Teğmen
07 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 11 (Bu ay: 0)
Gönderileri
arkadaşlar, uzun süredir analog ve digital ses bağlantılarıyla işim gereği ilgiliyim. evde kendi kayıtlarımı da yaptığımdan line in bağlantısı benim için çok önem arz ediyor.

geçtiğimiz hafta asus un sitesinden on board ses kartının en güncel sürücülerini indirip kurana kadar bir sorunum yoktu.

Sorun; normal kullanım için digital rca çıkışını kullanıyorum ana kartımın. kayıt alacağım zamanlar ise line in e yaptığım girişi duyabilmek için analog (speaker) moduna geçiyorum. güncel sürücüleri yükledikten sonra line in den hiç ses alamamaya başladım. karıştırmadığım kurcalamadığım yer kalmadı. sizce asus bu güncellemede böyle bir konuyu atlamış olabilir mi? değilse neler yapmalıyım? başka alengirli denemelerle sesi bilgisayar haricinde duyarak kayıtlara devam edebiliyorum ancak, benim amacım bilgisayardan bütün sesleri aynı anda duyabilmek. konu hakkında bilgisi olan arkadaşları yardıma davet ediyorum.

ilginize şimdiden teşekkürler.
asus p5q se anakartımın onboard ses kartını kullanıyorum. ses çıkışı olarak a/c reciver a bağlamak üzere S\pdif digital çıkışı kullanıyorum. ancak, bilgisayar üzerinden gitar kayıtları da aldığım için standart analog stereo çıkışı da zaman zaman kullanıyorum. bunun için de sürekli ses ayarlarından varsayılan aygıt seçmem gerekiyor. s\pdif çıkışı aktif iken, line in girişine bağlı olan kaynağın sesi duyulmuyor. ancak kayıt edilebiliyor.

analog ses çıkışına geçildiğinde ise, lin in girişine bağlı kaynağın sesi kayıt alınmadan da duyulabiliyor. kayıt alındığı sırada da eşzamanlı duyulabiliyor yine.

vista ultimate kullanıyorum ve asus un resmi sitesinden yayınlanan güncellemeleri de takip ediyorum. ancak en son yüklediğim güncellemeden sonra, analog çıkışı seçtiğimde line in girişine bağlı olan gitarın sesini önceden duyabilirken şimdi duyamıyorum. kayıt sırasında da duyamıyorum. analog çıkışı kullanmama rağmen hiçbir şekilde line in girişine bağladığım kaynağın sesini alamıyorum.

bu konuda internet üzerinden oldukça kapsamlı bir araştırma yapmama rağmen bir çözüm bulamadım. bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum.

sitede uzun bir araştırma yaptım ancak daha önceden benzer bir konu açılmamış veya konu içerisinde açıklanmamış. veya 3 gündür aramama rağmen ben de bulamamış olabilirim. eğer sorumun açıklaması daha önceden yapılmışsa, konu silinebilir.
Arkadaşlar uzun süredir kullandığım Avermedia AverTV Studio 203 Tv kartım ile, şu anda kullanmakta olduğum Phillips Web cam çakışma yapıyor. Forumda arama yaptım ama konuyla ilgili bir bilgi bulamadım.
çakışma sonucu web cam i kullanamıyorum. Sorunum bu. Tavsiye veya önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.
artık kendi istediğiniz şekle sahip bir kasaya nasıl sahip olunur öğrendim. çizimlerini tamamlamakla uğraştığım tasarımlarım, çok yakında burada fotoğrafları ile beraber karşınızda olacak. şimdilik bir tane örnek çizim sunuyorum. tamamen şeffaf kasa ve istediğiniz şekillere ve grafiklere sahip olabilir. ve renklere. uv renklere kadar. aklınıza gelebilecek herşey. sadece ne istediğinize tam karar vermek gerekiyor. çünkü geri dönüşü olmayan bir karar ve vereceğiniz yüksek ücretin karşılığı olacak muhteşem, sadece size özel bir kasa. inanılmaz. reklam gibi oldu :P ehehehe

neyse uzatmadan bir çizim koyuyorum buraya.

ATA-VOL gururla sunar.

ee iyi o zaman ve şeffaf kasa işbirliği ile...

FEEL 2 HURRICANE KASA MODİFİKASYONU. ANTALYA

2006 nın Kasım ayında led koyarak kasalarımızı renklendireceğimizi öğrendikten sonra internette araştırmaya başladığımız PC modifikasyon macerasında ilk bitirdiğimiz kasa "ee iyi o zaman" arkadaşımızın Feel 2 hurricane kasası oldu. Daha önce açtığımız topic çok karmaşık olduğundan dolayı olayı toparlayıp kısa kısa anlatımlarla tekrar huzurlarınıza ve yorumlarınıza sunmaya karar verdik.

İlk olarak kasanın standart halini görüyoruz.

Daha sonraları tesadüfen bulduğumuz Cold Cathod Led ler ile ışıklandırmalara başladık.

Bu arada araştırmalar sırasında Donanım Haber sitesinde yaptığımız araştırmalar ve gördüğümüz yurt dışı üretim kasalar ile kafayı kırdık. ve bu işe kafamız yattı. Biz de bir iki plan yaptık ve ilk olarak boyama olayına girelim dedik. Bu sebeple ön paneli ve kasayı tamamen sökmeye başladık. Bu arada birkaç sipariş verdik.
*Kablo toplama sarma kiti
*30 Cm lik CC Led.
*Mavi uv reaksiyonlu Rounde İde kablosu
*Uv reaksiyonlu Yeşil 8 cm fan.
*A.C. Ryan Mavi Uv boya

Aldığımız CC Led lerin anahtarlarını ön panele takmaya karar verdik ve plastik parçayı delmeye başladım. Elimde kalıyordu ama.

Bu arada kasayı tamamen söktüğümüz için bilgisayarı çalıştırmanın bi yolunu bulmak gerekiyordu. Baya değişik bi tasarım oldu aslında. Doğal oldu.Ve siparişler de kargo ile elimize ulaştı bu arada. Yüzümüz güldü.

Vee..... Boya yapmak isteyen birçok kişinin sorun yaşadığı, veya hata yaptığı bir nokta. aslında biz de maalesef itiraf ediyorum hata yaptık. Nasıl olsa elimizde astar var diyerek kasaya zımpara yapmadık ve boyadık. tabiki boyamayı bütün kasaya tek renk planlamadığımız için yaklaşık 3 saat sadece kasayı maskelemekle uğraştık. gazete ve kağıt bant katliemı vardı o anda evde. Heryer savaş alanı gibi olmuştu. Göz zevkinizi bozmamak adına bu fotoğrafları yayınlamıyoruz.

Boyama işlemleri uzun sürdüğü için vakitten kazanalım diye bir diğer planımıza devam ettik. Ön paneldeki motor fanı olarak adlandırdığımız fanın pervanesini boyadık. baya komik oldu.Çok eğlendik diyebilirim. Çünkü ikimizde ilk kez uv boya yapıyorduk ve boya çok yoğun bir yapıya sahipti. Nasıl uygulayacağımızı tartışırken ben atladım ve; madem kompresörü getiremiyoruz o zaman camsil tabancasıyla püskürtelim dedim. Ne de olsa o da sıvı diye düşümüştüm. Ama bu düşüncenin saatlerdir uykusuz olmanında getirdiği bir salaklıkla akıllıca bir fikir olacağına kanaat getirmiştik. ahahahah Komedi yaa. Neyse toparlıyorum, Fışkırttık. Yani gerçekten tahminimden daha acaip bi sonuç çıktı. resmen ip gibi uzadı gitti boya. En iyisi boya fırçasıyla sürelim diyerek olayı kurtarmaya baktık. İşte bir iki görüntü bu komik sahneden.

Boyama işlemleri.......

Vee... İşte Boyandı. Ama temizlik yapmadığımız için ve zımpara atmadığımız için çok kaliteli olmadığını öğrendiğimiz bu çalışada canımız biraz sıkıldı. yine de görüntü bizi etkiledi. Metalik altın sarısı güzel bi seçim olmuş. Biz söylemiyoruz. Görenler diyor.

Kasanın arkasında bir renk uyumu veya değişik renkler olsun istediğimiz için anakart bağlantılarının oturduğu ve pcı slotlarını kapatan parçaları boyamak için aldığımız ilk renk olan metalik bronz rengine boyadık.

Ve mavi uv boyayı asıl uygulamak istediğimiz kasa içindeki kötü görünen yan duvarlara ve iç kısımlara uyguladık. ama tabana değişik birşeyler yapalım dedik. Aklımıza Gitardan başka birşey gelmedi. Ve Bir neon gitar figüründen photoshop yardımıyla aldığımız çıktıyı kesip maskeyi yapıştırdık. Ve boyadık.

Ve o yorucu günün sonunda elde ettiğimiz son nokta.

Son olarak, 19 Ocak itibari ile Kasanın son hali.

Şu anda modifiye için kasaya alınan bütün parçaların listesine bir gözatalım;
*Kablo sarma toplama kiti - 4 adet yeşil
*yeşil uv 8 cm fan
*mavi uv 8 cm fan
*termaltake 12 cm şeffaf, mavi ledli yüksek devirli fan 2 adet
*kırmızı Cold Cathod Led 2 adet
*Black Light (UV) CC Led (çift tüplü kit) 2 adet
*Enermax 550 Watt Psu
*Revoltech Mavi Uv Round İde kablosu
*A.C. Ryan Mavi Uv Boya
*Marshall Metalik altın sarısı, metalik bronz sprey boya
*Marshall Sprey boya astarı (Sprey)
*Küçük boya fırçası
*Termaltake Fan kontrol ünitesi. kart okuyuculu, termal alıcılı. 4 lü dijital fan kontrol.

Ancak fan kontolü daha dün monte ettiğimiz için benim elimde fazla foto yoktu. o nedenle sadece en düzgün olan fotoyu ekledim. ee iyi o zaman arkadaşımızın bilgisayırının windowsuyla ciddi sorunları olduğundan dolayı başlığı ben açtım. bilgilerinize arz ederiz.

Herkesten yorum ve önerileri bekliyoruz. Rica edeceğiz lütfen aynı soruları sormamaya özen gösteriniz. İlginize teşekkürler.
________________________________________________________________________________________

Feel 2 ye ancak bu kadar modd olur diyenlere....

Feel 2 de Devrim....

Yeni Fotolarla Karşınızdayız.
Açıkçası yaparken en az 2 saat uğraştık. Ama değdi. İşte son fotolarla bir FEEl 2 Modd.
Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Kolay Gelsin !!!!!!
Arkadaşlar 2003 yılında aldığım şeffaf kasayı, Antalya Bilgisayar fuarında seçtim. Antalya da sadece 5 adet olan kasadan ilkidir. Ayrıca o dönemden bugüne akdar ne kadar şeffaf kasa varsa inceledim, ancak sadece akrilik malzemeden üretilmiş, başka destek malzemesi kullanılmadan yapılmış kasaya rastlamadım. Açıkçası diğer şeffaf kasalarda da metal yan destekler veya kullanılan plexiglass ın yeterince stabil bir malzeme olmamaması da beni rahatsız etmişti. halen kullanmakta olduğum kasadan çok memnunum.

Benim iin en güzel iki özelliği içini rahatça görebilmem. Müdahele etmem gerektiğinde kolayca görebiliyorum.
ikinci güzel özellik ise standart kasalardan daha geniş olması. Üstünde sadece 2 adet standart kasa fanı bulunmasına rağmen ön kapağını belli bir açıdan sonra kendisi hava akımından içeri doğru çekerek kapatıyor. Bu kasaya bayılıyorum.

My Pc 1
My Pc 2
My Pc 3
My Pc 4
My Pc 5
My Pc 6
arkadaşlar asus A7N8X-X anakartım var. ancak bir programı çalıştırmak için bios güncellemesi yapmam gerekiyor
asusun resmi sitesinden gerekli dosyayı indirdim ancak dosya BIN uzantılı. ve ben bu uzantıyı bilmiyorum. nasıl bir işlem yapmam gerekiyor? detaylı olarak anlatırsanız sevinirim.

Not: Bilgisayarımda disket sürücü yok. ama eğer işe yarar sa usb flash disck var.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 12 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 207
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 32.107 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Overclock, Soğutma ve Modifikasyon
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.