Şimdi Ara

Şeffaf Kasa - 2003 ten 2007 ye. artık modlu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2003 yılında aldığım şeffaf kasayı, Antalya Bilgisayar fuarında seçtim. Antalya da sadece 5 adet olan kasadan ilkidir. Ayrıca o dönemden bugüne akdar ne kadar şeffaf kasa varsa inceledim, ancak sadece akrilik malzemeden üretilmiş, başka destek malzemesi kullanılmadan yapılmış kasaya rastlamadım. Açıkçası diğer şeffaf kasalarda da metal yan destekler veya kullanılan plexiglass ın yeterince stabil bir malzeme olmamaması da beni rahatsız etmişti. halen kullanmakta olduğum kasadan çok memnunum.

    Benim iin en güzel iki özelliği içini rahatça görebilmem. Müdahele etmem gerektiğinde kolayca görebiliyorum.
    ikinci güzel özellik ise standart kasalardan daha geniş olması. Üstünde sadece 2 adet standart kasa fanı bulunmasına rağmen ön kapağını belli bir açıdan sonra kendisi hava akımından içeri doğru çekerek kapatıyor. Bu kasaya bayılıyorum.


    My Pc 1
    My Pc 2
    My Pc 3
    My Pc 4
    My Pc 5
    My Pc 6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeffaf Kasa -- 15 Ocak 2007; 9:29:29 >







  • Hocam biraz kaliteli ve gündüz çekimler de olsa daha iyi olcak, pek bişey ifade edemiyor malesef.
  • usdam zaten sitedeki resim ekleme muhabbetini daha tam çözemedim. daha koyacak çok resmim var. güzel ama ancak bunları koyabildim. baksana avatar bile koyamadım daha. photoshop ta artık koymak istediğim foto piksel haline geldi ama site bana boyut büyük gibi bişey yazıyor. anlamadım gitti. hayır daha önce başka forumlara girmemiş olsam anlayacam. daha önce yaptığım şey yani. herneyse. yardımcı olursanız sevinirim. o zaman daha çok resim ekleyebilirim. yorumları bekliyorum
  • Avatar yükleme ve resim yükleme hakkındaki sorularınız
    Eğer yakın zaman içersinde avatarınızda bir değişiklik olmuş ve kendi avatarınızı seçme şansınız olmuyorsa, site üzerinden resim yayınlayamıyorsanız:
    Şu an için sitede güvenlik çalışmaları nedeniyle bu özellikler geçici olarak kaldırılmıştır. Çalışmalar sona erdiğinde bu özellikler tekrardan kullanımınıza açılacaktır bu çalışmaların ne zaman sona ereceği konusunda süre vermemiz şu an için mümkün değildir çalışmalar mümkün olduğunca hızlı bir şekilde devam etmektedir.

    3 ekimde bu söylenmişti. ve 64*64 pixel olması lazım.

    Resim eklemeye gelince [simage]resim linki[/simage] bu şekilde olması lazım.

    ve son olarak kasaya gelince görünüş olarak fena degil ama bence kabloları toparlamalısın çok dağınık




  • bilgilendirme için teşekkürler. ancak 64*64 piksel photoshopta en düşük kaliteye getirdiğim halde yine de uygulayamadı. image olayını da denedim ancak onda da sadece verdiğim url görünüyor. önizlemeden baktığım kadarıyla. sitede daha ayrıntılı yardımcı olacak bir başlık bulamadım maalesef. yine de teşekkürler tekrar.
    ayrıca kablolar için de, şimdilik ancak klips le topladım. yine de çok dağınık ve rahatsız edici göründüğünün farkındayım. çalışmalara devam ediyorum. ileride daha güzel halini yayınlayacağım.
  • arkadaşlar son yaptığım mod sadece black light tan ibaretti. ancak şimdi yeni siparişler veriyorum ve bir iki de elle geliştirme yapıyorum.

    ilk olarak psu nun fanını şeffaf ışıklı bir fanla değiştireceğim. daha sonra black light ta parlayan kablo toplayıcılardan sipariş ederek onları kullanacağım bütün kablolarım toparlanmış ve parlak parlak olacaklar. ayrıca ışıklandırmanın kontrollerini dışarı taşımak için kablolarını uzatacağım. daha sonra da dvd rw ın yanda görünen standart gri renkte olan yerlerini siyah veya uv mavi ye boyayarak daha şık bir görünüm elde etmeyi planlıyorum. ayrıca bir iki tane daha black ligt alarak ortamı tamamen pavyon gibi yapacam
  • görüntü kirliliği değilmi sence içinin gözükmesimis gibi mod.lu kasalardan alsan bi tane mesella
  • bana gor cok sekıll bısı guzel bım hosua gıtttıı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: disast3r

    görüntü kirliliği değilmi sence içinin gözükmesimis gibi mod.lu kasalardan alsan bi tane mesella

    valla bence hiç de öğle değil. hatta normal kasalardan tamamen farklı olmasını seviyorum. ayrıca belki şuanda kablolardan dolayı görüntü kirliliği düşünülebilir belki ama planlarımı gerçekleştirdikten sonra gerçekten de görülmeğe değer olacağına inanıyorum. yine de yorumlarınızı bekliyorum. değişik fikirler gelebilir.
    henüz siparişleri vermedim. ama listemde olanları kısaca belirteyim;
    1- kablo toplama & sarma kiti 2 tane. 1 i 3 mm diğeri 6 mm
    2- PSU modding adı altına alınmış olan psu dan çıkan kabloların ucundaki bütün konnektörleri uv duyarlı renkte üretilmiş konnektörlerle değiştireceğim
    3- elimdeki round ide kablolarında uv renk olmadığından uv olanından 2 tane alacağım.
    4- bolca kullandığımız kabloları toplamak için kullandığımız kablo klipslerinin uv lisinden bir paket.
    bunlar siparişler. ayrıca kendi emeğimle yapacağım bir iki çalışma da şöle;
    1- psu nun fanını değiştireceğim. şeffaf ve ışıklı bir fan yerleştireceğim.
    2- black light ların kontrol ünitelerini dışarı taşımak için kablolarını uzatacağım.
    3- dvd rw ın standart gri renkli yan tarafını (henüz tam karar veremedim) mavi uv renk veya siyah a boyayacağım. çünkü ön tarafı siyah. yine de emin değilim hala.

    (beğendiğin için teşekkür ederim furkanzkaya)




  • bu arada yazmayı unutmuşum bir tane strobe ışık buldum bilgisayar için tasarlanmış. strobe ışık bilmeyenler için açıklayayım diskolarda falan ara sıra veya sürekli yanıp sönen çok ışık saçan bir aydınlatma elemanıdır. genelde 1000 watt gibi bir güçte ışık üretir. bilgisayar için renkli modellerini yapmışlar. elbette o kadar yüksek watt tüketmiyorlar. yine de tam bir disco havası verilebilir içeriye :D ilgilenen arkadaşlara duyurayım dedim.
  • o kasa toz olnuyomu yaww
  • oluyo valla. hem de çok feci. ama temizlik iyi birşey. parmak izi de oluyor. baya feci. düzenli temizlemek gerekiyor. ama sık sık söküp takmak da iyi deil. büytük ihtimalle bu sene yeni kasasını alacağım. daha yüksek daha geniş boş alan var. ee su soğutmaya adım atalım artık değil mi?
  • bu arada proje de şimdilik bir iki değişiklik yapıldı. siparişleri değiştirdim çünkü strokta yok istediğim ürün. ancak süper bir kasa modd kiti buldum. kablo toplama sarma ile ilgili. bir de eski planlardan olam psu modding kiti ni de söyledim. yarın geliyor. bir de ide kablosu. black light lı.
    daha sonra sipariş vereceğim süper ışıklandırmalar buldum ama biraz zaman gerekecek. bu hafta yeni fotolarla burada olacağım.
  • Yoksa bugun Aybey bılgısayardan 110 ytl lık sıparısı veren senmıydın Tolga abıye Antalyaya psu moddıng kıt+kablo sarma kıt fln...
  • Akvaryum Gibi O Kasa !!!

    Çok Hoşuma Gittii...

    ßende Şeffat Kasa Almayı Düşünüyorum ileri zamanlarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçito -- 13 Ocak 2007; 8:47:30 >
  • ben bu kadar şeffaf kasalardan pek hoşlanmıyorum. çünkü bütün metal kaplı parçalar gözüküyor. cd sürücü , floppy , power... bence bu tip elemanların birşekilde kamufle edilmiş olması lazım yoksa bence pek estetik değil ama bende kendime bir tane yarı şeffaf yapıcam mutlaka
  • Kasan gerçekten güzel.
    Ferrari stickerları ayrı bir hava katmış.

    Resimler daha kaliteli olsa iyi olurmuş ;)
  • eleştirileriniz için teşekkürler arkadaşlar.

    şöyle kısaca cevap vermeye çalışayım;

    evet antalyadan aybeye 110 ytl lik siparişi veren benim ama tek değilim. ee iyi ozaman nick li arkadaşla ortak siparişlerdir. benim kitler yaklaşık 75 ytl tuttu. ama fazladan 10 cm lik mavi cold cathode led de aldım.

    fotolar neden kalitesiz? ben de soruyorum kendime. aslında sadece karanlıkta çektiğim için olabilir. sebebi de çoğu eski foto. sadece black light lı fotolar yeni ama onları da acele acele çaktim. yeni fotolar sağlam gelecek. birisi de bana tam foto eklemeyi öğretse süper olacak. hersefer link vermekten yoruldum. ayrıca insanlar foto göremeyince link e tıklamayı tercih etmiyorlar. ilgilenip de baktığınız için de teşekkür ederim.

    ve sana da teşekkür ederim hurricane 26. ferrari logoları bence de süper. ama yakında renklilerini yapacağım. bi ara kalkıp bi reklamcıya gişdersem kesilecek folyoların corel dosyası hazır. gitsem kestirecem iki dakkada işte vaktim olmuyo.

    avor arkadaşıma da birşey diyeceğim, bu konuda haklısın. ben de yaklaşık 1 aydır kasamdan iğrenmeye başladım. özellikle de dvd rw. gözüme batıyor. ama zaten yazdığım gibi onun o iğrenç standart gri rengini siyah yapacağım. veya mavi. farketmez ama sonuçta boyayacağım. psu allahtan kendi rengi altın sarısı. oyüzden göze batmıyo, kötü görünmüyo. sadece kablo sorunum vardı onu da hallettim artık. sadece sağlam bi sistem kaldı geriye.

    son olarak planlarımı gerçekleştirdim. ama çok sorun çıktı. yine de şu anda çalışıyor :D
    ilk olarak listeyi tekrarlıyorum. psu modding diye geçen psu dan çıkan bütün kabloları saracak kadar uzun mavi uv duyarlı sarma kiti, ve bütün konnektörleri değiştirebilecek kadar da mavi uv duyarlı konnektör kiti ile işe başladım. gerçekten güzel ürün. önce 4 pinleri ve diğerlerini söktüm. çünkü ana karta giren 20 uçlu konnektörü nasıl sökeceğimi bulamadım. kitte tek eksik de bu bence. alacak arkadaşlar dikkat . sökerken ve kablo sarmayı uygularken kablolara bir şekilde numaralarını yazın ve bu nuraları konnektörden çıkartmadan önce hangisi nerede hatırlamak için bir kağıda yazın. ben bu işlemlerin yarısını yapmıştım ve yanlış bağlamışım. neyseki elimde fazldan bi psu daha vardı ondan kopya çektim :D

    daha sonra full koblo modd sarma kiti almıştım ona giriştim ve söktüğüm bütün kablolara sarma kitlerini uyguladım. bu arada bu konuda dikkat çekici bulduğum bir üründen bahsedeyim, heat shrink deniyor. bu zıkkım aslında elektronikte çok kullanılan bir ürün. ama bilgisayar sektörüne bu eşkilde girebileceği hiç aklıma gelmemişti. kendileri kablolara geçirilir ve ısıtıldığında büzüşerek kabloyu tamamen sarar. güzel bir icat. bunun uv duyarlısını düşünün işte. istediğin kadar kesiyorsun ve sarma kitinin üstüne geçirerek ısıtıyorsun. kablo orjinal gibi oluyor.

    kablo sarma işlemleri aslında kasayı birleştirene kadar sürdü. ama açıkta kablo bırakmadım hepsini sardım yine de kitten bayaa bi arttı. daha sonra alacağım ürünlere kullanacağım.

    daha sonra içerideki aşırı ısıdan bozulduğunu tahmin ettiğim black light led lerin kontrol ünitelerini dışarı taşımak için led lerle alakalı bütün kabloları kestim ve uzattım. (burada eski bi psu yu katlettim) sonra da ekleyerek uzattığım kabloları sardım. harika oldular. şu anda kasada 6 tane led var. ancak 2 tanesini kontrol eden ünite hala garantiden gelmedi. onu bekliyorum. ben de şimdilik sadece blacklight ları çalıştırıyorum.

    yalnız bütün uygulamalar bittikten sonra, bağlantıları yaptıktan sonra bilgisayarı açtığımda bios ekranı geçti, windows un siyah ekranda altta dolan beyaz çizgisi dolmaya başladı. bende standartta bu işlem sadece 2-3 sn sürerdi, birden durdu ve windows/system32/ntfs kalsörü bozuk veya bulunamıyor gibi bi şey yazdı. restart attım herşeyi denedim açamadım. sonra ideleri sökerek işe devam ettim. bi sürü kombinasyon denedim yeme di ben de hdd gitti dedim. kardeşimin bilgisayarına gidip sadece kendi hdd imi takarak sağlam olup olmadıını kontrol ettim. ki sağlam çıktı. peki sorun neydi?

    bu arada makina yı tekrar topladım ve açtım bu sefer tek hdd ile çalıştı. ama external hdd i taktıktan kısa bi süre sonra kilitlendi. birden işlemci fanının çalışmadığını gördüm. kasanın üstündeki eksoz fandan da bi koku geldi burnuma . açtım söktüm ve bi baktım işlemci fanı yanmış. büyük ihtimalle kablo sarmayı taktıktan sonra kabloları yanlış geçirmişim 3 pinli konnektöre. ben de elimdeki eski bi işlemci fanını taktım ancak yeterli gelmedi gene kilitlendi. ben de bu sefer 12 cm lik başka bi fanı direk üstüne koydum işlemcinin. hatta o fana direk dışarıdan 24 volt veriyorum. ses fazla arttı diyemem. ama yine de su soğutmaya geçmek lazım artık.




  • destan olmuş

    şimdi karar verdim, hdd soğutucusu da alacam. güzel bi soğutucu buldum. şekli falan da güzel. acaip ısınıyo yaw. delirecem

    bu arada bu kadar yazmışsın bi foto koyar insan diyecek olanlar için ; geliyorrrrrr.....

    coming soon (aman, çok kimiksun)




  • ya bu stickerları nerden buluyosunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.