Şimdi Ara

Diş teli takmakla doğru mu yaptım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, uzun zamandır takayım mı takmayayım mı derken en sonunda lanet edip diş teli taktırmaya karar verdim. Bugün 40 dakikalık bir işlemle sadece üst çeneme tel takıldı ama kafam çok karışık. Çevremdeki arkadaşlarıma tel takacağımı söylediğimde gülerken dişlerimin çok gözükmediğini, bozukluk fark etmediklerini söylediler. Ben de sabahtan beri zaten belli olmuyormuş ne gerek vardı diye kafamın etini yiyip duruyorum. Dürüst bir bakış açısıyla bakıldığında tel takma kararımı nasıl yorumluyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam gerekliymiş ilk başta sizi zorlar ama zamanla alışırsınız pişman olmayın yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam öncelikle vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben de gerekli olduğunu düşünüyordum ama sonra tel kararını verip anlaştıktan sonra bunu arkadaşlarımla paylaşmaya karar verdim ve bana ne alaka gibi tepkilerde bulundular benim de kafamın içinde “e zaten belli olmuyormuş bir şey neden böyle bi zahmete giriştin” gibi sesler yankılanıyor. Abarttığımı düşünmeyin ama cidden mentalim çöktü diyebilirim.

• Hocam bu yanıt benim kafamı rahatlatmak adına yardımcı olmak için mi yazıldı yoksa gerçek düşünceleriniz bunlar mı? Her ikisine de kabulum bu arada insanların duygularını çok açık şekilde ifade etmesine bayılırım :)

Burası DonanımHaber, kadınlarkulübü değil.

Daha Fazla Göster
  • sağlık için para harcamaktan çekinen arkadaşı yanımda arkadaş diye dolaştırmam

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Teşekkürler hocam değerli vaktinizi ayırdığınız için

Şöyle ki açık söylemek gerekirse kendim için değil. insanların fikirlerine önem veren bir insanım yani onlar görmüyorsa neden yaptırdım ki gibi saçma olmasına rağmen saçma bir düşüncem var.

Hocam sağlık için para harcamaktan çekinmek değil kesinlikle. Bu yüke girmeye gerek var mıydı asıl sorunum, estetik olarak çok çirkin bir yapısı var kabullenemiyorum çünkü.

• Bir insan, disleri bu durumdayken, nasıl olur da, insanlar bunu fark ediyor mu? yoksa fark etmiyorlar mı? acaba diye sorabilir. yani tamam, dislerde caprasıklık var, onu görebiliyoruz ama bu soruyu anlayamadım gerçekten.

Sence sen konusunca, insanlar dislerinin caprasık oldugunu görmüyorlar mı gercekten? bu ihtimal, sana az da olsa mantıklı geliyor mu?

Yani bu tarz soruları yapay zekaya falan sorup, saçma sapan cevap alıp, sonra o saçma cevapları, gercek kisilere de sorayım falan mı diyorsunuz acaba?

Bak mesela benim dislerim yamuk değildi ama sırf köpek disim, yani sadece 1 dis, seninki gibi diye, bana vampir demislerdi okulda..   

O disi bir sekilde sonradan düzelttirmistim.

Sende tüm takım carpık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Kasım 2025; 11:38:41 >

• Okul, askeri kışla (er erbaş isen) ve Samimi arkadaş ortamı dışında, disin eksik falan bile gezsen, kimse zaten kusurunu yüzüne vurmaz. Vuran çıkarsa, onun da başka bir karın ağrısı falan vardır mutlaka. O yüzden görüyorlar ama söylemiyorlar.

Fakat şunu da söyleyeyim, özgüven cok önemli bir sey. Disin yamuk bile olsa, bu senin kendi kisisel değerini azaltmaz. Yani disin yamuk olabilir, suratında sivilce olabilir, kel olabilirsin, ne bileyim daha bir sürü şey.. Bu normal insan evlatlarının umurunda olmaz, eğer ki umurunda olan varsa o zaten insan evladı değildir. Beş para etmez eziğin tekidir. Eziklerin ne söyledigi önemli degil.

Cok kafanı bozarlarsa onların da dislerini kendi dislerine benzetirsin icabında..

Neyse yani Simdi tel taktırsan bu sefer de, teli görecekler

Bu durumda öncelikli tavsiye, cok istiyorsan telsiz cözümlere yönel ya da kendi haline bırak derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 29 Kasım 2025; 12:10:15 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hocam değerli vaktinizi ayırıp, fikrinizi paylaştığınız için teşekkürler. Ben zaten yamuk olduğunu farkındaydım ancak arkadaşlarım hep “senin dişlerinde ne var ki?” diye söyleyince nasıl yani diyip anlam veremedim. Ama artık iş işten geçti çünkü teller takıldı ama aklımda tedaviden vazgeçip çıkarttırsam mı gibi saçma sapan sorular var.

Taktılarsa cıkarttırma bence

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.