keşfettim. Şimdi tüm bu dinletileri harmanladığım ve kendim için hazırladığım listeyi, benim gibi düşünenlerle paylaşmak istiyorum. Şunu garanti ederim ki, bu listeden çok keyif alacaksınız...

Bir çok müzik türünde, bir çok enstrüman dinlerken, bir çok yeni ses ve yeni grupla tanışacak, hem ilk kez duyacağınız hem de bildiğiniz şarkıların usta işi coverlarıyla keyifli bir dinleti yaparken, müzik dinleme ekipmanlarınızı da test edebileceksiniz... Şu an için özenle seçilmiş 132 şarkı var listemde kimi şarkılar girişlerinden itibaren sizi içine alırken, kimi şarkıların zamana ihtiyacı olacak... Herkese müzik dolu günler ve iyi dinletiler...

*https://play.spotify.com/user/baraka77/playlist/2A9zwKoLsaBj6ff8PrD1P9
HI-FI giriş seviyesindeki yolculuğuma başlarken sıkıntı çektiğim konuların başında oldu test parçaları... Sevdiğim müzikleri doğala yakın şekilde dinleme isteğiyle başladığım hobi, ekipmanların sese etkisini test etme hobisine dönüştü:) Audiophile cd leri, vokal ağırlıklı modern Jazz cılar, keman ve techno karışımı yapan virtüözler... bir noktadan sonra sıkıcı gelmeye başladı...

Oysa ben Neşet Ertaş' dan Ben Harper'a, Sıla' dan Bob Marley' e, Bülent Ortaçgil' den Beatles'a uzanan, yerli yabancı bir çok tür ve ses dinleyen biriydim. Şunu kabul etmem gerekir ki, bu test parçaları içerisinde nadiren de olsa çok sıkı parçalar da keşfettim. Şimdi tüm bu dinletileri harmanladığım ve kendim için hazırladığım listeyi, benim gibi düşünenlerle paylaşmak istiyorum. Şunu garanti ederim ki, bu listeden çok keyif alacaksınız...

Bir çok müzik türünde, bir çok enstrüman dinlerken, bir çok yeni ses ve yeni grupla tanışacak, hem ilk kez duyacağınız hem de bildiğiniz şarkıların usta işi coverlarıyla keyifli bir dinleti yaparken, müzik dinleme ekipmanlarınızı da test edebileceksiniz... Şu an için özenle seçilmiş 132 şarkı var listemde kimi şarkılar girişlerinden itibaren sizi içine alırken, kimi şarkıların zamana ihtiyacı olacak... Herkesi müzik dolu günler ve iyi dinletiler...

Bir F/P kulaklığı da benden gelsin;

KZ ZS3 inceleme; Fiyat Performansın zirvesindeyiz...  (35 TL' ye minimum 250 TL' lik ses ve mimari)

Yine Çin sularındayız. Çin ve kulaklık deyince en bilindik markalardan biri; Knowledge Zenith (KZ), ZS serisinin 3. üyesi; KZ ZS3

Fiziksel olarak 2 büyük farklılığı var;

1. si kabloları pinli ve değiştirilebiliyor. / 2. si tasarımı..

Aslında yukarıda saydıklarım benim için başlangıçta hiç bir şey ifade etmiyor, kulaklık da sesten memnun değilsem diğer hepsi faso fiso.

Seste aradığım şey de; "stüdyoda ne çalındıysa o gelsin kulağıma... "

Enstrüman sesleri doğal olsun gitar "gitar gibi" çalsın, saksafon "saksafon gibi"... Zeki Müren söylüyorsa "Zeki Müren vokali" gelsin kulaklarıma, stüdyoda kayıt yapılıyor da ben de oradaymışım hissi versin toplamda... ( mümkün olduğunca elbette :) Zeki Müren'in de beni duymasına gerek yok :)

Evde mütevazi bir stereo sistemim var, kulaklığı cep telefonunda kullanıyorum... benim gibi kulaklığı telefonda kullananlar başka bir kulaklık aramasın. Kulağa tam oturması, Dış sesi tamamen kesmesi ve konuşma kalitesi yine telefon kullanıcıları için üst düzeyde...

Ekstra bass sevmeyen ve aramayan hatta anlamayan biri olarak bu kulaklığın basları bana çok keyif verdi. Rock Zircon' da kulaklarımı yoran şey(?) bunda yok...

Vokaller çok doğal, olması gerektiği gibi, tizler, her bir ayrıntıyı duyabileceğiniz seviyede, zengin, güçlü ve dengeli... Ses yüksekliği çok çok iyi... Piston 3' ün üstüne kulaklarım bayram etti :)

Ve sahne; bu kulaklığın en başarılı noktası bu bence; tiz, mid, bas, enstrüman doğallığında bu kadar başarılı bir kulaklık bir de bunları üst üste bindirerek sunmuyorsa, sahneyi bu kadar geniş ve yerli yerinde kurabiliyorsa, şapka çıkarmak lazım ki ben çıkardım :)

Piston 3' ü tokat delisi yapan, sennheiser 2.00' a da bi tokat atan, Rock Zircon killer bu kulaklık ( KZ ZS3 ) Gearbest' te şu an 8.38 dolar ( şaka gibi :) Hobisi, müzik dinlemek olan herkesin bu kulaklığı alıp denemesi bence farz...

http://www.gearbest.com/on-ear-over-ear-headphones/pp_436717.html

DZAT DF-10 konusunda Mahir Hocamın karşılaştırmasını bekliyorum. ( Benim şahsi kanaatim en azından sahnesi ve bassları DF-10 dan daha başarılı...) Kendisinin daha teknik olarak yaptığı KZ ZS3 incelemesi ise bu linkte;

http://www.kulaklik.web.tr/kz-zs3-incelemesi-vahsi-guzellik/

Tavsiye edilen test parçası: Bülen Ortaçgil / Beni Kategorize Etme ( Eski Defterler albümünden )

Test Ekipmanları: Huawei Ascend G7 + KZ ZS3 + Poweramp & Spotify ( aşağıdaki çalma listesi )

Bir çok müzik türünde, bir çok enstrüman dinlerken, bir çok yeni ses ve yeni grupla tanışacak, hem ilk kez duyacağınız hem de bildiğiniz şarkıların usta işi coverlarıyla keyifli bir dinleti yaparken, müzik dinleme ekipmanlarınızı da test edebileceksiniz... Şu an için özenle seçilmiş 132 şarkı var listemde kimi şarkı girişinden itibaren sizi içine alırken, kimi şarkının zamana ihtiyacı olacak... Herkese müzik dolu günler ve iyi dinletiler...

Değerli ses/müzik tutkunları, HECO Music Colors 100 tecrübesi olan var mıdır acaba? basları iyi yorumları okudum ama midi, tizi, sahnesi ne alemdedir,
hoparlör kablolalarım bi-wire ama bu bookshelfler bi-wire uyumlu değil handikap olur mu bu durum sizce...
Hakkında
Forum İmzası:
kaliteli mobil müzik dinletisi:1.stüdyo kaydının kalitesi 2.sıkıştırma kalitesi 3.oynatıcı cihaz kalitesi 4. kulaklık monitör kalitesi 5.kulaklık kablo kalitesi 6.kulaklık ucu kalitesi 7.kulaklığın kulağa yerleştirilme kalitesi 8.dinleme ortamının kalitesi
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 629
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 31.510 (Bu ay: 243)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 103 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.