Merhaba, üniversitede mühendislik öğrencisiyim. Bu yaz bir taşeron firmaya bağlı yevmiyeli olarak çalıştım ilanlarında sigorta var yazıyordu işten çıktığımda sigorta girişimi ve çıkışımı yapmışlar ancak Full devamsız olarak göstermişler ve prim ödemesi yapmamışlar.
Bu durumun düzeltilmesi için uğraşacağım ancak eğer düzeltemezsem ilerideki kariyerim bundan etkilenir mi? (işe gitmemiş, devamsızlık yapmış gibi izlenimler oluşturur mu?) çok kafaya taktım geleceğimi etkilemesinden korkuyorum.
Merhabalar aracım Renault Megane 4 1.3 tce motor. Sizi de yormamak adına fazla uzatmayacağım aracımda düşük devirdeyken vites geçişi yapıp gaza yüklendiğimde çok kısa şıngır şıngır gibi bir ses geliyor devir yükseldikten sonra kesiliyor, normal vites geçişlerinde bir sorun yok ancak erken vites değiştirdiğim zaman oluyor bu devirle vs. alakalı normal bir durum mudur yoksa bir sorun olabilir mi? Malum bu devirde bir araba almak için servet yatırmak gerekiyor en ufak bir seste bile aklımda binbir türlü soru işareti oluyor😄
Arkadaşlarım, abilerim herkese iyi günler dilerim biz uzun arayışlar sonucu 2020 model bir Megane 4 bulduk babamın da beğenmesi sonucu aracı Pilot Garage’da detaylı ekspertize soktuk ve araçta hiçbir boya, değişen, hata, hasar kaydı, motor arızası vs. yok ancak resimde görüldüğü üzere abs ve airbag’de arıza kaydı gözüküyor ancak ikisinin de ışıkları yanmıyor yani görünürde bir sıkıntı yok sizce bu arıza kayıtları büyük bir sorun teşkil eder mi?
Not: Araç sahibi aracı aldığından beri kaskolu binmiş bir tanıdık vasıtasıyla kontrol ettirdik ve airbag arızasının aracı eşiyle beraber kullandıkları için koltuğun ileri geri yapılmasından kaynaklı olabileceğini söyledi
Üniversiteye başlayacağım laptop almalı mıyım?
Abiler ablalar ben bu sene üniversiteye başlayacağım sizce laptop ihtiyacım olur mu bu yaz çalıştım ve paramın erimesini istemiyorum ama paramı harcamak da istemiyorum ne yapsam arada kaldım.
Bu arada endüstri mühendisliği okuyorum ve bilgisayar derslerim olacak.
Ben biraz para harcamaktan çekinen bir insan olduğum için sorma ihtiyacında bulundum çok pahalı bir şey almayacağım maksimum 25 26k ama yine de o kadar para vermek beni arada bırakıyor
(Eklemeyi unuttum aile evinde kalacağım ve hazırlık okuyorum bu sene.)
X4 955'li sistem 500 TL eder mi?
|
Özelde Yaptırılan Diş Telini SGK Karşılıyor mu?
Merhabalar, öncelikle herkese iyi günler dilerim. Benim uzun zamandır merak ettiğim bir konu var. Ben şuan 16 yaşındayım ve köpek dişlerim üstten çıktığı için dişlerimde çaprazlık var yani diş teli takmam gerekiyor. Ben, özel hastanelerde 18 yaş altı kişilere tel takıldığında tedavi sonrası SGK'ya gidildiğinde Diş Teli Malzemeleri hariç tüm tedavi masraflarını SGK'nın karşıladığını duymuştum ancak internet üzerinden bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Böyle bir durum mevcut mudur?
Acaba erken mi strese giriyorum ?
|
Bilgisayar alsam zararıma mı olur ?
|
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 55
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.239 (Bu ay: 166)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı