Şimdi Ara

80'lerin Türk Filmlerinde Çalan Parçalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
6.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım. Paylaşıldıysa diye...Sonra demiş ki... neyse hatırlamak güzeldir.

80'lerin Türk Filmlerinde Çalan Parçalar

♪♯♫♪Tolga Savacı'nın Banu Alkan'a tecavüz ettiği film; o filmde Banu Alkan'ı takip ederken John Carpenter devreye girer ve The End müzigi başlar

♪♯♫♪ Faruk Peker' karşı pencereden Müjde Ar'ı gözetlerken çalan müzik Depeche Mode - Little 15

♪♯♫♪ Tecavüzcü Coşkun Kemal Sunal'a dans etmeyi öğretirken çalan müzik Michael Zeger Band- Let's All Chant (hani şu uhh...uhh... diye bir şarkı vardı...)

♪♯♫♪ Gülşen Bubikoğlu ve Şemsi İnkaya diskoda dans ederken çalan parça Musique- Push Push In The Bush

♪♯♫♪ Gülşen Bubikoğlu Tarık Akan'ı rezil etmek için büyükşehire gelip manken olur. Fonda çalan müzik ise Savage- Don't Cry Tonight

♪♯♫♪ Banu Alkan meşhur yürüyüşünü yaparken çalan müzik Bolero- I Wish

♪♯♫♪ Herbie Hancock- Rock'it (Kaçınılmaz olarak her filmde)

♪♯♫♪ Ahu Tuğba Taçsız Kraliçe filminde şarhoş olup dağıtıyor ve akıl hastenesine kapatılıyor; çalan müzik Ultravox- Love's Great Adventure

♪♯♫♪ Tarık Akan Hülya Avşar'ı polisle işbirliğine iknaya çalışıyor. Çalan müzik One Night In Bangkok

♪♯♫♪ Kadir İnanır'ın 80lerde çektiği tüm filmlerde Uludağa giderken Richard Clayderman'ın piyanosu çalar (Balade Pour Adeline)

♪♯♫♪ Aralarında küçük Gülşah'ın büyümüş hali olan 6 genç raftinge çıkarlar, ikisi boğulur, fonda ise Videokids-Woodpeckers From Space çalar

♪♯♫♪ Melike Zobu şehvetle dans ederken sarkıntılık eden birini Rick Springfield- Celebrate Youth eşliğinde tokatlar

♪♯♫♪ Nuri Alço Ahu Tuğba'yı suratına kezzap atmakla tehdit ederken Mike Oldfield-Tubular Bells çalar

♪♯♫♪ Uyuşturucu taciri rolündeki Hüseyin Peyda tutuklanırken Alan Parsons Project- Sirious her tarafı çınlatır.

♪♯♫♪ İbrahim Tatlıses'in şehirli züppe arkadaşları dans etmeye kalkarlar, İbrahim Tatlıses sinirlenir; çalan müzik Trio- Da Da Da

♪♯♫♪ Bir de Kenan Kalav filmlerinde komiser Kenan baskına giderken değişmeyen bir melodi çalar; Radiorama - Desire

♪♯♫♪ Kemal Sunal'ın bir filminde fabrika atıklarının çevreye verdiği kirliliği gösteren genel görüntü üzerine giorgio moroder den cacaphoney çalıyordu.

♪♯♫♪ Hülya Koçyiğit uyuşturucu mafyasının eline düşen oğlunu kurtarmak için diskoya gider. diskoda pet shop boys çalar

♪♯♫♪ 1988-1991 dönemi tüm Türk filmlerinde Kaoma- Lambada ve Sabrinadan Boys çalar

♪♯♫♪ Yaşar Alptekin'in dansçı genci canlandırdığı bir filmde sevgilisinden ayrılırken Bangles-Eternal Flame çalıyor.

21. Modern Talking ve C.C. Catch her filmde muhakkak vardır. Bunlar için telif hakkı ödense sattıkları albümlerden daha çok para kazanırlardı...

♪♯♫♪ Ortadirek Şaban'da çalan parça Lionel Richie- All Night Long (1984 Los Angeles olimpiyatları resmi müziği)

♪♯♫♪ Tarık Tarcan Perihan Savaş'ın kaybolan köpeğini bulur, bu sırada yeni bir aşk filizlenir ve bu aşka Modern Talking-Atlantis Is Calling (S.O.S For Love) parçası şahit olur

♪♯♫♪ Zeki Alasya-Metin Akpınar Petrol Kralları filminde depoladıkları benzinin bittiğini gören Zeki bayılır, bu sırada Barış Manço'nun Kayaların Oğlu isimli dev eseri fondan girer.

♪♯♫♪ Tecavüzcü Çoşkun'un sermaye olarak kullanılmayı kaldıramayan Çiğdem Tunç'u bıçakladığı sahnede Frankie Goes To Hollywood- Relax çalar.

♪♯♫♪ Başka bir filmde tüm film boyunca Çiğdem Tunç C.C Catch - Cause You're Young şarkısını kendi yorumlamıştır.

♪♯♫♪ Ümit Besen "Nikah Masası" filminde bunalıma girer ve sahilde kayalıklara oturup Moğollar'ın Devlerin Aşkı melodisini gitarla çalar; ki o filmde Güner Ümit'in hızlı çapkın performansına erişen adam göremedim.

♪♯♫♪ Yine Ahu Tuğba'nın Taçsız Kraliçe filminde Ahu Tuğba Seyyal Taner'in Naciye şarkısını söylerken sahnedeki sakallı basçı kendinden geçerek Ahu Tuğba'ya eşlik etmektedir.

♪♯♫♪ Kemal Sunal Kılıbık filminde Gima'dan alışveriş ederken dahili müzikte Laura Branigan-Self Control yankılanır.

♪♯♫♪ Self Control'un çaldığı başka bir film de Şener Şen'in Aşık oldum
    filminde havuzda iş görüşmesi yaptığı andır.

♪♯♫♪ Bunun dışında Comanchero ve Opus - Live Is life değişmeyen Türk filmi melodileridir.

32. Kara Murat filmlerinde Kara Murat sevdiklerini toprağa gömüp intikam yemini ettiği anda Barış Manço'nun Ölüm Allahın Emri isimli çalışmasının zurna solosu girer.

♪♯♫♪ Serpil Çakmaklı filmlerinde pek bilinen çalışmalara yer verilmez, ama o dönemin popüler break dance-american disco çalışmaları olduğu kesindir. Ancak Hakan Balamir'le çevirdikleri bir filmde Kurtalan Ekspres-Bal Sultan yer almaktadır.

♪♯♫♪ 70lerde Cüneyt Arkın'ın Fatma Girikle çevirdiği aşk filmlerinde Marillion-Sympathy'nin enstrümantal yorumu çalar.

Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 25 Mayıs 2012; 21:35:19 >

• En sonda Marillion şarkısı olarak belirtilen "Symphaty" 1969 yılına ait bir Rare Bird şarkısı. Marillion coverı 1992'ye ait olduğu için 70'lerde bir filmde çalması imkânsız haliyle.
  • 80 lerde devlerin Aşkı Filmide vardı güzel bir film cok sevdim ben sitesini bile kurmustum devlerinaski.com die ne günlerdi..Devlerin Aşkı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.