C

Yüzbaşı
06 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 56 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Dostlar merhaba. Çift daire dört kartlı bir binada en üst katta oturuyorum. Bizim batı taraftaki ısınma düzeni şöyle:

4. Kat(Bizim oturduğumuz)-Klima

3. Kat-Klima

2. Kat oturan yok

1. Kat-soba ve çam yakıyor

Dostlar bina üç yıllık bir bina ve her dairenin bacası normalde farklı. Ama belli ki usta adam gibi harç kullanmamış. Bir yerlerde boşluk ya da çatlak var ve duman o boşluktan yol bularak benim ve alt komşumun evinde bazı noktalardan çıkış yapıyor. Kışın başında kullanmadığımız misafir odasını acayip bir şekilde duman basmıştı. Ve ayda iki üç kez tekrar ediyordu. Yine mutfak da arada duman basıyordu. Çekmecelerden makinelerin içinden duman çıkıyordu resmen. Artık sık sık evin içerisi duman basıyor ya da is kokuyor. Oturduğumuz hatta oğlumu uyuttuğum oturma odasında bile duman ve is yokken şu an is kokusu var. Bu gün alt komşum aradı onda da artmaya başlamış.

Evde alabildiğim önlemler: Baca deliklerini alçı ile kapattım.

Duvardaki elektrik kablolarının saklandığı bölümün kapaklarının etrafını silikonla kapattım.

Ama dediğim gibi aldığım tüm önlemlere rağmen zaman içerisinde duman basma ve is kokma olayları arttı. Bu gün komşuma mesaj attım durum böyle böyle. Sadece siz soba yakıyorsunuz. Muhtemelen baca tıkanmaya başladı. Bi temizler misiniz? diye. Ilımlı yaklaştı. İnşallah geçer yoksa uzun vadede sıkıntı olacak dedi.

Sorum şu. Adamın belli ki durumu çok iyi değil. Soba yakıyor eyvallah yaksın tabi ki de. Ayda iki üç duman basmasını da kabullenmiştim ama bu kadarı da fazla. Biz zarar görüyoruz. Temizlik sonrasında da bu durum düzelmez ise ne yapabiliriz? Belli ki klimaya da geçmeyecek. Ne yapacağımızı şaşırdık.

Not: Apartmanın diğer tarafında böyle bir sorun yok. Apartman yöneticisi kura ile çıktı. Başkasını bulsa devir edecek. O yüzden muhtemelen ilgilenmez. İlgilense de ne yapabilir ki? Apartmandakiler genel anlamda ilgisiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundalar.

Dostlar merhaba. Vodafone luyum ama gelecek ay taahhütüm bitiyor. Şimdi 39 tl+Vergilere 10 gb kullanıyor idim. Ama yeni öneride 8+2 GB bana 47 tl+ vergiler şeklinde sunuyorlar. Türk telekom da taşıma yapsam 12 gb ı 44 e verecek adamlar. Ama vodafone nin çekimi evimde daha iyi. Açıkçası vodafone da devam etmek istiyorum. Sorum şu:

Ben gelecek ay bimcell e geçip, ay sonuna doğru vodafone a geçiş yapmak istesem numara taşıma kampanyalarından faydalanabiliyor muyum? Yoksa en az 3 ay falan bimcell mi kullanmalıyım?

*Eşim bimcell de ve İnternet rezalet. Hiç stabil değil. 1-10 mb arası gidip geliyor hız testinde. Bazen sayfa yenilenmiyor vs. Aynı sorun türktelekom da da olur korkusuyla geçiş yapma isteğim kalmadı açıkçası. Ama o sorunu kasıtlı olarak bimcell e yapıyorsa geçiş yapabilirim. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa da sevinirim.

https://www.hepsiburada.com/demirdokum-a5-performans-a-18000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000CVK6A?magaza=Best%20Buy 5664 Tl
https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Shira-Plus-Klimalar/Ftxm50m-Inverter-Klima 9938 Tl

İkisi de 18'lik daikin A++ (ürünleri incelerken A++ yazıyor ürün detaylarında A+++ performansı yazıyor tam sınıfını çözemedim) demirdöküm A+++. Arada ciddi bir fark var. Demirdöküm hakkında çok bir yoruma ulaşamıyorum. Daikin herkes övüyor. Elektirik tüketimi ve uzun ömürlülük düşünüldüğünde sizin tercihiniz ne olurdu?

(Daikini taksitle alabilirim. Yaklaşık 4300 tl'lik farkı seneler içerisinde ödeyecekse düşünmem alırım. Enerji sınıflarını düşününce kafam karıştı :/ )
Evim hakkındaki bilgiler:
22 metre kare
Kremit Çatılı üst kat (ilk kata bir dersek 4. kat, 0 diyenler için 3. kat)
Doğu cephesi
Antalya/Serik
Güney cephesinde tahminime göre 1,5-2 metrekarelik çift cam yerleştirmişler.
Doğu cephesinde balkona gidiş yine çift cam tahminime göre 3-4 metre kare çift camlı giriş var. (tahmin diyorum çünkü başka ilçede yaşıyorum ölçüm yapamadım.)
Dış cephe yalıtımlı
Arkadaşlar Antalya da kullanmak için klima taktırmayı düşünüyorum. Hem kışın ısınmak hem de yazın serinlemek için. Daikin düşünüyorum ama A++ ile A+++ arasında uçurumlar var. İnternette %40 gibi tüketim farkından bahsediyorlar. Ama bazıları bana o yazanlara bakma diyor. Bu ciddi fiyat farkını vermeye değer mi? (3-4 bin tl oynuyor mübarek) gerçekten %40 daha az tüketir mi? ona göre bir kere alalım yıllar içinde kendini amorti eder diye düşünüyorum.
Arkadaşlar saat pilinin 5 tl yi geçmediği şu günlerde 15 tl gibi bir saat pili değişim ücretini abartılı bularak (zaten saati 100 tl ye almışım 15 tl pil ücreti nedir) aliexpre den saat tamir kiti aldım. pil değişimi yapacağım ama etrafımdaki insanlar saatçiler ekstradan bir sprey sıkıyor onun sayesinde su almıyor saat. sen onu sıkmazsan muhtemelen saatin su alır dediler. google da arama yaptım ama bu sıkılan sprey nedir adı nedir bir bilgi bulamadım. bu konu hakkında bilgisi olan var mı? bir de ondan alayım.

Bu arada aliexprsesten aldığım f/p ürünleri olarak görülecek gayette kaliteli (megir, naviforce) saatleri 50-100 tl arası bir fiyata alıyorum. 4-5 tane oldular. yani hepsi bitmiş olsa 60-75 tl gibi bir pil değişim ücreti çıkar. o paraya saat tamir kiti aldım ve 5 tane kodak marka pil 20 tl. her saatin pili muhtemelen aynı çıkmayacak ama olsun kendini amorti edip zamanla kara bile geçerim diye düşünerek hareket ediyorum. bir pil değişimi bence max 10 tl olmalı ki bence 7-8 tllik bir iş. yarım saatini vermiyorlar nihayetinde. o spreyi de öğrenirsem bu iş tamamdır herhalde :D
Arkadaşlar merhaba. Asphalt9 da aktif günde 2k rahat kasan grup arkadaşları arıyoruz. Haftalık puan sınırımız var. 3 haftadır arttırarak devam ediyoruz. 6k ile başladığımız sınır bu hafta için 9k. Yani günlük değerlendirme değil haftalık değerlendirme yapıyoruz. Bu şekilde arttırmalar devam edecek. Aktif olupta güzel kulüp bulamayan arkadaşları bekleriz. Şu an gurubumuzun topladığı puan an itibariyle (5.11.19 14:15 558,926) Kulüp adı ve kodu:

LangKriston #be2c9

Dev boyutlu hard disk isteyenler için süper fırsat Seagate 6TB 3.5 inç Sabit Disk Sürücüsü ST6000DM003 Türkiye'de 1242 tl iken gearbestle üstelik takipli kargo ile kuponla 854 tl

Ürüne Gitmek İçin TIKLA
Gearbest kupon kodu:QY1M1P276M
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-askeri-personelden-temiz-alfa-romeo-ts-full-plusfull-acil-satilik-408480672/detay

Bağlantıda ki aracı almayı düşünüyorum. Beyler sizce bu fiyata alınır mı? 2003 model full+full boyasız değişensiz yazıyor. 117 bin km de. Alpha romeo hakkında bir sürü birbiriyle uyuşmayan yorum var. Siz kullanıcılardan fikir almak istedim. (önerir iseniz aracı görüp kontrol ettirmeye gideceğim)
Birleşmeden önce avea mobil uygulamasından kart bilgilerimi girip ödeyebilir iken birleşmeden sonra uygulama üzerinden ödeyemez oldum. sonra webden idare ediyorduk ödüyordum. bu gün webden de ödeyemiyorum. kredi kartı aynı kredi kartı. limit sıkıntısı yok. müşteri hizmetlerini arıyorum bankayı arayın diyor. bankayı arıyorum işlem kısıtlarına göre problem yok diye Türktelekom a yönlendiriyor. onlar bankayı arayın diyor. zaten dediğinizi yaptım onlar da size yönlendirdi dedim. en son bi şikayet formu oluşturdular 48 saat içinde çözeceğiz dediler. Allah aşkına ne değişti de böyle sıkıntı yaşıyorum ödeme yeri de yok ki bulunduğum ilçede
Media Mark Linki

Forumdan bir arkadaşımızın yorumlara dayanarak tavsiye ettiği benimde yorumları okuyup uygun görerek aldığım bu ürün bana mı arızalı geldi yoksa bu yağlı radyatörler pekte iyi ısıtmıyor mu?

3. ayarlada (max) maxiumum derecede çalıştırdım durdum saatlerce çalıştı ama gel gelelim 10 metre kareden daha ufak odayı ısıtamadı. Sönmekte bilmiyor haliyle. Gelecek elektirik faturasını düşündüğümde nasıl kullanayım bu aleti diyorum. 11 dilim olduğuna bakmayın çok ince petekleri var ve ufacık bir şey. Fan kısmı buz gibi. Dilimden 10-12 cm uzak olmasına rağmen çok soğuk. Fan ile beraber çalıştırıyorum ama soğuk üflüyor. Ne kadar saçma bir şey. Ürünü kullandım işin kötü yanı öyle bir bantlamışlarki kartonunu yırtmak zorunda kaldım haliyle çöpe gitti. Geri iadesi de olmaz sanırım bu durumda. Benim ürün mü arızalıdır yoksa bu ürün yorumlardaki gibi değil mi anlamadım :/ Ya da sonradan mı açılacak?

Edit:Müşteri hizmetlerini aradım aynı karton ile geri göndermemi istediler. Kartonu çok bantladıkları parçalamak durumunda kaldığımı aktardım ama aynı kutu olmadan iade alamayacaklarını bildirdiler
Hakkında
Forum İmzası:
UltrAslan
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
General Mobile
Operatör
Türk Telekom
İşlemci
Intel
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 531
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 15.114 (Bu ay: 362)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 86 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.