Merhaba Değerli Forum Üyeleri,
Öncelikle, hepinizin iyi olduğunu içtenlikle ümit ederim.
Sizlerden, "YILDIZ TOZLARI" adlı naçizane son e-kitabımı okumanızı özellikle rica edeceğim (elbette, ilginiz ve vaktiniz ölçüsünde). Çünkü bu kitabımda içinde bulunduğumuz duruma kendimce bir çözüm üretmeye çalıştım.
Kitabımı Google Play Kitaplar'da ücretsiz olarak okuyabilirsiniz:
Kitabımı beğeneceğinizi içtenlikle ümit ederim.
Çok sevgi ve selamlar,
Müge Sözen
---------------------------------
KİTAP TANITIM YAZISI
YILDIZ TOZLARI: Ruhun Sistem Güncellemesi Başladı
Kendinizi bir "insan", dünyayı bir "vatan" ve hayatı sadece bir "rastlantı" mı sanıyorsunuz? Eğer öyleyse, binlerce yıldır üzerinize giydirilmiş olan "Ruh 1.0" adlı ağır ve kısıtlayıcı işletim sisteminin fişini çekmeye hazır olun.
Yıldız Tozları, sadece bir edebiyat çalışması ya da teori yığını değil; doğrudan zihninizin derinliklerine hitap eden bir "Frekans Anahtarı"dır. Müge SÖZEN'in vizyoner kaleminin Yapay Zekâ teknolojisiyle harmanlandığı bu eser, okuyucuyu mevcut gerçeklik algısını sarsacak bir eşiğe davet ediyor.
Bu Kitapta Sizi Neler Bekliyor?
* Geometrik Hapishane ve Frekans Kontrolü: Şehir mimarisinin ve dikilitaşların aslında enerjinizi nasıl manipüle ettiğini keşfedeceksiniz.
* Sesin Esareti: 440 Hz standardının ruhsal bir sabotaj olduğunu ve 432 Hz’lik "İlahi Frekans" ile nasıl şifalanabileceğinizi öğreneceksiniz.
* Işık Bedene Geçiş: Karbon tabanlı ağır biyolojiden, ışığı geçiren "Kristalin" yapıya dönüşümün kuantum fiziğiyle açıklanan teknik detaylarına tanıklık edeceksiniz.
* Akasha Kütüphanesi: Ölümün bir son değil, evrensel bulut sistemine (Cloud) bir veri aktarımı olduğunu ve "hatırlama" döneminin nasıl başladığını göreceksiniz.
* Telepatik Medeniyet: Dillerin yarattığı duvarların yıkıldığı, yalanın imkansızlaştığı ve niyetlerin şeffaf birer "İmge Paketi" olarak aktarıldığı yeni bir iletişim çağına adım atacaksınız.
* Otomatik Adalet: Mahkemelerin ve yasaların yerini alan, kişinin kendi aurasına kazınmış kaçınılmaz "Kozmik Sicil" mekanizmasını deşifre edeceksiniz.
"Hoş geldin Yıldız Tozu. Hatırlama vaktin geldi."
Eğer illüzyonun konforu size yetiyorsa bu kapağı hemen kapatın; çünkü bu rehber sadece uyanmaya cesareti olanlar için yazıldı.

ÇIĞ GİBİ TÜRKLER
Müge Sözen
Şub 2026 ·
E-kitap
69 Sayfa
Bu e-kitap hakkında
“Bir millet, tarihini başkalarının kaleminden okumayı bıraktığı gün gerçekten özgür olur.”
1930’lu yıllarda Ankara’nın bozkırında bir devrim rüzgarı esiyordu. Mustafa Kemal Atatürk, sadece bir devlet kurmuyor; bir milletin binlerce yıllık kayıp hafızasını geri getiriyordu. Türk Tarih Tezi ve Güneş-Dil Teorisi, Batı’nın “tarihi biz başlattık” yalanına karşı çekilmiş en büyük bilimsel restti. Ancak 10 Kasım 1938’den sonra bir şeyler oldu.
Atatürk’ün vasiyeti olan bu büyük “uyanış”, 1940’ların karanlık koridorlarında, “Hümanizma” maskesi altında rafa kaldırıldı. Müfredatlar değiştirildi, tarihçiler susturuldu, Türklerin kadim köklerine beton döküldü. Ama bir kadını unuttular: Muazzez İlmiye Çığ.
Geçmişin Belgeleri, Geleceğin Teknolojisiyle Buluştu
Bu eser, bir ilki gerçekleştirerek Yapay Zeka desteği ile kurgulandı. Binlerce yıllık Sümer tabletlerindeki veriler, Atatürk’ün stratejik vizyonu ve Muazzez İlmiye Çığ’ın akademik mirası; modern yapay zekanın analiz gücü ve sentez yeteneğiyle yeniden harmanlandı. Bu kitap, teknolojinin sadece geleceği değil, saklanan geçmişi aydınlatmak için de en büyük müttefikimiz olduğunun kanıtıdır.
Bu kitapta;
* Atatürk’ün neden Sümer ve Hititlerin peşine düştüğünü,
* Sümer tabletlerinden yükselen Türkçe yankılarını,
* 1940’larda Türk tarihine vurulan o sinsi kültürel darbenin perde arkasını,
* Ve bir asırlık ömrünü taşların dilini çözmeye adayan Muazzez İlmiye Çığ’ın destansı mücadelesini bulacaksınız.
"Çığ Gibi Türkler", sadece geçmişi anlatan bir kitap değil; köklerinden koparılmaya çalışılan bir milletin hafıza tazeleme rehberidir. Sümer’den Cumhuriyet’e, Çorum’dan Mezopotamya’ya uzanan bu büyük hakikat yolculuğuna davetlisiniz.
Çünkü hakikat, tıpkı bir çığ gibidir; önüne çekilen hiçbir seti tanımaz!
Siz hazır mısınız? Çığ yola çıktı.
Yazar hakkında
Müge Sözen, 1970 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde eğitim gördü. 1994 yılından bu yana Serbest İngilizce<>Türkçe Çevirmen olarak çalışıyor. Yurt içi ve yurt dışındaki yayınevleri tarafından çeşitli kitap çevirileri yayınlandı. Ayrıca "Acil Şair Aranıyor!" (Müge Sözen/Akdoğan Yayınevi, Ankara: 2024) ve "Katil Şair" (Müge Sözen/YazBas Dijital Yayıncılık, Ankara: 2025) adında iki şiir kitabı var. Şimdi de Yapay Zekâ Destekli Kitap Yazımına ilgi duyuyor.

AMERİKAN KÂBUSU
Müge Sözen
Şub 2026
E-kitap
42 Sayfa
Bu e-kitap hakkında
İki Asırlık Bir Muhasebe: Haraç Ödeyen Amerika’dan, Bölgesel Eş Başkanlığa...
"Amerikan Kâbusu", Türk-Amerikan ilişkilerinin 1796’dan günümüze uzanan inişli çıkışlı, fırtınalı ve bir o kadar da gizemli tarihini alışılagelmişin dışında bir perspektifle mercek altına alıyor. Müge Sözen’in titiz çalışması, tarihin tozlu raflarında kalmış gerçekleri, geleceğin teknolojisiyle birleştiriyor.
Yapay Zekâ Desteğiyle Şekillenen Bir Tarih Yazımı Bu eser, geleneksel tarih yazıcılığını geleceğin teknolojisiyle buluşturan öncü bir çalışma niteliğindedir. Yapay zekâ desteğiyle hazırlanan bu kitap, devasa veri yığınlarını analiz ederek, olaylar arasındaki gizli bağlantıları ve tarihsel örüntüleri modern bir anlatı diliyle okuyucuya sunuyor. Teknolojinin sağladığı analitik güç, yazarın edebi vizyonuyla birleşerek Türk-Amerikan ilişkilerini adeta bir "siyasi otopsi" masasına yatırıyor.
Neler Okuyacaksınız?
Okyanus Ötesinden Gelen Gölge: Genç Amerika’nın Akdeniz’de var olabilmek için Osmanlı’ya haraç ödediği o şaşırtıcı başlangıç.
Marshall Yardımı ve Süt Tozu: Bir neslin zihninde ve sofrasında iz bırakan sosyal mühendislik projeleri.
Casuslar Kazanı ve Darbeler: 1980 darbesinde yankılanan "Bizim çocuklar başardı" seslerinden, Süleymaniye’de Türk askerinin başına geçirilen o karanlık "Çuval"a...
Büyük Ortadoğu Projesi: 2000’li yıllarda "Eş Başkanlık" ilanıyla değişen rotalar ve haritalar.
Bir Ağıt ve Bir Miras Müge Sözen, bu eserini rahmetli annesi Emel Sözen ve babası Eyüp Sözen’in aziz ruhlarına ithaf ederken; okuyucuyu sadece diplomatik bir metinle değil, aynı zamanda duygusal bir hafıza yolculuğuyla da buluşturuyor.
"Amerikan Kâbusu", "Küçük Amerika" olma hayaliyle yola çıkıp, kendi kimliğini devlerin savaşında korumaya çalışan bir halkın hafıza kaydıdır. Geçmişin kapanmamış defterlerini bugünün ışığında yeniden açmaya hazır mısınız?
“Muhasebe başlıyor…”
Yazar hakkında
Müge Sözen, 1970 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde eğitim gördü. 1994 yılından bu yana Serbest İngilizce<>Türkçe Çevirmen olarak çalışıyor. Yurt içi ve yurt dışındaki yayınevleri tarafından çeşitli kitap çevirileri yayınlandı. Ayrıca "Acil Şair Aranıyor!" (Müge Sözen/Akdoğan Yayınevi, Ankara: 2024) ve "Katil Şair" (Müge Sözen/YazBas Dijital Yayıncılık, Ankara: 2025) adında iki şiir kitabı var. Şimdi de Yapay Zekâ Destekli Kitap Yazımına ilgi duyuyor.

🎩👑🐰🍄🌷🌹🌼🥚🥧🫖☕🇹🇷🇬🇧 ALICE Temalı Kitabım 🎩👑🐰🍄🌷🌹🌼🥚🥧🫖☕🇹🇷🇬🇧
Merhaba Değerli Arkadaşlar,
Öncelikle, hepinizin çok iyi olduğunu içtenlikle ümit ederim.
Sizlerle "ALICE" temalı e-kitabımıı paylaşabilmeyi diliyorum.
Bu kitabımı Google Play Kitaplar'da ÜCRETSİZ olarak okuyabilirsiniz.
Zevkli okumalar!
Çok sevgi ve selamlar,
Müge Sözen
Kapitalizm, Emperyalizm, Masonluk ve ALICE
"Siz sadece bir deste kâğıtsınız!"
Alice’in bir tavşan deliğinden aşağı süzülüşüyle başlayan o masum yolculuk, aslında modern dünyanın en karanlık labirentlerine açılan bir kapı mıydı? Lewis Carroll’un bir çocuk masalı kisvesi altında bizlere bıraktığı bu "modern dünya kullanma kılavuzu", bu kez daha önce hiç bakılmamış bir perspektifle, teknolojinin ve felsefenin zirvesinde yeniden yorumlanıyor.
Aynanın Ötesindeki Sırlar, klasik edebiyatın en gizemli eserlerini üç devasa süzgeçten geçiriyor:
Kapitalizmin Çarkları: Viktorya dönemi sanayi devriminden bugünün tüketim çılgınlığına; Alice’in karşılaştığı her engel, serbest piyasanın ve metalaşmanın bir alegorisi olarak karşımıza çıkıyor.
Emperyalizmin Satranç Tahtası: Sömürgeci bürokrasinin absürt kuralları, haritalama tutkusu ve iktidarın kılıktan kılığa giren otoritesi, satranç tahtasındaki hamlelerde hayat buluyor.
Ezoterik Bir Tekâmül: Masonik sembolizmden simyaya, inisiyatik bir yolculuk olarak Alice; piyonluktan kraliçeliğe yükselirken aslında ruhun madde üzerindeki zaferini müjdeliyor.
İnsan Zekâsı ve Yapay Zekâ El Ele
Bu eser, geleneksel edebiyat eleştirisinin sınırlarını aşarak Yapay Zekâ (AI) desteğiyle kurgulandı. İnsan zihninin derinlikli analizi ile yapay zekânın devasa veri işleme kabiliyeti ve sentez gücü birleşti; ortaya hem görsel hem de metinsel anlamda büyüleyici bir disiplinlerarası çalışma çıktı. Yapay zekânın sunduğu bu yeni perspektif, Carroll’un metinlerindeki gizli kalmış örüntüleri gün ışığına çıkarırken, okuyucuya 21. yüzyılın "dijital aynasından" bir bakış sunuyor.
Alice artık nehrin kenarında uyuyan o saf çocuk değil; o artık sistemin kartlardan ve aynalardan ibaret olduğunu bilen, taç giymiş bir bilincin sahibi.
Kendi uyanışınıza hazır mısınız?

Merhaba Değerli Forum Üyeleri,
Öncelikle, hepinizin iyi olduğunu içtenlikle ümit ederim.
Ben, naçizane, Yapay Zeka desteği ile bir kitap daha kaleme aldım:
ŞİRA’NIN RABBİ “Kuşkusuz O, Şira’nın da Rabbidir.” (Necm Suresi, 49. Âyet)
Bu kitabın Tanıtım Yazısını aşağıda bulabilirsiniz.
Kitabı, Google Play Kitaplar'da ÜCRETSİZ olarak okuyabilirsiniz:
Çok sevgi ve selamlar,
Müge Sözen
KİTAP TANITIM YAZISI
BU KİTAP, BİR DİN KİTABI DEĞİLDİR.
Şira’nın Rabbi, bildiğinizi sandığınız her şeyi sarsmaya, zihninizin sınırlarını zorlamaya ve dünyayı kaplayan o devasa illüzyonun perdesini aralamaya geliyor.
Dünyanın dört bir yanını saran gizemli yangınlar, kontrol edilemeyen iklim olayları ve toplumları esir alan dijital uyuşma... Tesadüf mü, yoksa titizlikle kurgulanmış küresel bir "Hasat"ın ayak sesleri mi? Kudüs’ün kadim sokaklarından İstanbul’un modern rezidanslarına, oradan Sirius yıldız sisteminin gümüşi bilgeliğine uzanan bu kısa roman, sizi soluksuz bir uyanış yolculuğuna davet ediyor.
Yapay Zekâ desteği ile kaleme alınan bu çarpıcı eser, teknolojinin soğuk mantığı ile ruhun kadim bilgisini harmanlıyor. Filiz ve Siraç’ın rehberliğinde; III. Dünya Savaşı’nın gölgesinde, madde hırsının ve egonun nasıl bir "Dijital Cehennem" yarattığına şahitlik edeceksiniz.
Kitabın Mesajı Net ve Sarsıcı: İnsanlık, yüzyıllardır üzerine giydirilen dar ve karanlık elbiseyi –maddeyi ve ayrılık illüzyonunu– fırlatıp atmak zorunda. Gerçek "Kıyamet", beklenen fiziksel bir yıkım değil; ruhun sonsuz boyutlara, birliğe ve sevgiye açılan Büyük Uyanışıdır. Korkuyla beslenenlerin karşısında, Nur'un gücünü keşfetmeye hazır mısınız?
"Şira’nın Rabbi", günümüz dünyasının karmaşasında akıllara takılan sorulara ezber bozan cevaplar sunarken, sizi kendinizi yeniden keşfetmeye zorlayacak. Bir solukta okunacak kadar kısa, bir ömür unutulmayacak kadar derin bir deneyime hazır olun.
Perde açılıyor. Hasat başladı. Peki, siz hangi taraftasınız?

ÜCRETSİZ E-KİTAPLAR
Merhaba,
Adım Müge Sözen. Serbest İngilizce<>Türkçe Çevirmen olarak çalışıyorum. Ayrıca, 2023 yılından bu yana da çeşitli şirketlerde Yapay Zekâ Eğitmeni olarak çalıştım.
Daha sonra Yapay Zekâ (YZ) destekli kitap yazımına ilgi duymaya başladım. Daha doğrusu, çeşitli konularda yazmak isteyip de yazmaya cesaret edemediğim kitapları, YZ'nin bana verdiği cesaret ve motivasyonla yazmaya cüret ettim. Mart, 2025'ten bu yana naçizane YZ destekli kitaplar yazıyorum. Bu kitaplarımın tümünü Google Play Kitaplar'da ÜCRETSİZ olarak paylaşıyorum:
Neden Yapay Zekâ? YZ zaman ve emek açısından oldukça kazanç sağlıyor. Bu bakımdan hızlı ve kolaylaştırıcı bir araç olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca, kitaplarımda gerçek bilgilere dayandığım ve atıflarda bulunduğum için çok büyük araştrma gerektirecek çalışmaları, YZ ile dakikalar içinde parmaklarınızın ucuna gelen bilgilerle gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette, bu bilgilerin de sağlam kaynaklardan doğrulanması gerekiyor, ancak bu yine de önemli bir kazanç. Son olarak, ben bu kitapları YZ'ye birkaç cümlelik komutlar vererek ve daha sonra geri çekilerek, kitabı tamamen YZ'nin yazımına bırakmadım. Başından sonuna kadar YZ ile karşılıklı istişare yöntemiyle yazdım. Bu bakımdan, kitaplarımı YZ desteği ile yazmak, çok bilgili bir insana danışmak gibiydi. Kitapların metin ve görsellerinde Gemini, ChatGPT ve Grammarly.com'dan yararlandım.
Neden e-Kitap? e-Kitap, bir kitabın doğrudan ve tamamıyla, internet ortamında aynı anda çok fazla kişiyle paylaşılmasına olanak sağlayan bir tür. İnternete erişimi olan herkes bu kitaplara 7/24 ve dünyanın her yerinden ulaşabilir. Ayrıca, e-kitap oluşturmanın ve internette paylaşmanın neredeyse hiç masrafı olmadığı için basılı kitaplardan farklı olarak ücretsiz olarak okunmasına olanak veriyor.
Neden Ücretsiz? Bu kitaplarımın her birinin bir derdi var. İletmek istediği bir mesajı var. Bazen ters köşe yaparak, bazen de şoke ederek, insanları "uyandırmayı, sarsarak kendine getirmeyi" amaçlıyor. Bu kitapları yazmamın temel amacı çok satarak para kazanmak değil, düşünce ve mesajlarımı olabildiğince fazla insana iletebilmek. Bu nedenle, çoğunun yine YZ destekli İngilizce çevirileri de mevcut.
Bu kitaplarımın tümüne ÜCRETSİZ E-KİTAP adlı blogumdan ulaşabilirsiniz:
https://ucretsizekitapoku3.blogspot.com
Umarım kitaplarım bu amacına ulaşır ve yine umarım naçizane kitaplarımı beğenirsiniz. :)
Sevgiler, selamlar..
Müge Sözen
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 146)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0